Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@22:28:23 GMT

تاثیر رژیم غذایی بر سلامت کلیه‌ها

تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۰۴۹۵۶

تاثیر رژیم غذایی بر سلامت کلیه‌ها

لازم است افراد به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های کلیوی از رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، فیبر، مواد معدنی، ویتامین‌ها و امگا ۳ پیروی کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کلیه‌ها یک جفت اندام لوبیایی شکل هستند که مواد زائد را از بدن خارج می‌کنند و مواد معدنی و مواد مغذی موجود در خون را متعادل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلیه‌ها به کنترل فشار خون، تولید گلبول‌های قرمز خون و بهبود سلامت استخوان‌ها کمک شایانی می‌کند. گزارش‌های ارائه شده نشان می‌دهد که از هر ۱۰ نفر در سراسر دنیا یک نفر درگیر بیماری‌های کلیوی است.

بیماری‌های کلیوی چیست؟

بیماری‌های کلیوی زمانی رخ می‌دهد که کلیه‌ها آسیب ببیند و نتوانند خون را به صورت طبیعی فیلتر کنند. بیماری‌های شایع کلیوی شامل فشار خون بالا، سنگ کلیه، گلومرولونفریت و بیماری کلیه پلی‌کیستیک می‌شود. به گفته متخصصان، بیماری‌های کلیوی در صورتی قابل درمان است که به موقع تشخیص داده شود و علائم آن شناسایی شود. علائم رایج بیماری‌های کلیوی شامل اختلالات خواب، خشکی و خارش پوست، تکرر ادرار، وجود خون در ادرار، خستگی، پف دور چشم و ادرار کف‌آلود می‌شود. زمانی که کلیه‌ها به درستی عمل نکند، فرد تورم در پاها و قوزک پا، کاهش اشتها و گرفتگی عضلات را تجربه می‌کند.

چگونه می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را کاهش داد؟

به منظور کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی، لازم است افراد فشار خون و قند خون خود را به صورت منظم بررسی کنند، سیگار کشیدن را ترک کنند، وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنند، آب کافی بنوشند، به صورت منظم ورزش کنند، از رژیم غذایی سالم پیروی کنند و داروهایی که پزشک تجویز می‌کند را مصرف کنند.

آیا رژیم غذایی مناسب خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی را کاهش می‌دهد؟

متخصصان معتقدند که رژیم غذایی مناسب خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی را کاهش می‌دهد، رژیم غذایی کم سدیم به سلامتی کلیه‌ها کمک شایانی می‌کند، کاهش مصرف سدیم فشار کمتری بر کلیه‌ها وارد می‌کند، بنابراین خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی و پیشرفت بیماری‌های مربوط به آن کاهش پیدا می‌کند. مصرف نمک در رژیم غذایی باید محدود شود، زیرا برای کلیه‌ها مضر است. لازم است افراد به منظور پیشگیری از بروز بیماری‌های کلیوی از رژیم غذایی متعادل و سرشار از سبزیجات، میوه‌ها، فیبر، مواد معدنی، ویتامین‌ها و امگا ۳ پیروی کنند. همچنین، افراد باید از مصرف غذاهای سرشار از پروتئین، فسفر و پتاسیم دوری کنند.

آیا بین بیماری کووید -۱۹ و سلامت کلیه ارتباط خاصی وجود دارد؟

محققان معتقدند که بیماری کووید -۱۹ ممکن بر سلامت کلیه‌ها تأثیر بگذارد، بروز مشکلات کلیوی نشان می‌دهد که فرد دچار نوع شدید بیماری شده است. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی در میان افراد مبتلا به بیماری کووید -۱۹ دو برابر بیشتر از دیگران است. در صورتی که شدت بیماری کووید -۱۹ بیشتر باشد، آسیب وارد شده به کلیه نیز افزایش پیدا می‌کند.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های کلیوی هستند؟

سیگار کشیدن، چاقی، فشار خون بالا و دیابت خطر ابتلاء به بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد. قند خون بالا نه تنها عملکرد کلیه را محدود می‌کند، بلکه به تدریج باعث نارسایی آن نیز می‌شود. به گفته محققان، افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که سابقه خانوادگی نارسایی کلیه دارند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به بیماری‌های کلیوی قرار دارند.

کد خبر 562129

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری کلیه سلامت کلیه ها پیشگیری از بیماری های کلیه علت بیماری های کلیه درد کلیه علت بیماری های کلیه چیست بیماری های مزمن کلیه رژیم غذایی رژیم غذایی سالم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق خطر ابتلاء به بیماری های کلیوی بیماری های کلیوی بیماری کووید رژیم غذایی فشار خون کلیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۰۴۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند

آفتاب‌‌نیوز :

برای اینکه فردی سرحال و پرانرژی از خواب بیدار شود، هر شبانه روز به چند ساعت خواب عمیق نیاز دارد. در حالی که کیفیت خواب با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما بسیاری از جوانان نیز مشکلات خواب را گزارش می‌کنند.

داشتن خواب باکیفیت، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش می‌دهد، از استرس می‌کاهد و خلق و خو و تمرکز را نیز بهبود می‌دهد.

همچنین برخی عادات مخرب هم بر کیفیت خواب افراد تاثیر می‌گذارند که آگاهی از آن‌ها و مدیریت صحیح این عادت‌ها می‌تواند مفید و در بهبود سلامت کلی فرد موثر باشد.

در ادامه به نقل از نشریه "هندوستان تایمز" به برخی از این عادات اشاره می‌کنیم:

* استفاده از تلفن همراه قبل از خواب

نور آبی که از صفحه نمایش تلفن همراه شما ساطع می‌شود، کیفیت خواب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نور آبی می‌تواند تولید ملاتونین در بدن را که هورمون اصلی کنترل کننده چرخه خواب و بیداری است، مختل کند. ملاتونین ناکافی می‌تواند باعث بی خوابی، حساس شدن و خواب آلودگی در طول روز شود.

* خوردن مقدار زیادی غذا قبل از خواب

خوردن یک وعده غذایی پر حجم کمتر از یک ساعت قبل از خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر گذاشته و به خواب رفتن را مشکل کند.

* مصرف بی رویه کافئین

مصرف بیش از اندازه قهوه منجر به اختلالات خواب می‌شود. کافئین محرکی است که می‌تواند به خواب رفتن را سخت کند.

* قرار نگرفتن در معرض نور طبیعی

زمانی که خود را از نور خورشید محروم می‌کنیم، سطح ملانین را کاهش می‌دهیم. ملانین، ملاتونین را می‌سازد که به چرخه خواب کمک می‌کند.

* بی توجهی به افزایش استرس 

سطوح بالای استرس با طولانی شدن مدت زمان به خواب رفتن و اختلالات خواب مرتبط است. کم خوابی سیستم واکنش بدن به استرس را تحریک می‌کند و منجر به افزایش هورمون‌های استرس، یعنی کورتیزول می‌شود که بر خواب تاثیر می‌گذارد.

منبع: خبرگزاری برنا

دیگر خبرها

  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • رژیم تخم مرغ شما را به لاغری سریع می‌رساند
  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • کشف روش‌های درمانی بالقوه بیماری کلیه پلی‌کیستیک
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون