Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-01@02:26:51 GMT

دلایل ایجاد مه مغزی و روش درمان آن

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۳۵۱۴

دلایل ایجاد مه مغزی و روش درمان آن

مه مغزی، احساس خستگی ذهنی یا گیجی است که تفکر واضح را دشوار می‌کند. مه مغزی در واقع یک وضعیت پزشکی نیست، بلکه اصطلاحی است که برای توصیف احساس تنبلی ذهنی و مبهم بودن استفاده می‌شود که می‌تواند نشانه‌ای از سایر بیماری‌ها باشد.

این عارضه می‌تواند بر توانایی تمرکز تأثیر بگذارد و یادآوری را دشوار کند. مه مغزی می‌تواند بر احساس شما نسبت به خودتان تأثیر بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افراد غالباً این مشکل خود را احساس نمی‌کنند، زیرا از دست دادن وضوح ذهنی برای آن‌ها بیگانه است.

برخی عوامل و شرایط که می‌تواند باعث مه مغزی شوند:

-کمبود خواب
- افزایش سطح استرس
- افسردگی
- زوال عقل
- قبل از یائسگی
- دارو
- شرایط هورمونی مانند اختلالات تیروئید
- شرایط بیماری مزمن مانند MS
- کمبود مواد مغذی مانند کمبود ویتامین B ۱۲
- عفونت‌های ویروسی مانند کووید۱۹، سارس و H ۱ N ۱۱

کووید۱۹ می‌تواند باعث التهاب در مغز شود و بر توانایی نورون‌های مغز برای برقراری ارتباط با یکدیگر تأثیر بگذارد

سابرینا رومانوف، روانشناس بالینی می‌گوید: استرس، اضطراب، انزوا و تهدید همه‌گیری ویروس کرونا نیز می‌تواند به‌طور غیرمستقیم باعث ایجاد مه مغزی شود.

ممکن است مه مغزی به دلیل ترکیبی از دو یا سه عامل از این عوامل ایجاد شود. برای مثال، افسردگی می‌تواند منجر به کمبود خواب و یا برعکس شود. به طور مشابه، استرس می‌تواند بر خواب شما تأثیر بگذارد و باعث افسردگی شود.

علائم مه مغزی

اگر مه مغزی دارید، ممکن است در عملکرد‌های شناختی مشکل داشته باشید، مانند:

- تمرکز بر یک فکر یا ایده
- به یاد آوردن‌ها
- عمل کرد‌های همزمان
- دنبال کردن مکالمات
- توجه به محیط اطراف
- مه مغزی همچنین می‌تواند علائمی مانند سردرد و خستگی ذهنی ایجاد کند.

برای کاهش مه مغزی می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

به اندازه کافی بخوابید: خواب برای مغز و بدن شما مهم است تا سموم ناسالمی را که در ایجاد مه مغزی نقش دارند، از بین ببرد. سعی کنید از یک برنامه خواب ثابت پیروی کنید و هر شب ۷ تا ۹ ساعت بخوابید. قبل از خواب از استفاده از وسایل الکترونیکی مانند موبایل، لپ تاپ یا تلویزیون خودداری کنید.

ایده‌های جدید را امتحان کنید: ذهن خود را درگیر فعالیت‌های تحریک کننده ذهنی کنید. برای مثال، مسیر متفاوتی را برای رسیدن به محل کار انتخاب کنید، رویکرد متفاوتی را برای کاری که به طور منظم انجام می‌دهید، امتحان کنید؛ که می‌تواند به افزایش تولید یک ماده شیمیایی مغز به نام نوراپی نفرین کمک کند و مغز را تحریک کند.

از انجام چند کار همزمان پرهیز کنید: چند وظیفه‌ای می‌تواند انرژی شما را تخلیه کند و بهره وری شما را کاهش دهد، به خصوص اگر در تلاش برای انجام دو فعالیت هستید که نیاز به تفکر آگاهانه دارند. سعی کنید در یک زمان روی یک چیز تمرکز کنید.

روی حافظه خود کار کنید: اگر مستعد فراموش کردن هستید، سعی کنید از ترفند‌های مختلف برای بهبود حافظه خود استفاده کنید. برای مثال، یادداشت ها، یا نشانه‌های بصری یا کلامی می‌توانند به شما کمک کنند مطالب مهم را به خاطر بسپارید. شما همچنین می‌توانید تکرار را امتحان کنید.

استراحت‌های ذهنی داشته باشید: در طول روز چند استراحت ذهنی انجام دهید، جایی که به هیچ چیز فکر نکنید و در لحظه باشید. می‌توانید چشمان خود را ببندید، کمی پیاده روی کنید یا به بیرون از پنجره نگاه کنید.

توجه خود را متمرکز کنید: اگر به خاطر عوامل متعددی حواستان پرت می‌شود یا تمرکزتان را از دست می‌دهید، سعی کنید سرعتتان را کم کنید و تمام تمرکزتان را روی یک کار بگذارید.

از نظر اجتماعی فعال بمانید: شرکت در فعالیت‌های اجتماعی می‌تواند خلق و خو، حافظه و شناخت شما را بهبود بخشد.

درگیر فکر عمیق: ذهن خود را با صرف زمان کمی درگیر فکر عمیق هر روز تمرین دهید. برای مثال، اگر مقاله‌ای را خوانده اید، ۱۰ دقیقه به مطالب آن مقاله فکر کنید.

مدیتیشن را امتحان کنید: مدیتیشن می‌تواند به کاهش استرس و آرامش مغز و بدن شما کمک کند.

به طور منظم ورزش کنید: فعال ماندن از نظر بدنی می‌تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد.

از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید: یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند به حافظه، شناخت و سلامت مغز کمک کند.

اجتناب از الکل و مواد مخدر: این مواد می‌توانند حواس شما را مختل کنند و بر مغز شما تأثیر منفی بگذارند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: درمان درمان کرونا درمان خانگی روش درمان آن تأثیر بگذارد امتحان کنید برای مثال سعی کنید مه مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۳۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به برداشت اعضای بیمار مرگ مغزی در بیمارستان دشتستان، گفت: در این راستا بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد. - اخبار استانها -

نادر شکیب آزاد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در دشتستان، با اشاره به اینکه اهدای عضو بیماران مرگ مغزی به دیگر بیماران نیازمند به اعضا جان می‌بخشد از اهدا عضو بیمار مرگ مغزی یک بانوی دشتستانی خبر داد و اظهار داشت: لیلا حاجیانی ساکن روستای عیسوند شهرستان دشتستان با رضایت خانواده نوع دوستش دومین اهدا کننده عضو سال جاری شد.

وی تصریح کرد: این بانوی 50 ساله با کاهش سطح هوشیاری به بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل شد که بعد از انجام آزمایشات تشخیصی لازم، خون‌ریزی در بطن‌های مغزی به علت فشار خون کنترل نشد و متأسفانه همین امر باعث مرگ مغزی این بانو شد.

شکیب آزاد اضافه کرد: به دنبال تأیید مرگ مغزی این بانو، در نهایت با رضایت پدر و مادر مهربانش، کلیه‌ها و کبد آن برداشت شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از زحمات کارکنان بخش ICU جراحی، پزشکان تأیید کننده و مدیریت بیمارستان شهید گنجی برازجان در همراهی این عمل خاطرنشان کرد: این 117 همین برداشت عضو استان بوشهر و دومین برداشت اعضای بیماران مرگ مغزی سال جاری است.

وی اضافه کرد: تاکنون 7 قلب بیماران مرگ مغزی از استان بوشهر با پرواز به تهران و شیراز برای پیوند به بیماران انتقال داده شده است.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • نیمی از بازماندگان تحصیلی در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • دلایل «پاریس» برای انتخاب اسلام + فیلم
  • ویدیو کامنت| دلایل خستگی دائمی چیست؟
  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی