Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@04:01:20 GMT

بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای حل بحران چاقی

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۶۱۱۶۰

بهره‌گیری از هوش مصنوعی برای حل بحران چاقی

اغلب مردمی که قصد کاهش وزن دارند، رویکرد "کمتر بخور، بیشتر فعالیت کن" را در زندگی خود اتخاذ می‌کنند، با این حال پس از مدت زمانی کوتاه ممکن است به این نتیجه برسند که مسئله به همین سادگی نیز نیست؛ اخیرا مردم بریتانیا به هوش مصنوعی برای حل بحران اضافه وزن روی آورده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، اخیراً در لسترسیتی انگلستان، طرحی آغاز شده است که بر اساس آن، مردم از هوش مصنوعی برای کاهش وزن و همچنین خطرات سلامت ناشی از چاقی بهره می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاقانی که برای اولین بار این طرح را ارائه داده‌اند، در حال ایجاد ابزاری هستند که در صورت توسعه، به متخصصان سلامت امکان بررسی مؤلفه‌های مختلف نظیر جمعیت، موقعیت مکانی و اثرات اجتماعی و زیست محیطی بر چاقی افراد را می‌دهد و در نهایت به ارائه رویکردهای مناسب توسط آن‌ها برای حل بحران چاقی منجر می‌شود. علاوه بر این، استفاده از هوش مصنوعی متخصصان سلامت را قادر می‌کند استراتژی‌هایی کارآمد را برای از میان برداشتن موانع موجود در راستای اتخاذ سبک زندگی سالم در اختیار مردم قرار دهند.

طرح جدید لسترسیتی که "H۲A" نام گرفته است، توسط محققان دانشگاه دولتی مونتفورت و اعضا شورای شهر توسعه یافته است که بر مبنای آن، قرار است گروهی از متخصصان هوش مصنوعی، تربیت بدنی، روانشناسی، تغذیه و مراقبت اجتماعی گردهم جمع شوند و با کمک یکدیگر و بیشترین بهره‌گیری از هوش مصنوعی به ارائه رویکردهای مناسب برای حل بحران چاقی و تبعات منفی ناشی از آن بر سلامت ساکنان شهر بپردازند.

در حال حاضر، حدود نیمی از مردم لسترسیتی به اضافه‌وزن یا چاقی مبتلا هستند، ضمن این‌که شیوع چاقی در میان کودکان شهر نیز بالاتر از سطح میانگین ملی است. نتیجه تحقیقات مختلف حاکی است که ارتباط مستقیمی بین اضافه‌وزن و میزان محرومیت مردم از امکانات مهم شهری وجود دارد و این در حالی است که لسترسیتی به عنوان سی و دومین شهر محروم انگلستان شناخته شده است و بیش از ۳۵ درصد جمعیت آن در مناطق محروم زندگی می‌کنند.

خلاقان لسترسیتی در نظر دارند از طریق پیاده‌سازی طرح H۲A تغییرات متعددی در نحوه زندگی مردم به وجود آورند و به عنوان مثال، کودکان بیشتری را به انجام فعالیت‌های ورزشی در مدارس سوق دهند. در واقع، این افراد می‌خواهند به همکاری با جوامع محلی و سرمایه‌گذاران بپردازند تا در نتیجه، مردم را به انجام فعالیت‌های جسمی بیشتر تشویق کنند و برخورداری از وزن ایده‌آل را در میان آنان ترویج دهند. این افراد در نظر دارند در حین پیاده‌سازی طرح خود، ابزاری تعاملی توسعه دهند که در آن، ساکنان مناطق محروم بیش از پیش مورد توجه مدیران شهر قرار می‌گیرند و سیستم‌هایی میان آن‌ها ترویج داده می‌شود که به اتخاذ سبک زندگی سالم و تمایل به کاهش وزن توسط آن‌ها منجر می‌شود.

رویکردهای مناسب کاهش وزن و ترویج اتخاذ سبک زندگی سالم

تیم توسعه دهنده طرح H۲A موفق شده است داده‌های ارزشمند زیادی در راستای میزان محرومیت مردم از امکانات سلامت، سطح آلودگی هوا در مناطق محروم، میانگین انجام فعالیت‌های جسمی، اطلاعات مربوط به سلامت، میانگین تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن و میزان رفاه ساکنان مناطق مختلف لسترسیتی جمع‌آوری کند. اعضا این تیم با مشورت متخصصان هوش مصنوعی شهر به این نتیجه رسیده‌اند که این اطلاعات مهم برای یافتن ارتباطات اساسی و اغلب پنهان میان داده‌های مختلف از اهمیت به‌سزایی برخوردار است و می‌تواند به توانمندسازی هر چه بیشتر متخصصان در ارائه رویکردهای مناسب جهت کاهش نرخ اضافه وزن و ترویج اتخاذ سبک زندگی سالم میان مردم شهر منجر شود.

اعضای تیم بر این باور هستند که این داده‌ها در گذشته کاملاً بی‌ربط به بحران چاقی در نظر گرفته شده است، با این حال آن‌ها در نظر دارند از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات به یک جمع‌بندی کلی در مورد ارتباط آن‌ها با مسئله اضافه وزن دست یابند و در نهایت به ارائه رویکردهای مناسبی برای به حداقل رساندن اثرات چاقی بر زندگی و سلامت مردم بپردازند.

اگرچه در حال حاضر، پروژه H۲A مراحل اولیه خود را پشت سر می‌گذارد با این حال، ارتباط میان سن، وضعیت اشتغال، آلودگی هوا یا مصرف مواد غذایی ناسالم با اضافه وزن را به درستی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. علاوه بر این، در پروژه فوق رویکردهای مختلفی برای کاهش وزن در میان مردم نظیر جایگزینی تردد سبز به جای استفاده از وسایل نقلیه موتوری ارائه می‌شود که اتخاذ آن‌ها نه تنها در کاهش وزن میان ساکنان لسترسیتی مؤثر خواهد بود بلکه می‌تواند تبعات مثبت سلامت دیگری نظیر کاهش آلودگی هوا را نیز در پی داشته باشد.

توسعه‌دهندگان رویکرد H۲A مدعی شده‌اند که در صورت موفقیت پروژه خود درنظر دارند آن را در سایر نقاط بریتانیا و حتی جهان پیاده کنند به این امید که گام بلندی در راستای افزایش رفاه ساکنان کره خاکی از طریق تشویق آنان به اتخاذ سبک زندگی سالم بردارند و به کاهش نرخ محرومیت میان مردم و آلودگی هوا نیز کمک شایانی کنند.

کد خبر 566097

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کشورهای جهان کلانشهرهای جهان بریتانیا انگلستان لسترسیتی اضافه وزن چاقی هوش مصنوعی علل چاقی اضافه وزن و چاقی درمان چاقی کرونا و چاقی چاقی دانش آموزان داروهای چاقی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برای حل بحران هوش مصنوعی آلودگی هوا بحران چاقی اضافه وزن نظر دارند کاهش وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند

به گزارش خبرنگار مهر؛ در سال‌های اخیر، ظهور فناوری هوش مصنوعی مولد و ادغام این فناوری انقلابی در صنایع مختلف، فرآیندها و نتایج را در همه ابعاد زیست و فعالیت بشر متحول کرده است. یکی از مهم‌ترین حوزه‌هایی که هوش مصنوعی در آن تأثیر عمیقی داشته و بسیاری از فرایندهای جاری آن را دستخوش تغییر شدید کرده، سلامت دیجیتال و پزشکی است.

به عقیده بسیاری از کارشناسان، در مقطع کنونی و به واسطه ظهور فناوری هوش مصنوعی، انقلاب علمی و فنی دیگری در صنعت مراقبت‌های سلامت و پزشکی درحال وقوع است. به گواه بسیاری از اعضای جامعه سلامت و کاربران، این فناوری در حال تغییر حوزه بهداشت و بهبود کیفیت خدمات و نتایج درمان‌های پزشکی است. از همین روی، استفاده از دستگاه‌ها و سیستم‌های مبتنی بر این فناوری برای تشخیص بیماری‌ها به شدت در حال افزایش بوده و فرایندهای هوشمندسازی بخش سلامت در بسیاری از کشورهای جهان روند صعودی گرفته است.

در این نوشتار کوتاه به بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تغییر چشم انداز مراقبت‌های بهداشتی می‌پردازیم.

در تعریف کلی، هوش مصنوعی به شبیه سازی فرآیندهای هوش انسانی توسط ماشین‌ها از طریق سیستم‌های کامپیوتری اشاره دارد. بر همین مبنا، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند داده‌ها را تجزیه و تحلیل کنند، از آن‌ها بیاموزند و بر اساس اطلاعات جمع‌آوری‌شده تصمیم‌گیری و پیش‌بینی کنند. از سوی دیگر، سلامت دیجیتال شامل استفاده از فناوری برای بهبود ارائه مراقبت‌های بهداشتی، تشخیص، نظارت و درمان است. در عصر حاضر و با پیشرفت شگرف فناوری، بسیاری از حوزه‌ها از سوابق الکترونیکی سلامت گرفته تا دستگاه‌های پوشیدنی، کارآمدی نظام سلامت را افزایش داده و راه‌حل‌های سلامت دیجیتال به شیوه‌های مدرن مراقبت‌های بهداشتی تبدیل شده‌اند.

با عنایت به این قابلیت هوش مصنوعی، فناوری مذکور در مراقبت‌های بهداشتی این پتانسیل را دارد که کارآمدی تصمیمات بالینی را افزایش دهد، نتایج درمان بیمار را بهبود بخشد و به صورت کلی عملیات را ساده کند. از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که ادغام هوش مصنوعی با حوزه سلامت، قابلیت‌های سیستم‌های سلامت دیجیتال را بیشتر می‌کند و ارائه مراقبت‌های کارآمدتر و مؤثرتر را ممکن می‌سازد.

فناوری هوش مصنوعی می‌تواند در راستای غلبه بر بسیاری از چالش‌های حوزه مراقبت‌های بهداشتی، امکاناتی همچون دسترسی سریع به پزشکی و تشخیص از راه دور و برنامه‌های درمانی شخصی را به کاربران ارائه دهد. فناوری مذکور همچنین به شناسایی گسترش و پیش‌بینی شیوع بیماری‌ها کمک می‌کند. استفاده از هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی مزایای متعددی را به کاربران و پزشکان ارائه می‌دهد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تشخیص بهبود یافته بیماری‌ها با یادگیری ماشینی

الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی، نتایج آزمایش‌ها و داده‌های بیمار را تجزیه و تحلیل کنند و با نتیجه‌گیری مبتنی بر داده‌ها به ارائه دهندگان مراقبت‌های پزشکی در تشخیص دقیق کمک کنند.

شخصی‌سازی درمان با ابزار هوشمند

ابزارهای متعدد مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به تنظیم برنامه‌های درمانی شخصی‌سازی شده و بهینه برای بیماران بر اساس ویژگی‌های منحصر به فرد و سابقه پزشکی آن‌ها کمک کنند. بیماران با این ابزار می‌توانند به تناسب شرایط خود، از امکانات و مراقبت‌های مختص به خود برخوردار شوند.

امور اداری برای کادر درمان آسان می شود

سیستم‌های مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند وظایف اداری را به طور خودکار انجام دهند. از همین روی، استفاده از چنین ابزاری زمان بندی را برای کادر درمان بهینه می‌سازد، گردش کار را ساده می‌کند و در مجموع به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اجازه می‌دهند که بر مراقبت از بیمار تمرکز بیشتری داشته باشند.

تشخیص زودهنگام تا مداخله پیشگیرانه

هوش مصنوعی می‌تواند مجموعه کلان داده‌ها را برای شناسایی الگوها و روندها تجزیه و تحلیل کند و امکان تشخیص زودهنگام بیماری و عارضه‌های جسمی و مداخلات پیشگیرانه برای درمان را فراهم کند.

هوش مصنوعی و شخصی‌سازی پزشکی

هدف پزشکی شخصی سازی شده درمان متناسب با ویژگی‌های فردی مانند ژنتیک، سبک زندگی و محیط است. هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل مقادیر زیادی از داده‌های بیمار برای شناسایی استراتژی‌های درمانی بهینه برای افراد خاص، نقش مهمی در این حوزه ایفا می‌کند. با در نظر گرفتن تغییرات ژنتیکی، نشانگرهای زیستی و سایر عوامل، هوش مصنوعی می‌تواند به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی کمک کند تا درمان‌های هدفمندتر و مؤثرتری به بیماران خود ارائه دهند.

تسریع کشف دارو

فرآیند کشف دارو برای شرکت‌های داروسازی و متخصصان زمان بر و پرهزینه است و بسیاری از نامزدهای دارویی بالقوه در رسیدن به محصول نهایی و عرضه به بازار ناکام هستند. در چنین شرایطی هوش مصنوعی با تسریع در شناسایی نامزدهای دارویی امیدوارکننده، پیش‌بینی تداخلات دارویی و بهینه‌سازی آزمایش‌های بالینی، فرآیند کشف دارو را متحول می‌سازد. با تجزیه و تحلیل ساختارهای مولکولی، مسیرهای بیولوژیکی و داده‌های بالینی، هوش مصنوعی می‌تواند توسعه داروها و درمان‌های جدید را تسریع کند.

پزشکی از راه دور نزدیک می‌شود

پزشکی از راه دور به بیماران این امکان را می‌دهد که مراقبت‌های پزشکی را از راه دور دریافت کنند و نیاز به مراجعه حضوری به مراکز درمانی را از بین می‌برد. هوش مصنوعی خدمات پزشکی از راه دور را با فعال کردن مشاوره مجازی، نظارت از راه دور بر علائم حیاتی بیماران و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده برای مداخله زودهنگام افزایش می‌دهد. با استفاده از چت ربات‌ها و دستیاران مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی می‌توانند مراقبت‌های شخصی را در هر زمان و هر مکان به بیماران ارائه دهند.

هوش مصنوعی در پایش سلامت

دستگاه‌های پوشیدنی و حسگرهای مجهز به فناوری هوش مصنوعی، نظارت مستمر سلامت و تجزیه و تحلیل داده‌ها را در زمانی اندک امکان‌پذیر می‌کنند. این دستگاه‌ها می‌توانند علائم حیاتی، سطح فعالیت و الگوهای خواب را رصد کنند و بینش‌های ارزشمندی را در مورد وضعیت سلامتی بیماران به پزشکان ارائه دهند. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند انحرافات از الگوهای عادی را تشخیص دهند و به ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی در مورد مسائل بالقوه سلامتی هشدار دهند و امکان مداخلات به موقع و مراقبت‌های پیشگیرانه را فراهم کنند.

بهبود مراقبت های روانی

هوش مصنوعی همچنین در زمینه سلامت روان برای بهبود تشخیص و درمان اختلالات سلامت روان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند الگوهای گفتار، حالات چهره و سایر نشانه‌های رفتاری را برای ارزیابی وضعیت سلامت روانی بیماران تجزیه و تحلیل کنند. با ارائه توصیه‌های درمانی شخصی و نظارت بر پیشرفت بیماران در طول زمان، هوش مصنوعی می‌تواند ارائه مراقبت‌های بهداشت روانی و نتایج را بهبود بخشد.

چالش‌های ادغام هوش مصنوعی در بهداشت و درمان

همان طور که پیش‌تر ذکر شد، بی شک هوش مصنوعی تحولی بدیع در حوزه مراقبت‌های بهداشتی ایجاد کرده است؛ اما علی‌رغم مزایای بالقوه ادغام هوش مصنوعی در این بخش، پیاده سازی و استفاده از آن در حوزه مذکور بدون چالش نیست. در ادامه به برخی از چالش‌های کلیدی این حوزه می‌پردازیم.

حریم خصوصی و امنیت داده‌ها

داده‌های مستخرج از فعالیت بخش مراقبت‌های بهداشتی، از جمله اطلاعات بیماران و وضعیت سلامتی شهروندان بسیار حساس هستند. همین امر، اطمینان از حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها در هنگام استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی در این حوزه را بسیار مهم و حیاتی می‌کند.

هوش مصنوعی و چالش تطابق با مقررات

مقررات و استانداردهای مراقبت‌های بهداشتی نیز مانند همه حوزه‌های دیگر باید هنگام توسعه و استقرار ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی در محیط‌های بالینی مورد بازنگری قرار گرفته و پس از به روز رسانی به صورت دقیق اجرا شوند. عدم توجه به این مسئله، می‌تواند منجر به عدول از استانداردها و بروز برخی مشکلات در این بخش حساس شود.

ادغام ابزارهای مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی با سیستم‌ها و انطباق آن‌ها با فرایندهای کاری سنتی، بدون در نظر گرفتن ملاحظات و الزامات پیش‌نیاز، می‌تواند بسیار پیچیده و زمان‌بر باشد و چالش‌هایی برای نظام سلامت ایجاد کند.

نگرانی‌های اخلاقی

در نهایت می‌توان گفت که استفاده از هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی، مسائل اخلاقی بغرنجی مربوط به رضایت بیمار، سوگیری در الگوریتم‌ها و پاسخگویی در قبال تصمیمات اتخاذ شده توسط سیستم‌های هوش مصنوعی را در پی دارند. بی شک رسیدگی به این مسئله حساس، مستلزم مطالعات دقیق و اتخاذ تدابیر لازم جهت کاهش ملاحظات مذکور است.

نقش ناظران انسانی در تشخیص کمرنگ می شود

هوش مصنوعی در بهبود دقت و کارایی تشخیصی نویدبخش پیشرفت بسیار بزرگی است. الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تصاویر پزشکی اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن را برای تشخیص ناهنجاری‌ها تجزیه و تحلیل کنند و به رادیولوژیست‌ها در تشخیص یاری دهد. با استفاده از تکنیک‌های یادگیری ماشینی و یادگیری عمیق، هوش مصنوعی می‌تواند به شناسایی الگوها و ناهنجاری‌هایی که ممکن است توسط ناظران انسانی و پزشکان نادیده گرفته شود، کمک کند.

آینده ادغام هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی

به عقیده کارشناسان، آینده هوش مصنوعی در بخش مراقبت‌های بهداشتی دارای پتانسیل بسیار زیادی برای تغییر روش ارائه و تجربه کاربران است. پیشرفت‌های حاصل شده در فناوری هوش مصنوعی، مانند پردازش زبان طبیعی، تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده و اتوماسیون رباتیک فرآیندها به نوآوری در مراقبت‌های بهداشتی ادامه خواهند داد. از برنامه‌های درمانی شخصی گرفته تا جراحی با کمک هوش مصنوعی، امکانات این فناوری در مراقبت‌های بهداشتی نامحدود یا حداقل بسیار پرشمار به نظر می‌رسد.

از همین روی می‌توان نتیجه گرفت که کاربرد هوش مصنوعی در سلامت دیجیتال و پزشکی در حال تغییر شکل صنعت مراقبت‌های بهداشتی و بهبود نتایج بیماران است. هوش مصنوعی روش ارائه مراقبت‌های بهداشتی را متحول کرده و آن را کارآمدتر، مؤثرتر و بیمار محورتر می‌کند. در حالی که چالش‌هایی در پیاده‌سازی هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی وجود دارد، مزایای آن بسیار بیشتر از خطرات آن است و راه را برای آینده‌ای هموار می‌کند که در آن هوش مصنوعی نقشی محوری در پیشرفت شیوه‌های مراقبت‌های بهداشتی و بهبود کیفیت مراقبت برای همه ایفا می‌کند.

کد خبر 6075146

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • انتشار جزئیاتی بیشتر از هوش‌مصنوعی آیفون/ پای غول‌های فناوری در میان می‌آید!
  • معرفی مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور
  • سامسونگ درباره پتانسیل هوش مصنوعی در دستگاه‌های پوشیدنی آینده خود توضیح می‌دهد
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • زندگی سخت است آیا فلسفه می‌تواند کمک کند؟
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • هوش مصنوعی چگونه به بهینه سازی انرژی کمک می‌کند؟