Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با اعمال تحریم‌ها ضد روسیه بعنوان بزرگ‌ترین صادرکننده سوخت‌های فسیلی در جهان، قیمت انرژی در اروپا به شدت افزایش یافته است و حدود ۸۰ میلیون خانوار تنها در انگلیس در انتظار افزایش ۵۰ درصدی مبالغ قبوض سوخت خانگی شان در ماه جاری هستند. برخی از کارشناسان هم با نگرانی به وضع موجود نگاه می‌کنند و آن را به بحران انرژی در ۱۹۷۰ تشبیه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن زمان کمبود سوخت همه مردم جهان را به شدت تحت تاثیر قرار داد.

به گزارش راشاتودی، انگلیس با بحران مواجه است. بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور مایوسانه بدنبال منابع جدید انرژی می‌گردد. وی وعده داده است که هر سال یک نیروگاه جدید انرژی اتمی و در طول هشت سال، هشت نیروگاه اتمی ایجاد کند.

نخست وزیر انگلیس گفت: این اقدامات ما تلاشی برای اصلاح برخی از اشتباهات مان در گذشته هستند. می‌خواهیم مطمئن شویم که در آینده در وضعیت بهتری قرار داریم و دیگر هرگز قربانی افت و خیز‌ها در قیمت نفت و گاز در جهان نشویم. همچنین نباید بار دیگر افرادی مانند ولادیمیر پوتین از ما باجگیری کنند. ما در این جا در کشورمان امنیت انرژی داریم.

اندرو بیلی، رئیس بانک مرکزی انگلیس هم در این خصوص گفت: این واقعا یک شوک تاریخی به درآمد‌های مردم است. شوک واردشده به قیمت انرژی، امسال بسیار گسترده‌تر از شوک‌های دهه ۱۹۷۰ خواهد بود.

بنابراین، سئوالی که مطرح می‌شود این است که در ۱۹۷۰ چه تحولاتی در بازار انرژی به وقوع پیوست؟ در ۱۹۷۳ جنگ اعراب و اسرائیل به اعمال تحریم نفتی ضد کشور‌های عضو اوپک منجر شد. این تحریم‌ها به کمبود سوخت در بازار‌ها و در نهایت هم این کمبود به رکود جهانی منجر شد. بعد از آن بود که جهان ناگهان متوجه شد که تا چه حد برای تامین انرژی موردنیاز خود به نفت خاورمیانه و اوپک وابسته است.

در آن زمان انگلیس با تورم شدید و افزایش بی سابقه قیمت‌ها مواجه شد. تقریبا شبیه وضعی که اکنون در تورم انگلیس مشاهده می‌کنیم. در آن سال‌ها دولت انگلیس از شهروندان درخواست می‌کرد که در فصل سرما تنها یک اتاق شان را گرم کنند. اکنون هم تقریبا چنین پیشنهاداتی به شهروندان انگلیس ارائه می‌شود. اما حزب کارگر انگلیس برای حل این مشکل پیشنهاد کرده است که توزیع انرژی در میان شهروندان این کشور با بحران جاری سهمیه بندی شود. البته طرح پیشنهادی حزب کارگر انگلیس چندان مورد توجه قرار نگرفت، ولی بوریس جانسون راهکار خودش را برای خروج از این بحران ارائه می‌کند و در اوائل آوریل قیمت انرژی برق را در انگلیس حدود ۵۴ درصد افزایش داد.

این در حالی است که اکنون میزان تورم در انگلیس در بالاترین سطح در ۳۰ سال گذشته قرار دارد. کارشناسان هم می‌گویند صد‌ها هزار خانوار در انگلیس با این وضع زیر خط فقر قرار خواهند گرفت. موسسه رزولوشن اعلام کرد وضع موجود در انگلیس یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را در این کشور به زیر خط فقر خواهد برد که ۵۰۰ هزار نفر از آن‌ها کودک هستند و این اولین بار است که فقر در انگلیس تا این حد گسترش می‌یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران انرژی اروپا سوخت فسیلی تحریم های روسیه قیمت انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۲۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم

به گزارش جماران؛ رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در دومین روز حضور خود در بانکوک برای شرکت در هشتادمین جلسه سالیانه اسکاپ، با «آلیس جابانا»، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی اسکاپ، دیدار و گفتگو کرد.

داود منظور در این دیدار که در محل کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) در بانکوک برگزار شد، با تأکید بر لزوم گسترش همکاریها و نقش نهادهای توسعه‌ای مانند اسکاپ در ارتقای توسعه کشورها، گفت: استفاده از ظرفیت نهادهای وابسته به سازمان ملل در راستای توسعه همکاری‌های منطقه ای، تکمیل کریدورها و مقابله با خشکسالی، حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه نیاز به گسترش همکاریهای منطقه‌ای در سطوح مختلف وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه، آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشورهای منطقه از جمله کشورهای ترکیه، پاکستان و هند و همچنین گاز مورد نیاز کشورهای اروپایی را دارد.

معاون رئیس‌جمهور با حائز اهمیت خواندن موضوع نشست امسال اجلاس اسکاپ، بر ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در آینده اقتصاد جهان تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن علاقه‌مندی به استفاده از تمامی ظرفیت‌های سازمان ملل در مسیر توسعه پایدار، آمادگی دارد در حوزه دیجیتال‌سازی هم همکاری داشته باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با اشاره به مسئله‌محور بودن برنامه هفتم توسعه، گفت: در تأمین منابع مالی مورد نیاز برای رشد اقتصادی، به استفاده از منابع بین‌المللی هم توجه داریم.

وی نقش جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از فعالیت‌های مرکز سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه (اپدیم) به عنوان یکی از مؤسسات منطقه‌ای زیرمجموعه اسکاپ مستقر در تهران مستقر را اساسی دانست و گفت: ما ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های اپدیم، تجربیات موفقی در کاهش بلایا داریم که می‌توانیم آنها را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم.

منظور افزود: از جمله تجربیات موفق کشورمان، تجارب حاصل شده در مهار و مدیریت منابع آب و شیرین‌سازی آب است که با توجه به تأثیر تغییرات اقلیم بر بروز خشکسالی های پیاپی و کاهش منابع آب، همکاری مشترک به‌ویژه با کشورهای همسایه، اهمیت دوچندان دارد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به کمبود منابع آب به‌عنوان یکی از چالش‌های مهم در سطح جهان، گفت: ما آماده همکاری در زمینه مدیریت منابع آب با سازمان ملل متحد هستیم.

منظور با بیان اینکه خوشحال میشویم در منطقه به کشورهای مختلف به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی در جهت حمل کالا کمک کنیم، گفت: اسکاپ میتواند نقش بیشتری را در این زمینه بازی کند و جمهوری اسلامی ایران نیز آمادگی دارد با تشکیل گروه کاری مشترک با کشورهای منطقه تحت مدیریت اسکاپ، نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

وی با تأکید ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها و همکاری با اسکاپ در حوزه اقتصاد دیجیتال، علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری بیشتر با اسکاپ و کمیته‌های مربوطه را اعلام کرد.

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • زاگرس برای سومین ماه روند صعودی فروش را حفظ کرد
  • جو کول پیش‌بینی می‌کند؛ از قهرمان لیگ قهرمانان اروپا تا قهرمان یورو و برنده توپ طلا
  • منچستریونایتد - برنلی؛ ترکیب رسمی
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • واحد‌های مسکن روستایی ویلایی با ظرفیت‌های مردمی ساخته می‌شوند