Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:38:57 GMT

آمریکا توسعه هسته‌ای سریع چین را خطرناک می‌داند

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۶۷۹۶

آمریکا توسعه هسته‌ای سریع چین را خطرناک می‌داند

قرار است امروز (سه‌شنبه) رئیس فرماندهی استراتژیک آمریکا به قانون‌گذاران این کشور بگوید که توسعه زرادخانه‌های استراتژیک و هسته‌ای چین در حال تشدید سریع "خطر" برای آمریکاست.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه تایمز ژاپن، طبق متن منتشر شده پیش از آغاز جلسه، چارلز ریچارد، رئیس فرماندهی استراتژیک آمریکا در سخنان خود در زیرکمیته دفاعی مجلس آمریکا که قرار است امروز انجام شود، خواهد گفت: نخستین آزمایش یک موشک بالستیک قاره‌پیمای مافوق‌صوت چین در ماه ژوئیه سال گذشته یک «دستاورد تکنولوژیک است که پیامدهایی جدی برای ثبات استراتژیک دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

ریچارد در این سخنان که جزئی‌ترین اطلاعات منتشر شده آمریکا تاکنون است، نوشته است، این موشک مافوق صوت ۴۰ هزار کیلومتر و به مدت ۱۰۰ دقیقه پرواز کرده است که «طولانی‌ترین مسافت طی شده توسط سلاح‌های حمله زمینی همه کشورهاست.»

او در صحبت‌هایش چین و روسیه را به عنوان دو تهدید برجسته مطرح کرده و می‌گوید، هر طرح عملیاتی در پنتاگون و «همه توانایی‌هایی که داریم بر این اساس است که بازدارندگی استراتژیک - خصوصا بازدارندگی هسته‌ای - پای بر جاست.»

در این متن آمده است، چین و روسیه این توانایی را دارند که «هر زمان که بخواهند، به صورت یک‌جانبه هر مناقشه‌ای را تا هر حدی از خشونت تشدید کنند، در هر حوزه‌ای، به صورت جهانی و با همه تسلیحات قدرت ملی» و نیروهای مسلح آمریکا دیگر نمی‌توانند فرض کنند که خطر همواره پایین است، «آن‌ هم در مواقع بحران.»

سرمایه‌گذاری چین در حوزه مافوق‌صوت

ریچارد گفت: اگر بازدارندگی هسته‌ای و استراتژیک شکست بخورد، بازدارندگی یکپارچه و هیچ طرح و توانایی دیگری در وزارت دفاع (آمریکا) آنطور که باید عمل نخواهد کرد.

وی افزود، چین در حال سرمایه‌گذاری در حوزه تسلیحات مافوق صوت و انرژی هدایت‌شده برای حمله جهانی و شکست سامانه‌های دفاع موشکی، توانایی‌های ضدماهواره، ضدموشکی و ضدپهپادی است.

پکن همچنین ساخت میادین موشکی هسته‌ای در غرب چین را تقویت کرده است، هر یک از این مراکز حدود ۱۲۰ سیلوی موشک دارند که به چین اجازه می‌دهند تا موشک‌ها بالستیک «قدرتمندی» داشته باشد که می‌توانند به قاره آمریکا برسند. او همچنین گفت که دیگر پیشرفت‌ها در سال گذشته شامل رادارهای آرایه فازی بزرگ زمینی و دست‌کم یک ماهواره زمین‌ایستا با قابلیت شناسایی پرتاب موشک‌های بالستیک است.

روسیه نیز در دومین دهه سرمایه‌گذاری منابع قابل توجهی برای گسترش قابلیت‌های هسته‌ای استراتژیک و غیراستراتژیک خود است.

بمب‌افکن‌های جدید روسی

ریچارد گفت: بر اساس استراتژی هسته‌ای روسیه که در دسترس عموم قرار دارد، این کشور تصدیق می‌کند که می‌تواند ابتدا از سلاح‌های هسته‌ای استفاده کند، از جمله در پاسخ به حملات متعارف و (غیرهسته‌ای) که ماهیت وجودی را تهدید می‌کند.

بر اساس متن این شهادت، در ژانویه گذشته، روسیه به نخستین فروند از ۱۰ بمب‌افکن استراتژیک جدید Tu-۱۶۰M  با رادار به روز شده NV-۷۰M و موتورهای NK-۳۲-۰۲ دست یافت.

او نوشت که این "دستاوردی است که از زمان جنگ سرد" بی‌سابقه بوده و افزود که "راه‌اندازی مجدد خط تولید Tu-۱۶۰M نیازمند تلاش‌های مشترک بین کرملین و پایگاه صنعتی روسیه است."

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چین آمريكا روسيه مافوق صوت هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۶۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین امروز (جمعه) در جریان گفت‌وگوی با همتای آمریکایی خود «آنتونی بلینکن» که با هدف حل و فصل اختلافات تجاری و سیاسی میان دو قدرت به پکن سفر کرده است، اظهار داشت: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وانگ یی به آنتونی بلینکن گفت که «کشتی غول پیکر» روابط چین-آمریکا، متعادل و استوار شده بود، «اما عوامل منفی در رابطه ۲ کشور همچنان در حال ایجاد و افزایش است».

وزیر امور خارجه چین با بیان اینکه روابط پکن-واشنگتن با اختلالات مختلفی مواجه است، تصریح کرد: حقوق توسعه مشروع چین بی‌جهت سرکوب شده است و منافع اصلی ما با چالش‌هایی مواجه است.

بلینکن پاسخ داد که برای پیشبرد دستور کار تعیین شده توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا و شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین هنگام دیدار آنها در سانفرانسیسکو در ماه نوامبر (آبان/آذر)، به «دیپلماسی فعال» نیاز است.

وی با اشاره اینکه «در تصمیم‌گیری ما هیچ جایگزینی برای دیپلماسی رودررو وجود ندارد»، اضافه کرد که می‌خواهد اطمینان حاصل کند چین و آمریکا در مورد زمینه‌هایی که با هم اختلاف دارند، حداقل برای جلوگیری از سوء تفاهم و اقدامات نسنجیده، تا حد امکان شفاف هستند.

بر اساس این گزارش، بلینکن قرار است چندین ساعت با وانگ یی پشت در‌های بسته در «مهمانخانه دولتی دیائویوتای» جلسه برگزار کند، زیرا طرفین تلاش می‌کنند با وجود دستور کار گسترده و پیچیده، پیشرفت در روابط ۲ کشور را حفظ کنند.

بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا است که در طول ۱۴ سال گذشته به شانگهای سفر می‌کند، وی سفر خود به چین را روز چهارشنبه از این شهر اقتصادی آغاز کرد.

روابط پکن و واشنگتن در سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی از جمله حادثه بالن‌های بدون سرنشین و دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر سابق تایوان در آمریکا همراه بوده است.

واشنگتن که در حال حاضر روابط پر تنشی را با پکن به ویژه بر سر موضوع تایوان سپری می‌کند، بار‌ها از متحدان اروپایی‌اش خواسته است که فشار بر چین را افزایش دهند تا مانع کمک آن به روسیه شوند.

ایالات متحده مدعی است که کمک چین به روسیه شامل مواد و فناوری برای ساخت موشک، پهپاد، تانک و هواپیما و سایر افزار‌های کلیدی دیگر است.

این درحالی است که آمریکا و کشور‌های غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صد‌ها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین پیشتر اعلام کرد که این کشور قاطعانه اتهامات بی‌اساس آمریکا را درباره مبادلات تجاری و اقتصادی معمول خود با روسیه رد می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • هشدار صنعا نسبت به طرح و نقشه‌های واشنگتن علیه یمن
  • اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند
  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • روسیه: هر سلاح اتمی‌ای وارد لهستان شود، آن را هدف مشروع تلقی می‌کنیم
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان