Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرشاد کاظمی در پنجاه و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای سخنان خود ضمن تقدیر از توجه شورا به موضوع گردشگری گفت: امیدواریم حمایت شورا در این زمینه را در ادامه نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه شهر تهران مفتخر به حضور بارگاه نورانی حضرت عبدالعظیم حسنی در شهرری و توجه مسلمین جهان به این بارگاه است، خاطرنشان کرد: وجود بقاع متبرکه و ظرفیت گردشگری مذهبی از نقاط قوت شهرری به شمار می‌رود؛ مشهد مقدس، قم، شاه چراغ مورد توجه قرار گرفته‌اند اما شهرری برای رسیدن به جایگاه خود جای کاری زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاظمی افزود: در جلسه‌ای که با آیت الله قاضی عسگر داشتیم و مواردی که مطرح شد، آستان مقدس شاه عبدالعظیم نیز این آمادگی را دارد که در بسط این ظرفیت گردشگری به کل شهرری همکاری لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به وجود خلأهایی در شهرداری‌ها به ویژه در منطقه ۲۰ و ۱۲، تصریح کرد: جایگاه تشکیلاتی در حوزه ساختار سازمانی شهرداری نداریم که بتواند امور حوزه بافت تاریخی و گردشگری را پیگیری کند و تشکیل این ساختار ضروری به نظر می‌رسد.

کاظمی تأکید کرد: اگر می‌خواهیم این موضوع در شهرداری نهادینه و امور پیگیری شود، باید تشکیل این ساختار مورد توجه قرار بگیرد همانطور که این ساختار در برخی شهرهای کشور وجود دارد.

رئیس ستاد گردشگری شهر تهران با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی فرهنگی شهرری همچون مقبره شهید صدوق، امامزاده عبداله، بی‌بی زبیده و آتشکده شهرری گفت: اگر هریک از این ظرفیت‌ها به تنهایی در یک شهر وجود داشت می‌توانست نقطه قوتی در حوزه اقتصادی و گردشگری باشد.

وی افزود: ما برای رسیدن به نقطه مطلوب در حوزه گردشگری شهرری فاصله زیادی داریم. خوشبختانه در سال ۱۴۰۰ کار خوبی در خصوص بازسازی کارخانه سیمان ری شد و صد میلیارد تومان برای این فضا و راه‌اندازی استارت‌آپ‌های فرهنگی و شرکت‌های دانش بنیان در این محل پیش بینی شد.

کاظمی همچنین تصریح کرد: پنج میلیارد تومان اعتبار نیز برای محصور کردن منطقه چشمه علی در نظر گرفته شد. یکی از مشکلات این است که این امکان محصور نیست و نمی‌دانیم چرا مورد بی توجهی میراث فرهنگی قرار گرفته است چون در هر ساعت از شبانه روز امکان وارد شدن آسیب به این مناطق وجود دارد.

وی با بیان اینکه ما وظایف میراث فرهنگی را نیز انجام می‌دهیم اما اختیاری نداریم، تأکید کرد: اگر می‌خواهیم مدیریت واحد شهرداری شکل بگیرد باید از یک جا شروع کنیم. در این دوره با توجه به سیاست شهردار تهران در خصوص بازشناسایی مراکز هویتی تهران و با توجه به اینکه تهران باستان در شهر ری واقع شده است انتظار داریم که توجه ویژه صورت بگیرد.

رئیس ستاد گردشگری شهر تهران با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ظرفیت‌های تاریخی و هویتی در مسیر ورودی شهرری و تهران واقع شده است، گفت: وجود نخاله‌ها در مسیر، استقرار کارخانه سیمان و وجود آلایندگی‌ها یکی از معضلات ما بود و وقتی در نوروز نسبت به جمع آوری نخاله‌ها اقدام کردیم نیروهای راه و شهرسازی اجازه عمل به ما ندادند.

وی همچنین تصریح کرد: یکی از نکاتی که در آن مشکل داریم، اختلال خدمات رسانی در حوزه حریم شهری و تداخل مسائل با فرمانداری، بخشداری‌ها و اداره راه و شهرسازی است که باید برطرف شود چرا که در تغییر چهره شهر اثرگذار خواهد بود.

کاظمی با تأکید بر هتل سازی در این منطقه عنوان کرد: به معاونت شهرسازی شهرداری تهران پیشنهاداتی را در این خصوص ارائه دادیم. پهنه‌های بسیار خوبی در اطراف بارگاه شاه عبدالعظیم داریم که ظرفیت تبدیل شدن به هتل را دارند که اگر شورا در زمینه وضع عوارض و تعرفه‌ها نظر مثبت داشته باشند و با توجه به دیدگاه مساعد شهردار تهران، می‌توان نهضت عظیم هتل سازی را در جنوب شهر تهران ایجاد کرد.

کد خبر 5465346

منبع: مهر

کلیدواژه: مهرشاد کاظمی میراث فرهنگی شهرداری تهران ستاد گردشگری شهرداری تهران کارخانه سیمان کارخانه سیمان ری شهر تهران میراث فرهنگی شورای شهر تهران شهرداری تهران شورای شهر تهران آلودگی هوا شهر تهران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران سازمان تامین اجتماعی گرد و خاک پلیس راهور سازمان محیط زیست شهرداری ماه رمضان 1401 علیرضا زاکانی سازمان هواشناسی بهزیستی شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۷۳۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حل مسائل اجتماعی همواره یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های جامعه‌شناسان و علم جامعه‌شناسی چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ تجربی و عملیاتی بوده است.

صالح‌الدین قادری (دانشیار جامعه‌شناسی دانشگاه خوارزمی) در مقاله‌ای با عنوان «کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار» به این موضوع اشاره کرده است که چیزی که باعث می‌شود سرپرستی زنان خانوار به عنوان یک مساله اجتماعی شناخته شود، موانع و مشکلاتی است که  بر سر راه سرپرستی زنان به وجود می‌آید و باعث می‌شود تا زنان سرپرست خانوار به عنوان قشری آسیب‌پذیر شناخته شوند.

* جیمز کرون و جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی

قادری در این مقاله به این موضوع اشاره می‌کند که جیمز کرون درکتاب جامعه‌شناسی مسائل اجتماعی با توجه به این مهم که چگونه مسائل اجتماعی را حل کنیم؟ چند پرسش اساسی را در این حوزه مطرح می‌کند:

او در ادامه می‌نویسد این سوالات عبارت‌اند از: با وجود پیچیدگی در زمینە حل مسائل اجتماعی ما چگونه به این کار اقدام کنیم؟ آیا باید هرچه را به صورت فردی صحیح می‌دانیم انجام دهیم؟ یا شاید گروهی از جامعه‌شناسان گرد هم آیند و تصمیم بگیرند که چه باید کرد؟ یا اینکه باید هم چنان موضع بی‌طرفانە خود را حفظ و از گرفتن موضع شخصی اجتناب کنیم و فقط آن چه را در زمینۀ حل مسائل اجتماعی می‌دانیم، اظهار کنیم؟ 

ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم

* رویکرد ماکس‌وبر در حل مسائل اجتماعی

به زعم قادری یک رویکرد به تأسی از ماکس وبر معتقد است ما فقط وظیفه داریم واقعیت را بگوییم و آن چه را رُخ داده گزارش کنیم، توصیفی عمیق و فربه از مسأله ارائه کنیم، به تحلیل عوامل علّی، زمین‌های و مداخله‌گر مؤثر بر پدیده بپردازیم، و پیامد‌های احتمالی خواسته و ناخواستە آن را مشخص کنیم و براساس آنها توصیه‌هایی برای بهبود وضعیت انجام دهیم.

قادری در ادامه رویکرد دومی را مطرح می‌کند که در آن این پرسش مطرح می‌شود که ما به صورت عملیاتی و مشخص چه کار باید بکینم؟ و چه طرحی را با توجه امکانات، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود در اندازیم؟ چگونه آن را اجرایی و عملیاتی کنیم؟ و چه مکانیسمی برای پایش، کنترل و نظارت و ارزشیابی آن بگذاریم؟ این رویکرد دوم پرسش‌های اینچنینی را مرتبط نمی‌دانند و درباره آن می‌گویند، کار ما نیست و به ما ارتباطی ندارد. کارفرمایان براساس نیاز‌های خود دانش تخصصی ما را در مورد مسائل به شکلی که توان و ظرفیت و امکانات عملیاتی‌کردن را دارند به کار گیرند.

این پژوهشگر در ادامه می‌نویسد به طور کلی می‌توان گفت این جامعه‌شناسان ورود جامعه‌شناسان به حوزه حل مسائل اجتماعی را جایز نمی‌دانند و دلیل اصلی آنها این است که با ورود جامعه‌شناسان به حل مسائل اجتماعی، سایرین بر بی‌طرفی آنان شک می‌کنند و این باعث خدشه‌دارشدن اعتبار جامعه‌شناسی می‌شود. به نظر این گروه، قضاوت درباره اینکه چه کار باید بکنیم برعهده دیگران است.

* رویکرد کارل ماکس‌ در حل مسائل اجتماعی

به گفته این پژوهشگر در این بین کارل مارکس، گرایش دوگانه‌ای دارند. یعنی هم می‌خواهد به این بپردازد که وضعیت اجتماعی چگونه هست و هم اینکه چگونه باید باشد؟ براساس این جمله از مارکس که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم از گروه اول می‌پرسند که هدف شما از اینکه این همه اطلاعات گردآوری، تشریح و تحلیل و تفسیر کنید و عوامل به‌وجودآورنده پدیده‌ها را مشخص کنید چیست؟

کارل ماکس معتقد است که فیلسوفان فقط جهان را تفسیر می‌کنند، اما نکتۀ مهم این است که بگوییم چگونه تغییرش دهیم

قادری با نگاهی به نظریات متکفران مختلف جامعه شناسی می‌نویسد: این گروه به گام بعدی که تغییر وضعیت موجود است بی‌توجه نیستند. در واقع پرسش این گروه این است که ما که فهم خوبی از پدیده پیدا می‌کنیم و علل و عوامل را می‌شناسیم و پیامد‌ها را می‌دانیم، چرا خودمان وارد میدان حل مسائل نشویم؟ چون ما در این حوزه از همه متخصص‌تر هستیم.

در نهایت اینکه مقالۀ حاضر با تأکید بر رویکرد دوم درصدد ورود به حل مسائل اجتماعی است؛ بنابراین براساس این رویکرد به ارائۀ رویکرد‌های جدید مبتنی بر کمک گرفتن از فنآوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مرتبط با حوزه رویداد‌های استارتآپی است. جامعۀ هدف این مقاله زنان سرپرست خانوار نیازمند به عنوان یک آسیب اجتماعی گروه هدفی هستند که در راستای کاهش آسیب‌پذیری آنها یک طرح ارائه می‌شود.

* چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار

در تحلیل آخر نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که مهمترین چالش‌های موجود در ارائۀ خدمات به زنان سرپرست خانوار در راستای کاهش آسیب‌پذیری این گروه اجتماعی عبارت‌اند از: ۱) ارائۀ خدمات به این زنان از سوی مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به صورت مستمر انجام می‌گیرد، ۲) ساالنه هزینه‌های هنگفتی در این حوزه صرف می‌شود، ۳) فعالیت‌های جزیره‌ای گسترده‌ای از سوی مراکز و نهاد‌های خدمات‌رسانی، دولتی، عمومی وخصوصی ارائه می‌شود، ۴) هیچ مکانیسمی که بتواند این خدمات را به شکل هم‌افزایانه و دارای شمول ارائه دهد وجود ندارد، ۵) هیچ نهاد قابل دسترس، آسان و دارای داده‌های به‌روز به‌عنوان مرجع در این حوزه وجود ندارد، ۶) برخی از مددجویان به دلیل فقدان مکانیسم‌های رصد و پایش و آشفتگی موجود در این حوزه تمرکز خود را از توانمندسازی و اشتغال و کار به گردش میان خدمات‌دهندگان و دریافت خدمات معیشتی تغییر داده و عده‌ای هم به دلیل فقدان چنین مهارتی از خدمات محروم هستند، ۷) میدان ارائۀ خدمات به زنان بر ارائۀ بسته‌های معیشتی تمرکز دارد و کمترین توجه را به کارآفرینی و توانمندسازی دارد، ۸) دانش به‌روز و راهکار‌های عملیاتی و اجرایی که هر روز توسط دیگرانی که با این مسائل درگیر هستند به اشتراک گذاشته نمی‌شود و اقدمات به صورت تجربۀ شخصی و براساس تصمیم‌گیر‌های محفلی پیش می‌رود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • نصب ۳۵ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۷ اصفهان
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • به ظرفیت‌های خدمات‌رسانی مشهد به صورت ویژه پرداخته شود
  • رها سازی آب سد وشمگیر از امروز؛ مردم به حریم رودخانه گرگانرود نزدیک نشوند
  • بهره مندی افراد کم توان خوزستان از خدمات صندوق بیماران خاص
  • ۵۴۳ میلیون دلار، ارزش خدمات باغ ملی گیاه شناسی
  • گلایه شهروندان از اختلال در سامانه آموزش و پرورش