Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: معلمان عشایری حسابشان با دیگر معلمان سواست، کارشان سخت‌تر و شاید هم دلشان گرم‌تر است، گرم به اینکه مسیر دانش‌آموزانی را تغییر می‌دهند که شاید در اوج محرومیت تنها تکیه‌گاهشان معلمشان باشد.

میانشان که می‌روی کلی روایت‌های جورواجور دارند، با تک‌تک دانش‌آموزانشان زندگی کرده‌اند و زیروبم زندگی عشایری را می‌شناسند و می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درس «خوب بودن»!

حسین قربانی یکی از معلمان جوان لرستانی است که خودش می‌گوید با شور و شوقی متفاوت پا به عرصه معلمی گذاشته است. قربانی معلم دبستان شهدای لرستان ۲ در «منطقه عشایری پشمینه زار حسینیه» بوده و به‌تازگی معلم شده است.

کمی فکر می‌کند و انگار که یک‌عمر برایش گذشته باشد، می‌گوید: «تقریباً دو سالی می‌شود که به‌عنوان معلم حق‌التدریس در آموزش‌وپرورش عشایری لرستان خدمت می‌کنم.»

قربانی علاوه بر یاددهی و آموزش دروس مدرسه به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم سعی می‌کند «خوب بودن» را به شاگردانش بیاموزد؛ این را می‌شود در همه جملات و نگاهش دید و لمس کرد.

بی‌قراری و گوشه‌گیری یک دانش‌آموز

اما بهانه گفتگویمان را با حسین قربانی در میان می‌گذاریم و از دانش آموزش می‌پرسیم که حق‌التدریس خود را صرف بیماری‌اش کرده است.

قربانی این‌گونه روایت می‌کند: در ابتدای سال تحصیلی متوجه ضعف جسمانی و بی‌قراری و گوشه‌گیری یکی از دانش‌آموزانم شدم و ازآنجاکه هر معلم دانش آموزش را مانند فرزند خود می‌داند و این کودک هم از دانش آموزان زرنگ و باهوش کلاس است، این مسئله ذهن من را به خود درگیر کرده بود.

این معلم عشایری برای اطلاع بیشتر در مورد این دانش‌آموز و مشکلی که دارد شروع به تحقیق و پرس‌وجو می‌کند و زمانی که پدر شاگردش را به مدرسه دعوت کرده در مورد مشکل دانش‌آموز با او صحبت می‌کند.

تقبل هزینه‌های درمان دانش آموز

اما در نقاط دور عشایری باوجود محرومیت عمیق این مشکلات کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد به‌طوری‌که پدر این دانش‌آموز از عدم توانایی برای بردن فرزندش به شهر و پیگیری مشکلش می‌گوید.

قربانی می‌گوید: در جریان صحبت با پدر دانش‌آموز، متوجه شدم که مادر شاگردم هم به بیماری مبتلاست و شاید دلیل اصلی عدم مراجعه آن‌ها به پزشک عدم تمکن مالی است.

این معلم عشایری یک روز با اجازه پدر دانش‌آموز بعد از اتمام کلاس او را با خود به شهر می‌برد و با مراجعه به پزشک متوجه بیماری این کودک می‌شود.

«دیابت نهفته و عفونت شدید کلیه و مثانه» بیماری‌هایی بود که حسین قربانی را به صرافت می‌اندازد تا هزینه‌های درمان دانش آموزش را تقبل کند. بااینکه معلم حق‌التدریس است و وضعیت حقوق و دریافتی خودش هم تعریفی ندارد اما با هزینه شخصی خود پیگیر درمان شاگردش می‌شود.

تجهیز مدرسه به وسایل کمک‌آموزشی

این معلم لرستانی که می‌توان رضایت را از عمق نگاهش خواند می‌گوید که با پیگیری‌ها و مراجعات مکرر به پزشکان متعدد توانسته سلامت را به دانش آموزش برگرداند.

این تنها بخشی از اقدامات این معلم است، قربانی که دانشجوی ترم نهم مقطع دکتری است، ادامه می‌دهد: همچنین با هماهنگی و رایزنی با کمیته امداد، امام‌جمعه و همچنین اداره تبلیغات اسلامی شهرستان پلدختر قدم‌های خوبی برای تجهیز مدرسه به وسایل کمک‌آموزشی و تأمین مایحتاج و پوشاک و وسایل آموزشی دانش آموزان و خانواده آن‌ها برداشته‌شده است.

کد خبر 5464044

منبع: مهر

کلیدواژه: مدارس عشایری اداره کل آموزش و پرورش لرستان معلم دانش آموز ویروس کرونا کرمانشاه بوشهر گرد و غبار آلودگی هوا خراسان رضوی مشهد ماه رمضان 1401 آمار کرونا هفته هنر انقلاب اسلامی خطبه های نماز جمعه ماه مبارك رمضان دانش آموزش دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۰۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه ۲ امتحان «ریاضی» و «علوم» پایه ششم به صورت هماهنگ کشوری برگزار می‌شود، گفت: امتحانات پایه ششم همواره به صورت هماهنگ منطقه‌ای برگزار و ارزش‌یابی دانش‌آموزان در دوره ابتدایی (پایه اول تا ششم) به صورت توصیفی انجام می‌گیرد اما مقرر شده امتحانات ۲ درس مذکور به صورت هماهنگ کشوری برگزار شود.

حمید طریفی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص جزییات این خبر اظهار کرد: معلم خود دانش‌آموزان پایه ششم اوراق امتحانی «ریاضی» و «علوم» را تصحیح خواهند کرد و عملکرد دانش‌آموزان به عنوان ابزاری در کار پوشه آنها در نظر گرفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این آزمون، معلم بر اساس ارزشیابی که در طول سال تحصیلی از دانش آموز و از طریق فعالیت‌های آموزشی طول سال تحصیلی اعم از تکالیف، آزمون‌های مستمر، تکالیف مهارت محور و در واقع اطلاعات مربوط به کار پوشه دانش‌آموز، نمره پایانی را تعیین می‌کند افزود: امتحاناتی هم که در انتهای دوره تحصیلی پایه ششم اخذ می‌شود، به عنوان یکی از ابزارهای سنجش اندازه گیری است که در اختیار معلم مربوطه قرار می گیرد و در واقع قضاوت را در مورد دانش آموز تکمیل می‌کند.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبلا طراحی سوالات توسط گروه‌های آموزشی مناطق در سطح شهرستان و منطقه طراحی می شد ادامه داد: اما اکنون سوالات امتحانی توسط گروه‌های آموزشی در معاونت آموزشی ابتدایی و در سطح ستاد طراحی می‌شود.

طریفی با بیان اینکه همچنین مقرر است امتحانات هماهنگ توسط خود معلم و در کلاس مربوطه برگزار شود گفت: هدف برگزاری دو آزمون کشوری ریاضی و علوم ارزیابی کلیت نظام آموزشی است.

وی افزود: با این کار ارزیابی دقیقی از عملکرد نظام آموزشی و کیفیت آموزشی خواهیم داشت تا نحوه اجرای آزمون، تصحیح اوراق امتحانی، نمره دهی به دانش آموزان، اعمال و فرآیندهای ارزشیابی دانش آموز توسط معلم مربوطه به مشابه سایر آزمون‌های مداد کاغذی که در طول سال تحصیلی گرفته می‌شده، انجام می شود لذا این آزمون به عنوان یکی از ملاک‌های ارزشیابی پایانی دانش‌آموز استفاده خواهد شد.

وی اظهار کرد: ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان دوره ابتدایی به صورت «توصیفی» در طول سال تحصیلی بر اساس آیین نامه ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم؛ بازی دانش آموزان با مرگ برای رسیدن به مدرسه
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • روایت یک معلم درحوزه تدریس به دانش آموزان خاص
  • یک معلم درکلات کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد
  • بر تلاش مسئولان برای تحقق شعار سال تأکید کرد
  • مسئولان بسترهای حضور مردم برای مشارکت در تولید را فراهم کنند
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس