Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، وقتی دولت سیزدهم روی کار آمد، اولین اقدام برای فروکش مرگ و میرهای کرونایی در کشور، افزایش واردات واکسن کووید ۱۹ بود که شاید تا قبل از آن، از سرعت لازم برخوردار نبود و مردم در صف‌های شلوغ واکسن می‌ایستادند. اما، به یکباره و در موج پنجم کرونا بود که به یکباره شاهد افزایش واکسن‌های وارداتی به کشور بودیم و همین مسئله باعث شد تا روند تزریق واکسن سرعت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر اعلام وزارت بهداشت، تا روز جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱، ۶۴ میلیون و ۴۷ هزار و ۳۵۵ نفر در کشور دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

در همین حال، ۵۷ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۷۲ نفر دوز دوم و ۲۶ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۴۶۰ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۱۴۷ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۸۸۷ دوز رسید.

در شبانه روز گذشته (پنج شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱) فقط ۲۸ هزار و ۶۴۷ دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

شاید این مقدار تزریق واکسن کرونا در یک شبانه روز، کمترین میزان واکسیناسیون در ماه‌های اخیر و بعد از سرعت گرفتن برنامه کشوری واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ باشد.

در واقع این روند نزولی در برنامه واکسیناسیون علیه کووید ۱۹، می‌تواند یک هشدار و زنگ خطر برای بازگشت به روزهای سخت کرونایی باشد. زیرا، آنچه مسلم است، ایمنی با واکسن علیه ویروس کرونا، در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بر کسی پوشیده نیست. اما، متأسفانه در این ایام که روند رعایت پروتکل‌ها نیز نزولی شده است و تقریباً به شرایط عادی انگاری پاندمی کرونا نزدیک شده ایم، واکسن نزدن نیز می‌تواند وضعیت را برای ما سخت‌تر کند.

شهریور ۱۴۰۰ بود که بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، عنوان داشته بود که حدود پنج میلیون نفر واکسن زده بودند که با آغاز به کار دولت سیزدهم سرعت واکسیناسیون شتاب گرفت.

وی همان ایام از موج پنجم کرونا در کشور به عنوان فاجعه ملی یاد کرد و مرگ روزانه ۷۰۰ نفر بر اثر کرونا و شناسایی روزانه ۵۰ هزار مبتلا را دردناک توصیف کرد.

از همین رو بود که وزارت بهداشت تلاش کرد برای جلوگیری از افزایش مرگ‌های کرونایی و کاهش موارد ابتلاء، به اجرای برنامه کشوری واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ سرعت بدهد و موفق هم بود. به طوری که از پاییز ۱۴۰۰، شاهد افزایش واردات واکسن بودیم که باعث شد گروه‌های مختلف سنی، به سرعت واکسینه شوند.

حالا و در حالی که سویه اومیکرون فروکش کرده است، متأسفانه سرعت واکسیناسیون در کشور متوقف شده و شاهد هستیم که میزان تزریق روزانه هر روز کاهش می‌یابد، به طوری که ۲۸ هزار دوز واکسن در پنج شنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۱، نمونه‌ای از این ادعا است که می‌تواند زنگ خطری برای بازگشت به روزهای سخت کرونایی باشد.

کمال حیدری معاون بهداشت وزارت بهداشت، در واکنش به کاهش سرعت واکسیناسیون به خصوص تزریق دوز سوم، گفت: متأسفانه استقبال خوبی از سوی مردم برای تزریق دوز سوم واکسن کرونا نشده است و طبق آمارها، بیش از ۴۰ درصد مردم نوبت سوم این واکسن را دریافت کرده‌اند که این آمار روند مطلوبی ندارد و باید برای ترغیب بیشتر مردم به تزریق دوز یادآور تلاش بیشتری شود و مردم نیز به این موضوع بیشتر اهمیت دهند.

وی با اعلام اینکه برای تأمین واکسن هیچ مشکلی وجود نداریم، افزود: انتظار داشتیم با تزریق به موقع واکسن موضوع سلامت جامعه تأمین شود اما مشکل هنوز برطرف نشده و در واقع به نوعی خلأ در این زمینه داریم زیرا مردم باید دستورالعمل‌ها را به عنوان الزام و اجبار بدانند.

در شرایطی که عنوان می‌شود دوز سوم واکسن کرونا برای ایمنی علیه ویروس کووید ۱۹، از اهمیت زیادی برخوردار است، تا کنون فقط نزدیک به ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت هدف کشور دوز سوم را تزریق کرده اند. در حالی که تا کنون می‌بایست این روند رو به اتمام می‌بود و تمامی جمعیت هدف، دوز سوم را زده بودند.

بازگشت به روزهای قبل از کرونا، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها با حضور دانش آموزان و دانشجویان، در حالی که هنوز تعداد زیادی از مردم نسبت به تزریق دوز سوم واکسن اقدام نکرده اند، می‌تواند ما را به شرایط سخت بازگرداند. در آن صورت، این احتمال وجود دارد که دوباره نسبت به اعمال سختگیرانه پروتکل‌ها و محدودیت‌های کرونایی اقدام شود.

کد خبر 5462323 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: واکسن کرونا واکسیناسیون واکسن وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن کرونا ویروس کرونا آمار کرونا کووید 19 واکسیناسیون سازمان غذا و دارو سرخک آلودگی هوا دارو بیماران خاص ورزش داروسازی دیابت سرعت واکسیناسیون دوز سوم واکسن تزریق دوز سوم واکسن کرونا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۱۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • آغاز واکسیناسیون حجاج در آذربایجان شرقی
  • واکسیناسیون حجاج از امروز آغاز شد