Web Analytics Made Easy - Statcounter

صورت‌‌های مالی بانک‌‌ها نشان می‌‌دهد که اکثر آنها زیان‌ده هستند، اما همین بانک‌‌ها اموال ودارایی‌‌های فریزشده فراوانی دارند که درصورت فروش آنها می‌‌توانند از زیان خارج و متحول شوند. انتشار صورت‌های مالی بانک‌ها در سامانه کدال که هر از چند گاهی در طول سال منتشر و از این طریق عملکرد آن‌ها در معرض دید عموم قرار می‌گیرد، بیانگر وضعیت سیستم بانکی است تا در اقدامی شفاف برای همه مشخص شود کدام‌یک از شرایط مناسب و مساعدی در انجام فعالیت‌های بانکی برخوردار است یا کدام بانک و موسسه مالی موفقیت چندانی در این زمینه نداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون، اما بررسی صورت‌های مالی اکثر بانک‌ها حکایت از زیان انباشته سنگین و بعضا قرارداشتن آن‌ها در شرایط بسیار سختی دارد. به‌طور مثال هم‌اکنون چند بانک روز‌های سیاه را به‌دلیل مواجهه با زیان فوق سنگین سپری می‌کنند که علت آن علاوه بر ناکارآمدی مدیریتی در انجام امور، اضافه برداشت‌های قانونی و بعضا غیر قانونی از بانک مرکزی بوده است و از توان تامین چنین منابعی برای بازپرداخت و... برنمی آیند.

الزام بانک‌ها به فروش دارایی و اموال مازاد

به گفته کارشناسان، این اقدام یعنی ملزم شدن بانک‌ها به افشای اطلاعات خود راهکاری درست در راستای شناسایی نحوه عملکرد سیستم بانکی است تا از این طریق بانک‌های کارآمد و قوی از بانک‌های ناکارآمد و ضعیف تفکیک شوند. حال با توجه به وضعیت نامساعد بانک‌ها و زیان‌ده بودن اغلب آن‌ها که تعدادشان نیز در کشور کم نیست، بنابراین تصمیم گیری و سیاستگذاری‌ها در این زمینه برای عبور از بحران و حرکت در مسیر مثبت شدن تراز عملیاتی آن‌ها همچنین خروج از زیان‌ها سنگین ضروری است. چنین اقدامی البته علاوه برتوجه مدیریت صحیح و کارشناسانه مدیران بانکی در انجام امور، نیازمند بهره گیری از اساتید، کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی، به‌ویژه متخصصان پولی مالی و بانکی است تا با ایجاد راهکار‌های اصولی بتوان سیستم بانکی را در مسیر رونق متحول کرد. ازآنجاکه بخش عمده زیان بانک‌ها به‌دلیل اضافه برداشت از بانک مرکزی بوده است، اکنون رئیس کل بانک مرکزی، بانک‌ها را ملزم به فروش اموال و دارایی‌های مازاد کرده و تاکید دارد چنانچه بانکی اموال مازاد خود را نفروشد، لیست آن بانک در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد تا مشمول جرایم مالیاتی شود.
سید عباس حسینی که به منظور پیگیری اجرای دستورات ویژه رئیس‌جمهور در حوزه بانکداری و ارزیابی عملکرد بانک سپه در جمع مدیران بانک سپه سخن می‌گفت، انجام فرآیند‌های ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح در بانک سپه را در صنعت بانکداری کشور بی‌نظیر خواند و افزود: به سرانجام رساندن بدون‌حاشیه و کم‌چالش این طرح ملی توسط مجموعه مدیران و کارکنان بانک سپه هم‌زمان با انجام امور جاری بانک ستودنی است.

وی به ضرورت حمایت مراجع بالادستی از بانک سپه اشاره کرد و افزود: به دلیل شرایط حاکم بر بانک سپه بعد از ادغام، باید طی چند سال آینده طبق توافق ۳۱ بندی ادغام به این بانک خط اعتباری بدون سود اعطا شود و در دادن تسهیلات تکلیفی توجه ویژه‌ای به این بانک شود.

اجرای دستورات رئیس‌جمهور

معاون امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی ضمن اشاره به دستورات ویژه رئیس‌جمهور برای اصلاح رویه بانک‌ها، تصریح کرد: طی چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است که دستور رئیس‌جمهور در یک حوزه ظرف کمتر از سه ماه در یک وزارتخانه در سراسر کشور با این سرعت عملیاتی شود.

سید عباس حسینی یادآور شد: سخت‌گیری بر بدحساب‌های حرفه‌ای بانکی و اعلام اسامی آنها، تسهیل و تسریع پرداخت تسهیلات خرد، رعایت مقررات به‌ویژه در زمینه نرخ‌های مصوبات شورای پول و اعتبار، رعایت اصل شفافیت و تسلیم یک نسخه از هر قرارداد به مشتریان به صورت الکترونیکی، اصلاح نظام بانکی و تعیین تکلیف اموال مازاد مفاد دستورات رئیس دولت در حوزه صنعت بانکداری است که با جدیت دنبال می‌شود.

انتظارت وزارت اقتصاد از نظام بانکی کشور

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد سیاست‌ها و انتظارت وزارت امور اقتصادی و دارایی از نظام بانکی کشور، اظهار داشت قانون مداری و رعایت تمام مقررات، پاکدستی و سلامت اداری، تحول نظام بانکی به نفع مردم و تحقق بانکداری دیجیتال، مهم‌ترین سیاست‌های مورد تأکید این وزارت‌خانه است.

وی افزود: با اینکه دولت سیزدهم دنبال تحقق دولت پاکدست با محور عدالت است، گفت: هر تحولی که به نفع مردم باشد و استفاده فناوری‌های نوین در صنعت بانکداری که به خدمت‌رسانی ارزان، سریع و آسان به مشتریان منجر شود، موردحمایت وزارت امور اقتصادی و دارایی است.

حسینی به برخی اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعت بانکداری کشور اشاره کرد و افزود: در زمینه استفاده از فناوری اطلاعات برای تسهیل امور کسب و کار‌ها و همچنین تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی از طریق ابزار‌های مختلف مالی نظیر برات الکترونیکی با پشتیبانی امضای دیجیتال، اقدامات مطلوبی انجام شده است که بانک‌ها باید در استفاده از این ابزار‌ها تلاش بیشتر کنند.

تقویت کفایت سرمایه بانک‌ها

معاون وزیر امور اقتصادی و دارائی ضمن تأکید بر ضرورت کفایت سرمایه بانک‌ها، خاطرنشان کرد: بانک‌ها باید از ابزار‌های مختلف علی‌الخصوص فروش املاک مازاد برای تقویت کفایت سرمایه خود استفاده کنند.

وی افزود: با فراهم شدن امکان اضافه شدن مبلغ حاصل از فروش اموال مازاد بر سرمایه بانک‌ها، آن‌ها باید با انگیزه و سرعت بالاتر در واگذاری اموال مازاد عمل کنند.

حسینی در عین حال یادآور شد: واگذاری مازاد اموال بانک‌ها باید با ملاحظات لازم و رعایت مقررات انجام شود.

ضرورت کمک به توسعه متوازن در استان‌ها

حسینی به اصلاح ماده ۵۶ قانون الحاق مواردی از قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اشاره کرد و گفت: منابع حاصل از محل این ماده قانون، نخست بین تمام استان‌ها و مرحله بعد در بخش‌های مختلف اقتصادی داخل هر استان مصرف شود تا به توسعه متوازن در کشور کمک شود.

وی در این باره افزود بر اساس اصلاح ماده قانون مزبور مسئولیت در این زمینه از دوش بانک‌ها برداشته شده است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانک مرکزی بانکداری الکترونیک بانکداری اسلامی امور اقتصادی صنعت بانکداری کفایت سرمایه اموال مازاد نظام بانکی فروش اموال بانک ها بانک سپه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا

تین نیوز

مدیر آفریقا و عربی معاونت بین الملل اتاق ایران بر ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا، گفت: باید با افزایش تبادل هیأت های تجاری و برگزاری همایش ها و نمایشگاه های تجاری، اطلاعات تجار و بازرگانان ایرانی و آفریقایی را بالا ببریم

به گزارش  تین نیوز به نقل ازاتاق ایران آنلاین، شهرام خاصی پور در نشست تجاری مشترک ایران، غنا، کامرون، بورکینافاسو و موریتانی، با تأکید بر اینکه توسعه روابط تجاری با کشورهای آفریقایی در اولویت اتاق ایران است، ادامه داد: حجم مبادلات ایران با کشورهای آفریقایی تناسبی با روابط خوب سیاسی با این کشورها و ظرفیت های تجاری دو طرف ندارد.

وی گفت: برخی مشکلات در زمینه مبادلات بانکی و حمل ونقل، مانع از توسعه روابط ایران و آفریقا شده است. توسعه حمل ونقل هوایی، دریایی و حل مشکلات نقل و انتقالات مالی به توسعه این روابط منجر خواهد شد.

مسعود برهمن، رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا نیز در این نشست با تأکید بر ضرورت رفع موانع توسعه تجاری ایران و آفریقا، گفت: در شرایط رکود اقتصادی که گرفتار آن هستیم باید صادرات را بیش از قبل توسعه دهیم تا تولید متوقف نشده و چرخ اقتصاد به حیات خود ادامه دهد.

با اشاره به اینکه ایران با ۳۹ کشور در قاره آفریقا تجارت می کند، افزود: بر اساس آمار منتشر شده از این میان، بیشترین حجم تجارت ایران مربوط به سال ۱۴۰۰ و با کشور غنا بوده است.

او تأکید کرد: مشکل حمل ونقل میان ایران و آفریقا هم به صورت هوایی و هم دریایی و همچنین مشکل نقل و انتقالات مالی، دو مشکل اصلی تجارت ما با قاره آفریقا است.

هدایت نژاد با اشاره به تلاش ها برای حل مشکلات تبادل مالی ایران و غنا، افزود: در حال برنامه ریزی برای ایجاد صندوق مالی مشترک بین ایران و غنا هستیم که اگر عملیاتی شود، در ارتقا همکاری های تجاری تأثیر زیادی دارد.

در ادامه بهروز هدایت نژاد، رئیس مرکز تجاری ایران در غنا، ژوزف کوآکو اوبنگ، رئیس اتحادیه های تجاری کشور غنا و هلیدو بلو، دبیرکل اتاق بازرگانی کامرون، به بیان مطالبی در این رابطه پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • کشف ۲۰۶ موبایل مظنون به سرقت در البرز
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • دریافت وام ۳۰۰ میلیونی با نصب همراه بانک رسالت ایفون
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد