Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهران زینلیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه استان اصفهان مخالف اجرای طرح انتقال آب بن-بروجن بروجن از حوضه زاینده‌رود است، اظهار داشت: درباره این طرح نیز دوباره از تهران دستور دادند و ما از این موضوع متاسفیم.

وی افزود: طی مکاتباتی با وزرای کشور و نیرو مخالفت خود را اعلام کردیم. این طرح انتقال آب را غیرکارشناسی و غیر قانونی می‌دانیم و باید متوقف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت استان هرکاری بتواند برای این مهم انجام می‌دهد اما گاهی وقت‌ها برخی امور خارج از اراده ما پیش می‌رود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان با بیان طرح انتقال آب بن-بروجن مجوز زیست محیطی ندارد، تصریح کرد: این طرح انتقال آب حتی مصوبه شورای عالی آب نیز ندارد. پیش‌تر نیز شورای عالی امنیت کشور گفته بود اگر این طرح قرار است انجام شود پس از طرح‌های انتقال آب به حوضه زاینده‌رود اجرا شود اما متأسفانه به این موضوع توجه نشده و این طرح در حال پیش‌روی است.

انتقال آب بن-بروجن از زاینده‌رود طرحی غلط است

زینلیان افزود: انتقال آب بن-بروجن از زاینده‌رود طرحی غلط است و همه نمایندگان، مسئولان و ارگان‌ها باید به این موضوع ورود کرده و از ادامه این طرح جلوگیری کنند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان ابراز داشت: من با دیدن این خبرها و اتفاقات یاد صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره پروژه نفوذ می‌افتم و آنقدر بهره‌برداری از این طرح انتقال آب را غلط و بی منطق می دانم که فکر می‌کنم تنها پشت آن نفوذ است که احتمالاً می‌خواهند با این موضوعات بین مردم اختلاف افکنی کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا بهره برداری از خط اضطرار انتقال آب بن-بروجن از زاینده‌رود به بهره‌برداری از خط اضطرار تونل سوم کوهرنگ ارتباط دارد؟ گفت: طرح تونل سه کوهرنگ مربوط به ۲۳ سال پیش و مصوبات آن مربوط به دو دهه قبل است. تونل سوم کوهرنگ و بهشت آباد جزو مصوبات و تعهدات دولت به مردم اصفهان بوده است و باید این اتفاق بیافتد و این‌ها هیچ ارتباطی با طرح بن- بروجن ندارند؛ اجرای طرح بن- بروجن از حوضه زاینده‌رود پروژه خلافی است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی روز گذشته از بهره‌برداری از خط اضطرار انتقال آب بن-بروجن از زاینده‌رود خبر داد.

بنا به اظهارات مسئولان استان چهارمحال و بختیاری با اجرای طرح انتقال آب بن-بروجن، سالانه بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب آب از حوضه آبریز زاینده رود با طی مسافتی به طول ۱۲۸ کیلومتر به حوضه آبریز کارون منتقل می‌شود.

مسئولان چهار محال و بختیاری، معتقدند در شرایطی که بیش از ۹۰ درصد منابع آب مصرفی این استان در بخش‌های شرب، صنعت و کشاورزی از منابع زیرزمینی برداشت می‌شود، بهره‌برداری از این طرح، آب آشامیدنی و بهداشتی بیش از نیمی از مردم در ۱۳ شهر و ۱۱ روستای در مسیر رودخانه را در این استان تأمین خواهد کرد. خط لوله‌ای که از بن آغاز می‌شود و شهرهای سامان، فرخشهر، سفیددشت، شهرکرد، فرادنبه و بروجن را سیراب می‌کند.

این پروژه اولین بار در سفر رئیس دولت نهم به چهارمحال و بختیاری در جلسه هیئت دولت به عنوان یک پروژه ملی تصویب و در دولت دهم رسماً کار لوله‌گذاری آن آغاز شد. طرح انتقال آب بن بروجن در حالی پیشروی می‌کند که براساس بند چهارم مصوبه ۹ ماده‌ای شورای عالی آب هرگونه بارگذاری جدید بر حوضه زاینده رود تا پیش از تعیین تکلیف این حوضه ممنوع است. مانند پروژه‌های بر زمین مانده بهشت آباد و کوهرنگ سه که قرار بود در ازای انتقال آب زاینده رود به یزد و کاشان منابع آن را تأمین کنند اما سال‌هاست محل مناقشه سه استان اصفهان، چهارمحال و بختیاری و خوزستان شده و بلاتکلیف است.

از سوی دیگر ۲۶ بهمن ماه سال گذشته پس از کش و قوس‌های فراوان بین دیوان عدالت اداری و کمیسیون رسیدگی به امور آب‌های زیر زمینی استان در مورد پرونده شکایت کشاورزان، فعالان محیط‌زیستی و مدنی از وزارت نیرو و شرکت‌های آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری و اصفهان، قاضی این کمیسیون در نهایت به توقف هرگونه تخصیص و برداشت آب در حوضه زاینده رود به ویژه عملیات پروژه بن_ بروجن تا زمان تأمین منبع جدید، رأی داد اما استاندار وقت چهارمحال و بختیاری مدتی بعد اعلام کرد که مصوبه شواری عالی امنیت کشور مبنی بر تأمین امنیت تکمیل این پروژه به دست او رسیده و به شرکت آب منطقه‌ای ابلاغ خواهد شد و هیچ حکمی که مغایر این مصوبه باشد وجهه قانونی ندارد و هیچ قاضی نمی‌تواند جلو تکمیل این پروژه را بگیرد.

کد خبر 5463238

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری انتقال آب استانداری اصفهان زاینده رود ویروس کرونا بوشهر کرمانشاه خراسان رضوی مشهد گرد و غبار ماه رمضان 1401 آمار کرونا آلودگی هوا ماه مبارك رمضان خطبه های نماز جمعه هفته هنر انقلاب اسلامی انتقال آب بن بروجن از زاینده رود طرح انتقال آب بن بروجن چهارمحال و بختیاری حوضه زاینده رود بهره برداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۱۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| دیمه، چشمه‌ای که زاینده رود را زندگی می‌بخشد

چشمه دیمه در ۱۰ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ چهارمحال‌وبختیاری قرار دارد و یکی از سرشاخه‌های اصلی رودخانه زاینده رود بشمار می‌آید.

کد خبر 748521

دیگر خبرها

  • فیلم| دیمه، چشمه‌ای که زاینده رود را زندگی می‌بخشد
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • لحظه انتقال جسد جوان غرق شده در میان آب‌های خروشان در ارومیه
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • پیشرفت ۴۰ درصدی پروژه انتقال آب از بندرچارک به بستک و جناح
  • اجرای پروژه لاینینگ 6500 متری در آمل
  • آغاز پروژه گازرسانی به میجان از توابع جبالبارز
  • شکایت جدید از باشگاه پورتو؛ پای مهدی طارمی در میان است!
  • وزیر دفاع پاکستان: هیچ مانعی نباید روند تکمیل پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را متوقف کند