Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@02:43:12 GMT

روزه‌داری؛ از تقویت سیستم ایمنی تا پاکسازی بدن

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۸۲۹۵

روزه‌داری؛ از تقویت سیستم ایمنی تا پاکسازی بدن

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، آغاز ماه مبارک رمضان فرصتی برای خودسازی و تعالی روحی و معنوی است، اما روزه‌داری علاوه بر تأثیرات معنوی، به سلامت جسم و پاکسازی بدن از سموم مضر و رفع التهابات خطرناک نیز کمک می‌کند؛ روزه داری برای حفظ سلامت دستگاه گوارش، قلب و عروق و مغز بسیار مفید است و تأثیر آن در سم‌زدایی و سلامت کبد، کاهش وزن، کاهش فشار خون، کاهش التهاب و تقویت ایمنی بدن در تحقیقات گوناگون در جهان اثبات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تحقیقات نشان داده است التهاب در بروز بیماری‌های مزمن مثل بیماری قلبی، سرطان و آرتریت روماتویید نقش دارد، برخی مطالعات انجام شده در مورد تأثیر روزه‌داری نیز بیانگر آن است که روزه گرفتن باعث کاهش التهاب‌های بدن و در نتیجه سلامت بیشتر جسم می‌شود. 

با شروع ماه مبارک رمضان و انجام اعمال روزه‌داری، گذشته از فواید بی‌شماری که روزه‌داری می‌تواند برای بدن انسان داشته باشد، بسیاری از افراد دغدغه این را هم دارند که برای وعده سحر و افطار چه غذاهایی مصرف کنند تا در طی روز کمتر احساس ضعف داشته باشند؛ سردرد، سرگیجه، ضعف و بی‌حالی از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است هر یک از افراد روزه‌دار با آن در ماه رمضان روبه رو شوند.

در وعده سحر، غذاهای سبک و کم چرب مصرف کنید

مریم امیری، کارشناس تغذیه و موادغذایی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه وعده غذایی سبک مانند پلو و خورشت یا سبک‌تر مانند صبحانه برای سحر مناسب هستند، اظهار داشت: از غذای مغذی اما کم حجم، کم نمک، کم روغن و کم شکر استفاده شود، مقدار مناسبی از سبزی و سالاد استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه سبزی علاوه بر داشتن ویتامین باعث تأمین آب بدن نیز می‌شود، گفت: نوشیدنی‌های گازدار، شربت‌های خیلی شیرین و چای پررنگ سبب تشنگی و خشکی دهان و گلو شده و بهتر است استفاده نشوند.

امیری با بیان اینکه روزه‌داران نباید از غذاهای سرخ کردنی و یا چرب استفاده کنند، زیرا در طول روز باعث تشنگی آن‌ها می‌شود، افزود: غذاهای پرپروتئین مانند انواع کباب و ماهی، غذاهای پرروغن مانند کتلت، کوکو، سوسیس و کالباس، کله پاچه و غذاهای پرادویه منجر به تشنگی و خشکی دهان و گلو شده و بهتر است، استفاده نشوند.

کارشناس تغذیه و موادغذایی با بیان اینکه بهتر است در وعده سحر، غذاهایی سبک و حتی‌الامکان کم‌چرب همچون نان و پنیر خورد، بیان کرد: خوردن غذاهای حاضری برای کودکان خوب نیست و نمی‌تواند انرژی روزانه آن‌ها را تأمین کند، پس بهتر است در وعده سحر آن‌ها غذاهای کم‌چربی همچون برنج و خورشت نیز جای گیرد.

وی با بیان اینکه غذاهای پرچرب می‌توانند در طول روز باعث تشنگی افراد شوند، عنوان کرد: به همین دلیل خوردن کله‌پاچه و غذاهای سرخ شده اصولاً توصیه نمی‌شود و لازم است به جای این نوع غذاها، در وعده سحر از سبزیجات و ماست استفاده کرد تا زمان گرسنگی به تعویق بیفتد.

روزه بدون خوردن سحری سبب سردرد و پرخاشگری می‌شود

امیری با بیان اینکه روزه‌داران باید از خوردن غذاهای شور هنگام سحر خودداری کنند، زیرا تشنگی را در طول روز افزایش می‌دهد، ادامه داد: مصرف زیاد غذاهای ترش و شور، شیر، میوه و سبزیجات خام و برنج نیز در ازدیاد ترشح اسید معده و در نتیجه ایجاد سوزش و درد معده و اثنی‌عشر دخالت دارند.

کارشناس تغذیه و موادغذایی ادامه داد: مبتلایان به زخم معده و اثنی‌عشر و ناراحتی روده بهتر است از غذاهایی استفاده کنند که هضم‌شان آسان و ساده بوده و باعث نفخ دستگاه گوارش نشود که از جمله این غذاها می‌توان به غذاهای کبابی و خورشتی، انواع سوپ کم چرب، آب میوه‌ها، نان، پنیر و ماست به مقدار کم اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه گرفتن روزه بدون خوردن سحری سبب بروز بیماری‌ها و عوارضی مانند سردرد و حتی پرخاشگری و عصبانیت می‌شود، گفت: بین غذا در وعده سحری آب نخورید، مصرف انواع نوشیدنی‌ها بین خوردن غذا، سبب رقیق شدن آنزیم‌های هضم‌کننده می‌شود و دیگر غذا هضم نمی‌شود؛ بعد از اینکه وعده سحری تمام شد می‌توان آب یا یک لیوان آب جوش با خرما یا یک دمنوش سنتی را میل کرد.

چگونه روزه خود را افطار کنیم؟

محمد صالحی، متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به وعده افطار گفت: آش و سوپ رقیق و حلیمی که در آن‌ها از مقدار کمی سرخ‌کردنی استفاده شده باشد، بهترین غذا برای افطار است.

وی با بیان اینکه بهتر است روزه‌داران پس از صرف آب جوش و خرما، خوردن شیر گرم و مقداری نان به همراه پنیر و سبزی را فراموش نکنند، افزود: از آنجا که روزه‌های ماه مبارک در فصل بهار طولانی مدت است و معده برای مدت طولانی خالی می‌ماند، توصیه اکید این است که وعده افطار با نوشیدن مایعات شیرین آغاز شود.

صالحی ادامه داد: دمای مایعات صرف شده در افطار بهتر است معادل دمای بدن باشد و در کنار نوشیدن این مایعات بهتر است از غذاهای بسیار سبک مثل انواع سوپ، آش و حلیم بدون روغن استفاده شود.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه معده روزه‌داران مدت طولانی خالی بوده و نباید با صرف غذاهای سنگین در لحظات اولیه افطار آن را دچار شوک کرد، بیان کرد: شایع‌ترین مشکل گوارشی در روزه‌داران ابتلا به یبوست است که با رژیم غذایی مناسب می‌توان از این مشکل پیشگیری کرد.

وی با اشاره به اینکه خوردن میوه‌، خیسانده‌ برگه آلو، انجیر، هندوانه و مصرف روغن زیتون به همراه غذا در پیشگیری از یبوست بسیار مؤثر است، عنوان کرد: عدم نوشیدن کافی مایعات، نوشیدن چای و قهوه فراوان و غلیظ، عدم مصرف یا مصرف ناکافی میوه‌ها و سبزی‌جات همگی ممکن است منجر به یبوست شوند که با مصرف این مواد غذایی در حد مناسب، این مشکل از بین خواهد رفت.

روزه‌داری به پاکسازی بدن کمک می‌کند

صالحی با اشاره به فواید روزه برای بدن و سلامتى گفت: روزه‌دارى مى‌تواند به تغذیه مناسب کمک شایانى کند، بدن انسان براى حفظ سلامتى خود همواره مقدارى از چربى مواد غذایى را در نقاط مختلف ذخیره مى‌کند و به مرور زمان چربى‌هاى ذخیره شده تغییر رنگ داده و فشرده مى‌شوند و احتمال اینکه مورد استفاده مجدد قرار بگیرند، بسیار کمتر مى‌شود.

این متخصص تغذیه ادامه داد: روزه‌دارى حتى در افراد لاغر و یا با وزن طبیعى به بدن فرصتى مى‌دهد تا این چربى‌ها را از ذخایر آن آزاد کرده و مصرف کند و پس از پایان روزه‌دارى به جاى آن چربى‌هاى تازه و مناسب‌ترى را جایگزین کند.

وی با بیان اینکه غذا خوردن سبب مى‌شود خون فراوانى به دستگاه گوارش سرازیر شود که به دنبال آن بى‌حالى و کاهش توان فعالیت‌هاى دقیق فکرى اتفاق مى‌افتد، بیان کرد: روزه با استراحت دادن به دستگاه گوارش و فرستادن خون کافى به سراسر بدن بالأخص به سیستم اعصاب مى‌تواند به سلامتى بدن کمک شایانى کند.

صالحی با اشاره به وجود مواد زائد در بدن بیان کرد: در داخل بدن مواد زائدی وجود دارد که با روزه گرفتن فرصت پاکسازی آن‌ها فراهم می‌شود و تقارن ماه مبارک رمضان با فصل بهار بهترین زمان برای زدودن مواد اضافی از بدن است.

این متخصص تغذیه با تأکید بر اینکه روزه‌داری صحیح کمک زیادی به پاکسازی بدن می‌کند، خاطرنشان کرد: اگر فرد می‌خواهد سیستم ایمنی در دوران روزه‌داری ضعیف نشود میوه و سبزیجات را در ماه رمضان فراموش نکند، مصرف پروتئین‌ها مانند تخم مرغ، جوجه، گوشت و حبوبات در قالب عدسی، خوراک لوبیا، ماش پلو و دال عدس برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ح/

منبع: فارس

کلیدواژه: وعده غذایی مناسب در سحر و افطار روزه داری و تقویت سیستم ایمنی بدن روزه داری و پاکسازی بدن محمد صالحی متخصص تغذیه روزه بدون خوردن سحری دستگاه گوارش متخصص تغذیه پاکسازی بدن وعده سحر روزه داران روزه داری ماه مبارک کم چرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۸۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌نمک زندگی کنید!

الهه جعفرزاده: سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یک بیماری شایع است که بسیاری از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد و منجر به طیف وسیعی از علائم فیزیکی و احساسی می‌شود. در حالی که دلایل دقیق PMS به طور کامل شناخته نشده است، محققان در حال بررسی عوامل مختلفی هستند که ممکن است در ایجاد و شدت آن نقش داشته باشند. یکی از عواملی که در این میان مورد توجه قرار گرفته است، «مصرف نمک» در رژیم غذایی است. با کاهش مصرف نمک ممکن است نفخ، نوسانات خلقی، درد و سایر علائم مرتبط با PMS نیز کاهش یابند.

بین مصرف نمک و تشدید علائم PMS چه ارتباطی وجود دارد؟

تحقیقات علمی بین مصرف زیاد نمک و شدت علائم PMS ارتباط مستقیمی را نشان می‌دهد. نمک در احتباس مایعات، فشار خون، عدم تعادل هورمونی و واکنش‌های التهابی و به طور کل علائم سندرم پیش از قاعدگی در زنان نقش بسزایی دارد.

۱. احتباس سدیم و مایعات

مصرف زیاد نمک اغلب با احتباس مایعات در بدن به دلیل تعادل اسمزی بین سدیم و آب همراه است. این احتباس می‌تواند منجر به نفخ، تورم و ناراحتی شکمی شود؛ که این‌ها برخی از علائمی هستند که معمولاً زنان در مرحله PMS آن را تجربه می‌کنند. کاهش مصرف نمک می‌تواند به بازگرداندن تعادل مایعات بدن و کاهش این ناراحتی‌های فیزیکی کمک کند.

۲. تأثیر بر فشار خون

مصرف بیش از حد نمک می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود. فشار خون بالا ممکن است سردرد، تحریک پذیری و نوسانات خلقی را در مرحله پیش از قاعدگی تشدید کند. مطالعات سال ۲۰۱۴ نیز نشان می‌دهد که مصرف زیاد سدیم با افزایش خطر PMS، احتمالاً از طریق تأثیر آن بر فشار خون و عملکرد عروق، مرتبط است.

۳. تأثیر هورمونی

مصرف نمک می‌تواند بر تعادل هورمونی تأثیر منفی بگذارد. نوسانات هورمونی مشخصه بارز چرخه قاعدگی است و عدم تعادل آن می‌تواند علائم PMS را شدت ببخشد. با کاهش مصرف نمک، می‌توان به‌هم‌ریختگی هورمونی را کاهش داد و علائم PMS را کنترل کرد.

۴. واکنش‌های التهابی

مصرف بیش از حد نمک ممکن است باعث واکنش التهابی در بدن شود. التهاب مزمن با شرایط مختلف سلامتی از جمله PMS مرتبط است. التهاب می‌تواند دردهای قاعدگی و اختلالات خلقی را تشدید کند که از علائم رایج PMS هستند.

چطور مصرف نمک را کاهش دهیم؟

کاهش مصرف نمک می‌تواند نقش اساسی در کاهش علائم PMS داشته باشد. روش‌های ساده‌ای برای کاهش مصرف نمک وجود دارد که عبارتند از:

۱. کاهش تدریجی

به تدریج مصرف نمک را کاهش دهید تا جوانه‌های چشایی شما با سطوح پایین‌تر نمک سازگار شوند. این رویکرد از میل ناگهانی به غذاهای شور جلوگیری می‌کند و این عادت را پایدارتر می‌کند.

۲. انتخاب گزینه‌های کم‌نمک

برای شناسایی منابع پنهان سدیم در غذاهای بسته‌بندی‌شده و فرآوری‌شده، برچسب‌های مواد غذایی را به دقت بخوانید. محصولات با محتوای سدیم کمتر را انتخاب کنید و از مصرف محصولاتی که محتوای نمک بالایی دارند اجتناب کنید.

۳. آشپزی سالم

انتخاب و مصرف غذاهای خانگی را نسبت به غذاهای رستورانی در اولویت قرار دهید تا کنترل بهتری بر میزان نمک مصرفی در غذاهای خود داشته باشید. سعی کنید غذاهای خانگی را بدون نمک تهیه کنید و آن‌ها را با سبزیجات طعم‌دار، ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلف طعم‌دار کنید.

۴. مصرف میوه و سبزیجات

مواد غذایی تازه و کامل مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی و غلات کامل را انتخاب کنید. اینها به طور طبیعی حاوی سطوح پایین‌تری سدیم در مقایسه با جایگزین‌های فرآوری‌شده هستند.

۵. کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده

مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده، کنسروها و تنقلات بسته‌بندی‌شده را به حداقل برسانید؛ چرا که این اقلام اغلب حاوی سطوح بالایی از سدیم برای افزایش طعم و ماندگاری هستند.

۶. استفاده از گیاهان و ادویه‌جات

انواع سبزی‌های خشک‌شده و ادویه‌ها مانند پودر سیر، زنجبیل، پونه کوهی، ریحان و سایر چاشنی‌های معطر را جایگزین نمک کنید تا طعم و مزه تازه‌ای به وعده‌های غذایی خود اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

چرا زنان باید قند را حذف یا کم کنند؟ یک ویتامین بسیار مفید برای زنان زنان مصرف این ماده معدنی را جدی بگیرند بحران خواب در پنج مرحله از زندگی زنان

منبع: socialboat

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894174

دیگر خبرها

  • ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران
  • هوش مصنوعی بی طرف نیست ؛ چشم بسته در جنگ شلیک می کند
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • رستوران های هتل چمران شیراز
  • المپیک با طعم سبزیجات
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار