Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: با توجه به اینکه محوریت تربیت الهی سختی و رنج است، عبادات و به طور ویژه روزه‌داری بستر تربیت انسان‌ها را فراهم می‌سازد.

حجت‌الاسلام حمیدرضا ویژه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فلسفه وجودی روزه گرفتن و برخی از عبادات اظهار کرد: به طور کلی فلسفه وجودی اصلی عبادات و به ویژه روزه گرفتن موضوع تربیت انسان‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین در راستای تربیت انسان‌ها عباداتی مانند روزه در مسیر تربیت شدن بر او واجب شده است. از این رو به تعبیری عبادات برنامه‌های تربیتی انسان به شمار می‌رود.  

وی ادامه داد: به طور کلی ۲ نوع تربیت الهی و غیرالهی وجود دارد. همچنین در تربیت الهی روش‌مندی وجود دارد. از این رو مهم‌ترین برنامه‌های تربیت الهی مبتنی بر اصل سختی کشیدن و با محوریت رنج است. به عبارتی بر خلاف تربیت‌های غیرالهی تربیت الهی مبتنی بر محدودیت، سختی و رنج است و بستر رشد انسان در مسیر رنج، سختی و محدودیت قرار دارد؛ در حالی که تربیت غیرالهی در راستای راحت‌طلبی حرکت می‌کند.  

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه نگاه راحت‌طلبانه مسیرها را به سوی آزادی می‌برد، تصریح کرد: به تعبیری خلق ایده آزادی نتیجه اعتقاد افراد به راحت‌طلبی است و در واقع روحیه راحت‌طلبی انسان زمینه آزادی‌خواهی و محدودیت نداشتن انسان را ایجاد می‌کند؛ در حالی که در تربیت الهی چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد و محوریت بر تحمل سختی، رنج و محدودیت است.  

ویژه عنوان کرد: به عنوان مثال نماز خواندن محدودیت‌هایی مبتنی بر سختی مانند از خواب بیدار شدن هنگام صبح را ایجاد می‌کند. همچنین حجاب نیز سختی‌هایی به همراه دارد. بنابراین کسانی که موضوعات مرتبط با حجاب را تحت تاثیر قرار می‌دهند، دنبال انسان راحت‌طلب هستند و نه کسی که در کنار سختی‌ها و رنج‌ها رشد پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: با این حال برنامه‌های الهی چون مبتنی بر تربیت و رشد انسان است، مسیر سخت و همراه با رنجی دارد. خداوند در قرآن نیز بیان کرده که «لقد خلقنا الانسان فی کبد» به این معنا که انسان را در سختی‌ها خلق کرده‌ایم. روزه نیز از عبادات محسوب می‌شود است. روزه یعنی محدودیت و رنج کشیدن؛ در واقع روزه محدودیت در حلال‌ها به همراه دارد.  

ویژه خاطرنشان کرد: خوردن و آشامیدن که در مواقع معمولی حلال بوده، در ماه رمضان حرام می‌شود. در این ماه اعمال حرام‌ همچنان حرام است اما برخی حلال‌ها نیز حرام می‌شود. در واقع محدودیت شدیدتری در یک دوره زمانی خاص ایجاد می‌شود. یعنی روزه یک برنامه بسیار فشرده است که انسان بتواند دوره تربیتی خود را طی کرده و به رشد و کمال برسد. بنابراین در این بازه زمانی روزه تربیت و رشد انسان را چند برابر می‌کند؛ گویی همانند اردوهای ورزشی و اعتکاف‌های علمی خداوند نیز در حوزه‌های تربیتی اعتکاف یا اردوی عبادتی قرار داده است.  

وی گفت: پس ماه رمضان حتما همراه محدودیت‌ها و سختی‌هایی خواهد بود زیرا برای تربیت باید رنج و سختی را پشت سر گذاشت.

این کارشناس مذهبی بیان کرد: بنابراین با توجه به اینکه فلسفه وجودی ماه رمضان تربیت است، باید در این ماه سختی‌های بیشتری را متحمل شده و برنامه‌های فشرده‌ای که خداوند واجب کرده را همراه با برنامه‌های مستحب انجام دهیم تا حوزه تربیتی‌مان قوی شود.  

ویژه با اشاره مستحبات ماه مبارک رمضان اظهار کرد: از جمله بهترین برنامه‌های مستحب در این ماه انس با قرآن و فهم آن است. ترک محرمات بهترین عبادت در این ماه را به شمار می‌رود که شامل ترک محرمات در رفتار، افکار(اعتقادات) و گفتار می‌شود.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری ماه رمضان ماه رمضان 1401 روزه مشهد خراسان رضوي تربیت انسان ها کارشناس مذهبی تربیت الهی سختی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۷۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد

 

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت:  در حوزه معاونت بهداشتی با توجه به رایگان بودن خدمات در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، ۹۰۷ نفر جدید؛ دارای مشکلات روانپزشکی شناسایی شدند که برای این افراد سه هزار و ۴۰۰ خدمت روانشناختی توسط روانشناسان مراکز خدمات جامع سلامت ارائه شده است.

دکتر محمد سالاری افزود: با توجه به اهمیت ارتقای سواد سلامت روان و تاثیر آن بر بهزیستی و کیفیت زندگی انسان ها برای حدود سه هزار و ۵۰۰ نفر آموزش انفرادی و برای بیش از ۱۰ هزار نفر به صورت گروهی جلسات آموزشی مهارت های زندگی، مهارت های فرزندپروری، نوجوان سالم و خودمراقبتی توسط روانشناسان معاونت بهداشتی برگزار شده است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین در مرکز مشاوره مبتنی بر سبک اسلامی– ایرانی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه حدود ۲ هزار خدمت روانشناختی، روانپزشکی، مددکاری، تحصیلی و آموزشی برای هزار و ۶۶۵ دانشجوی مراجعه کننده به این مرکز ارائه شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار ادامه داد: مرکز آموزشی درمانی واسعی به عنوان تنها بیمارستان دارای بخش روانپزشکی در غرب خراسان رضوی، با ۴۶ تخت فعال شامل ۲ بخش مجزای روانپزشکی زنان و مردان، در زمینه بستری بیماران روانپزشکی خدمت رسانی می کند.

دکتر سالاری افزود: در سال گذشته هزار و ۶۶۰ بیمار در این ۲ بخش بستری و از خدمات روانپزشکی بهره مند شده اند که تمامی این خدمات برای تسریع در روند درمان اختلالات، افزایش مهارتها و کاهش احتمال عود بیماری صورت گرفته است.

به گفته وی در بیمارستان فوق تخصصی حشمتیه سبزوار نیز خدمات روانشناختی و سلامت معنوی به بیماران بستری در بخش‌های مختلف از جمله اطفال و قلب با تشخیص و درخواست پزشک ارائه می شود و در کلینیک ویژه دانشگاه نیز سه هزار و ۳۸۲ بیمار به صورت سرپایی از خدمات روانپزشکی بهره برده اند.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • اساسی‌ترین رکن فعالیت آموزش و پرورش، انسان‌سازی است
  • آموزش و پرورش کارخانه انسان‌سازی است
  • محدودیت‌های تردد جاده‌ای در تعطیلات ۳ روزه اعلام شد | جاده چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • اعلام ممنوعیت‌های ترافیکی جاده‌ها در تعطیلات ۳ روزه آتی/ چالوس در کدام روزها یکطرفه است؟
  • آیت الله نورمفیدی: با توجه به اهمیت تعلیم و تربیت معلمان باید از میان بهترین‌ها انتخاب شوند
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • مورد عجیب بودجه جامعه‌المصطفی؛ بیشتر از بودجه دانشگاه‌های علم و صنعت و علامه طباطبایی!
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • معلمی سنگین‌ترین مسوولیت عالم است