Web Analytics Made Easy - Statcounter

البته در سطح کشور هم  آمارها از وضعیتی بغرنج و نگران کننده حکایت دارد که به گفته سرپرست پیشین وزارت آموزش و پرورش ۲۱۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در دوره ابتدایی و حدود ۷۶۰ هزار دانش‌آموز ترک تحصیل کرده هم در دوره متوسطه اول و دوم هستند.

اما چه کنیم کرونا آنقدر فشار و مشقت و رنج و دردهای بی شمار بر جامعه و خانواده ها و سیستم ها و حوزه های مختلف وارد کرده و نظم زندگی مان را به گونه ای به هم ریخته و فضا را متلاطم و چالش برانگیز کرده که این اعداد وارقام و این حد از تاثیرات منفی آن چندان برایمان سنگین جلوه نمی کند و شاید دیگر براحتی هم قابل باور و هضم هم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این واقعیت تلخ امروز اتفاق افتاده است و مسئولان آموزش و پرورش لارستان با صراحت می گویند که کرونا عامل و باعث اصلی بروز این چالش و بحران اساسی در حوزه آموزشی شده است و چاره ای جز برگشتن به آموزش حضوری دانش آموزان برای پایان دادن به دغدغه ها و نگرانی های والدین در این زمینه نیست.

اما در عین حال وجود اینگونه چالش ها و معضلات و آسیب های محسوس و گاه جبران ناپذیر در زمینه آموزش مجازی دولت و نظام آموزشی را بر آن داشته است تا در آغازین روزهای ۱۴۰۱ با عزم راسخ و اینگونه قاطعانه و صریح بر ضرورت آموزش حضوری و بازششت به سنت دیرینه سیستم آموزش در کلاس های درس تاکید ورزند و حتی راه گریزی هم برای این حضور الزامی هم باقی نگذارند.

آسیب جدی آموزش مجازی و اُفت محسوس تحصیلی

مدیر آموزش و پرورش لارستان در این زمینه گفت که اولویت اصلی این نهاد بازگشت و ایجاد بستر مناسب برای تحصیل این دانش آموزان به فضای آموزشی و کلاس درس است.

مهدی اسماعیلی در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: اگر لازم باشد به در خانه تک تک این دانش اموزان خواهیم رفت و زمینه بازگشت آنها به چرخه تحصیل و آموزششان را فراهم خواهیم کرد.

او گفت: این واقعیت را باید پذیرفت که افت تحصیلی در بین دانش آموزان این شهرستان بسیار مشهود است و امیدواریم خانواده ها کمک کنند که مسیر آموزش حضوری در شهرستان به گونه ای مطلوب فراهم کنیم.

وی معتقد است: آموزش های مجازی البته زیان های فراوانی در حوزه های مختلف برای دانش آموزان بویژه در مقاطع ابتدایی به دنبال داشته و خواهد داشت و با آغاز آموزش تحت وب و برخط، آسیب های روانی و اجتماعی فراوانی دامنگیر دانش آموزان و خانواده های آنها شده است.

او گفت: محدودیت رابطه با هم سن و سالان خود در محیط های اجتماعی، شبکه های حمایت اجتماعی در کودکان و نوجوانان را محدود کرده و این مساله ممکن است به اعتیاد آنان به اینترنت نیز منجر شود.

اسماعیلی یادآور شد: در بعد آموزشی، مشکلاتی مانند حضور شناختی و اجتماعی ضعیف دانش آموزان در فرآیند آموزش آنلاین، افزایش بازشناختی، ضعف انگیزه، مشکلاتی در زمینه مدیریت زمان و نگرانی از ارزشیابی شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: بر اساس مصاحبه ها و گزارش هایی که از اولیا به معلمان و متولیان امر آموزش رسیده است، حضور دانش آموزان در کلاس درس، سبب ایجاد انگیزه و تمایل به انجام تکالیف کلاسی و در نتیجه بهبود نمرات امتحانی دانش آموزان می شود.

وی ادامه داد که عدم مشاهده عینی شیوه انجام فعالیت ها و تکالیف دانش آموزان از سوی معلمان، سبب افت تحصیلی و کاهش مولفه های یادگیری در دانش آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی شده است.

مدیر آموزش و پرورش لارستان تصریح کرد: هم اینک ۲۲هزار و ۶نفر در مقاطع مختلف و در قالب بیش از ۲۶۰ فضای آموزشی و یک هزار و ۲۵۰ کلاس درس به صورت حضوری در شهرستان لارستان  مشغول تحصیل هستند.

وی افزود: در مقطع ابتدایی به ترتیب در پایه اول ۲ هزار و ۳۹۰، دوم ۲ هزارو ۲۶۲، سوم ۲هزار و ۳۰۶، چهارم ۲هزارو ۲۹۸، پنجم ۲هزار و ۲۴۹ و ششم نیز ۲هزارو ۱۳۴ نفر مشغول تحصیل هستند.

اسماعیلی تعداد دانش آموزان در پایه های هفتم ، هشتم و نهم را نیز به ترتیب یک هزار و ۷۴۷ نفر، یک هزار و ۶۷۳، یک هزار و ۴۴۸ نفر عنوان کرد و گفت: امسال همچنین ۶۶۶ نفر در پایه دهم، یک هزار و ۳۶۳ نفر در پایه یازدهم و یک هزار و ۲۶۷ دانش آموز پایه دوازدهمی آماده ورود به کلاس های درس درسال تحصیلی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ این شهرستان خواهند بود.

وی یادآور شد: در سال تحصیلی گذشته و در اوج بیماری کووید ۱۹ معلمان در سطح مدارس لارستان به صورت خودجوش به تولید محتوا پرداختند و با ارایه در شبکه های اجتماعی، آموزش دانش آموزان را در فضای حقیقی و مجازی ادامه دادند.

شهرستان لارستان با دارابودن هفت شهر و۱۷۰ روستای دارای سکنه و با جمعیتی حدود ۲۰۰ هزار نفر در فاصله ۳۸۰ کیلومیتری شیراز واقع شده است.

برچسب‌ها ویروس کرونا مدارس لارستان وزارت آموزش و پرورش فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مدارس لارستان ویروس کرونا مدارس لارستان وزارت آموزش و پرورش فارس آموزش و پرورش دانش آموزان یک هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۶۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان

فرهاد شکیبایی، معاون آموزشی یک دبستان غیردولتی در پاسخ به این سوال که آیا در مدرسه شما کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره تشکیل می‌شود، به خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در مدرسه ما نه اما چنین کلاس‌هایی در مدارس دولتی وجود دارد.

وی علت تشکیل کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره را کمبود معلم و فضای آموزشی دانست و ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش به‌صورت مداوم اعلام می‌کند که تعداد معلمان کافی نیست. سال ۱۴۰۲، ۵۰ هزار معلم از طریق آزمون استخدامی و ۲۵ هزار نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام شدند و این وزارتخانه درصدد است تا ۱۴۰۳، ۷۲ هزار معلم استخدام کنند.

معلمان در کلاس‌های 45 نفره بیشتر از دانش‌آموزان سردرگم می‌شوند

این معاون آموزشی با اشاره به گله‌مندی والدین و معلمان، مطرح کرد: والدین و به‌ویژه معلمان از تشکیل کلاس‌های 45 نفره نارضایتی خود را اعلام می‌کنند و معلمان همیشه بابت این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها، سردرگم هستند. توقعات بسیار نابجایی از معلمان در راستای افزایش کیفیت تحصیلی دانش‌آموزان انتظار می‌رود و ازدحام کلاس‌های مدرسه نیز این توقعات را نابجاتر می‌کند.

شکیبایی با بیان اینکه پیشنهادهایی درباره ارتقای کیفیت تحصیلی در کلاس‌هایی با تراکم جمعیتی 45 نفره دارم، ادامه داد: تنظیم درست توقعات جزء اولین راهکارهاست و به معنای این است که باید توقعات خود را به مناسب‌ترین شکل برسانیم.

این معاون آموزشی با اشاره به اینکه معلمان باید در کلاس درس درباره ارائه تکالیف و مدیریت کلاس اختیار تام داشته باشند، اظهار کرد: کلاس‌هایی با تراکم 45 نفر، خارج از استاندارد محسوب می‌شود؛ بنابراین انتظار اداره کلاس درس براساس استانداردهای تعیین‌شده توسط وزارت آموزش و پرورش کمی بی‌انصافی است.

مشارکت والدین در مدیریت کلاس‌های پرجمعیت موثر است

وی مشارکت اولیا را در اداره کلاس‌های 45 نفره مهم تلقی کرد و ادامه داد: والدین برای حضور دانش‌آموزان در کلاس درس باید به معلمان کمک‌های ویژه‌‌ای ارائه کنند. اگر توقع ارائه نتایج از پیش مشخص شده از معلمان به کمترین میزان خود برسد، معلمان انگیزه پیدا می‌کنند تا راهکارهای خلاقانه و مناسب را با دلسوزی دریابند.

این معاون آموزشی ادامه داد: یکی از مسائل مهم به‌ویژه در دوره ابتدایی این است که معلم نسبت به احوالات روحی و روانی، آموزشی و شناختی اشراف جامع داشته باشد؛ لذا این اشراف و توجه لحظه‌به‌لحظه به دانش‌آموزان می‌تواند تاثیرات خیلی مثبتی در دوره تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

شکیبایی با بیان اینکه دانش آموزان روحیه بسیار حساسی دارند، اضافه کرد: کوچکترین حرکات معلم می‌تواند بر روحیه دانش آموزان اثر مثبت یا سو داشته باشد.

وی افزود: اشراف معلم باعث می‌شود که حرکات، بازخورد، منش و رفتار معلم با دانش‌آموز منطبق بر واقعیت احوال دانش‌آموز و رشددهنده باشد. به عبارت دیگر، اگر بازخورد معلم می‌خواهد برای دانش‌آموز رشددهنده باشد، باید از احوالات دانش‌آموز آگاه و تسلط کامل هنگام پاسخ‌دهی داشته باشد.

این معاون آموزشی ادامه داد: رشددهندگی به این معنا نیست که همیشه دانش‌آموز مورد تایید قرار بگیرد، بلکه گاهی اوقات باید دانش آموز پاسخ عدم تایید را از معلم دریافت کند و این موضوع به رشد و بالندگی آن کمک ویژه‌ای می‌کند.

معلمان باید اشراف کامل به احوالات دانش‌آموزان داشته باشند

شکیبایی با بیان اینکه پاسخ معلم به دانش آموز باید مهربان؛ اما قاطعانه باشد، ابراز کرد: گاهی اوقات دانش‌آموزان نیاز دارند که پاسخ مهربان و بدون قطعیت دریافت کنند. به عبارت دیگر، شرایط ایجاب می‌کند که دانش آموزان پاسخ باب میل خود را دریافت کنند. اشراف معلم به رفتار دانش آموزان پاسخ درست و مناسب را به صورت طبیعی تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اشراف کامل بر احوالات دانش‌آموز با تعداد بالای دانش‌آموزان در کلاس مختل می‌شود، توضیح داد: این اختلال به بدترین شکل ممکن بر پیشرفت تحصیلی کودکان تاثیر می‌گذارد. همچنین رسیدگی‌های آموزشی، تصحیح برگه‌های امتحانی دانش‌آموزان و... با مشکلات بسیار زیادی مواجه می‌شود.

شکیبایی با بیان اینکه معلمان در کلاس‌های پرتراکم معمولا نیمی از وظایف خود را به خانواده‌ها واگذار می‌کنند، ادامه داد: اما خانواده‌ها در جایگاهی نیستند که معلم کودکان خود باشند و نسبت به انجام کار آگاهی لازم را ندارند؛ بنابراین بین خانواده‌ها و دانش آموزان درگیری پیش می‌آید. درواقع، این اتفاق می‌تواند مهم‌ترین وجه مادر یعنی مادری کردن را زیر سوال ببرد.

این معاون آموزشی خاطرنشان کرد: زمانی که رابطه مادر و فرزند به رابطه شاگرد و معلمی، تبدیل شود، اتفاقات خوشایندی پیش نمی‌آید، زیرا رابطه شاگرد و معلم یک رابطه همراه با تشنج و اختلال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد
  • برگزاری جشنواره خواندن و خوش نویسی در جهرم
  • تحصیل این عده از دانش‌آموزان در مدارس سمپاد رایگان است
  • هزینه تحصیل رایگان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد پرداخت نشده است
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • چالش کلاس‌های پرتراکم؛ از سردرگمی تا توقعات نابجا از معلمان
  • برپایی نمایشگاه هنر در لارستان همزمان با هفته کار و کارگر + تصاویر
  • مرور خاطرات دوران تحصیل پس از ۴۵ سال
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • ترک تحصیل ۱۵ درصد دانش‌آموزان خراسان شمالی در دوره متوسط دوم