Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی پروژه «غربالگری مقدماتی روش ازدیاد برداشت آب هوشمند در مخزن بنگستان میدان بینک» به سفارش شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، از ابتداء سال ۹۸ در مرکز فناوری‌های آب هوشمند پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی مشهد آغاز شد و در اوایل سال ۱۴۰۰ با موفقیت به پایان رسید.

غربالگری تزریق آب هوشمند در یک مخزن خشکی برای اولین بار در کشور در قالب این پروژه انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجری این پروژه دکتر حسینعلی اخلاقی امیری، عضو هیات علمی گروه مهندسی شیمی و نفت دانشگاه فردوسی مشهد است که سابقه فعالیت در گروه آب هوشمند دانشگاه استاوانگر نروژ را دارد. مطالعات آزمایشگاهی مربوط به این پروژه در آزمایشگاه ازدیاد برداشت نفت در مرکز آب هوشمند پژوهشکده نفت و گاز دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. برخی از تجهیزات آزمایشگاهی مربوط به این پروژه، از جمله دستگاه‌های تست سیلاب زنی مغزه و تست آشام خود به خود در دمای بالا، توسط یک شرکت دانش‌بنیان طراحی و ساخته شده است.

آب هوشمند، آبی با ترکیب یونی متفاوت با آب مخزن نفتی است که با فعل و انفعالات فیزیکی و شیمیایی در مخزن موجب افزایش ضریب بازیافت نفت از مخزن می‌شود. روش تزریق آب هوشمند در دنیا طی سه دهه اخیر مورد توجه جدی قرار گرفته و نتایج آن به طور ویژه در مخازن کربناته شکافدار، که اعمال روش‌های ازدیاد برداشت در آن‌ها همواره با چالش مواجه است، چشمگیر بود.

میدان بینک یک میدان نفتی زیراشباع در استان بوشهر و در مجاورت خلیج فارس است که دارای ۲.۷ میلیارد بشکه نفت اولیه درجا است. این میدان تحت رانش قوی آب بوده که ضریب بازیافتی معادل ۲۴ درصد برای آن پیش بینی شده و تاکنون حدود ۷۰ درصد نفت قابل استحصال آن استخراج شده است. به دلیل نزدیکی این میدان به خلیج فارس، آب دریای خلیج فارس به عنوان آب هوشمند پایه در این پروژه انتخاب شد. نتایج آنالیزهای مختلف انجام گرفته موید تأثیر مثبت تزریق آب خلیج فارس در افزایش ضریب بازیافت نفت بود. خبر اجرای موفقیت آمیز این پروژه در انتهای سال گذشته در سایت شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به نشانی https://nisoc.ir/fa-IR/NISOC/۵۳۳۳/news/view/۱۷۱۸۶/۲۰۵۹۹ منتشر شد.

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه فردوسی مشهد، مطالعات تکمیلی غربالگری پیشرفته و شبیه سازی و نیز تست پایلوت از الزامات پیاده‌سازی این روش ازدیاد برداشت است که در طرح پژوهشی میدان محور جاری با دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان «انجام مطالعات پژوهشی و فناورانه به منظور توسعه فناوری‌ها در جهت بهینه سازی فرآیندهای تولید و افزایش ضریب برداشت در میدان بینک» دنبال خواهد شد. همچنین بنا به پیشنهاد سمینار ملی ارزیابی روش تزریق آب هوشمند در مخازن کربناته به زودی با همکاری مرکز فناوری‌های آب هوشمند دانشگاه فردوسی مشهد در محل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد پروژه فناوري تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه فردوسی مشهد ازدیاد برداشت آب هوشمند خلیج فارس تزریق آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۱۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی

در حالی که ما طی سال گذشته میلادی برای فروش نفت و گاز خود با تحریم مواجه بودیم، صندوق بین المللی پول در جدیدترین گزارشش از سلسله گزارش های چشم انداز اقتصادی جهان که هر سه ماه یکبار منتشر می کند، از رشد ۵.۴ درصدی اقتصاد کشورمان خبر داد. ما در حالی این رشد اقتصادی را رقم زدیم که بسیاری از کشورهای دنیا سال خوبی را پشت سر نگذاشتند و رشد اقتصادی بالایی نداشتند. در این سال، اقتصادهای منطقه خاورمیانه به طور متوسط رشد ۲ درصدی داشتند و عربستان با رشد منفی ۱.۱ درصدی مواجه شد.

دولت سیزدهم برای تولید و فروش نفت و گاز کشور به سیاست های خاصی روی آورد. استفاده از تمام ظرفیت ها برای فروش منابع، افزایش تعاملات با کشورهای خریدار و استفاده از توان دانش بنیانی کشور از جمله سیاست هایی بود که به اجرا گذاشته شد. به زعم کارشناسان، این سیاست ها بود که در نهایت نتیجه داد و زمینه ساز رشد اقتصادی کشور شد.  به زعم بسیاری، رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشورمان بر اثر سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود به دست آمد.

نظرات ایمان زنگنه، عضو انجمن اقتصاددانان ایران و استاد دانشگاه را در ادامه در خصوص فروش نفت و گاز کشورمان در شرایط تحریمی در ادامه می خوانید. زنگنه در خصوص رشد اقتصادی 5.4 درصدی کشور طی سال گذشته میلادی که صندوق بین المللی پول در آخرین گزارشش به آن اشاره داشت، تصریح کرد: بخش نفت همواره یکی از حوزه های پیشران در اقتصاد کشور ما بوده است. به تبع این بخش رشد اقتصادی را شاهد هستیم. تولید ثروت از حوزه نفت باعث شده است که بخش های دیگر نیز رشد را تجربه کنند.

وی ادامه داد: این که در شرایط تحریم توانسته ایم میزان فروش نفت و گاز خود را به دوران غیرتحریمی نزدیک کنیم، اهمیت بالایی دارد. دیپلماسی فعالی که دولت به اجرا گذاشت، در موفقیت ما برای فروش نفت موثر بود. این دیپلماسی در نهایت طرف مقابل را به این نتیجه رساند که تا حدی از سخت گیری هایش در تحریم ها بکاهد. تمام این مسائل، به افزایش فروش نفت و گاز کشور منجر شد.

این عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که فروش نفت و دسترسی به منابع مالی آن دو موضوع متفاوت هستند. ما در بخش فروش نفت موفقیت داشته ایم و توانسته ایم به طرق مختلف در شرایط تحریم نفت خود را به فروش برسانیم.

زنگنه در خصوص سیاست گذاری های دولت سیزدهم مبنی بر فروش نفت به مینی ریفاینری ها در شرق آسیا و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی خاطرنشان کرد: من این طور همکاری ها را مثبت ارزیابی می کنم. واقعیت این است که ما در گذشته تجربه موفقی در زمینه فروش نفت از طریق دستگاه ها و افراد نداشتیم. حالا با اعمال روش هایی مانند سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی موفقیت بیشتری در فروش نفت کسب کرده ایم.

این استاد اقتصاد در دانشگاه خاطرنشان کرد: اقداماتی که در زمینه فروش نفت و گاز انجام داده ایم و موفقیت هایی که کسب کرده ایم، شرط لازم برای رشد اقتصادی کشور هستند. باید در بخش های دیگر نیز به همین ترتیب با دیپلماسی موفق به توسعه و رشد اقتصادی بریم. عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی به نحوی بازارسازی برای فروش نفت ماست و باعث می شود به عنوان شریک تجاری برای کشور هدف مطرح شویم که این موضوع رشد اقتصادی و همچنین توسعه تجارت نفت خام را به همراه داشته است.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • دانشگاه فردوسی نخ تسبیح فردوسی دوستان و شاهنامه پژوهان
  • تجمع جامعه دانشگاهیان مشهد مقابل دانشگاه فردوسی مشهد
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاه‌های آمریکا‌
  • نامه رئیس دانشگاه فردوسی به روسای دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از تجمعات ضداسرائیلی دانشجویان
  • تبدیل شدن به شریک تجاری جدید نفتی با عرضه نفت به پالایشگاه های کوچک و سهامداری در پالایشگاه های فراسرزمینی
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت
  • عملکرد بخش تعاون در کاشان موفقیت‌آمیز نبوده است
  • آرامگاه فردوسی از جاذبه‌های پربازدید و دیدنی مشهد
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور