Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

فارس نوشت: روزهای آغازین سال جدید برای خانواده ها در کنار اینکه پر از هیجان و زیبایی های خاص خود می تواند باشد، اگر دقت نکنیم دردسرهایی هم برای خانواده های بچه‌دار خلق می شود. دید و بازدیدهای مدام و بهم خوردن تنظیم برنامه روزانه و تغذیه بچه ها در میهمانی و سفرها ممکن است بچه ها را دچار مشکلات زیادی کند، به ویژه خردسالان و کودکان کوچکتر که خودشان در این زمینه خودمدیریتی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای اینکه والدین بتوانند در ایام نوروز ـ چه در سفر و چه در میهمانی ها ـ لذت بیشتری برده و فرزندانشان نیز دچار عدم تعادل جسمی و مشکلات سلامتی نشوند، نکاتی برای رعایت تغذیه کودکان در ایام نوروز در این گزارش برمی شمریم.

1-ریزه خوری ممنوع

میهمانی، گشت و گذار در طبیعت و دید و بازدید نوروزی، همه و همه زمانی برای بچه ها است که دور از چشم والدین یا حتی در کنار آنها به خوردن زیاد خوراکی های مختلف و تنقلات، چیپس و پفک و کربوهیدرات ها بپردازند. این ریزه خوری ها باعث می شود تا دچار سیری کاذب شده و در زمان غذا خوردن میلی نداشته باشند اما مدام در حال خوردن تنقلات و مواد قندی باشند.

کارشناسان کودک معتقد هستند که والدین در ایام عید می بایست مراقب خوردن تنقلات ، شیرینی و آجیل بچه ها باشند و آن را کنترل کنند تا بتوانند وعده های غذایی را هم که دارای پروتئین، ویتامین و مواد مغذی است کامل مصرف کنند.

 

2- صبحانه حذف نشود

خیلی از پدر و مادرها در ایام سفر یا برای رفتن به میهمانی ها خیلی به خورد و خوراک وعده های غذایی بچه ها اهمیت نمی دهند یا مثلا به دلیل میهمانی های شبانه که موجب به هم خوردن تنظیم خوابشان می شود، وعده صبحانه را حذف می کنند.

وعده صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی بچه ها است که لبنیات و فرآورده های آن را تأمین می کند بنابراین نباید با شکلات و آجیل و شیرینی جایگزین شود.

 

3-غذای خانگی در سفر مصرف کنید

مصرف بیش از اندازه غذاهای بیرون، رفتن به رستوران های مختلف و استفاده از فست فودها در سفر شاید برای مسافران راحت‌تر باشد اما هم به لحاظ بهداشتی در ایام کرونا و هم به جهت مواد مغذی و مطمئن بودن از سلامت غذا نمی تواند برای بچه ها مناسب باشد. بهتر است قبل از حرکت به سمت مقصدتان غذایی خانگی مثل انواع کوکوها، الویه و کتلت برای بچه ها درست کنید تا اگر در مسیر گرسنه شدند آن را میل کنند.

 

4-اعتدال را رعایت کنید

شاید شما نتوانید جلوی بچه ها را برای خوردن هر خوراکی بگیرید اما می توانید آنها را مدیریت کنید مثلا در مصرف مغزها اعتدال را رعایت کنید؛ آجیل بی نمک برای مصرف کنار دست بچه ها بگذارید. میوه ها را پس از شست و شو و ضدعفونی کامل در اختیار بچه ها قرار دهید و بیشتر مرکباتی چون پرتقال و کیوی برای مصرف به بچه ها بدهید. سعی کنید خوردن شیرینی و شکلات را در منزل به حداقل برسانید.

 

مصرف آب در همه روز می تواند مانع از یبوست و بیماری های دیگر شود. البته در سفر حتما از آب مطمئن و سالم استفاده کنید و بخشی از زمان خود را با بچه ها در ایام تعطیلات برای پیاده روی و دیگر ورزش ها قرار دهید چرا که کم تحرکی ممکن است در این ایام باعث چاقی بچه ها شود.

به جای چیپس و پفک برای بچه ها اسنک و غذاهای خانگی خوشمزه یا سیب زمینی سرخ کرده درست کنید. جلوی زیاد تلویزیون دیدن بچه ها را بگیرید و به جای آن بازی های هیجان انگیز به راه بیاندازید. اگر در منزل هستید و سفر نمی روید، می توانید در خانه یا حیاط یا محله تان بازی کنید و اگر هم در سفر هستید که قطعا مکان های مختلف می تواند برای رفتن و بازدید کردن هیجان انگیز باشد.

5-تنظیم خواب را فراموش نکنید

یکی از مهمترین نکات دیگر برای سلامت جسم بچه ها در ایام تعطیلات تنظیم خواب آنها است. ساعت خواب بچه ها نباید بهم بخورد. بنابراین سعی کنید میهمانی بی موقع یا بدموقع نروید تا بچه ها بیش از حد بیدار نمانند.

 

**شایع ترین بیماری که بچه ها در نوروز درگیر آن می شوند

دل پیچه، یبوست و دل درد از جمله بیماری های دستگاه گوارشی هستند که بچه ها به خاطر خوردن زیاد شکلات، شیرینی، آجیل و تنقلات در ایام نوروز دچارش می شوند. خانواده ها مراقب باشند به جای مصرف زیاد این مواد سالادهای میوه، آب میوه های طبیعی، مصرف شیر و آب می تواند برای بچه ها مناسب باشد تا از یبوست و بیماری های دیگر جلوگیری کند. اگر فرزند شما درگیر یبوست در نوروز شد، می توانید از خوراکی هایی مثل انجیر، آلو، کشمش و توت به آنها بدهید.

بچه ها ممکن است به خاطر شلوغی و رفتن به میهمانی های مختلف و دیدن بچه های دیگر و اعضای فامیل دچار هیجان شوند. به ویژه بچه های کوچکتر که تازه شروع به خوردن کرده اند ، عموما ممکن است غذا در گلویشان بپرد و دردسرهایی برای والدین ایجاد کنند. چند نکته برای پیشگیری از این اتفاقات را می توانید رعایت کنید:

برای پیشگیری فرزندتان حتما در حالت نشسته غذا بخورد تا بلع کامل اتفاق بیافتد. دوم در شرایط دویدن و بازی کردن به بچه غذا ندهید یا در زمان حرکت ماشین که ممکن است تکان شدیدی بخورد و غذا در گلوی بچه خردسال بماند. خوراکی ها را نرم کرده و در دهان بچه بگذارید.

**مسمومیت غذایی در سفر

یکی از مشکلات بچه ها در سفر دچار شدن به مسمومیت غذایی است چرا که دستگاه گوارش بچه ها حساس است و همانطور که مطرح شد غذاهای بین راهی یا توجه نکردن به نوع طبخ غذا می تواند آنها را دچار مشکل کند. بعضی رستوران های بین راهی محل های قابل اعتماد و تمیزی نیستند یا فست فودها بچه ها را دچار مشکل می کنند. تشخیص تازگی غذاها در رستوران ها کار دشواری است.

استفاده از کنسروهای جوشانده شده و غذاهایی که در منزل تهیه کرده اید بهترین گزینه هستند. بهتر است غذاهایی که نیاز به سرد ماندن دارند را در یخدان نگهداری کنید چرا که غذاهای گوشتی و پروتئینی زود فاسد می شوند.

قبل از خوردن هر غذایی بچه ها را به شستن یا ضدعفونی کردن دستانشان تشویق کنید. برای تغذیه کودک در حین سفر تخم مرغ پخته شده، سیب زمینی و گوجه فرنگی هم می تواند مناسب باشد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۲۷۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسمان غرب موفق نبود/ شیرودی: درجه تشویقی‌ام را پس بگیرید

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ونوس بهنود ـ فیلم سینمایی «آسمان غرب» به کارگردانی محمدعسگری و تهیه کنندگی حبیب والی‌نژاد در حالی با محوریت زندگی و رشادت‌های شهید علی اکبر شیرودی ساخته شد که به نظر می‌رسد نتوانسته آن‌گونه که شایسته است ادای دینی به این شخصیت دوران دفاع مقدس باشد.

فیلم «آسمان غرب» با نقش‌آفرینی میلاد کی‌مرام با محوریت رشادت و میهن دوستی خلبان شهید، علی اکبر شیرودی و همرزمان وی در چهل و دومین دوره از جشنواره فیلم فجر رونمایی شد. این فیلم سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری و سیمرغ زرین فیلم از نگاه ملی را از آن خود کرد.

در همین ارتباط، قربانعلی تنگ شیر استاد دانشگاه و منتقد فیلم تصریح کرد: این فیلم به لحاظ ساختار، پرداخت به موضوع و انتخاب بازیگر فیلم موفقی نیست و شتابزده ساخته شده است.

وی افزود: در ژانر سینمای جنگ آثار موفق متعددی در دنیا وجود دارد و اروپاییان همچنان برای جنگ جهانی اول و دوم فیلم می‌سازند؛ اما آثار تولیدی ما از جمله آسمان غرب می‌توانست بسیار بهتر باشد و متأسفانه اینطور نبود.
وی تاکید کرد: اینکه با فوریت فیلمی ساخته شود تا صرفاً به جشنواره برسد روند صحیحی نیست و نتیجه آن این شد که آسمان غرب نتوانسته به شیرودی ادای دین کند و مراحل زندگی وی را به خوبی معرفی کند.

به گفته این منتقد یکی از نیاز‌های فیلم‌های مرتبط با سینمای جنگ، پرداخت خوب داستانی و انتخاب مناسب بازیگران است و آقای کی مرام آنطور که باید نتوانست بازی ماندگاری را برای نقش شیرودی داشته باشد.

این اظهارات که از گوشه و کنار و از سوی منتقدان متعددی شنیده می‌شود در وضعیتی است که آسمان غرب در جشنواره فجر نیز با استقبال تماشاگران مواجه نبود و این روز‌ها که در سینما‌های کشور اکران می‌شود نیز انتخاب شماره یک تماشاگران نیست. بر اساس اعلام سامانه سمفا میزان فروش این فیلم که اکران خود را از نوروز امسال شروع کرده، حدود ۴ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان بوده و در رتبه ششم فیلم‌های در حال اکران قرار گرفته است.

اما شهید شیرودی که بود؟ شهید علی اکبر شیرودی که رهبر معظم انقلاب درباره‌اش فرمودند اولین نظامی است که به او اقتدا کرده است، یک از خلبانان زبده در جنگ ایران و عراق بود. وی به عنوان فردی که بالاترین میزان پرواز در دوران جنگ را داشته و از ۳۶۰ مورد خطر نجات یافته شناخته شده است. وی در سال ۱۳۵۱ به ارتش پیوست و دوره خلبانی را سپری کرد و بعد‌ها با پیروزی انقلاب و تشکیل سپاه پاسداران به سپاه غرب کشور پیوست و در عملیات متعدد جنگی شرکت کرد. در هشتم اردیبهشت سال ۱۳۶۰ در حالیکه تانک‌های عراقی به طرف قره بلاغ دشت ذهاب در حرکت بودند با هلی کوپتر به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به آرزوی دیرینه خود، شهادت دست یافت. در معرفی شخصیت والای او همین بس که وی در نامه‌ای به پایگاه هوانیروز کرمانشاه، درجه تشویقی اعطایی خود را پس داده و هدف والای جنگ با دشمن را دفاع از ارزش‌ها مطرح می‌کند.

متن این نامه به شرح زیر است:

از: خلبان علی‌اکبر شیرودی
به: پایگاه هوانیروز کرمانشاه
موضوع: گزارش
اینجانب که خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می‌باشم و تاکنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ‌ها شرکت نمود‌ه‌ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفته‌ام؛ لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده‌اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوان‌یار سومی که قبلاً بوده‌ام برگردانید. در صورت‌امکان‌امر به رسیدگی این درخواست بفرمائید.


باتقدیم احترامات نظامی
خلبان علی‌اکبر شیرودی
۹/۷/۱۳۵۹

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • فوت یک پزشک بر اثر مصرف مشروبات الکلی!
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • جزئیات تازه از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • آسمان غرب موفق نبود/ شیرودی: درجه تشویقی‌ام را پس بگیرید
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید