Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، برنامه جشن رمضان شب گذشته میزبان کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بود. سید رضا رفیعی مجموعه ساخت سامانه پرتودهی گاما را مدیریت می‌کند در برنامه دیشب از فواید فناوری پرتودهی گاما صحبت کرد. وی همچنین در این برنامه از ضررهای محصولاتی که به صورت شیمیایی نگهداری می‌شوند گفت و راه‌های برطرف کردن چنین مشکلاتی را با بینندگان به اشتراک گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای گفت: حدود ۱۰ سال است که در حوزه فناوری هسته‌ای فعالیت دارم. ما در مجموعه مشغول به ساخت سامانه پرتودهی گاما هستیم که به منظور سلامت انسان‌ها تولید می‌شوند؛ به زبان ساده در گذشته برای نگهداری از مواد غذایی آن‌ها را خشک می‌کردند. از آنجایی که در آفتاب اشعه گاما وجود دارد ماده‌ای که در مقابل آن قرار می‌گیرد استریل می‌شود. حوزه پرتو دهی گاما نیز چنین عملی را با قدرت بیشتر در سطح وسیع‌تری صورت می‌دهد. با پرتو دهی ماندگاری محصولاتی مانند سیر و پیاز بسیار افزایش پیدا می‌کند و دیگر جوانه نمی‌زنند. این عمل برای انبار کردن محصولات بسیار کارآمد است و می‌شود از آن در صادرات نیز استفاده کرد. 

سید رضا رفیعی ادامه داد: در فناوری پرتودهی هیچ ماده‌ای پرتوزا نمی‌شود و بیش از ۶۰ سال است که در سطح جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سازمان‌هایی مانند بهداشت جهانی نه تنها این روش را تایید می‌کنند بلکه از شرکت‌ها می‌خواند تا این مسیر را پیش بگیرند و از پرتودهی استفاده کنند چرا که مواد شیمیایی به زندگی انسان بسیار آسیب رسانده‌اند و باید کنار گذاشته شوند.

وی افزود: مواد نگه‌دارنده‌ شیمیایی که به سوسیس، کالباس، داروهای گیاهی و سبزی‌ها زده می‌شوند بسیار خطرناک و حتی سرطان‌زا هستند اما در مقابل پرتودهی کاملا ایمن و تایید شده است. پرتودهی کاملا روش فیزیکی به حساب می‌آید و به هیچ‌وجه شیمیایی نیست. این کار استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به حساب می‌آید که به کاهش ضایعات کمک می‌کند و بسیار در حفظ محیط زیست تاثیر می‌گذارد.

او گفت: ما در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون دلار در تهیه و نگهداری محصولات به صورت شیمیایی ضرر می‌کنیم که با استفاده از پرتودهی می‌توانیم جلوی آن را بگیریم. محصولاتی که پرتودهی می‌شوند نشانی با عنوان رادورا دریافت می‌کنند که صحت فعالیت پرتودهی را تایید می‌کند. 

کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای  اظهار کرد: من سال ۱۳۸۹ کار خود را در این صنعت شروع کردم و در ابتدا دیدگاه کاملا مثبتی نداشتم. باید بگویم امروزه فضای کار از سال‌های پیش بسیار بهتر است و دولت قوانین بسیاری را برای توسعه کسب‌وکارها تصویب می‌کند. من پیش از آغاز فعالیت خود نیز در حوزه فناوری فعالیت داشتم که متاسفانه با شکست مواجه شدند. من دانش هسته‌ای نداشتم و مدیریت خوانده بودم اما به کمک همکارانم توانستم به موفقیت برسم.

سید رضا رفیعی گفت: انگیزه اصلی برای فعالیت در این حوزه علاقه شخصی من بود با این وجود حوزه گاما مسیری بود که بدون برنامه‌ریزی قبلی وارد آن شدم. موفقیت من کار یک تیم و جمعیت است که به صورت یک شبه و با فعالیت یک نفر صورت نگرفته است. ما توانستیم در بزرگ‌ترین رویداد هسته‌ای جهان، درست هشت روز پس از خروج ترامپ از برجام، قراردادی را امضاء کنیم تا شبکه‌ای از سامانه پرتودهی در ایران ساخته شود. این اتفاق بسیار بزرگ بود و ضربه قابل توجهی به ترامپ به حساب می‌آمد.

وی افزود: مجموعه‌ ما حاضر است بجای استخدام مددجویان به حامیان آن‌ها کمک کند تا مجموعه‌های پرتودهی ایجاد کنند یا آنکه مددجویان را وارد صنعت پرتودهی سبزیجات کند.

ویژه برنامه جشن رمضان که هر شب ساعت ۲۱:۴۰ به تهیه کنندگی  کاوه امیری جاوید از شبکه ۵ سیما پخش می شود، شب گذشته با حضور کارآفرین حوزه فناوری هسته‌ای بر روی آنتن رفت. در این برنامه پس از پخش آیتم‌ها، نماهنگ و اجرای موسیقی ؛ قدسیه صالحی و بابک افرا با سید رضا رفیعی به گفت و گو نشستند. در ادامه بینندگان جشن رمضان می‌توانند تصاویر، ویدئوها و اطلاعات بیشتر این برنامه را در صفحه اینستاگرامی برنامه به آدرس @JashneRamezanTV۵ مشاهده کنند.

کد خبر 669234 برچسب‌ها ماه رمضان تلویزیون - صدا و سیما

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ماه رمضان تلویزیون صدا و سیما سید رضا رفیعی پرتودهی گاما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۶۸۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین

با انتشار فراخوان مشترک از شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور دعوت شد تا جهت رفع چالش‌های حوزه‌های توانبخشی با هدف کاهش چالش‌های معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی ایده‌های خود را ارائه دهند.

به گزارش ایسنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادیران از شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور، اساتید و نخبگان برای ارائه راه‌حل‌های فناورانه و نوآورانه در راستای رفع نیازهای فناورانه سازمان بهزیستی کشور دعوت به عمل آورد.

در این فراخوان از شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور خواسته شده است تا در حوزه‌های ۴۲ گانه طرح‌ها و ایده‌های خود را ارائه دهند.

برخی از این حوزه‌ها به این شرح است:

۱-نوآوری و فناوری‌های روزآمد و کاربردی تجهیزات توانبخشی و کمک توانبخشی مانند پانسمان‌های مرطوب، ویلچر، بالابر، تخت، عصا، سمعک، دستگاه‌های برجسته‌نگار، پروتزهای دست و پا و پنجه کربنی، تشک‌های طبی، پوشاک بهداشتی برای استفاده معلولان جسمی حرکتی، نابینا، ناشنوا و سالمندان.؛

۲-نوآوری و فناوری‌های نوین روزآمد و کاربردی برای بهبود کیفیت انواع معلولیت‌ها با استفاده از اینترنت اشیاء؛

۳-تجهیزات هوشمند مدرن برای مسکن معلولین مانند بالابرها، دستگیره‌ها، وسایل آشپزخانه و حمام متناسب با معلولان جسمی حرکتی؛

۳-تجهیزات ویژه و خاص وسایل نقلیه چون مناسب‌سازی تجهیزات اتومبیل شخصی، اتوبوس، مترو، قطار و کشتی معلولین جسمی، حرکتی، ناشنوا و نابینایان؛

۴-نرم و سخت افزارهایی با قابلیت هوشمندسازی استفاده از موبایل، رایانه برای معلولین ناشنوا، نابینا؛

۵-وسایل و تجهیزات نرمشی و ورزشی و تفریحی؛

۶-وسایل، تجهیزات و تکنولوژی‌های آموزشی برای ارائه خدمات آموزشی و مهارت آموزی؛

۷-نوآوری و فناوری‌های نوین، روزآمد و کاربردی، وسایل، تجهیزات، تکنولوژی و نرم‌افزارهای بازی‌های فیزیکی و مجازی؛

۸-نوآوری و فناوری‌های مراقبتی و حفاظتی چون سنسور، دوربین‌های هوشمند؛

۹-خلق نوآوری‌های اجتماعی که به اشتغال و کارآفرینی جامعه هدف بینجامد؛

۱۰-بهره‌مندی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور در زمینه شناسایی و توسعه ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه اشتغال خانگی جامعه؛

۱۱-تجمیع، شبکه‌سازی محصولات تولیدی بانوان سرپرست خانواده و تجاری‌سازی ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه اشتغال کوچک و متوسط؛

۱۲-بهره‌مندی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در کمک به ترسیم و استعدادیابی مسیر برنامه رشد دانش‌آموزان و دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی؛

۱۳-بهره‌مندی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در شناسایی، ایجاد و تقویت ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه تولید محصولات محلی جامعه تحت ‌پوشش سازمان بهزیستی؛

۱۴-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در جهت شناسایی، ایجاد و تقویت ظرفیت‌های مکانی؛

۱۵-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در ترسیم و استعدادیابی مسیر برنامه دانش‌آموزان و دانشجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی؛

۱۶-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در جهت شناسایی، ایجاد و تقویت ظرفیت‌های نوآورانه و فناورانه تولید محصولات محلی جامعه تحت پوشش بهزیستی؛

۱۷-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در جهت ایجاد و تقویت نمایشگاه‌های فصلی و دائمی؛

۱۸-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در تجمیع و ساماندهی محصولات کسب و کارهای کوچک و متوسط جامعه تحت پوشش بهزیستی؛

۱۹-بهره‌مندی از توان شرکت‌ها در جهت خلق و ایجاد شتابندهنده نوآورانه در حوزه اشتغال و کارآفرینی؛

۲۰-ایجاد نوآوری، فناوری‌های نوین و خلاقانه شتابدهنده دانش‌بنیان؛

۲۱-بهبود کیفیت و نحوه ساخت مسکن و ساختمان و اماکن؛

۲۲-الگو و مدل جدید و جایگزین نوآورانه و فناورانه تهیه و تعمیر و ساخت سازه‌های مدرن مسکن و اماکن؛

۲۳-نوآوری و فناوری‌های نوین اطلاعاتی و ارتباطی موبایلی، تبلت و لپ‌تاپ؛

۲۴-نوآوری و فناوری‌های دانش‌بنیان مورد استفاده حضوری و غیرحضوری در کتابخانه‌های عمومی و موزه‌ها؛

۲۵-نوآوری و فناوری‌های دانش‌بنیان مورد نیاز مناسب‌سازی شده ایاب و ذهاب اماکن و معابر خصوصی؛

۲۶-نوآوری در ایجاد طرح‌های اشتغال پایدار خرد و خانگی جامعه؛

۲۷-نوآوری و فناوری‌ شتابدهنده پذیرش و اقدامات حقوقی و قضایی.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تدوین سند هوش مصنوعی باید مبتنی‌بر تمدن نوین اسلامی باشد/ پیش بینی بودجه ۵ همتی برای هزینه در هوش مصنوعی
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس برای برنامه ایمن‌سازی کشور
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • فعالیت ۱۶ هزار صنعتگر در حوزه صنایع دستی زنجان
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان