Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید امرایی در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، اظهار داشت: طبق اعلام مبادی رسمی بهداشتی و درمانی بیش از ۵۰ درصد اختلالات و تنش های شدید روانی در بین مردم ایران به علت مسائل و مشکلات اقتصادی است.

وی افزود: این اختلالات روانی منتج از مسائل و مشکلات اقتصادی (که بطور قطع مفاسد اقتصادی در تشدید آنها موثر بوده)، نیازمند پیشگیری و درمان جدی از سوی مبادی قانونی و تلاش های اجتماعی، فرهنگی، هنری، توانبخشی و بازتوانی برای ارتقاء سطح سلامت، دانش و آگاهی جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه ادامه داد: تا سال ۱۳۹۵ افسردگی و اضطراب ۱۴ درصد کل بار بیماری های روانی کشور را به خود اختصاص می داد و بدون شک و بطور طبیعی به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی جامعه و تبعات ناشی از پاندمی کووید ۱۹و سویه های متعدد، این آمار اکنون بیش از گذشته است.

وی خاطر نشان کرد: اگر به مشکلات روانی ناشی از فقر اقتصادی مسائل روانی ناشی از اپیدمی کووید ۱۹ را که بیش از دو سال است جامعه جهانی و به تبع آن جامعه ما نیز درگیر آن بوده است را اضافه کنیم عمق فاجعه مشکلات روانی بیشتر مشخص خواهد شد.

نویسنده کتاب دراماتراپی در مسیر تکامل افزود: حدود چهل درصد مردم ایران افسردگی و اضطراب ناشی از مسائل فردی و اجتماعی را تجربه کرده اند و هر ایرانی بطور طبیعی سه اختلال، (افسردگی ، اضطراب و خشم) را با تمام وجود در خود احساس کرده است و نیازمند توجه جدی در امر سلامت روان است.

این استاد دانشگاه افزود: افسردگی و اضطراب در کنار دیگر بیماری های روانی از جمله، اختلالات وسواسی، اختلالات ارتباطی و اختلالات سازگاری این نکته را به ما متذکر می شود که باید بطور جدی در امر پیشگیری، درمان و مراقبت مشکلات روانی جامعه گام برداریم.

به گفته این پژوهشگر بین المللی حوزه هنر درمانی آمارها در سطح کلان نشان می دهد که حدود ۲۳ درصد جمعیت کشور به نوعی دچار اختلالات روانی هستند و حدود ۶۶ تا ۷۵ درصد این افراد برای درمان به روانپزشکان، روانشناسان و متخصصان سلامت روان مراجعه نمی‌کنند.

امرایی در ادامه افزود: آمارها در سطح کلان یادآور این نکته مهم است که مشکلات روانی اگر مورد توجه جدی قرار نگیرند آسیب های طولانی مدت آن در آینده نه چندان دور در قالب "فرهنگ رفتاری جامعه" تا سالیان سال ادامه خواهد داشت زیرا اگر امر خشنی به رفتار عمومی تبدیل شود خلاصی از آن بسیار سخت خواهد بود زیرا مقاومت جامعه در مواجهه با تغییر رفتار بسیار هزینه بردار و مشکل است.

نویسنده کتاب ده قدم با نمایش درمانی تصریح کرد: با این توصیفات بر ما آشکار خواهد شد که عدم توجه به معیشت و مشکلات اقتصادی یکی از مهمترین مسائل بیماری زای روانی جامعه است و نیازمند توجه جدی به امر معیشت مردم به عنوان سرچشمه اختلالات روانی هستیم تا با ارتقاء سطح معیشتی جامعه و کاهش مشکلات اقتصادی در کنار افزایش خدمات عمومی درمانی و توانبخشی حوزه سلامت نگر مورد توجه قرار گیرد.

عضو موسس اتحادیه جهانی دراماتراپی WADTh خاطرنشان کرد: آمارهای سال ۱۳۹۵ نشان می دهد که ۸۲.۷ درصد مردم تهران حداقل یک بار فشار روانی شدید پس از سانحه PTSD را تجربه کرده اند که البته این تجربه در مجردها و زنان به دلیل تنهایی و انزوا و فشارهای ناشی از عدم حمایت خانواده و اجتماع بیشتر بوده است. آمارهای تحقیقی نشان می دهد ۴۵.۶ درصد نگرانی مردم ایران از فشار اقتصادی ناشی از معیشت است. در همین تحقیقات نشان داده شده است که هر یک دلارهزینه برای سلامت روانی مردم چهار دلار صرفه جویی اقتصادی برای کشور به همراه خواهد داشت.

نویسنده کتاب دراماتراپی راهی برای آزاد سازی ذهن افزود: با این توصیفات یک میدان بزرگ اقتصادی در حوزه پیشگیری، درمان و مراقبت روانی جامعه ایران به وجود آمده است که در صورت کم توجهی و سوء استفاده سودجویان اقتصادی و عدم توجه جدی به آن تبعات منفی اجتماعی زیانباری در پی خواهد داشت .

امرایی افزود: توجه جدی به درمان های کمکی چون «آرت تراپی»، «دراماتراپی» و «فیزیکال تراپی» در کنار «درمان های دارویی» و «حمایت های بیمه ای» و  «مشاوره ای» و «توانبخشی و بازتوانی» می تواند راه بیماری را به سلامت هدایت کند. و در صورت برنامه ریزی مدون در حوزه سلامت روانی جامعه در کوتاه مدت ثمرات مثبتی در امر سلامت عمومی جامعه به دست خواهد آمد.

امرایی توصیه کرد: تشکیل «مراکز روزانه» و «پاره وقت» در حوزه سلامت روان و هنر درمانی، برای پیشگیری، درمان و مراقبت به همراه خدمات بیمه ای تکمیلی مناسب در حوزه پوشش خدمات سلامت روانی، توجه به مصرف دارو های مکمل آهن و افزایش ویتامین ها در مراکز آموزشی چون مدارس برای دانش آموزان و کادر آموزشی و دانشگاه ها و دانشجویان و اساتید، در کارخانه ها و شرکت ها برای کادر اداری و کارگری در کنار خدمات روانشناسی، مشاوره و روانپزشکی می تواند از افزایش این آمارهای تکان دهنده جلوگیری کند.

این استاد دانشگاه گفت: گسترش مراکز خدمات خصوصی در رده های سنی کودک و نوجوان، میانسالان و بزرگسالان در حوزه درمان های کمکی با ارتقاء سطح مهارتی و ارتباطی جامعه می تواند راه بهبود سلامت عمومی جامعه را هموار سازد.

نویسنده کتاب دراماتراپی و تئوری نقش ها تصریح کرد: بی گمان توجه به حوزه های درمان کمکی چون دراماتراپی، آرت تراپی، فیزیکال تراپی و یوگای شادی و خنده و طراحی سفرهای کم هزینه سیاحتی و تفریحی کوتاه مدت برای کاهش فشار های روانی می تواند در امر بهبود سلامت روان جامعه موثر باشد که امید است با اقبال برنامه ریزان حوزه مدیریتی مواجه شود.

وی افزود: به نظر می رسد می توان با تشکیل کارگروه های تخصصی با ترکیبی از متخصصان حوزه هنر، بهداست و درمان، برنامه ریزی شهری و دیگر مراکز مرتبط در این مسیر گام برداشت.

به گفته این نویسنده و روزنامه نگار، وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم تحقیقات و فن آوری و شهرداری ها در این مسیر پیشگام خواهند بود تا با به کارگیری متخصصان هرحوزه خدمات متناسب با مسائل اختلالی مراجعان خود را در مراکز روانپزشکی و کلینیک های توانبخشی و بازتوانی و مراکز روزانه و پاره وقت و مراکز دراماتراپی و آرت تراپی و فیزیکال تراپی در اولویت برنامه ها قرار دهند.

وی افزود: فراموش نکنیم که پیشگیری یکی از ویژگی های مهم جامعه توسعه یافته است، سلامت جسمی و روانی گام نخست سلامت اجتماعی و ارتباطی است "افکار سالم در بدن های سالم پرورش می یابد.

برچسب‌ها دانشگاه علامه طباطبایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه نگار مجید امرایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه نگار دانشگاه علامه طباطبایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روزنامه نگار مجید امرایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مشکلات اقتصادی مشکلات روانی نویسنده کتاب روانی جامعه سلامت روان توجه جدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۵۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بالا رفتن از پله می‌تواند عمر شما را طولانی کند. این نتیجه گیری محققان بریتانیایی است که گزارش می‌دهند بالا رفتن از پله ها به طور چشمگیری خطر مرگ به هر دلیلی به ویژه خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. یافته‌های این محققان، در یک کنگره علمی انجمن اروپایی قلب و عروق (ESC) ارائه شده است.

به گزارش مدیکال نیوز، دکتر سوفی پادوک، نویسنده این تحقیق و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه شرق آنگلیا و دانشگاه نورفولک و نورویچ، گفت: اگر حق انتخاب بین پله‌ها یا آسانسور را داشته باشید، به سراغ پله‌ها بروید، زیرا این کار به قلب شما کمک می‌کند. حتی فعالیت‌های بدنی کوتاه مدت مانند دوره‌های کوتاه بالا رفتن از پله‌ها تأثیر مفیدی بر سلامتی دارد.

دکتر پادوک و همکارانش متاآنالیز ۹ مطالعه را در مورد فواید سلامتی بالا رفتن از پله انجام دادند( متاآنالیزیک روش آماری است که چندین مطالعه را ترکیب می‌کند و نتایج آن‌ها را یکپارچه می‌کند).

این تحقیق در مجموع ۴۸۰. ۴۷۹ شرکت‌کننده را شامل می‌شد مشارکت کنندگان زن و مرد به طور نسبتا یکسان در این تحقیق حضور داشتند. محدوده سنی شرکت کنندگان بین ۳۵ تا ۸۴ سال بود. جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل شرکت کنندگان سالم و همچنین کسانی بود که سابقه قبلی حمله قلبی یا بیماری شریانی محیطی داشتند.

محققان گزارش دادند شرکت کنندگانی که از پله‌ها بالا می‌رفتند در مقایسه با افرادی که از پله‌ها بالا نمی‌رفتند، ۲۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ در طول دوره مطالعه بودند.

در نتیجه این تحقیق همچنین مشخص شد که پله‌نوردان ۳۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی و خطر کلی کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی یا حمله قلبی، نارسایی قلبی یا سکته قرار داشتند.

دکتر آدداپو ایلویوماد، متخصص قلب و عروق پیشگیرانه در موسسه قلب و عروق میامی در فلوریدا که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: کاهش قابل توجه مرگ و میر ناشی از همه علل و بیماری‌های قلبی وعروقی مرتبط با بالا رفتن منظم از پله ها، تأثیر عمیقی را که حتی دوره های کوتاه فعالیت بدنی می‌تواند بر سلامت ما داشته باشد، نشان می دهد. ایلویوماد افزود: این یافته‌ها این تصور را تقویت می‌کنند که هر مقدار حرکت برای بهینه‌سازی سلامت قلبی عروقی و طول عمر اهمیت دارد.

جیمز کانینگهام، مربی ارشد در شرکت« سلامت و تناسب اندام آنلاین توتال شیپ»، نیز گفت: بالا رفتن از پله یک شکل فوق العاده از ورزش است که می‌تواند به راحتی در زندگی روزمره گنجانده شود. این نوعی تمرین مقاومتی و قلبی و عروقی است که به طور همزمان روی قلب، ریه‌ها و عضلات شما تاثیر می‌گذارد. این مزیت دوگانه احتمالا یکی از دلایل مرتبط بودن آن با طول عمر است.

دکتر آدداپو ایلویومادنیز گفت: بالا رفتن از پله ممکن است به دلایل مختلفی یک شکل ویژه از ورزش موثر باشد. اول، این یک فعالیت تحمل وزن است که چندین گروه عضلانی از جمله عضلات چهارسر ران، همسترینگ، باسن و ساق پا را درگیر می‌کند. این نوع تمرین مقاومتی می‌تواند به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک کند، که برای سلامت متابولیک و تنظیم گلوکز بسیار مهم است. ثانیا، تلاش با شدت بالا که در طول پله‌نوردی لازم است، می‌تواند با به چالش کشیدن قلب و ریه‌ها، آمادگی قلبی و تنفسی را بهبود بخشد. در نهایت، بالا رفتن از پله یک الگوی حرکتی عملکردی است که فعالیت‌های زندگی روزمره را تقلید می‌کند و تعادل، هماهنگی و تحرک را ارتقا می‌دهد.

دکتر اریک جی هگدوس، متخصص ارتوپدی و همچنین استاد و رئیس دپارتمان علوم توانبخشی در دانشکده پزشکی دانشگاه تافتس در ماساچوست که در این مطالعه شرکت نداشت ، نیز درباره پله نوردی گفت که بالا رفتن از پله مزایای آشکاری نسبت به راه رفتن دارد. این یکی دیگر از روش‌های محبوب و کم‌ضرر ورزش است.

هگدوس گفت: پله‌نوردی ضربان قلب را بیشتر از پیاده‌روی سطحی و قطعا خیلی بیشتراز فعالیت‌های ثابت مانند نشستن، سوار شدن به آسانسور یا پله‌های برقی افزایش می‌دهد. وی افزود: افزایش ضربان قلب هم ایمن و هم سالم است . این متخصص البته هشدار داد: داشتن قدرت و تعادل برای بالا رفتن از پله‌ها مهم است.

بیشتر بخوانید:

راز جوان‌تر شدن در پیری

کاهش فشار خون با ایستادن بیشتر !

کد خبر 847444 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت سن و سال و عمر خبر مهم بیماری - قلبی قلب ورزش پزشکی

دیگر خبرها

  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت