Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-01@01:18:39 GMT

هم روسیه و هم آمریکا «جنایت جنگی» مرتکب شده و می شوند

تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۶۲۰۱۴۷

هم روسیه و هم آمریکا «جنایت جنگی» مرتکب شده و می شوند

 به گزارش جماران، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را یک «جنایتکار جنگی» توصیف کرد.

توصیفی که می توان آن‌را شدیدترین محکومیت از سوی یک مقام آمریکایی علیه رهبران روسیه پس از جنگ سرد دانست.

البته، بحث بر سر وقوع جنایت جنگی در اوکراین تنها برعهده دادگاه‌های بین المللی از جمله دیوان کیفری بین المللی لاهه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما استدلال رئیس جمهوری ایالات متحده برای طرح چنین توصیفی از ولادیمیر پوتین چیست؟

کاخ سفید می گوید در روزهای اخیر مدارک و مستندات زیادی بدست آورده است که نشان می دهند ارتش روسیه در اوکراین، پناهگاه‌های غیرنظامیان و مناطق مسکونی را بمباران می‌کند. در واقع دولت کنونی آمریکا، مبنای «جنایت جنگی» را کشته شدن غیرنظامیان، خصوصا زنان و کودکان در جنگ اوکراین استوار کرده است.

به گفته سازمان ملل متحد از اولین روز جنگ در اوکراین تا چهاردهم مارس، بیش از ۶۳۶ نفر غیرنظامی جان خود را از دست داده‌اند. در میان اسامی قربانیان، نام بیش از ۴۶ کودک دیده می‌شود.

البته سازمان های حقوق بشری در اوکراین شمار کشته شده‌ها را بسیار بیشتر می دانند و می گویند نزدیک به ۲۰۰۰ نفر از غیرنظامی‌ها در این کشور در جریان تهاجم روسیه جان باخته‌اند.

تا چه اندازه کشتار غیرنظامیان در جنگ ها می تواند کشور و یا رهبران آنها را تبدیل به جنایتکاران جنگی کند؟ به عبارت دیگر، سوالی که باید از رئیس جمهوری آمریکا پرسید این است: استاندارد ایالات متحده برای تبیین یک جنایتکار جنگی چیست؟

به گزارش یورونیوز، در این مطلب سعی شده است به آمار قربانیان غیر نظامی در برخی از جنگ‌هایی که در دو دهه اخیر ایالات متحده و روسیه، دو ابرقدرت نظامی جهان، در آن نقش داشته اند پرداخته شود.

جنگ عراق

تخمین تلفات غیرنظامیان در جنگ عراق که از سال ۲۰۰۳ با اشغال آمریکا آغاز شد کار دشواری است چرا که پس از اشغال آمریکا و سقوط صدام حسین رئیس جمهور معدوم عراق ، این کشور دچار هرج و مرج و یک جنگ داخلی شد.

به‌نوعی قربانیان حمله آمریکا به عراق را می توان به دو دسته، قربانیان حملات مستقیم و غیرمستقیم ایالات متحده تقسیم کرد. مدارک و گزارش‌های سازمان ملل نشان می‌دهند که بیش از ۱۵۰ هزار غیرنظامی بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ در این کشور قربانی جنگ شده‌اند.

داده‌های دقیق تر نشان می دهند که در این سال ها نزدیک به ۱۲ هزار غیرنظامی عراقی در جریان حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا جانشان را از دست داده‌اند. همزمان، نزدیک به ۱۴ هزار نفر غیرنظامی نیز در جریان پیشروی های نیروهای ائتلاف توسط نیروهای زمینی ارتش آمریکا و متحدانش کشته شده‌اند. آمار دقیقی از کودکان و زنانی که به‌صورت مستقیم در جریان حملات نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا کشته شده اند، وجود ندارد.

افغانستان: کودکان یکی از اصلی ترین قربانیان حملات هوایی بین سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰

بر اساس داده های جمع آوری شده، بین سال های۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ در افغانستان، قربانیان غیرنظامی در اثر حملات هوایی ۳۹۷۷ نفر بوده‌اند که از این تعداد ۲۱۲۲ نفر کشته و ۱۸۵۵ زخمی شده اند.

از مجموع تلفات غیرنظامیان، ۱۵۹۸، یعنی ۴۰ درصد را کودکان افغان تشکیل می‌دهند.

بر اساس داده های سازمان ملل، ۵۰ درصد از تلفات کلی غیرنظامیان و ۶۲ درصد از تلفات غیرنظامیان در اثر حملات هوایی توسط ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده بوقوع پیوسته است.

بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ تعداد قربانیان سه برابر شده و از ۲۴۷ نفر به ۷۵۷ در سال رسید. این افزایش تلفات مستقیماً با افزایش حملات هوایی ایالات متحده و دولت وقت افغانستان مرتبط است.

در واقع، در اکتبر سال ۲۰۱۷، ایالات متحده قوانین تعامل برای حملات هوایی علیه طالبان را به عنوان بخشی از وعده دونالد ترامپ مبنی بر «برداشتن محدودیت‌ها و گسترش اختیارات» برای جنگجویان در افغانستان، کاهش داد.

مقررات جدید اجازه هدف قرار دادن پست های طالبان را حتی اگر در مجاورت نیروهای ناتو یا افغان نبودند را می داد. در نتیجه تعداد قربانیان حملات هوایی در یک سال (۲۰۱۸-۲۰۱۷) ۸۵ درصد افزایش یافت و در سال ۲۰۱۹، نیروی هوایی ایالات متحده، عامل اصلی کشته شدن بیش از ۶۰ درصد کودکان قربانی شناخته شد.

یکی از فجیع ترین آنها حمله هوایی ایالات متحده در ماه ژوئیه سال ۲۰۱۸، به یک مجتمع مسکونی در ولسوالی «چهاردره» در ولایت قندوز بود که در جریان آن ۱۴ زن و کودک جان باختند. در این زمینه، ایالات متحده هیچگاه آمارهای سازمان ملل در ارتباط با قربانیان حملات هوایی را نپذیرفته است.

سازمان ملل می‌گوید درست از سال ۲۰۰۱، پس از مداخله آمریکا در افغانستان و سقوط طالبان تا سال ۲۰۲۱، بیش از ۷۱ هزار غیرنظامی که نیمی از آنها را زنان و کودکان تشکیل می دهند در حملات نیروهای ائتلاف جان باخته اند.

 

«جنایت جنگی» و دست بالای ابرقدرت‌های نظامی

سازمان دیدبان حقوق بشر براساس کنوانسیون ژنو می‌گوید که «هر کشور متخاصمی که نیروهای غیرنظامی را هدف قرار می دهد، در حال نقض قوانین بشری است و مرتکب جنایت جنگی شده است.»

تناقض اصلی در آن جاست که اغلب کشورهای متخاصم در جریان و پس از جنگ، آمار و داده‌های سازمان های حقوق بشری وابسته و غیروابسته به سازمان ملل را نمی‌پذیرند.

مهم تر اینکه اغلب کشورهای متخاصم به دلیل لابی قدرتمندی که در نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل دارند، با تنبیه و محدودیت‌های کمتری در صورت ارتکاب جنایت جنگی مواجه می‌شوند.

بی دلیل نبود که کاخ کرملین در واکنش به ادعای «جنایتکار جنگی دانستن پوتین» گفت: «دولت آمریکا در جایگاهی نیست که چنین حرفی بزند و رییس جمهوری آمریکا حق گفتن چنین چیزی را ندارد.»

تاریخ پس از جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد که دو ابرقدرت نظامی، روسیه و ایالات متحده، چه در جریان جنگ سرد و پس از آن بارها در کشتار غیرنظامیان یا آنطور که کنوانسیون ژنو می گوید «حمله به نیروهای غیرنظامی»، نقش داشته‌اند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا حمله روسیه به اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۰۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی

خبرگزاری ای بی سی نیوز در مطلبی آورده است: پس از واکنش‌های شدید مقامات رژیم صهیونیستی به احتمال تحریم گردان‌های ناقض حقوق بشر در کرانه باختری، وزیر خارجه آمریکا در نامه‌ای به مجلس نمایندگان از لغو این تصمیم و ادامه کمک و همکاری‌های نظامی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری ای بی سی نیوز نوشته است که دولت بایدن تشخیص داده است که سه گردان نظامی ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی مرتکب «نقض فاحش حقوق بشر» علیه غیرنظامیان فلسطینی در کرانه باختری شده‌اند، اما به علت اقداماتی که اسرائیل می‌گوید برای رسیدگی به این مشکل انجام داده است، همچنان واجد شرایط دریافت کمک نظامی آمریکا خواهند بود.

براساس گزارش ای بی سی نیوز، ارزیابی دولت بایدن که هنوز علنی نشده است و در صورت عدم برداشتن گام‌های مشخص توسط رژیم صهیونیستی می‌تواند تغییر کند که در نامه‌ای بدون تاریخ توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه به مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان تشریح شده است.

بلینکن ابراز کرده است: «این تصمیم ایالات متحده هیچ گونه تأخیری در ارائه کمک از سوی ایالات متحده ایجاد نمی‌کند و اسرائیل قادر خواهد بود تمام مبلغ اختصاص داده شده در لایحه تصویب‌شده کنگره را دریافت کند».

این خبرگزاری درباره اتهامات مربوط به این گردان‌ها نوشته است که هر یک از این اقدامات قبل از شروع جنگ ۷ اکتبر رخ داد. هیچیک از این پرونده‌ها شامل عملیات علیه حماس در غزه یا علیه ایران یا «گروه‌های نیابتی» آن نمی‌شود. به عبارتی دیگر، اقدامات این گردان‌ها علیه غیرنظامیان فلسطینی بوده است.

با این حال، تصمیم بلینکن احتمالاً منتقدان دولت بایدن را آزار خواهد داد که می‌گویند رژیم اسرائیل باید بابت جنگ غزه که جمعیت غیرنظامی را به سمت قحطی سوق داده است، پاسخگو باشد و دولت بایدن اقدامات کافی برای جلوگیری از آن انجام نداده است.

عیسی امرو، فعال برجسته حقوق بشر فلسطینی که در شهر الخلیل کرانه باختری زندگی می‌کند، به ای بی سی نیوز گفت که از تصمیم ایالات متحده ناامید است اما تعجب نکرده است. به گفته او «آمریکا اقدامات مشخصی برای کاهش و به حداقل رساندن خشونت و ایجاد صلح بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها انجام نمی‌دهد».

مقامات دولت بایدن در پاسخ می‌گویند که روند بررسی نقض حقوق بشر منصفانه بوده است و با رژیم اسرائیل رفتار ترجیحی نمی‌شود. آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که همکاری نظامی ایالات متحده با کشورها از طریق فرایندی به نام «بهسازی» است که کشورهای خارجی را تشویق می‌کند تا فعالان منفی را از ارتش خود حذف کنند.

بلینکن روز دوشنبه در یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفته بود: «هر موقعیتی متفاوت است و ما باید تمام تلاش خود را برای جمع‌آوری حقایق و پیگیری حقایق انجام دهیم و این همان کاری است که ما انجام می‌دهیم.»

تحت یک قانون فدرال موسوم به قانون لیهی، ارتش ایالات متحده موظف است از تسلیحات، آموزش و سایر کمک‌های نظامی به هر واحد نظامی خارجی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر شده، خودداری کند. با این حال، طبق نامه بلینکن، این قانون برای کشورهایی که اصلاحاتی را «برای محاکمه اعضای مسئول واحد» انجام داده‌اند استثنا قائل شده است.

به گفته یک فرد آشنا با این روند، ایالات متحده و رژیم صهیونیستی همچنین توافقنامه خاصی دارند که ایالات متحده را ملزم می‌کند قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی مرتبط با قانون کمک‌های خارجی، با اسرائیلی‌ها مشورت کند. این شخص افزود، این رایزنی‌ها با رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و اگر مشخص شود که یک واحد نظامی «اقدامات اصلاحی یا پاسخگویی رضایت‌بخش» را انجام نداده است، کمک‌های ایالات متحده محدود خواهد شد.

به طور کلی، پنج واحد - سه نظامی و دو غیرنظامی - به دلیل نقض حقوق بشر تحت بررسی بودند که بر اساس نامه بلینکن، چهار مورد از آنها مراحل اصلاحی مناسب را طی کرده‌اند.

به گفته ای بی سی نیوز، رژیم صهیونیستی همچنین تأیید کرده است که یکی دیگر از گردان‌های ارتش رژیم اسرائیل «اقدامی مغایر» با قوانین اسرائیل داشته است. بلینکن خاطرنشان کرد که در نتیجه، این واحد در سال ۲۰۲۲ از کرانه باختری به بلندی‌های جولان منتقل شد.

این توصیف به گردان نتساه / نتزاه یهودا اشاره می‌کند که برای مردان یهودی افراطی ارتدکس تأسیس شده است. بلینکن در نامه‌ی خود نوشته است: «اسرائیل اطلاعات جدیدی در رابطه با وضعیت یگان ارائه کرده است و ما در حال شناسایی مسیری برای اصلاح مؤثر این واحد خواهیم بود.»

او به جانسون، که یکی از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی برای ارائه لایحه کمک خارجی در کنگره است، اطمینان داد: «اما این [بررسی] هیچ تأثیری بر حمایت ما از توانایی اسرائیل برای دفاع از خود در برابر حماس، ایران، حزب‌الله یا سایر تهدیدها نخواهد داشت.»

بلینکن خاطرنشان کرد که علی‌رغم شواهد بسیار از نقض فاحش حقوق بشر و قوانین بشردوستانه در جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه، هیچ واحد دیگری مغایر با قانون لیهی یافت نشد.

وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته، پس از گزارش‌های آکسیوس و پروپوبلیکا مبنی بر اینکه ایالات متحده قصد دارد گردان‌های اسرائیلی را «تحریم» کند، با مقامات ارشد رژیم اسرائیل صحبت کرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که در چنین اقدامی با دولت بایدن مبارزه خواهد کرد و آن را «ضعف اخلاقی» خواند.

کد خبر 748374

دیگر خبرها

  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • بحران کودک‌همسری در آمریکا
  • آپشن جدید خودرو‌های آمریکا
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • آپشن جدید خودروهای آمریکا
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • نقشه جهانی اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی (+عکس)
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • نظم جایگزین چین و آن چه آمریکا باید از آن بیاموزد
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک