Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه سادات میرعالی، نویسنده کتاب «حوض خون» سوژه زنان اندیمشکی را موضوعی گمنام و روی زمین مانده عنوان می کند و تاکید دارد که این بانوان در آن مقطع زمانی با روحیه ای مقاوم و صبری ستودنی، حادثه ای عظیم آفریدند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «حوض خون»، خاطرات و روایت‌های ۶۴ نفر از بانوان اندیمشکی درباره فعالیتشان در بخش رختشویی البسه رزمندگان دفاع مقدس است که به سرپرستی فاطمه‌سادات میرعالی این کتاب تدوین و به همت انتشارات «راه یار» به چاپ رسیده و کمتر از یک سال، حالا به چاپ دوازدهم خود می رسد و امروز در مراسمی که در همان مکان رختشویی، برگزار خواهد شد، از تقریظ رهبری بر این کتاب ارزشمند رونمایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه با نویسنده این کتاب به گفت و گو نشسته ایم.

 

فاطمه سادات میرعالی در خصوص موضوعات و سوژه های مختلفی که در زمان جنگ و دوران دفاع مقدس در اندیمشک وجود داشته و انتخاب این ماجرا برای تدوین کتاب حاضر به خبرنگار دانا گفت: قطعا سوژه های دیگری هم وجود داشته و دارد و همین تیم مشغول کار کردن بر روی آنهاست ولی به نظر من این سوژه زنان اندیمشکی، موضوعی گمنام و روی زمین مانده بود که به شخصه دغدغه فراوانی برای آن داشتم. معمولا روحیه زنان نسبت به مردان، لطیف تر و احساسی تر است اما همه این زنان با آن روحیه حساسشان، آن زمان خود را درگیر موقعیتی قرار داده بودند که مدام آنها را مورد آزار قرار می داد و این صبر و تحمل آنها برای من ستودنی بود.

وی ادامه داد: ملحفه ها، پتوها و البسه ای که برای شستشو به این مکان فرستاده می شد، معمولا آغشته به خون و گاها در میان این لباس ها، حتی تکه هایی از بدن رزمندگانی که زخمی و یا شهید شده بودند، جا مانده بود و جدا کردن این ها نیاز در دراز مدت نیاز به روحیه ای استوار و مقاوم داشت که همه این بانوان، معمولا در ان شرایط جنگی، چشم انتظار خبر سلامتی همسر، فرزند، برادر و یا پدر خود بودند که در جبه های جنگ مشغول دفاع از میهن بودند و دیدن این صحنه ها قطعا آن ها را آزار داده است.

نویسنده کتاب «حوض خون» از بازخوردها و دغدغه های راویان این کتاب از این مراسم گفت : 25 اسفند ماه سال گذشته اولیت نسخه کتاب «حوض خون» به چاپ رسید و با استقبالی که از این کتاب شده حالا به چاپ یازده و دوازده خود در کمتر از یک سال رسیده که این نشان از علاقه نسلی جوان به یادگاری های دفاعی مقدس است؛ من به محض چاپ کتاب، یک نسخه از آن را همان عید 1400 برای همه راویان این کتاب هدیه بردم و این ذوق و شعف و خوشحالی را در تک تک چهره های این زنان می دیدم که بابت ثبت این فداکاری ها و نشان دادن روحیه بالای این زنان چقدر به خود می بالند؛ اما دغدغه و ناراحتی همه آنها از این بابت بود که چرا باید آن مکان رختشویخانه و آن حوضی که ملحفه ها و لباس های پر از خون را در آن می شستند و آن حوض همیشه پر از خون شهدا بود؛ چرا بعد از گذشت این سال ها باید این مکان مقدس به حال خود رها شود؟!

میرعالی درخصوص اهمیت تقریظ رهبری بر دیده شدن این کتاب و تلاش برای تاسیس یادمانی در این مکان گفت : خدا رو شاکرم که بعد از چاپ کتاب و رسانه ای شدن این مکان و ماجرا، همه توجهات دوباره پس از سال ها به بیمارستان شهید کلانتری و فعالیت این بانوان در اینجا جلب شد و البته که با عنایت حضرت آقا بر این کتاب و مسئولانی که به این مکان آمدند و سعی دارند یادمانی برای اینجا درست کنند و آن را در مسیر راهیان نور قرار دهند تا توجه بیشتری به اینجا شود؛ چون مراسم رونمایی از تقریظ رهبری نیز در همین مکان انجام می شود، قطعا نگاه های بیشتری را به خود جلب خواهد کرد.

فاطمه سادات میرعالی در انتها از پروژه ها و فعالیت های خود در ادامه همین مسیر گفت: در ادامه فعالیت های تاریخ شفاهی در حال انجام دو پروژه دیگر هستم که قهرمان هر دو کتاب نیز بانوانی اند که در دوران دفاع مقدس سختی های فراوانی به جان خریده اند؛ یکی از آنها همسر یک جانباز اعصاب و روان است که در دوران جنگ پرستار و امدادگر بوده است و دیگری مربوط به سقوط «نفت شهر» ایلام در روزهای ابتدایی جنگ و ستاد جنگ زده ها در شهر ایلام است که بانویی قهرمان در حال رسیدگی به این آواره های جنگی است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فاطمه سادات میرعالی حوض خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۷۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش

امید طهرانی تهیه کننده مجموعه مستند «شبکه» در رابطه با شکل‌گیری ایده ساخت و انتخاب سوژه این مستند به خبرنگار مهر گفت: شبکه سه در رابطه با فضای مجازی قصد تولید یک مستند را داشت از همین رو با برگزاری چند جلسه با رویکردهای شبکه آشنا و در نهایت به تفاهم رسیدیم. خودم هم قبلا در این زمینه مطالعه و فعالیت هایی داشتم و با برگزاری مجموعه جلساتی با پژوهشگران، درختواره موضوعات را طراحی کردیم و پس از تلفیق موضوعات با یکدیگر به ۹ عنوان کلی برای تولید رسیدیم.

وی با اشاره به این‌که اکثر فعالیت های مرتبط با علوم انسانی، پیوست فضای مجازی دارد، مطرح کرد: اهمیت فضای مجازی و این سوژه با توجه به این‌که مساله روز جهان به شمار می‌رود برای همه محسوس است. عمدتا فعالیت های ما با فضای مجازی مرتبط است و تبیین و تعریف جامع از فضای مجازی مساله ای جدی است که در این مستند تلاش کردیم از دریچه همین مساله به تعریف و تبیین ابعاد مختلف فضای مجازی بپردازیم.

یک مستند کارشناسی با بیش از ۹ ماه پژوهش

این تهیه کننده مستند با اشاره به این‌که مجموعه مستند «شبکه» شامل ۹ قسمت می‌شود، گفت: این مستند در ۲ فاز تولید شده است، فاز اول شامل ۵ قسمت در سال ۱۴۰۱ و فاز دوم شامل ۴ قسمت در سال ۱۴۰۲ تولید شده است. تولید این مستند فرآیند پژوهشی قابل توجهی داشته است و ۶ ماه برای تولید ۵ قسمت اول و ۳ ماه برای تولید ۴ قسمت دوم پژوهش انجام شده است. همچنین در این مدت با پژوهشگران مختلف و مراکز تخصصی مختلف که در این زمینه فعالیت می‌کنند جلسه برگزار کرده و نکات آن ها را گردآوری کردیم. همچنین در قالب پیش مصاحبه و مشورت حدود ۸۰ جلسه کارشناسی داشتیم تا به لیستی ۲۵ نفره برای مصاحبه رسیدیم که در نهایت به واسطه محدودیت ها با ۱۸ نفر مصاحبه انجام دادیم.

وی در رابطه با موضوعات مستند، عنوان کرد: قسمت اول با موضوع «قدرت و فضای مجازی» آغاز می‌شود که نقش فناوری و شبکه بر مفهوم قدرت را مورد توجه قرار می‌دهد، این موضوع در قسمت های دیگر نیز مورد بررسی قرار گرفته است و نسبت فناوری و شبکه با اقتصاد، ارتباطات، هویت، سرگرمی، خانواده، هوش مصنوعی و حکمرانی در سایر قسمت ها مورد بررسی واقع شده است. تلاش ما بر این بوده هر موضوع را از دریچه تخصصی آن موضوع در کنار ادعاهای فضای مجازی در رابطه با آن موضوع بررسی کنیم. مثلا مفهوم ارتباطات به صورت تخصصی در کنار ادعای فضای مجازی مبنی بر گسترش ارتباطات توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و نتیجه این بررسی ها به عنوان جمع بندی در یک قسمت از مجموعه ارایه شده است.

بی رحمی در قبال یک روایت جذاب و پرزحمت

طهرانی با یادآوری این‌که جمع بندی را در قالب روایت ارایه کرده اند، راجع به جنس روایت این مستند گفت: به غیر از یک قسمت، همه قسمت ها یک شخصیت دارند که راوی داستان است. حضور این راوی برای بهتر شدن قصه ساخته و پرداخته شده نویسنده آن قسمت است البته تمام موارد عنوان شده توسط این شخصیت مبنای پژوهشی دارد. تلاش کردیم روایت اول شخص داشته باشیم چرا که مخاطب ارتباط بهتری با آن برقرار می‌کند.

وی در رابطه با چالش‌های تولید این مستند، ضمن گلایه از بودجه پایینی که برای تولید این مستند در اختیارشان قرار گرفته است، مطرح کرد: خلق روایت و طراحی کاراکتری که متناسب با موضوع هر قسمت باشد و بتوانیم موضوع را از زبان او روایت کنیم کار پرچالش و سختی بود به عنوان مثال برای یک قسمت ۱۲ بار متن را بازنویسی کردیم و در قسمت هایی ۳ یا ۴ مرتبه متن می‌نوشتیم اما خوب نمی‌شد و بعضا جلسات چند ساعته داشتیم تا شخصیت جدیدی طراحی کنیم. برای ما خیلی مهم بود که روایت قصه گو بوده و برای مخاطب جذاب باشد.

وی با گلایه از نبود توجه کافی به جذابیت روایت در آنتن سیما، گفت: به نظر می‌رسد این مستند به صورتی که شایسته آن است مورد توجه قرار نگرفت و صرفا به عنوان یک برنامه برای پرکردن کنداکتور به آن نگاه شد در حالی که پخش این مستند در مراکز تخصصی مورد اقبال این محافل قرار گرفته و بحث و گفت‌وگوهای کارشناسی را به دنبال داشته است. همچنین نبود توجه به تولید مستند داستانگو برای مخاطب منجر به دلسردی ما شده و از مدل برخورد آنتن با اینگونه مستندها ناامید و دلخور شدیم.

مخاطب تصمیم می‌گیرد فضای مجازی چه آورده‌ای برایش دارد

طهرانی با اشاره به زمان و انرژی زیادی که صرف ضبط مصاحبه‌ها شده است، گفت: بیشترین فشار روی گروه در وهله اول بحث فشار مالی بود، بعد از آن تولید روایت، کار پرچالشی بود و با گذر از چالش‌های ضبط و مصاحبه، در زمینه های تصویربرداری و تدوین چالش قابل توجهی نداشتیم و کارها به خوبی انجام شد.

این مستندساز در پایان درباره دیگر ویژگی این مجموعه گفت: مجموعه مستند «شبکه» تلاشی است برای ایجاد پرسش و سوال در مخاطب که مجدد به ریشه های فناوری و ابزاری که در دست ما است، فکر کند و ببیند این فناوری به ما چه می‌دهد و از ما چه می‌گیرد. فضای مجازی هم مشابه هر فناوری دیگری پروتکل رفتاری مختص خود را دارد و سرویس هایی به ما ارایه می‌دهد و چیزهایی از ما می‌گیرد لذا باید توجه کنیم چه چیزهایی از ما می‌گیرد و چیزهایی که به ما می‌دهد چه کمکی به زندگی ما می‌کند. تلاش ما بر این بوده مخاطب با این مسایل آشنا شده و خود نسبت به این موارد و استفاده از این ابزار تصمیم بگیرد.

کد خبر 6093842 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • جوانان در راستای اشتغال و ورود به بازار کار تلاش و همت کنند
  • لزوم تلاش جدی مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • تلاش مسئولان برای جهش تولید و اشتغالزایی با مشارکت مردم
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • تلاش برای مردمی کردن اقتصاد در خراسان جنوبی
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش