Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@15:54:24 GMT

آبان 1400؛ انتصابات خویشاوندی و صدای سیلی

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۳۳۲۴

    عصر ایران؛ مهرداد خدیر- پرحاشیه‌ترین و جنجالی‌ترین بحث و خبر در آبان 1400، انتصابات فامیلی در دولت جدید و شهرداری تهران بود تا جایی در گفت‌و‌گوی سید ابراهیم رییسی با سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز طرح شد و رییس جمهوری خواست مصداق و مورد اعلام شود.

   جنجال اصلی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و نه شبکه های تلویزیونی که حالا همۀ امور را گل و بلبل می بینند پس از آن درگرفت که شهردار اصول‌گرای تهران داماد خود را به عنوان مشاور و دست یار ویژه منصوب کرد و البته توضیح داد «حسین حیدری» را به خاطر تخصص او برای این کار در نظر گرفته و حقوق و دستمزد نخواهد گرفت!

این در حالی است که صرف حضور در چنین جایگاهی امکانات و اطلاعاتی در اختیار فرد قرار می دهد که اگر بخواهد می تواند از طریق ارتباطات بیرونی از آن درآمدزایی کند بی آن که نیاز به دریافت حقوق و دستمزد متعارف باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



  حساسیت ها اما به این خاطر نبود. بیشتر به این سبب بود که تنها چند ماه قبل در مناظره های تلویزیونی در انتخابات ریاست جمهوری گفته بود هیچ یک از بستگان خود را سمت و مسؤولیت نخواهد داد و البته می توانست توجیه کند آن برای ریاست جمهوری بود نه شهرداری تهران!

  مهم تر از این سخنان اما موارد متعددی از مصوبۀ «مدیریت تعارض منافع در شهرداری تهران» بود که شورای پنجم در دهم مهر 1397 تصویب کرده بود و به موجب مادۀ 10 آن «به کار گیری بستگان مدیران شهرداری تهران و واحدهای تابعه و بستگان اعضای شورای اسلامی شهر تهران طی دورۀ مسؤولیت در شهرداری تهران و واحدهای تابعه و شورای اسلامی شهر تهران ممنوع است.»

  مادۀ 15 همین مصوبه هم جای هیچ توجیهی را باقی نگذاشته بود مگر این که شورای ششم یک تبصره به آن می افزود: «به استنای آقای زاکانی و داماد ایشان» ولی عجالتا چنین تبصره ای ندارد و در آن آمده است: «عدم رعایت هر یک از مقررات مصوبۀ تعارض منافع در حکم تخلف اداری است و متخلف از مقررات حسب مورد ضمن گزارش سازمان بازرسی شهرداری تهران به هیأت رسیدگی به تخلفات اداری معرفی می شود تا به تنبیهات اداری مقرر در مادۀ 9 قانون رسیذگی به تخلفات اداری مصوب 1372 محکوم گردد. مگر این که در سایر قوانین مجازات شدید تری پیش بینی شده باشد.»

  فشار و انتقاد در فضای مجازی سبب شد یک نمایندۀ اصول گرا هم واکنش نشان دهد و بپرسد: شایسته سالاری چه شد و سرانجام علیرضا زاکانی حکم داماد خود را لغو کرد در روزی که فرزند یکی دیگر رییس صندوق بازنشستگی شد.

  آقای زاکانی نگفت چون با مادۀ 10 مصوبۀ تعارض منافع، تعارض دارد یا چون بیم دارم مشمول مادۀ 15 قرار گیرم لغو می کنم بلکه نوشت: «چون این انتصاب به دلیل نسبت فامیلی، موجب شکل گیری ابهام و گلایه در برخی دل سوزان انقلاب و دل خوری مردم عزیزتر از جانم شد و می خواهم برای مردم نوکری کنم و شهر با رأی و نظر مردم اداره می شود و با احترام به نظر این ولی نعمتان انقلاب، حکم صادره برای آقای حیدری را ملغی می‌کنم.»

 در آبان همچنین بر سر سخنان آیت‌‎الله صافی گلپایگانی در دیدار با محمد باقر قالیباف رییس مجلس انقلابی و نوع واکنش برخی از رسانه های اصول گرا بحث درگرفت. این دیدارو سخنان البته مربوط به 29 مهر ماه بود اما حاشیه های آن به آبان کشید.

  آیت‌الله که در پایان سال چشم از جهان بست در آن دیدار گفته بود: «توصیۀ حقیر این است که باید با تمام کشورهای دنیا با عزت و اقتدار رابطه داشته باشیم و این که با بسیاری از کشورها قهر باشیم و یکی از راه های اصلاح امور این است که با همۀ جهان در ارتباط داشته باشیم تا خیلی از مشکلات ما برطرف شود».

  پس از آن بود که یک سایت اصول گرا نوشت: «تکرار حرف حسن روحانی پس از 8 سال و تقلید سیاسی از نیروهای سکولار بسیار مذموم است و تأخیر ایشان در تکرار این تحلیل سراپا غلط نیز و نمی دانیم تقلید ایشان را مذمت کنیم یا تأخیر ایشان را.»

این لحن در قبال یک مرجع تقلید با یک قرن زندگی به کار می رفت که همواره از سنت فقهی دفاع کرده بود و اصول گرایان سنتی هم از آن چندان برنیاشفتند اما بر محبوبیت آیت الله در واپسین ماه های عمر افزود.

  خشم نواصول گرایان به خاطر این توصیه از آن رو بود که آن را سیاسی دانستند و البته قابل حدس است که مرجع فقید از حذف علی لاریجانی که با کسب اجازه از او کاندیدای ریاست جمهوری شده بود ولی از صافیِ شورای نگهبان با وجود 12 سال ریاست مستمر مجلس شورای اسلامی نگذشت.

  همان شورای نگهبان که همین آیت الله صافی اولین دبیر آن بود و به خاطر آن که در میانۀ آرای حکومتی امام خمینی و نظرات فقهی آیت الله گلپیایگانی قرار نگیرد ترجیح داد استعفا کند و به قم بازگردد.

 در نخستین روزهای آبان همچنین صدای یک سیلی بر چهرۀ استاندار جدید آذربایجان شرقی از سرداران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و منصوب دولت آقای رییسی نیز خبرساز شد.

  اگر یک صاحب مقام و منصب بر صورت زیر دست سیلی بزند به حساب تندخوی یا خشونت او گذاشته خواهد شد اما اگر عکس آن اتفاق افتد و فردی به لحاظ موقعیت اجتماعی یا نظامی یا سیاسی پایین تر به صاحب قدرت و شوکت سیلی بزند این تلقی درمی گیرد که خرده حساب قبلی داشته یا احساس کرده راه احقاق حق او بسته است یا به دلایلی دیگر قصد تحقیر او را دارد.

  سیلی تیمور بختیار اولین رییس ساواک به دکتر حسین فاطمی از گونه اول بود و در تاریخ معاصر نمونه های دوم فراوان است و به بهانۀ سیلی به سردار زین العابدین خرم بحث های تاریخی هم تازه شد.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۳۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 

سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران و پس از ارائه گزارش معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران و با اشاره به مجوز ترک تشریفاتی که شورای شهر به شهرداری تهران داده است گفت: در آخرین روز‌های سال گذشته شورای شهر تهران مجوز ترک تشریفات ۲ میلیارد یورویی را به شهردار تهران داد تا در بستر آن شهرداری بتواند خرید‌های لازم در حوزه تاکسیرانی، اتوبوسرانی، سیستم‌های حمل و نقل هوشمند شهری و به طور کلی خرید‌های لازم در حوزه حمل و نقل عمومی را انجام دهد. 

وی ادامه داد: در زمان تصویب مجوز ترک تشریفات، معاون مالی شهرداری تهران اعلام کرد که به دلیل محدودیت زمان و بیم از دست رفتن فرصت، نمی‌توان به جزئیات ورود پیدا کرد، اما اکنون که فرصت پیش آمده باید جزئیات این مجوز مشخص شود تا هم ابهامات و سوء تفاهمات رفع شوند و هم بتوانیم در فرصت یک ساله باقیمانده کار‌های قابل قبول از نظر همشهریان عزیز را انجام دهیم. 

تشکری هاشمی با بیان اینکه چند مرتبه در صحن شورا خواهش کردم تا پیش از بهره‌برداری از خط پرند، مسائل حقوقی آن با دولت حل و فصل شود اظهار کرد: در حال حاضر شهرداری تهران نیرو، امکانات، هزینه‌های نگهداشت و بهره‌برداری را برای مسیری پرداخت می‌کند که دولت می‌داند که هیچ ارتباطی به شهرداری تهران ندارد و اکنون علیرغم اینکه ماه‌ها از افتتاح این خط می‌گذرد هنوز مسائل حقوقی آن باقی مانده‌اند. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص خط پرند ادامه داد: برای تکمیل این پروژه به جز ناوگان، به منابع مالی بسیاری احتیاج داریم که تامین آن با رویه فعلی به ۱۵ سال زمان احتیاج دارد و این به هیچ وجه قابل قبول نیست، زیرا باید هرچه سریعتر ناوگان، مخابرات، ایستگاه‌های بین راهی، سیگنالینگ و ... تامین شوند. 

وی تصریح کرد: عدد مسافران مترو به دو میلیون مسافر در روز رسیده است که این نتیجه تلاش خوب شرکت مترو در خدمات مطلوب می‌باشد، اما از آنجایی که اتوبوسرانی مکمل مترو است برای رسیدن به ظرفیت واقعی مترو، نیازمندیم تا شبکه‌های تکمیلی را از طریق ناوگان اتوبوسرانی کامل کنیم. 

تشکری هاشمی با اشاره به اعتبارات شرکت مترو تهران گفت: تقریباً ۲۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار سرمایه‌ای برای شرکت بهره‌برداری مترو تخصص یافته، اما تا پایان سال گذشته ۸۸۰ میلیارد تومان آن محقق شد، انتظار ما این است منابع به نحو شایسته مورد بهره‌برداری قرار گیرند البته دوستان در توجیه گفته اند قرارداد‌های بسته شده، اما انتظار ما این است که تا پایان سال مالی قرارداد‌ها به نتیجه برسد. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران درخصوص موضوع ماده ۱۲ و مبالغی که دولت باید از محل صرفه جویی در بنزین به شهرداری تهران بدهد گفت: دولت مکلف است مبالغی را به شهرداری‌ها پرداخت کند. تا پیش از این دوره حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت پرداخت شده است، اما در این دوره هنوز منابعی در داده نشده است، دولت موظف بود در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان به شهرداری پرداخت می‌کرد و این شاه کلید کمک به حمل و نقل عمومی است که عملاً محقق نشده. 

وی ادامه داد: آقای زاکانی در جلسه شورای شهر تهران اعلام کرد که ۵۰ درصد هزینه‌های خرید تاکسی برقی را از همین محل می‌دهد، اما ما مشاهده می‌کنیم در تبلیغات تاکسیرانی هنوز هیچ خبری از ماده ۱۲ نیست و بودجه‌ای که دولت برای مترو تهران داده است تقریباً معادل ۵۰ متر ساخت در سال است، امیدواریم در این رابطه نیز با توجه به حضور آقای زاکانی در هیئت وزیران اهتمام بیشتری شود تمام دلخوشی ما این بود علی رغم اقداماتی که در شهرداری تهران انجام می‌دهیم دولت نیز به وظایف خود عمل کند. 

تشکری هاشمی درباره قرارداد‌های اتوبوسرانی گفت‌: هنوز متوجه نشده ایم در حوزه اتوبوسرانی با طرف خارجی قرارداد بسته شده یا خیر، این موضوع صفر و یکی است و هیچ وسطی ندارد، باید صراحتاً گفته شود اگر قراردادی بسته شده برنامه زمانبندی آن به چه ترتیب و شکلی است و اگر هنوز منعقد نشده باید مشکلات آن گفته شود. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به خرید اتوبوس‌ها گفت: به یاد داریم که آقای شهردار در جلسه شورای شهر اعلام کرد که چهار ماهه اتوبوس‌ها را می‌آورد که البته حرف درست و تخصصی بود، اما هنوز با گذشت زمان زیادی از این صحیت، تردید داریم که آیا این قرارداد‌ها منعقد شده است یا خیر. 

وی درخصوص ون‌های شهرداری تهران گفت: گفته شد ۱۹۱ ون برای کمک به تاکسیرانی شهر تهران تحویل گرفته شده است، اما سرنوشت این ون‌ها مشخص نیست و اکنون نیز پس از پیگیری‌های متعدد متوجه شده‌ایم از این تعداد ون هنوز حدود ۴۰ دستگاه هنوز شماره گذاری نشده است. 

تشکری هاشمی افزود: آنطور که متوجه شده‌ایم تعدادی از ون‌ها به شرکت توسعه تجارت شهر که از ماهیت آن خبر نداریم و نمی‌دانیم که برای چه موضوعی ایجاد شده، داده شده است تا از طریق اپلیکیشن شهرزاد به جابجایی مسافران بپردازد. 

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: این شرکت درحالی به جا به جایی مسافر می‌پردازد که متوسط جابجایی آن در شهر تهران ۱۹ و نیم نفر به ازای هر دستگاه ون بوده است اگر حتی با یک موتور سیکلت هم مسافرکشی می‌کردند شاید بیش از این تعداد می‌توانستند مسافران را جابجا کنند، مردم ما به شدت از کمبود حمل و نقل عمومی در رنج هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران منتشر شد
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر | کدام قرارداد زاکانی تنش‌زا شده؟
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال ۱۴۰۲
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • تذکرات لازم در زمینه انتصابات را به شهردار قزوین داده ایم