Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در مراسمی که به مناسبت ۲۰ فروردین روز ملی فناوری هسته‌ای و روز هنر انقلاب اسلامی با عنوان «موقعیت انقلاب» در سالن اجتماعات آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت این روز گفت: قزوین دیار علما، مفاخر و بزرگانی همچون شهید رجایی و شهید عباس بابایی، لشکری و ابوترابی است، رهبر انقلاب تعابیر بلندی درباره پیشینه تاریخی و چهره های بلندآوازه این استان دارند و مسئولیت نسل ما، معرفی این فرهنگ متعالی و اندیشه ناب علما و عارفان این دیار  به نسل های جدید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسینی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافع حرم، ترور، هسته‌ای، سلامت و ۲۷۰۰ شهید استان قزوین با اشاره به اهمیت پرداختن به هنر انقلاب تاکید کرد: هنر انقلاب ، هنری متعهد و متعالی است، نمونه آن فیلمی مانند موقعیت مهدی است، که هنرمند می تواند با استفاده از جاذبه هنر بیننده را تحت تاثیر قرار می دهد و در وی شوق فداکاری ، ایثار و خدمت به مردم را بر می‌انگیزد.

وی با اشاره به روز ملی فنی فناروی هسته ای تاکید کرد: در سال ۸۵ از چرخه کامل سوخت هسته ای در مقیاس آزمایشگاهی با سانتریفیوژهای ساخت ایران در نطنز رونمایی و  صنعت هسته  بومی شد. قبل از آن خیلی ها باور نمی کردند ایران به چنین توانمندی نائل شود  اما دانشمندان و نخبگان ایرانی با عزم و اراده و همت والا این اتفاق مهم و غرور آمیز را رقم زدند و ما می توانیم را عملا اثبات کردند.

معان پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: براساس معاهده منع گسترش سلاحهای اتمی، همه کشورها می توانند از انرژی صلح آمیز هسته ای برخوردار باشند و ایران هم براستفاده از حق مسلم خود اهتمام ورزید و به موفقیت رسید.

حسینی تصریح کرد: بعد از اینکه با همت دانشمندان ایرانی به توانمندی هسته ای رسیدیم و در واقع به باشگاه معدود کشورهای هسته ای پیوستیم، آمریکا و برخی کشورها اروپای علیه ما موضع گرفتند و ایران اسلامی را تهدید به انزوا و تحریم کردند و در این مدت شاهد رفتار دوگانه و ظالمانه غربی‌ها بودیم.

وی افزود: امروز عمده تمرکز و توان سازمان بین المللی انرژی هسته ای با رویکرد سیاسی معطوف به ایران است و تمام توان آنها این است که ما پیشرفت نداشته باشیم اما علیرغم همه بازی هایی که غرب و دشمنان داشتند به موفقیت های بسیاری در حوزه هسته ای رسیدیم.

حسینی تصریح کرد: غربگراها در مجلس ششم و خارج از مجلس می گفتند با وجود نفت و گاز چه نیازی به انرژی هسته ای داریم؟  در حالی که انرژی هسته‌ای کاربردهای متعدد در صنعت، کشاورزی، پزشکی و دامپزشکی دارد و ما باید حدود ۱۰ هزار مگاوات برق از انرژی هسته‌ای تامین کنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: بر اساس NPT بهره‌مندی از انرژی صلح آمیز هسته‌ای حق قانونی هر کشوری است و ایران هم بدون کمک کشورهای دیگر دانش هسته‌ای را بومی کرده یعنی به این توان دست یافته که اورانیوم طبیعی را با در صد بالا غنی سازی و در حوزه های مختلف از آن استفاده کند.   

وی اضافه کرد: با خلاقیت و نوآوری متخصصان عزیزمان هرساله در ۲۰ فروردین شاهد رونمایی از محصولات جدید هسته‌ای هستیم و امسال هم ۱۹ دستاورد جدید عرضه شد. خوشبختانه اکنون دولت با تغییر ریل در رویکردها و اقدامات و با همراهی دیگر ارکان نظام در حوزه های داخلی و مناسبات منطقه‌ای و جهانی به نتایج ارزشمندی دست یافته که ادامه این روند عایدات ملموسی را به ارمغان خواهد آورد.

حسینی با اشاره به استاندارد دوگانه غرب گفت: درحالی که رژیم صهیونیستی تسلیحات اتمی از جمله صدها کلاهک هسته‌ای دارد، چون رژیمی ساخته و پرداخته غرب است آژانس بین المللی انرژی اتمی، اروپا و آمریکا هیچ اعتراض و نظارتی نسبت به این فعالیتها ندارند، اما بخاطر خصومت با ایران مستقل دائما در پی بهانه جویی و نظارت سخت‌گیرانه‌تر هستند و در واقع از ایران قوی و پیشرفته هراس دارند.

وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها در دهه ۵۰ خودشان  پیشنهاد راه‌اندازی رآکتور بوشهر را دادند اما با پیروزی انقلاب با کمک هم پیمانان خود مخالفت با هسته ای شدن ایران را شروع کردند و اقدامات ظالمانه‌ای همچون تحریم های بی سابقه را بر ملت ایران روا داشتند و البته مردم و حاکمیت تسلیم زیاده خواهی ها نشدند و با اتکا به متخصصان داخلی به صنعت  هسته‌ای دست یافتیم.

حسینی تصریح کرد: آمریکا، انگلیس و فرانسه از همان ابتدا موضع گرفتند که ادامه روند غنی سازی باعث تشدید تحریم‌ها می‌شود، بعدها توسط صهیونیستها و نفوذیها دست به تخریب بعضی مراکز هسته ای زدند، حمله سایبری کردند و دانشمندان هسته‌ای را به شهادت رساندند اما هیچ کدام از این تعدی‌ها نتوانست در عزم و اراده ملت ایران در ادامه مسیر خود خللی وارد کند.

معاون امور مجلس رییس جمهور بیان داشت: در برجام همه طرف‌های غربی به تعهدات خود عمل نکردند در حالیکه ما فعالیتهای هسته‌ای را محدود کردیم، بنابراین امروز حق داریم که استفاده صلح آمیز از صنعت هسته‌ای را در حوزه های گوناگون در دستور کار قرار دهیم.

وی همچنین به مناسب روز هنر انقلاب اسلامی ضمن نکوداشت جایگاه شهید آوینی گفت: در مقابل هنر منحط وارداتی در قبل از انقلاب اسلامی که غالبا محرک امیال نفسانی بود، بعد از انقلاب تحولاتی رخ داد که اکنون شاهد تولید آثار ارزنده‌ای  مثل موقعیت مهدی هستیم که باید از زحمات همه هنرمندان متعهد به ویژه شهید آوینی و سلحشور  تشکر کنیم.

حسینی با بیان اینکه در هنر صرفا توجه به زیبایی ظرف و قالب کافی نیست، بلکه مظروف و محتوا بسیار مهم‌تر است، گفت: هنر در عین آراستگی و جذب مخاطب باید دارای مضمون الهی باشد نه شیطانی، هنر متعهد باید انسان را به سمت کمال سوق دهد و در باطن انسان  تحول مثبت ایجاد کند.

معاون پارلمانی رئیس جمهور افزود: مفهوم هنر در فرهنگ ما از قدیم الایام در برابر عیب و نقص بوده است مثل این تعبیر که عیب می جمله چو گفتی هنرش نیز بگو لذا هنر که جهت گیری به سوی خوبیها و کمالات نداشته باشد هنر واقعی نیست و شعار فریبنده هنر برای هنر هم نیرنگی بیش نیست، بلکه  هنر باید در خدمت اهداف متعالی و خدمت به جامعه بشری باشد.

وزیر پیشین ارشاد اسلامی تاکید کرد: فرهنگ لیبرال و  آمریکایی، اسلام انگلیسی، جریان نفوذ و سایر تهدیداتی که دشمن در عرصه فیلم و سریال علیه انقلاب اسلامی داشته همگی در راستای تحریف هنر و هنرمند است که خوشبختانه با ساخت سریال‌های تاریخی و قرآنی جلوه های زیبایی از هنر انقلاب اسلامی  به تصویر کشیده شد.

حسینی همچنین به موقعیت استان قزوین اشاره کرد و گفت: ظرفیت کشاورزی و صنعت استان در کنار توان علمی و آموزشی که به واسطه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) و سایر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آزاد فراهم شده، فرصت خوبی برای رشد و پیشرفت به وجود آورده است.

حسینی وجود شخصیت‌های بزرگی مثل سید آزادگان علی اکبر ابوترابی و شهید لشگری و بابایی را به عنوان ظرفیت‌های معنوی و علمی استان قزوین برشمرد و گفت: سبک زندگی و ایثار و فداکاری این بزرگان و دیگر علما و مفاخر تاریخی استان الگوی ارزنده‌ای برای نسل جوان است و ضرورت دارد بنیاد قزوین شناسی با تمام توان برای معرفی این بزرگان بکوشد.

کد خبر 668868 برچسب‌ها ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته‌ای - مذاکرات معاون پارلمانی رئیس جمهور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا مذاکرات وین هسته ای مذاکرات معاون پارلمانی رئیس جمهور معاون پارلمانی رئیس جمهور انقلاب اسلامی انرژی هسته ای بین المللی هنر انقلاب هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۶۸۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی

ایتنا - یک استارت‌آپ آمریکایی قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد.
یک استارت‌آپ، که در کالیفرنیا قرار دارد، قصد دارد آینه‌های در حال چرخش را در اطراف زمین مستقر کند که قادرند نور خورشید را به نیروگاه‌های خورشیدی بفرستند تا بتوان به کمک آن‌ها انرژی تجدیدپذیر را شب‌هنگام پس از غروب خورشید نیز تولید کرد. پژوهشگران می‌گویند یک نمونه طرح اولیه ماهواره بازتاب‌دهنده نور ممکن است سال آینده راهی مدار زمین شود.

بن نواک، پایه‌گذار و مدیرعامل «شرکت رفلکت اوربیتال» (Reflet Orbital Company)، اخیرا طرح‌های این شرکت را در نشست بین‌المللی انرژی از فضا معرفی کرده است.

رفلکت اوربیتال، صورتی فلکی متشکل از ۵۷ ماهواره کوچک است که در مدار قطبی هم‌گام با خورشید و در ارتفاع ۶۰۰ کیلومتری به دور زمین می‌چرخند.

مدار قطبی مداری است که ماهواره‌ها در آن از قطبی به قطب دیگر به گرد سیاره ما می‌چرخند. براساس این طرح، ماهواره‌ها همزمان و در زمانی مشخص از روز، بر فراز هر نقطه‌ای از زمین پرواز می‌کنند. این ماهواره‌ها در هر ۲۴ ساعت از هر نقطه ۲ بار می‌گذرند. این ماهواره‌ها ،درمجموع، وقتی انرژی بیشتری نیاز است، ۳۰ دقیقه اضافی نور خورشید را برای نیروگاه‌های برق فراهم می‌کنند.

 
نواک در نشست معرفی این فناوری گفت: «مشکل این است که انرژی خورشیدی زمانی که ما واقعا به آن نیاز داریم در دسترس نیست.»

به گفته او، اگر بتوانیم پیش از طلوع خورشید و پس از غروب آن، مقداری انرژی خورشیدی دریافت کنیم، واقعا عالی خواهد شد، زیرا در این صورت می‌توان با فناوری مبتنی بر بازتابنده این مشکل را حل کرد.

به گفته سازمان بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر، هزینه پنل‌های خورشیدی طی ۱۵ سال گذشته ۹۰ درصد کاهش یافته است و کارایی آنها، به کمک پیشرفت‌های فناوری فتوولتائیک، همچنان در حال افزایش است. برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهند که انرژی خورشیدی در حال حاضر ارزان‌ترین انرژی است که تا به حال در دسترس انسان بوده است.

اما ماهیت ناپایدار تولید انرژی خورشیدی مشکلی است که کارشناسان می‌کوشند راهی برای آن بیابند. نیروگاه‌های خورشیدی در روزهای ابری نسبت به زمانی که آسمان صاف است، بهره‌وری کمتری دارند. شب‌هنگام تولید انرژی خورشیدی کاملا متوقف می‌شود. اگرچه سیستم‌های باتری و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند بخشی از این کمبود را جبران کنند، اما در حال حاضر به نیروگاه‌های هسته‌ای و زغال‌سنگ و گاز به‌منزله منبع پشتیبان نیاز است.

به گفته نواک، «تعویض یک درصد اول شبکه انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر بسیار آسان است، اما جایگزین کردن یک درصد آخر بسیار دشوار است، این همان انرژی است که در روزی که باد نیست و بارانی است به آن نیاز دارید.»

جرم ماهواره‌های رفلکت‌اوربیتال تنها ۱۶ کیلوگرم خواهد بود و آینه‌های مایلاری آن اندازه‌ای حدود ۱۰ متر در ۱۰ متر خواهند داشت. مایلار همان چیزی است که در پتوهای فضایی، عایق‌ها و بسته‌بندی‌ها از آن استفاده می‌شود. آینه‌های این ماهواره‌‌ها به‌شکلی طراحی شده‌اند که نور را در قالب یک پرتو متمرکز می‌کنند. این پرتو بر مبنای تقاضای اپراتورهای مزارع خورشیدی هدایت و متمرکز می‌شود.

 
نواک می‌گوید: «ما می‌خواهیم این کار را تا حد امکان آسان کنیم – مثلا شما وارد یک وب‌سایت شوید، مختصات جی‌پی‌اس خودتان را به ما بگویید. ما بعد از تاریکی، نور خورشید را به شما می‌رسانیم.» به گفته او، این آینه‌ها آلودگی نوری ایجاد نمی‌کنند و اگر شما فرضا حدود ۱۰ کیلومتر از لبه یک مزرعه خورشیدی فاصله داشته باشید، اگر مستقیما به آسمان نگاه کنید، اصلا نوری نخواهید دید، اما اگر به مزرعه خورشیدی نگاه کنید، ممکن است نوعی نور درخشان، شبیه به نور ساختمان‌ را مشاهده کنید.

این شرکت تابستان گذشته، آینه‌ای را روی یک بالون هوای گرم در ارتفاع ۳ کیلومتری بر فراز یک مزرعه خورشیدی آزمایش کرد، که به گفته نواک، توانست «۵۰۰ وات انرژی در هر متر مربع» از پنل خورشیدی تولید کند.

به گفته او، این شرکت نوپا، بودجه پرواز نخستین ماهواره فضایی آزمایشی‌اش در سال آینده را تامین کرده است. برنامه این شرکت، تنها طرح  استقرار آینه در فضا برای تامین انرژی خورشیدی و افزایش کارایی آن نیست، بلکه پیش از این نیز در این زمینه تلاش‌های دیگری کرده است و طرح‌های مختلفی نیز ارائه داده است.

برخی از دانشمندان می‌گویند که بازتابنده‌های در حال گردش ممکن است در آسمان شب آلودگی نوری ایجاد کنند.

دیگر خبرها

  • آگاهی دانشجویان آمریکایی از استکبار جهانی به برکت انقلاب اسلامی
  • اسلامی: بیش از ۱۳۰ بازرس آژانس مجازند در ایران حضور داشته باشند
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • چرا سوخو-۳۵ روسیه از اف-۱۶ آمریکا پیشرفته تر است؟
  • غنیمت جنگی ویژه برای پوتین؛ تانک پیشرفته آمریکایی اسیر شد | فیلم