Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص بیمار‌ی‌های عفونی و گرمسیری گفت: گاز گرفتگی یا خراش توسط حیوان مبتلا به هاری همچنین تماس مخاطات چشم، دهان و بینی و یا زخم باز با بزاق و قسمت‌هایی از سیستم اعصاب مرکزی حیوان و یا فرد ناقل می‌تواند سبب انتقال هاری به انسان شود.

فاطمه غنی پور در گفت‌وگو با میزان در رابطه با بیماری هاری گفت: بیماری هاری یک بیماری ویروسی است که صد در صد کشنده است و به سیستم عصبی تمایل دارد و می‌تواند با گزش یک حیوان آلوده به انسان منتقل گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر حیوان خونگرم پستاندار چه وحشی و چه اهلی می‌تواند عامل این بیماری باشد، اما به طور کلی در کشور‌های در حال توسعه سگ‌ها عامل اصلی این بیماری هستند.

وی ضمن اشاره به اینکه خفاش هم از نظر انتقال این بیماری به انسان خطر بسیار زیادی دارد، ادامه داد: اصلی‌ترین راه انتقال این بیماری گاز گرفتن حیوانات است، اما از آنجایی گربه سانان پنجه‌هایشان را به بزاقشان آلوده می‌کنند و پنجه‌های خود را لیس می‌زنند در صورت پنجه کشیدن آن‌ها به افراد هم امکان انتقال این بیماری وجود دارد و به طور کلی گاز گرفتگی یا خراش توسط حیوان مبتلا به هاری همچنین تماس مخاطات نظیر چشم، دهان و بینی و یا زخم باز با بزاق و قسمت‌هایی از سیستم اعصاب مرکزی حیوان و یا فرد ناقل می‌تواند سبب انتقال هاری به انسان گردد.

بیشتر بخوانید: هزینه درمان یک بیمار کرونایی در بیمارستان خصوصی چه قدر است؟

 این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با بیان اینکه ممکن است سگ‌ها و گربه‌هایی که به ظاهر سالم هستند در اواخر دوره نهفتگی بیماری قرار داشته باشند، افزود: اگر دچار حیوان گزیدگی شدیم اولا باید تمام زخم‌ها در ساعات اولیه پس گزش ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب تمیز و صابون عمیقا شسته شود که این اقدام مهمترین بخش پیشگیری از هاری است و بهتر است آب شلنگ با فشار روی زخم‌ها گرفته شود تا صابون‌هایی که در لا به لای زخم باقی مانده اند، خارج شوند چرا که باقی مانده‌ها می‌توانند مواد ضدعفونی کننده را بی اثر کند.

غنی پور اظهار کرد: بعد شست‌وشو باید زخم‌ها با بتادین یک درصد و یا سایر ضدعفونی کننده‌ها ضدعفونی شود و زخمی که توسط حیوان ایجاد شده به هیچ وجه نباید پانسمان شود و فرد حتما باید بعد از انجام این اقدامات به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند تا واکسن و سرم پیشگیری از هاری برایش تزریق گردد.

وی ضمن تاکید بر اینکه اگر حیوان دارای قلاده باشد و واکسیناسیون کامل هم برایش انجام شده باشد باز هم باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد، توضیح داد: به طور کلی افراد باید در درجه اول در معرض حیوانات ولگرد قرار نگیرند و اگر قرار گرفتند سعی کنند اقدامی انجام ندهند که حیوان تحریک شود و به آن‌ها حمله کند و چنانچه خدایی نکرده مورد حمله حیوان واقع شدند باید این اقدامات را انجام دهند که دچار این بیماری نشوند.

این پزشک متخصص به افرادی که حیوان خانگی دارند توصیه کرد که واکسناسیونشان را انجام دهند و متذکر شد: یکسری از علائم در حیواناتی که دچار بیماری هاری هستند دیده می‌شود اما اینگونه نیست که این علائم در همه آن‌ها یکسان باشد و برای مثال ممکن است حیوان بر اثر این بیماری گوشه‌گیر شده باشد اما اغلب و به طور معمول حیوانی که دچار هاری است مضطرب است و به تدریج درنده و وحشی می‌شود و از دهانش کف سرازیر می‌گردد.

انتهای پیام/

برچسب ها: هاری حیوانات کرونا وزارت بهداشت واکسن کرونا واکسن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: هاری حیوانات کرونا وزارت بهداشت واکسن کرونا واکسن بیماری هاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۹۱۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • انتقاد سازمان دفاع از کودکان از بازداشت کودکان فلسطینی به دست ارتش صهیونیست
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟