Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، اغلب مهاجرین خارجی در ایران را اتباع افغانستانی تشکیل می‌دهند. مهاجرت اولین افغان‌ها به ایران به ۵۰ سال پیش و حمله شوروی سابق به افغانستان باز می‌گردد. اما این موضوع در سال‌های دهه شصت و با شعله‌ورشدن درگیری‌های داخلی در افغانستان و همزمان با جنگ ایران و عراق شدت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرابت زبانی، فرهنگی و جغرافیایی را می توان از مهم‌ترین علل سرازیر شدن پرشمار افغان‌ها به ایران دانست. ایران نیز همواره خود را متعهد به رفع نیازهای مختلف زندگی مهاجران افغان دانسته است. نیازهایی که به مسکن، اشتغال و تغذیه خلاصه نمی‌شود و ابعاد پیچیده‌تری مانند تحصیلات و به‌ویژه مقاطع دانشگاهی آن را شامل می‌شود. 

دانشگاه‌های داخلی هرساله ظرفیت ویژه‌ای را جهت جذب دانشجویان اتباع خارجی تخصیص می‌دهند. شاید بتوان دانشگاه آزاد اسلامی را بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی میزبان این دسته از دانشجویان دانست. بطوری‌که به گفته علاءالدین بروجردی، معاون بین الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی، تا سال گذشته حدود ۴۰ هزار دانشجوی غیرایرانی در ۵۰ واحد پذیرنده دانشگاه آزاد اسلامی، تحصیل می‌کردند که حدود ۱۰ هزار دانشجو خارجی مقیم و ۳۰ هزار دانشجویان غیر مقیم هستند و به واسطه پذیرش در این دانشگاه در ایران زندگی می‌کنند.

با وجود اقدامات مثبت و موثر این دانشگاه برای تحصیل دانشجویان غیرایرانی، همچنان نواقصی به چشم می‌خورد که به دغدغه فعلی این دانشجویان تبدیل شده‌است. برای مثال عدم پرداخت تسهیلات مالی در تعدادی از واحدهای دانشگاهی به اتباع خارجی، شرایط پرداخت شهریه را برای ایشان کمی دشوار ساخته است. علی نودهی، مدیر بین‌الملل و امور دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان در همین رابطه عنوان کرد: تاکنون حداقل در واحد ما هنوز تسهیلات خاصی برای شهریه دانشجویان غیرایرانی در نظر گرفته نشده است و فعلا صرفا در نحوه پرداخت شهریه با این دانشجویان مساعدت صورت می گیرد اما شیوه نامه تسهیلات در سطح کلان درحال تدوین و بررسی است تا عزیزان غیرایرانی هم بتوانند برای پرداخت شهریه خود مانند سایر دانشجوها از تسهیلات مختلف مالی برخوردار شوند.

محمد شفیع، دانشجوی افغان که در حال تحصیل رشته حقوق خصوصی در مقطع کارشناسی ارشد یکی از واحدهای دانشگاه آزاد است و به نگهبانی ساختمان اشتغال دارد، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، دغدغه های خود و دوستانش را این طور بیان کرد: هزینه شهریه برای ما که معمولا اشتغال مناسبی هم نداریم بسیار سنگین است. خصوصا به این خاطر که میزان شهریه ما به نرخ روز دلار محاسبه می شود ولی پرداخت آن به ریال است. این درحالی است که ما از مهاجرانی هستیم مدت هاست ساکن ایران هستیم و تفاوتی با افراد بومی نداریم؛ زیرا این‌جا را خانه خود می‌دانیم.

عنایت الله که به تازگی به ایران آمده است و در دانشگاه آزاد درس می‌خواند به مسئله دریافت ویزای تحصیلی پرداخت و گفت: با وجود اینکه ثبت نام ما در دانشگاه به راحتی انجام می‌شود و مسئول امور دانشجویان بین‌الملل در واحد ما برخورد خیلی خوبی دارد و همیشه برای رفع دغدغه‌های ما تلاش می‌کند، اما دریافت ویزای تحصیلی فرآیند نسبتا سختی دارد و دانشجوی افغان برای دریافت آن باید به صورت حضوری در افغانستان و یا مرکزی در کیش مراجعه کند. مراجعه به افغانستان با توجه به شرایط ناشی از جنگ اخیر ساده نیست و ما امکان فعلا امکان بازگشت به آنجا را نداریم، چه رسد به این که سفر کنیم و به ایران بازگردیم. همچنین مراجعه به کیش هم با مسافت طولانی و هزینه بالا دشوار است.

گفتنی است، اتباع متقاضی ثبت نام در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند بر اساس لیست رشته‌های موجود در سامانه fstudent.iau.ir، می توانند فرآیند ثبت نام خود را در همان سامانه و طبق دستورالعمل موجود در آن انجام دهند.

انتهای خبر/

حمید انصاری کد خبر: 1136206 برچسب‌ها دانشجویان غیرایرانی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشجویان غیرایرانی دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران رکن تولید هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر ناظمی عصر امروز در جلسه کمیسیون کارگری شهرستان رزن گفت: به منظور حمایت و تلاش در جهت رفع مشکلات کارگران مصمم هستیم.

ناظمی افزود؛ برای حمایت از کارگران، تشدید اجرای طرح طرد اتباع خارجی از شهرستان با توجه به ممنوعیت به کار گیری اتباع خارجی در شهرستان رزن از جمله مباحث مهمی است که خود را موظف به رعایت آن می‌دانیم.

وی به نقش یک کارگر ماهر و باروحیه و پُرانگیزه، در جهش تولید، این نقش را انکارناکردنی و غیر قابل انکار دانست و گفت مدیریت اداره تأمین اجتماعی شهرستان برای کارگران شهرستان رزن جلسات آموزشی را برنامه ریزی و آموزش کارگران در حوزه بیمه را عملیاتی کند.

معاون سیاسی امنیتی فرماندار شهرستان رزن اضافه کرد؛ وظیفه کارفرمایان است شرایط ایمنی و بهداشت محیط کار را برای کارگران در بالاترین درجه تأمین کنند و همچنین از کارفرمایان خواست تا نسبت به تجلیل از کارگران نمونه در طول سال اقدام کنند.

کد خبر 6090311

دیگر خبرها

  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • استفاده از ظرفیت بانوان فعال برای رفع چالش‌های ملی/ پژوهش‌های دینی، مسئله‌محور باشند
  • تحقیر آمریکا در دریا و آسمان‌
  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • کارگران رکن تولید هستند
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد