Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران-  اواخر سال گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که از ازدیبهشت سال 1401، واردات خودرو آزاد می شود و بین یک تا دو میلیارد دلار، خودرو وارد کشور خواهد شد.

در چنین شرایطی مساله قیمت خودروی وارداتی و همچنین اثرگذاری آن بر نوع قیمت گذاری محصولات داخلی به بحث اصلی و چالشی میان مخاطبان بازار خودرو تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید شما هم از آن گروه باشید که قیمت خودروی خارجی را مستقیم با تومان تبدیل می کنید تا بدانید فلان محصول باید چه قیمتی در بازار ایران داشته باشد. برای مثال یک مدل تویوتا در بازار جهانی 20 هزار دلار قیمت دارد پس باید در بازار ایران با قیمت 520 میلیون تومان(تبدیل با دلار 26 هزار تومانی اواخر اسفندماه سال گذشته) عرضه شود.

اما باید به این قیمت، عوارض گمرکی، مالیات، هزینه پلاک و سایر هزینه های مرتبط تا زمانی که خودرو  به دست مشتری می رسد را نیز اضافه کنید. در نهایت تمامی این عوامل قیمت نهایی را به عددی بی ربط با قیمت خالص دلاری تبدیل می کند. به طور فرض همان تویوتا که بالا مثال زدیم را باید بیش از 1 میلیارد تومان خریداری کنید یعنی حدود 500 میلیون تومان اختلاف قیمت.

حال که مساله واردات خودرو بحث های این حوزه را داغ و چالشی تر کرده، در ادامه نگاهی به 10 خودروی خارجی با سابقه موفق در بازار ایران خواهیم داشت تا ببینیم مدل 2022 این  خودروها در بازار جهانی چه قیمتی دارد  و در نهایت اگر بخواهند با قیمت دلار روز و پرداخت هزینه های مختلف مانند عوارض و مالیات و حتی سود وارد کننده به کشور بیایند با چه قیمتی به دست مصرف کننده ایرانی می رسند.

گفتنی است قیمت های ریالی ذکر شده برای این خودروها بر اساس دلار 26 هزار تومانی بر مبنای نرخ  اواخر اسفند ماه سال گذشته در نظر گرفته شده و به این رقم هزینه های شماره گذاری، مالیات های مختلف و حتی سود شرکت وارد کننده اضافه شده است.

همچنین قیمت های بازار جهانی نیز با توجه به تفاوت در مناطق مختلف بصورت حدودی مورد اشاره قرار گرفته است. این قیمت ها، البته قیمت هایی هستند که با شرایط موجود محاسبه شده اند و اگر قیمت ها در عمل بیش از این ها باشد، یا مبانی قیمتی تغییر کرده (مثل افزایش تعرفه گمرکی) و یا عوامل غیر اقتصادی مانند منافع خاص، مانع شده است. مثلاً ممکن است با واردات محدود، نیاز داخلی پاسخ داده نشود و بین قیمت تمام شده وارداتی و قیمت مصرف کننده، شکاف ایجاد کنند و مابه التفاوت بزرگ این فاصله را به جیب خود بزنند! در هر حال، قیمت هایی بیش از آنچه در این فهرست آمده، احجاف به مردم است.


تویوتا کرولا

قیمت پایه: 20075 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,043,900,000 تومان

  تویوتا کمری

قیمت پایه: 25295دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,315,340,000 تومان

 

تویوتا راو4

قیمت پایه: 27000 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,404,000,000 تومان

 

کیا سراتو

قیمت پایه: 26000 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,352,000,000 تومان

 

کیا اسپورتیج

قیمت پایه: 25305 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,315,860,000 تومان

 

کیا سورنتو

قیمت پایه: 29600  دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,539,200,000 تومان

 

هیوندای سانتافه

قیمت پایه: 27200 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,414,400,000 تومان

 

هیوندای الانترا

قیمت پایه: 19850 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,032,200,000 تومان

 

هیوندای اکسنت

قیمت پایه: 17700 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 920,400,000 تومان

 

مزدا 3

قیمت پایه: 23765 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,235,780,000 تومان

 

هیوندای سوناتا

قیمت پایه: 25200 دلار

قیمت احتمالی در بازار ایران: 1,310,400,000 تومان

طبعاً با کاهش قیمت خودورهای صفر وارداتی، قیمت خودروهای خارجی موجود نیز کاهش قابل ملاحظه ای خواهد یافت.

اطلاعات و تصاویر مرتبط با 10 خودروی نامبرده در بررسی بازه قیمتی را نیز می توانید در قسمت "بیشتر بخوانید" انتهای صفحه مطالعه کنید.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دلار قیمت احتمالی در بازار ایران قیمت پایه 000 تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۹۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟

بررسی‌های به عمل آمده از بازار ارز غیر‌رسمی تهران در هفته‌ای که گذشت گویای آن است که نرخ دلار آزاد در هفته نخست اردیبهشت ۲.۸۳ درصد کاهش یافته است. از بین رفتن ریسک‌های سیاسی در اخبار سبب شده حجم تقاضای بازار آزاد کاهش یابد. از سوی دیگر مال‌دار‌ها نیز با ترس از تشدید روند کاهشی، اقدام به فروش دارایی‌های خود کرده‌اند.

به گزارش دنیای اقتصاد، بازار ارز و طلا در هفته‌ای که گذشت افت نرخ نسبتا قابل توجهی را تجربه کرد. در حالی که قیمت هر برگ دلار آزاد در بازار روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین ماه در کانال ۶۵ هزار تومانی معامله می‌شد، قیمت این ارز در روز‌های پایانی هفته نخست اردیبهشت در کانال ۶۳ هزار تومانی ثبت شد. این در حالی است که سکه طلا در روند کاهشی دلار را پشت سر خود قرار داده و در همین مدت زمان ۵.۵۶ درصد افت کرده است. تحلیلگران بازار تهران عامل این روند کاهشی بازار را در پارامتر‌های سیاسی دنبال می‌کنند.

به عقیده این افراد رشد قیمتی که بازار در هفته‌های اخیر تجربه کرده بود، پشتوانه معاملاتی نداشت و صرفا با تشدید هیجانات اتفاق افتاد. در نتیجه در زمان تخلیه این هیجانات، حمایت محکمی در بازار مشاهده نمی‌شود و افت نرخ به راحتی صورت می‌پذیرد. از سوی دیگر همراه شدن فروشندگان در بازار این روند را تشدید می‌کند. بسیاری از افرادی که در روز‌های هیجانی بازار اقدام به خرید ارز در نرخ‌های بالا کردند، اکنون با هدف ضرر کمتر اقدام به عرضه دارایی‌های خود کرده و افت سطح تقاضا در کنار افزایش سطح عرضه به تشدید روند کاهشی دامن می‌زند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در زمان انتشار نخستین ریسک‌های سیاسی قیمت شاخص ارزی در کانال ۶۱ هزار تومانی معامله می‌شد. در نتیجه برخی از فعالان بازار معتقدند که اگر کلیه هیجانات از بازار تخلیه شود امکان حضور مجدد نرخ اسکناس آمریکایی در کانال مذکور وجود دارد.

سکه جا زد، دلار ادامه داد

روند بازار‌های ارز و طلا در روز پنج‌شنبه ۶ اردیبهشت متضاد بود. دلار آزاد که در راستای روند کاهشی جدید خود در بازار روز چهارشنبه به رقم ۶۴ هزار تومان رسیده بود، بازار پنج‌شنبه را نیز با افت نرخ پشت سر گذاشت و در این روز حدود ۵۵۰ تومان کاهش یافت تا در رقم ۶۳ هزار و ۴۵۰ تومان معامله شود.

گفتنی است که آخرین روز حضور دلار در این نرخ ۲۱ فروردین بود. اما برخلاف روند کاهشی دلار، قیمت شاخص‌های طلایی بازار تهران در روز‌های پایانی هفته گذشته افزایشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در بازار پنج‌شنبه با رشد ۵۰۰ هزار تومانی به رقم ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. ربع سکه طلا نیز در این روز رشدی ۱۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و در رقم ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.

به عقیده برخی از تحلیلگران بازدهی‌های هفتگی منفی ۵.۵۶ درصدی سکه و منفی ۲.۸۳ درصدی دلار، این اصلاح نرخ سکه را توجیه می‌کند. البته نوسانات طلای جهانی را نیز می‌توان دیگر عامل تغییر روند بازار سکه دانست.

دیگر خبرها

  • تداوم ریزش قیمت دلار و سکه در معاملات ۸ اردیبهشت
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • بازار دلار سرد‌تر می‌شود؟
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان؛ ریزش ادامه دارد | دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی برمی‌گردد؟
  • محدوده حساس برای قیمت دلار؛ در کف بازار ارز و طلا چه خبر است؟
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟