Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@00:33:30 GMT

واکنش مردم خوزستان به تعطیلی یهویی استانداری خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۵۸۹۵۱

واکنش مردم خوزستان به تعطیلی یهویی استانداری خوزستان

بارها پیش آمده که خوزستانی‌ها در روزهای خاکی پس از حضور در محل کار، از تعطیلی ادارات اطلاع پیدا کرده‌اند اما این بار با توجه به هشدارهای هواشناسی در مورد وقوع پدیده گرد و غبار، اعلام دیرهنگام تعطیلی توجیهی ندارد و تنها موجب سردرگمی مردم در مواجهه با این شرایط شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رهیاب، در پی اعلام جولان توده گردو خاک و صدور هشدار زرد از سوی هواشناسی، شب گذشته استانداری خوزستان نیز با توجه به وقوع پدیده گرد و غبار تمامی مقاطع پیش دبستانی و دبستانی نوبت صبح را تعطیل و سایر مقاطع تحصیلی و آموزشی اعلام و مجوز اینکه ادارات با ۲ ساعت تاخیر در محل کار خود حاضر شوند را صادر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اطلاعیه شب هنگام افزوده شده بود که در صورت تداوم پدیده گرد و غبار «تصمیمات لازم اتخاذ» و نتیجه اطلاع رسانی می‌شود.

استانداری خوزستان صبح امروز ساعت ۸ و نیم در حالیکه بسیاری از دانشجویان، دانش آموزان و کارمندان در محل کار و تحصیل خود حاضر شده بودند اعلام کرد که تمامی مقاطع تحصیلی و آموزشی و ادارات به دلیل «پیش بینی افزایش غلظت در مناطق شمالی طی ساعات آینده و بررسی آخرین وضعیت جوی، میزان غلظت و مناطق تحت تاثیر گرد و خاک» تعطیل هستند.

در این بین مردم خوزستان به این شیوه تصمیم گیری و اعلام تعطیلی به دلیل بروز گرد و خاک در استان خوزستان، واکنش های بسیاری نشان دادند و اظهار نارضایتی و گله‌مندی کردند.

یکی از شهروندان اهوازی با ارسال پیامی به شبمه های اجتماعی رهیاب نوشته است:با کدام ترازوی دقیق شنبه شب ساعت ۲۳ ،اعلام شد به دلیل بروز گرد و خاک و تداوم شرایط بحرانی ناشی از آن، ادارات و مراکز دبستانی و پیش دبستانی در نوبت صبح تعطیل اند و سایر مقاطع وسازمان ها با دوساعت تاخیر شروع به فعالیت کنند!؟

و درست در حالی ساعت ۹ صبح همه ادارات و بانک‌های استان خوزستان فعالیت خود را آغاز کردندو مردم برای انجام خدمات بانکی و اداری به کارهای روز مره خود روی آوردند که دقیقا بین ساعت ۹_۱۰ ، استانداری خوزستان اعلام کرد ، ادارات و مراکز آموزشی کلاً برای امروز یکشنبه تعطیل هستند.

در اوج بی توجهی به این نکته حیاتی، که اغلب دانش‌آموزان در این ساعت به مدرسه رفته و والدین باید سریع السیر برای بازگرداندن فرزندان خود به مدارس روی آورند. آیا در این میان خطری که این گروه ها را تهدید می کند را به روی خود آوردید؟!!!

وقتی در همان ساعت‌های اولیه مشخص بود که حجم گرد و خاک موجود در هوای خوزستان بسیار بالا است و امکان فعالیت ادارات و مدارس وجود ندارد ، چه اصراری بر باز بودن مراکز دولتی مختلف داشتید!؟

آیا دانش اموزان،دانشجویان،مردم عادی،خرد وکلان در این بی تدبیری متضرر نشدند!؟

آیا ناتوانی وضعف شما در تشخیص و اتخاذ تصمیم به موقع عجیب نیست!؟ چگونه هواشناسی استان خوزستان زودتر از این، اقدام به پیش‌بینی این وضع نکرده بود تا چنین سردرگمی عجیبی در استان ایجاد نشود..

آقای استاندار،اقای مسئول،لطفا اگر قلبتان برای فرزند خودتان تپید،به فکر همه فرزندان و آینده سازان این دیار باشید و به موقع تصمیم بگیرید.

از سوی دیگر در پی این تصمیم، خودرو‌های تک سر نشین، ضعیف بودن حمل و نقل عمومی و روند کند اجرای طرح‌های عظیم پل سازی در خوزستان نیزوضعیت تعطیلی یه هویی را به قوز بالا قوزی تبدیل و تردد را در این شرایط دشوار‌تر کرد.

بخش‌های وسیعی از خیابان‌های اهواز که پیش از این نیز حین بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها زیر بار ترافیک سنگین می‌رفتند، امروز با ترافیکی به مراتب سنگین‌تر از قبل مواجه شدند.

با توجه به پیش‌بینی افزایش روزهای خاکی خوزستان و احتمال تکرار این شرایط، انتظار می‌رود با تصمیم‌گیری به موقع و مدیریت بهتر اطلاع‌رسانی در این شرایط، مردم را از سردرگمی خارج کرد.

این نخستین بار نیست که کارگروه اضطرار آلودگی هوای خوزستان تعطیلی‌ها را دیر هنگام اعلام می‌کند و پیش‌تر نیز در شرایط مشابه رخ داده است.

بارها پیش آمده که خوزستانی‌ها در روزهای خاکی پس از حضور در محل کار، از تعطیلی ادارات اطلاع پیدا کرده‌اند اما این بار با توجه به هشدارهای هواشناسی در مورد وقوع پدیده گرد و غبار، اعلام دیرهنگام تعطیلی توجیهی ندارد و تنها موجب سردرگمی مردم در مواجهه با این شرایط شده است و در زمان اعلام تعطیلی، بسیاری از کارمندان و دانش‌آموزان و دانشجویان یا به محل کار و تحصیل رسیده بودند و یا در مسیر بوده‌اند و در شرایط آلودگی و گرد و غبار شدید، ناچار به بازگشت به خانه شده‌اند.

محمد سبزه زاری در پاسخ به این سوال که «آیا هواشناسی خوزستان پیش بینی غلظت گرد و غبار امروز استان را کرده بود؟» اظهار کرد: همانگونه که پیش از این نیز اعلام کرده بودیم پیش بینی دقیق حرکت و مسیر و مناطقی که تحت تأثیر گرد و خاک قرار می‌گیرند و نیز میزان غلظت در این مناطق و زمان پایداری آن کاری بسیار مشکل و به عبارتی مشکل روز هواشناسی جهانی است ولی با وجود این ما دیروز هشدار سطح نارنجی را در مورد وقوع گرد و خاک عراقی و تأثیر آن بر خوزستان صادر کردیم.

وی افزود: پیش بینی ما غلظت بالای یک هزار میکروگرم بر متر مکعب در مناطقی از استان بود؛ همچنین در اکثر مناطق مرکزی، شمالی، غربی و جنوبی انتظار کاهش دید به زیر یک هزار متر و در برخی نقاط به زیر ۵۰۰ متر را داشتیم که اینگونه هم شد و در برخی نقاط استان دید افقی به زیر ۳۰۰ متر هم رسید.

سبزه زاری ادامه داد: بر اساس همین پیش‌بینی‌های ما روز گذشته کمیته اضطراری آلودگی هوای خوزستان تشکیل جلسه داد و در آن شرایط بحرانی گرد و خاک توضیح داده شد تا در مورد تعطیلی و هر گونه مورد مرتبط تصمیم‌گیری شود.

مدیرکل هواشناسی خوزستان تاکید کرد: ما مستندات خود را ارائه می‌دهیم ولی در مورد تعطیلی‌ها تصمیم گیر نیستیم.

بسیاری از مردم نیز در فضای مجازی صفحه شخصی و خبرگزاری‌ها ورسانه‌ها خواستند تا این گلایه را به گوش مسئولان برسانیم که تصمیمات اینچنینی اگر در زمان مناسب اتخاذ شود موثر است.

کاربران خوزستانی در شبکه های مجازی نیز با این جمله که بعضیا شب خوابیدند؛ صبح پاشدند دیدند که گردوخاکه به این تصمیم دولتی کنایه زدند.

سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس نیز درراعتراض به این وضعیت گفت: این تصمیم‌گیری لحظه‌ای و بدون هیچگونه تدبیر نشان دهنده مدیریت فشل است؛ وقتی همه مردم برای دریافت خدمات رفته بودند، ای کاش حداقل ساعت ۱۲ تعطیلی اعلام می‌شد.

حسینی ادامه داد: بیرون کردن مردم بی‌حرمتی و بی‌احترامی به شأن و جایگاه آنهاست؛ این تصمیم‌گیری‌های لحظه‌ای باید متوقف و با مسببان و بانیان آن برخورد شود.

وی عنوان کرد: وقتی مردم خوزستان بدی آب و هوا، ریزگردها و مشکلات را با زبان روزه تحمل می‌کنند، دیگر نباید تاوان بی سلیقگی و بی‌عرضگی مدیران را هم پس بدهند.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس انتقاد کرد: هر وقت هم که انتقاد داریم می‌گویند نمایندگان فقط ایراد می‌گیرند و حرف می‌زنند در حالی که ما در مجلس هستیم و کار خودمان را انجام می‌دهیم.

حسینی تأکید کرد: مدیران استان خوزستان باید بابت تصمیم‌گیری بی هنگام خود پاسخگو باشند.

اگرچه ریزگرد های این روزها نتیجه اقدامات نمایشی دولت روحانی است اما مردم ضمن اعتراض به تصمیمات این چنینی که موجب سرگردانی شان می شود از دولت و مجلس در خواست رسیدگی زودهنگام را دارند.

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استانداری خوزستان پدیده گرد و غبار استان خوزستان تصمیم گیری محل کار گرد و خاک پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها

شوراها نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شوند و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس اثرگذار نیست تا این نهاد مردمی به جایگاه واقعی خود برسد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، «جمهوری اسلامی؛ نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد»؛ زمانی که معمار کبیر انقلاب اسلامی این جمله را در میان مردم بیان و ریل‌گذاری حرکت عظیم ملت را بنیان نهاد، برای نخبگان و خواص مشخص بود که جمهوریت و توجه به نقش مردم در اداره کشور برای امام راحل چه جایگاه ویژه‌ای دارد.

بعدها در تدوین قانون اساسی، آن هنگام که ۱۱ اصل به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مقوله نقش مردم در اداره کشور و شوراها اشاره داشت، این موضع روشن‌تر شد.

در اصول ششم، هفتم، دوازدهم، چهل‌وهشتم، صدم، صدویکم، صدودوم، صدوسوم، صدوچهارم، صدوپنجم و صدوششم قانون اساسی به جایگاه شوراها و مدیریت محلی به‌طور مستقیم پرداخته شده است. این اصول نشان می‌دهد شوراها در کنار قوای مقننه، مجریه و قضائیه، رکن چهارم تصمیم‌گیری و اداره امور کشور هستند و هیچ‌گاه نمی‌توان آن‌ها را از جریان قدرت حذف کرد.

شاید تشکیل شوراها در دهه ۷۰ را بتوان دوره بلوغ اجرای قانون اساسی در کشور دانست که به این اصل مترقی عینیت بخشید و پایه‌گذاری تمرکززدایی از اداره امور کشور را رقم زد. اولین قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخابات شهرداران در تاریخ ۱۳۷۵/۳/۱ به تصویب رسید و اصلاحات و الحاقات آن نیز تا سال ۸۶ در جریان بود.

اهمیت شوراها به ویژه در اصل ۱۰۳ قانون اساسی ملموس‌تر است، بر اساس این اصل استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند، در حدود اختیارات شوراها، ملزم هستند که تصمیمات آن‌ها را رعایت کنند.

این اصل نشان می‌دهد وظایف، اختیارات و مسئولیت‌های شوراها بسیار بیش از آن چیزی تاکنون محقق شده است می‌تواند گسترده باشد، شوراها از مهم‌ترین نهادهای اداره کشور هستند که به دلیل ارتباط مستقیم با مردم، به جمهوریت نظام جامه عمل می‌پوشانند.

احمد امیرآبادی فراهانی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی که سه دوره در مجلس حضور داشته، از جمله کسانی است که خاستگاهش را می‌توان شورای شهر دانست. وی در زمینه ظهور و بروز اختیارات شوراهای شهر در مقایسه با اصول قانونی اساسی به خبرنگار ایمنا، می‌گوید: آنچه که مسلم است، نگاهی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به شوراها در چندین فصل داشته در عمل محقق نشده است و آنچه که وظایف شوراها در قانون اساسی بوده در طول این سال‌ها به قوانین عادی برای اجرا تبدیل نشده است.

شوراها مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند

وی می‌افزاید: جای تأسف است که هرچه جلوتر هم می‌رویم، با این حال که شوراها با تجربه تر بالنده‌تر و باانگیزه تر می‌شوند، این وضعیت بهبود پیدا نمی‌کند، بلکه روز به روز حاکمیت به معنای دولت در تمام ادوار نسبت به شوراهای شهر و روستا کم لطف‌تر می‌شود و کمتر مسئولیتی را به شوراها می‌سپارد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد هرچه جلوتر رفتیم در حقیقت وظایف شوراها کمتر شده است، تاکید می‌کند: در طول این سال‌ها قوانینی در مجلس تصویب شده است که شوراها را گاهی تضعیف کرده و قطعاً تقویت نکرده است. بنده در تمام این سال‌ها این مسئله را در مجلس شورای اسلامی مطرح کرده ام.

امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه بخشی از این موضوع به عملکرد بعضی شوراها بازمی‌گردد معتقد است، گاهی یک تصرف غیرقانونی یا مسئله مالی درباره یک شورای شهر یا روستا که در جراید و رسانه‌ها مطرح می‌شود، موجب می‌شود مسئولان دولتی نسبت به وضعیت عملکردی شوراها نگران شوند.

وی اضافه می‌کند: خود شوراها بهتر می‌توانند مسیر را برای پذیرفتن مسئولیت بیشتر هموار کنند، در واقع شوراها باید اعتماد جلب کنند، به قوانین بیشتر مسلط شوند و تمام اعمال خود را بر مبنای قانون تنظیم کنند.

وی می‌افزاید: استانداری‌ها هم باید آموزش شوراها را جدی بگیرند و به شوراها مشاوره حقوقی بدهند تا کمک کنند فضایی که در مسیر بی‌اعتمادی پیش آمده است، از بین برود.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چه نمره‌ای به عملکرد شوراها در سراسر کشور داده می‌شود، می‌گوید: نمی‌شود به طور کلی در کشور به شوراها نمره داد و ارزیابی هر شورا مختص به خود آن شورا است. در استان قم شوراها در تمام ادوار نمره بالای ۱۸ دارند.

ساز و کاری برای اجرایی شدن نظارت مردمی

نرجس نیازمند، عضو شورای اسلامی شهر قم هدف قانون اساسی از قرارداد اصولی برای شوراها پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و آبادانی شهرها و روستاها را مشارکت و ارائه نظرات مردم می‌داند.

وی با اشاره به اینکه شوراها تداعی مشارکت مردم در اداره کشور هستند، ادامه می‌دهد: سیاست‌گذار و ناظر مدیریت شهری در مباحث مختلف اعضای شورا هستند که این امر خطیر می‌تواند ظرفیت بزرگی برای پیشبرد امور باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه یکی از اهدافی که در شوراها باید پیگیری شود مدیریت یکپارچه شهری است، خاطرنشان می‌کند: در صورتی که این مهم ایجاد شود به طور قطع پیشرفت‌های بیشتری در امور شهری رخ می‌دهد و هماهنگی بیشتری برای خدمت‌رسانی به مردم ایجاد می‌شود.

نیازمند تاکید می‌کند: بسیاری اوقات مردم مشکلاتشان را از چشم شهرداری‌ها می‌بینند، اما قوانین به ما اجازه حل این معضلات را نمی‌دهد چراکه هنوز مدیریت یکپارچه شهری محقق نشده است.

به گفته وی، اختلاف نظر میان اعضای شوراهای شهرها و نظرات مختلف موجب تلاقی اندیشه‌ها و افکار خواهد بود و در صورتی که دید مثبت داشته باشیم از این اختلاف نظر می‌توان برای پویایی مدیریت شهری استفاده کرد.

عضو شورای اسلامی شهر قم می‌افزاید: انتقادات سازنده موجب پیشبرد اهداف خواهد بود، اما اگر انتقادات در سمت و سوی تخریب و سیاه‌نمایی باشد، نه تنها به اهداف اصلی شوراها نخواهیم رسید بلکه عملکرد عادی مدیریت شهری نیز مختل می‌شود.

عمران و آبادانی شهرها نشاندهنده کارآمدی شوراها است

نیازمند با اشاره به تصویب قوانین شهری در مجلس شورای اسلامی، می‌گوید: انتظار می‌رود این قوانین در مسیر تقویت مدیریت شهری تنظیم شود. این تقویت در واقع قوت دادن به مشارکت مردم در امور خودشان است اما بعضی از این قوانین بیشتر سمت و سوی تمرکزگرایی دارد.

وی معتقد است شوراهای شهر موجب پیشرفت و ارتقای سطح عملکرد مدیریت شهری شده است.

به گفته رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر قم، عمران و آبادانی در شهرها و افزایش بودجه شهرداری‌ها را می‌توان از نشانه‌های کارآمدی شوراها در کشور دانست، هرچند همچنان ایراداتی وجود دارد و بعضی جنبه‌ها نیاز به تقویت بیشتری است.

ماشاالله سعادتمند، رئیس شورای اسلامی استان قم با اشاره به رقم زدن مدیریت محلی توسط شوراها، تصریح می‌کند: مجلس شورای اسلامی و دولت مدیریت کلان را به عهده دارند، اما ریل گذاری، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد مدیریت شهری و روستایی از وظایف شوراها است.

به عقیده رئیس شورای اسلامی استان قم، در شش دوره گذشته شوراها به بلوغ خوبی رسیده‌اند و توانسته‌اند وظایف خود را بر اساس قانون اجرایی کنند.

وی تاکید می‌کند: ممکن است بعضی نقصان‌ها در عملکرد شوراهای شهر و روستا وجود داشته باشد که با آموزش اعضای شوراها می‌توان شرایط بهتری را در این زمینه ایجاد کرد. زمانی که تصمیمات شوراها براساس نص قانون باشد، خدشه‌ای بر آن وارد نخواهد بود.

لزوم تحقق مدیریت جامع شهری

سعادتمند تحقق مدیریت جامع شهری را موجب به بلوغ رسیدن جایگاه شوراها در کشور می‌داند و می‌گوید: مدیریت جامع شهری یعنی واگذاری همه امور شهرها و روستاها به شوراها و دستگاه‌های دیگر داخل شهر و روستا و نباید حکمرانی وجود داشته باشد.

به گفته وی، در برنامه هفتم این مسئله به خوبی دیده شده است تا این واگذاری‌ها انجام شود و دولت نیز اهتمام خوبی نسبت به تقویت شوراها دارند. علی طالبی، مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، شوراها را حلقه واسط میان حاکمیت و مردم می‌داند و می‌گوید: وظایف متنوعی برای شوراها دیده شده که از جمله آن انتخاب شهردار، دهیار و نظارت بر آن‌ها است.

وی می‌افزاید: وظیفه دیگر شوراها ریل‌گذاری برای فعالیت شهرداری و دهیاری است که می‌تواند نسبت به آن اهتمام داشته باشد.

مدیرکل اموری شهری و شوراهای استانداری قم اختلاف را امری طبیعی در امور شورایی می‌داند و تاکید می‌کند: تا زمانی که این اختلافات منجر به نزاع و توقف امور نشود، می‌تواند موجب بالندگی و رشد شود اما اگر این اختلافات موجب نزاع یا توقف امور شود قطعاً امری مذموم است.

طالبی می‌افزاید: در عین حال ساز و کارهای اجرایی قانونی برای حل اختلافات وجود دارد و هیئت حل اختلاف استان یکی از این سازوکارها است.

شوراهای شهر و روستا یکی از مهم‌ترین نهادهای ایران در زمینه تمرکززدایی و توسعه متوازن مبتنی بر ویژگی‌های فضایی جغرافیایی است و موجب چابکی در تصمیم‌گیری و نزدیکی فرایندهای تصمیم‌گیری با نظرات توده مردم می‌شود.

این نهادها حتی امروز هم نهادهایی نوپا در کشور محسوب می‌شود و هنوز جای رشد بسیاری در حیطه‌های مختلف دارد، رشدی که بدون نگاه مثبت حاکمیت از جمله دولت و مجلس، ممکن و اثرگذار نیست.

کد خبر 748497

دیگر خبرها

  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • ذاکر : از نظر شرعی، هیچ منع قانونی یا مذهبی برای تعطیلی شنبه وجود ندارد/ اتاق بازرگانی و بخش خصوصی از تعطیلی شنبه حمایت می‌کنند + فیلم
  • بخشش عجیب‌ در خوزستان؛ مقتول، قاتلش را بخشید
  • اماکن ورزشی شهرداری یزد از حالت تعطیلی خارج و به روی مردم و جوانان شهر باز شود
  • سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • فیلم| واکنش متفاوت مردم نسبت به تست شکلات اسرائیلی!
  • واکنش رئیس لالیگا به ماندن ژاوی