Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه سینما: دستمزد بازیگران این روزها یکی از بخش‌های جذاب برای مخاطبان سینما و حتی تلویزیون است؛ اما این تنها مربوط به مخاطبان حال حاضر سینمای ایران نمی‌شود، در گذشته نیز مردم همواره علاقه‌مند بودند تا به دستمزد بازیگران محبوبشان پی ببرند. 

به همین خاطر شاید بد نباشد تا نگاهی به مبحث «دستمزد» بازیگران سینمای ایران در دهه‌های 30، 40 و 50 بیندازیم، روزهایی که سیاهی لشکرهای سینمای ایران یک هزارمِ بازیگران اصلی دستمزد دریافت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سیاهی لشکرها؛ افرادی مهم برای فیلم‌های سینمایی

سیاهی لشکرهای ماندگار در صحنه، با دریافت درآمدی جزئی تن به هر نوع بازی در فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی می‌دادند. اگر دقیق‌تر نگاه کنیم، همین‌ها بودند که پایه و بنیان اصلی فیلم‌ها را تشکیل می‌دادند، زیرا اگر آن‌ها نبودند، صحنه‌های شلوغ و پرجمعیت که لازمه فیلمی پرجنب‌وجوش است، چگونه ساخته و پرداخته می‌شد؟ هنرپیشه مرد یا زن به کمک آن‌ها نقش نخست فیلم را ایفا می‌کرد و با استفاده از این فریب‌خوردگان، به شهرت می‌رسید.

یک‌هزارم دستمزد بازیگران اصلی!

دستمزد سیاهی لشکرها به نسبت سابقه آن‌ها فرق می‌کرد، ولی معمولاً مردها بیشتر از ۱۰۰ تومان دریافت نمی‌کردند که بین ۴۰ تا ۶۰ تومان آن را کسی بر می‌داشت که سرپرستی آن‌ها را بر عهده داشت، در حالی که بازیگران نخست فیلم‌ها دستمزدی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند. سیاهی لشکرها، اگر به آن‌ها لطف می‌شد، به هنگام ناهار، از یک چای یا یک ساندویچ بهره‌مند می‌شدند، در حالی که بازیگران نخست بهترین غذاها را استفاده می‌کردند. سیاهی لشکرها در مجموع هیچ گونه‌ تامین مادی نداشتند و اغلب جلوی استودیوها به انتظار زمان موعود تحقق آمال‌شان پرسه می‌زدند. 

زنان؛ بازیچه‌ای برای سینمای قبل از انقلاب 

سیاهی لشکرهای زن از نظر دریافت دستمزد از موقعیت بهتری نسبت به مردان برخوردار بودند، زیرا رقیب کمتری داشتند و نیاز به آن‌ها برای صحنه‌های مختلف بیشتر بود. در دهه ۳۰ و ۴۰ که صحنه‌های حمام یا عروسی در فیلم‌های ایرانی رواج داشت، چهره سیاهی لشکرهای زن به خوبی مشهود بود. 

سیاهی لشکرهای زن که اغلب مجرد یا مطلقه بودند، اکثراً عنوان می‌کردند که بچه کوچکی نیز دارند. آن‌ها ظاهراً برای تامین معاش به بازی در فیلم‌ها می‌پرداختند. دستمزد زن‌های سیاهی لشکر معمولاً رقمی معادل ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان بود. بعضی از آن‌ها به علت سابقه‌ای که داشتند، دیگر وظیفه خود را خوب می‌دانستند. گاهی چادر به سر می‌کردند و در یک صحنه عزاداری در فیلم شرکت می‌کردند و گاهی عریان شده، در صحنه‌های لب استخر یا کنار دریا گرفته می‌شد، خودی نشان می‌دادند. زن‌های سیاهی لشکر خاطرات و قصه‌های غم‌انگیزی از زندگی خود داشتند که غالباً مدعی بودند سرمنشأ آن، ناکامی در ازدواج بوده است. 

گاهی اوقات اقبال به سیاهی لشکرهای زن که به اصطلاح بر و رویی داشتند، کمک می‌کرد. بعضی از این‌ها مورد توجه واقع شده، نقش‌های بیشتر و گاهی اوقات (یک در هزار) نقش نخست را به عهده‌شان می‌گذاشتند و به این ترتیب از قعر گمنامی به اوج آرزوهای‌شان می‌رسیدند. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سینمای ایران دستمزد بازیگران بازیگران سیاهی لشکر سیاهی لشکرها فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۳۲۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند

یک فعال حوزه کار با بیان اینکه امروز رشد اقتصادی، بهبود فضای کسب و کار و درآمد نفتی داریم و نباید در حق کارگران اجحاف شود،‌گفت: بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند، در حالی که باید در کارهای با ماهیت مستمر قرارداد دائم بسته شود.

فتح الله بیات ـ در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه طبق آمارها بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند،‌ اظهار کرد: در دوران جنگ تحمیلی با بحران اقتصادی رو به رو بودیم و بسیاری از کارخانه‌ها به دلیل شرایط آن زمان دچار رکود و تعطیلی شدند تا بحث سازندگی پیش آمد. آن زمان کارفرمایان به سمت بستن قرارداد موقت در کارهای با ماهیت دائم و مستمر رفتند و دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت صادر شد چون وضعیت اشتغال و اقتصاد مطلوب نبود، به همین دلیل کارگران ۸ سال دوران جنگ افزایش حقوق و دستمزد نداشتند و مدتی بعد رشد شرکتهای پیمانکاری و گسترش قراردادهای موقت کار را شاهد بودیم.

انعطاف در بحث حقوق و دستمزد و تقویت معیشت کارگران

وی افزود: خوشبختانه امروز شرایط اقتصاد کشور شرایط جنگی نیست و ما در بسیاری از حوزه‌ها پیشرفتهای چشمگیری داشتیم. رشد اقتصادی داریم، درآمد نفتی داریم، تحریم‌ها تا حدودی کاهش یافته و فضای کسب و کار بهبود پیدا کرده است بنابراین نباید در حق کارگران اجحاف شود. در بحث حقوق و دستمزد باید بیش از پیش انعطاف داشته باشیم و در جهت تقویت معیشت آنها گام برداریم.

این فعال حوزه کار در ادامه با بیان اینکه کارگرانی که بیش از ۲۰ سال سابقه کار دارند، نباید همچنان با قرارداد موقت مشغول کار باشند، به لایحه تعیین سقف قراردادهای موقت کار اشاره کرد و گفت: این لایحه در دولت قبل به تصویب هیات وزیران رسید و مصوبه ۴ سال بازه داشت؛ یعنی در پایان بهمن ۱۴۰۲ باید به اجرا درمی آمد ولی متاسفانه مصوبه هیات وزیران نادیده گرفته شده و به جای اجرا، پیشنهاد سقف ۵ سال مطرح شده تا به مجلس ببرند و روی آن نظر بدهند.

اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت 

بیات افزود: اخیرا لایحه‌ای تحت عنوان ارتقای امنیت شغلی در دستور کار قرار گرفته و ظاهرا در آن سقف قراردادهای موقت ۵ سال پیشنهاد شده است، در حالی که ما مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت کار را از قبل داشتیم. جلسات و کار کارشناسی بسیاری میان کارگران و کارفرمایان و وزارت کار در این خصوص برگزار شد و ساعت ها وقت و زمان صرف شده بود تا در نهایت به تصویب هیات وزیران رسید.

این فعال حوزه کار تصریح کرد: این سوال وجود دارد وقتی مصوبه قانونی هیات وزیران را داریم، چرا باید آن را کنار بگذاریم و یک طرح جدید را مطرح کنیم؟ معتقدم این رویه باعث می‌شود در حوزه کارگری و قوانین مرتبط با آن دچار عقبگرد شویم. از متولیان انتظار داریم در حوزه کار و روابط کار، تشکل‌یابی و حقوق و دستمزد جامعه کارگری را به پیشرفت برسانند و روحیه کار و تلاش را در میان کارگران تزریق کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازیگران و عوامل «گنجشک مفرغی» معرفی شدند
  • دستگیری شروری که در BRT مردم را با زنجیر کتک می‌زد | تنها اظهارات او را ببینید! | فیلم
  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس/مجازات سنگین در انتظار فرد خاطی
  • دستگیری عامل ضرب و شتم در اتوبوس
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • چربی مهمی که در هنگام لاغر کردن نباید بسوزانید
  • بازیگر ایرلندی برای حمایت از فلسطین تهدید شد/ خطر شغلی در پیش است
  • بیش از ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند
  • همه افراد فاقد پوشش بیمه می‌توانند بیمه سلامت دریافت کنند
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند