Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به آغاز تقویم کوچ از بیست‌وپنجم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه هر سال ‌گفت: به‌دلیل خشکسالی و مخاطرات جوی، گزارش‌هایی از ورود زودهنگام عشایر به مراتع می‌شود.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: از مساحت ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتاری استان اصفهان، شش میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار را مراتع تشکیل می‌دهند که با توجه به ذخایر ژنتیکی و گیاهانی که در آن وجود دارد، حفاظت از مراتع بسیار مهم و ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی هرگونه ورود خارج از فصل دام به مراتع را باعث خسارت‌های غیرقابل جبران به مراتع دانست و افزود: حفاظت، قرق و نگه‌داری از مراتع وظیفه منابع طبیعی است؛ همچنین ۱۱ هزار خانواده عشایری در استان سکونت دارند که جمعیت ۶۰ هزار نفری را تشکیل می‌دهند و معمولاً در فصل بهار از استان‌های خوزستان، بوشهر، کهکیلویه‌وبویراحمد و فارس به مناطق ییلاقی ازجمله استان اصفهان حرکت می‌کنند و تا مهرماه در آن استقرار می‌یابند.

مراتع استان در انتظار ورود ۱.۵ میلیون دام عشایر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به استقرار عشایر بختیاری در شهرستان‌های غربی استان از جمله فریدون‌شهر، چادگان، دامنه و داران، گفت: ایل قشقایی نیز در مناطق جنوب از جمله شهرضا، سمیرم و دهاقان ساکن می‌شوند و این عشایر در مجموع یک میلیون دام مولد و حدود ۶۰۰ هزار بره و بزغاله همراه دارند که محصولات پروتئینی را در کنار تولیدات صنایع‌دستی، عسل و سیب‌درختی در برخی مناطق سمیرم به بازار عرضه می‌کنند.

وی طول ایل‌راه‌های عشایر در استان را دو هزار کیلومتر برشمرد و خاطرنشان کرد: در زمان کوچ، این ایل‌راه‌ها برای رفت و آمد و انجام آبرسانی سیار در طول مسیر کوچ، بازگشایی می‌شود، معمولاً تقویم کوچ از بیست‌وپنجم تا سی‌ام اردیبهشت‌ماه هر سال آغاز می‌شود؛ اما به دلیل خشکسالی و مخاطرات جوی گاهی گزارش شده که عشایر زودتر از این زمان حرکت کرده‌اند تا وارد مراتع شوند.

شیشه‌فروش با اشاره به درخواست از سازمان امور عشایر برای رعایت تقویم کوچ در کشور، ادامه داد: جلوگیری از حرکت و استقرار زودهنگام عشایر در مراتع، تخریب و قرق مناطق برعهده این سازمان قرار دارد در کنار آن به اداره کل منابع طبیعی و امور عشایر اعلام شده است که با استان‌های دیگر از جمله خوزستان، بوشهر، کهگیلویه‌وبویراحمد و فارس هماهنگی لازم را انجام دهند تا از ورود زودهنگام و خارج از تقویم کوچ عشایر به مراتع جلوگیری کنند.

خسارت دو دهه خشکسالی به مراتع

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خشکسالی و کاهش بارندگی در استان را مهم‌ترین عامل ایجاد خسارت به مراتع معرفی کرد و گفت: هنوز عشایر وارد استان نشده‌اند تاکید ما این است که تقویم کوچ باید رعایت شود تا ورود زودهنگام عشایر باعث تخریب مراتع نشود؛ به ویژه آنکه به دلیل ادامه شرایط کم‌آبی طی ۲۰ سال گذشته تاکنون بخش‌های زیادی از پوشش‌های گیاهی مراتع تخریب شده است یا خسارت به آن‌ها وارد می‌شود.

وی خواستار اختصاص اعتباراتی از سوی سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور برای احیای این مراتع شد و تصریح کرد: مهم‌ترین دلایل ایجاد آسیب به مراتع عبارتند از ایجاد حریق‌هایی که در فصل‌های مختلف اتفاق می‌افتد و سپس بهره‌برداری بیش از حد از مراتع و لگد کردن جوانه گیاهان در حال رویش در فصل بهار به دلیل ورود و تغذیه زودهنگام دام، به همین دلیل رعایت تقویم کوچ برای پیشگیری از تخریب مراتع و آسیب به آن‌ها ضروری است.

کد خبر 568639

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مراتع و جنگل ها منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان کوچ عشایر تولید دام عشایر بهره برداری از جنگل ها و مراتع تخریب مراتع احیای مراتع شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ورود زودهنگام تقویم کوچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۲۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، گفت: براساس قانون دستگاه‌های اجرایی به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری را برای خدمت‌رسانی به این جامعه تخصیص دهند که هنوز در استان کرمانشاه عملیاتی نشده است. - اخبار استانها -

علی‌جعفر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه جامعه عشایری استان بعد از جامعه شهری و روستایی سومین جامعه استان است اظهار داشت: با وجود اینکه جمعیت عشایر تنها 4.2 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند اما ییشترین نقش را در اقتصاد استان را دارند.

وی با بیان اینکه عشایر استان با داشتن سه میلیون و 400 هزار رأس دام سبک 30 درصد از نیاز پروتئینی استان را تأمین می‌کنند عنوان کرد: 13 هزار و 800 خانوار عشایری استان با 86 هزار نفر جمعیت 6 ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان می‌گذرانند و 6 ماه دیگر را به مناطق گرمسیری استان و استان‌های خوزستان، لرستان و ایلام کوچ می‌کنند.

رضایی گفت: با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان تقویم کوچ عشایر تهیه شده و کوچ از 15 فروردین 1403 آغاز شده و تا 15 اردیبهشت ادامه دارد و بعد از آن می‌توانند وارد مراتع استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: با بخشی از دستگاه‌های مرتبط با عشایر از جمله نیرو انتظامی، مرزبانی و سپاه عشایری برای تأمین امنیت مسیر کوچ عشایر هماهنگی لازم انجام شده که عشایر با آسودگی خاطر کوچ کنند.

وی با اشاره به هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل راهداری به منظور ارائه خدمات به عشایر در مسیر کوچ بیان کرد: آبرسانی و تأمین آب شرب سالم توسط تانکر از وظایف اداره کل امور عشایری است و سوخت مورد نیاز شامل نفت سفید و گاز مایع در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: براساس سیاست سازمان، ما تنها وظیفه تامین آب شرب عشایر را داریم اما با پیگیری و تأمین اعتبار 50 تا 60 درصد آب احشام نیز تأمین می‌شود و بخشی از آب احشام را خود عشایر باید تأمین کنند.

وی عنوان کرد: پنل‌های خورشیدی توسط وزارت نیرو و شرکت توانیر براساس اعتباری که در قانون بودجه مصوب شده تهیه و در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‎گیرد و این پنل تنها برای تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه است اما مقرر شده در صورت تأمین اعتبار عشایری که فاصله کمتری نسبت به برق شهری دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: سهمیه پنل خورشیدی در سال گذشته 800 مورد بوده اما با وجود پیگیری‌های متعدد تنها 400 مورد به ما تخصیص یافته و از طریق قرعه کشی بین عشایر توزیع می‌شود.

رضایی با انتقاد از کم بودن سهمیه آرد عشایر عنوان کرد: سرانه آرد جامعه عشایری 12 کیلوگرم است و مکاتبات متعددی با سازمان برای افزایش این سرانه انجام شده اما باید در شورای آرد و نان کشور مطرح شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی دو بار در سال دام عشایر را به صورت رایگان معاینه و واکسن می‌زنند، گفت: اداره کل امور عشایری به تنهایی قادر به رفع مشکلات این جامعه نیست و براساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری در راستای خدمات رسانی به این جامعه هزینه کنند اما تاکنون عملیاتی نشده و مشکلات همچنان پابرجا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کولیدر منطقه‌ای بکر برای توجه به مسئله گردشگری عشایر است
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • درخواست بهسازی و مرمت راه عشایری قره داغ اهر ارسباران
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بانگ کوچ، طنین زندگی در طبیعت پرسخاوت لرستان
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • اصلاح و بهسازی محور‌های عشایری آبدانان