Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@14:18:38 GMT

روسیه می‌گذارد ایران به بازار انرژی بازگردد؟

تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۰۹۰۳۷

روسیه می‌گذارد ایران به بازار انرژی بازگردد؟

از طرف دیگر ممکن است نرخ های بالای نفت در بازار آمریکا را بیشتر ترغیب کند تا به سمت ایران گام بردارد اما از نظر اصولی این احتمال بعید به نظر می رسد چراکه دور از انتظار است که ایالات متحده آمریکا راضی شود تا اصول خود را زیر پا گذارد اما اگر راه برجام باز شود این انتظار می رود که آمریکا خریدار نفتی ایران شود هرچند که این کشور نیازی به نفت ندارد و در حال حاضر تولیدکننده بزرگ نفت در دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرها اینطور نشان می‌دهند که اقتصاد جهانی به سمتی حرکت می کند که نفت ونزوئلا، ایران و احتمالا لیبی به بازار انرژی دنیا بازگردد.

اما پرسش اینجاست که اگر بازگشت ایران به بازار انرژی جهانی اتفاق بیافتد، ما توان افزایش تولید و تامین تقاضا را خواهیم داشت یا خیر؟ 
ما تا حدی ظرفیت مازاد داریم اما مقدار مصرف داخل فراورده های نفتی و گاز طبیعی بسیار بالا است و دلیل اصلی آن این است که گاز طبیعی و فراورده های نفتی در کشور قیمتی ندارند. فراورده های نفتی و گاز در ایران ارزان است و این امر منجر می‌شود تا مردم در ایران در مصرف خود قیمت و هزینه را در نظر نگیرند و در نتیجه حداکثر مصرف صورت می گیرد و این اتفاق منجر شده است تا مصرف نفت و گاز داخلی برای ما بسیار بالا باشد و به این دلیل مقدار مازاد نفت تولیدی ما برای صادرات طی سال ها کاهش پیدا کرده است.

مسئله دیگر این است که طی سال های تحریم میادین نفتی گسترش پیدا نکرده است و به نظر من بهترین راه حل این است که اگر قرار است به برجام باز گردیم توسعه میادین نفتی در اولویت قرار گیرد و تضمینی نیز گرفته شود که اگر بعدها یکی از طرفین برجام از مذاکرات خارج شود قرار دادهای نفتی با پیمان کارهای بزرگ نفتی که در بستر جهانی بسته می شود خدشه دار نشود چراکه اگر غیر از این رخ دهد شرکت های خارجی به کشور وارد نمی شوند و اقدام به توسعه میادین نفتی ما نخواهند کرد اما اگر به جایی برسیم که تضمینی مشمول قراردادهای نفتی ایران شود به نفع کشور خواهد بود.

۲۲۳۲۲۷

کد خبر 1618387

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: نفت قیمت نفت روسیه ایران و روسیه انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۰۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد

وزیر انرژی اوکراین اعلام کرد حملات پهپادی و موشکی اخیر روسیه به سیستم انرژی اوکراین، بیش از یک میلیارد دلار آمریکا، به این بخش، خسارت وارد کرده است.

به گزارش ایسنا، روسیه از ۲۲ مارس، به تلافی حملات پهپادی کی‌یف به زیرساخت‌های انرژی این کشور، نیروگاه‌های تولید برق آبی و حرارتی و همچنین شبکه‌های اصلی اوکراین را هدف حمله قرار داده که به خاموشی در بسیاری از مناطق اوکراین، منجر شده است.

ژرمن گالوشنکو، وزیر انرژی اوکراین، روز یکشنبه گفت: اکنون ما درباره خسارتی بالغ بر یک میلیارد دلار صحبت می‌کنیم، اما این حملات ادامه دارد و روشن است که خسارات، افزایش پیدا خواهد کرد.

این مقام اوکراینی گفت: خسارت اصلی به تاسیسات تولید نیروی برق آبی و حرارتی و همچنین سیستم‌های انتقال برق وارد شده است. سیستم امروز باثبات است، اما وضعیت کاملا پیچیده است و به لطف شرایط جوی مساعد، سیستم انرژی با تولید نیروی خورشیدی و بادی، پشتیبانی شده است.

اوکراین در ماه‌های اخیر، با پهپاد‌های مملو از مواد منفجره، تعدادی از پالایشگاه‌های نفت روسیه را هدف حمله قرار داد و باعث کاهش تولید سوخت این کشور شد. در پی این اقدامات، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود این حملات، متحدان کی‌یف در آمریکا را که نگران افزایش قیمت داخلی سوخت در سال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هستند، ناراحت کرده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به روزنامه آمریکایی واشنگتن پست گفت: واکنش آمریکا در این مورد مثبت نبود. ما از هواپیما‌های بدون سرنشین خود استفاده کردیم. هیچ کس نمی‌تواند به ما بگوید که شما نمی‌توانید.

با این حال، لایحه بسته کمکی واشنگتن به کی‌یف به ارزش ۶۰ میلیارد دلار که مدت‌ها پیش توسط مجلس سنا پیشنهاد داده شده بود، اما به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در بن‌بست به سر می‌برد، در نهایت با موافقت همین گروه به تصویب رسید و هفته گذشته توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امضا شد. زلنسکی پس از موافقت آمریکا با تصویب این کمک، خواستار کمک‌های بیشتر تا ۱۰ سال آینده شد!

دیگر خبرها

  • اوکراین مدعی خسارت یک میلیارد دلاری شد
  • عدم وجود نهاد مستقل تصمیم‌گیر، حلقه مفقوده هوشمندسازی انرژی
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • منصوری: توهین به هواداران در شان فوتبال ایران نیست/ پرسپولیس می‌تواند به صدر بازگردد
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران
  • گزیده‌های نفتی هفته
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه