Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@03:14:51 GMT

شناسایی میکروپلاستیک‌ها در خون انسان

تاریخ انتشار: ۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۵۲۷۷۸

شناسایی میکروپلاستیک‌ها در خون انسان

ایران اکونومیست-محققان با انجام پژوهشی، موفق به کشف و مشاهده میکروپلاستیک در خون انسان شدند.

دانشمندان سالهاست به کشف میزان واقعی مشکل آلودگی پلاستیکی پرداخته‌اند. آخرین پیشرفت در این زمینه توسط دانشمندان هلندی انجام شده که از ابزار‌های تحلیلی جدید برای تولید اولین شواهد از جذب ذرات پلاستیکی در جریان خون استفاده کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی زباله‌های پلاستیکی مانند کیسه‌ها و بطری‌ها وارد محیط می‌شوند، نیرو‌های طبیعی مانند جریان‌های اقیانوسی، باد و نور UV باعث می‌شوند که آن‌ها به قطعات کوچک‌تری به نام میکروپلاستیک تجزیه شوند که فوق العاده دردسر ساز هستند، به این دلیل که ردیابی مسیر خود را در محیط زیست برای دانشمندان دشوار می‌کنند و می‌توانند توسط موجودات زنده جذب شوند.

میکروپلاستیک‌ها باعث ایجاد آنوریسم (یک بیرون زدگی به صورت حباب در جدار شریان‌های مغزی است) در ماهی‌ها و اختلالات در خرچنگ‌ها می‌شوند.

با مطالعاتی که بر روی بافت انسان و مدفوع انجام شده، ذرات پلاستیکی در هر نمونه یافت شده است.

تیم تحقیقاتی در مطالعه جدید دنبال وجود پلاستیک در خون انسان بودند. برای انجام این کار، دانشمندان روش جدیدی ارائه کردند که شامل استفاده از طیف سنجی جرمی برای بررسی خون انسان برای وجود ذرات ریز پلاستیکی بود.

این تکنیک روی نمونه‌هایی از ۲۲ اهداکننده سالم به کار گرفته شد و دانشمندان به دنبال پنج پلیمر مختلف بودند که بلوک‌های سازنده پلاستیک در نظر گرفته می‌شوند. سه چهارم افراد دارای ذرات پلاستیکی در خون بودند که اولین مدرکی بود که نشان می‌دهد این ماده می‌تواند در جریان خون انسان قرار گیرد. میانگین غلظت ۱.۶ میکروگرم در میلی لیتر، در حدود یک قاشق چای خوری پلاستیک به هر ۱۰۰۰ لیتر آب بود.

هدر لزلی از دانشگاه Vrije وریجی در آمستردام گفت: پلی اتیلن ترفتالات (PET)، پلی اتیلن و پلیمر‌های استایرن رایج‌ترین شکل‌های پلاستیکی بودند که در نمونه‌ها یافت می‌شدند.
محققان در مقاله خود می‌نویسند که مسیر پلاستیک به جریان خون احتمالاً از طریق تماس مخاطی (اعم از بلع یا استنشاق) خواهد بود، که ذرات معلق در هوا بین ۱ نانومتر تا ۲۰ میکرومتر قابل تنفس در نظر گرفته می‌شوند.

نحوه تاثیرگذاری این ذرات بر سلامت انسان

مطالعات نشان داده اند که ذرات پلاستیک می‌توانند اثرات سمی روی سلول‌ها داشته باشند و شکل آن‌ها را تغییر دهند. این مطالعات بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ذرات پلاستیک ممکن است به سد خونی مغزی نفوذ و به کلسترول بالا و بیماری قلبی کمک کنند.

نویسندگان این مطالعه جدید به دنبال بررسی چگونگی حرکت این ذرات از خون به بافت‌ها و اندام‌ها به عنوان گام بعدی خود هستند و اینکه آیا قرار گرفتن در معرض ذرات پلاستیکی تهدیدی برای سلامت عمومی است.

این تحقیق در مجله اینورومنت اینترنشنال Environment International منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ذرات پلاستیکی ذرات پلاستیک خون انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۵۲۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌شنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۱۰۲ در شرایط ناسالم (نارنجی) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۵۵ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های ولدان با شاخص ۱۵۴، کاوه با شاخص ۱۵۲ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۱ ناسالم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۱۹، پارک زمزم با شاخص ۱۱۰ و خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۱۰۷ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های کردآباد با شاخص ۷۹، فرشادی با شاخص ۷۲، انقلاب با شاخص ۶۵، سپاهان‌شهر با شاخص ۵۸، میرزاطاهر با شاخص ۵۷ و فیض با شاخص ۵۵ در موقعیت سالم (زرد) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۱۰۲ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) قرار دارد، ایستگاه‌های پروین با شاخص ۱۲۵ و احمدآباد با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، خرازی با شاخص ۵۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت کاشان با شاخص ۱۱۹ و سجزی با شاخص ۱۰۴ ناسالم (نارنجی)، قهجاورستان با شاخص ۹۲، زرین‌شهر با شاخص ۹۰، مبارکه با شاخص ۶۰، خمینی‌شهر با شاخص ۷۰، شاهین‌شهر با شاخص ۶۴ و نجف‌آباد با شاخص ۶۳ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی بیانگر گذر امواج ضعیف و ناپایدار طی امروز از ارتفاعات در نیمه شرقی و جنوبی استان است، طی روزهای یکشنبه تا بعدازظهر وقت سه‌شنبه جو پایدار حاکم خواهد بود، از بعدازظهر روز سه‌شنبه تا پایان هفته سامانه فعال بارشی بر روی استان از سمت غرب و جنوب فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف به تدریج قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748323

دیگر خبرها

  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • کیفیت هوای کلانشهر اصفهان ناسالم برای گروههای حساس
  • افزایش ذرات معلق هوا در پایتخت
  • افزایش ذرات معلق هوا در آسمان پایتخت