Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@19:18:22 GMT

اولویت شهرسازی، محله‌سازی و کیفی‌سازی است

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۰۵۰۳۲

اولویت شهرسازی، محله‌سازی و کیفی‌سازی است

به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه‌ای با موضوع شهرسازی و نوسازی املاک فرسوده با حضور مهدی عباسی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شواری اسلامی شهر تهران و رضا شنگی شهردار منطقه ۱۷ و مدیران، معاونین و شهرداران نواحی در سالن جلسات شهرداری منطقه ۱۷ برگزار شد.

شنگی در ابتدای جلسه با اشاره به املاک موجود در حاشیه حریم راه آهن تهران-تبریز و تهران-اهواز گفت: با توجه به محدودیت‌هایی که راه آهن برای این املاک مطرح کرده، تمام تلاش شهرداری در این است که ضمن همکاری با راه آهن، اقداماتی انجام دهد که ضمن حفظ مقررات و ضوابط شهرداری، با این مالکین همکاری شود تا آنها بتوانند املاک فرسوده را نوسازی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهردار منطقه ۱۷ تصریح کرد: با توجه به بافت قدیمی و فرسوده در منطقه ۱۷ و وجود املاکی با مساحت‌های بسیار زیاد در محدوده خیابان قزوین، این خیابان نیازمند اجرای طرحی است که ضمن حفظ سرانه‌های خدماتی و فضای سبز، از حداکثر ظرفیت پلاک‌های تجاری و اداری آن بهره مند شد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود ۵۰ درصد املاک واقع در منطقه ۱۷، جز بافت فرسوده هستند، همچنین با توجه به ریزدانگی و درهم تنیدگی ساختمان‌های موجود و اینکه در سنوات گذشته بخشی از املاک بافت‌های فرسوده، نوسازی شده بودند، اما همچنان برخی از پلاک‌های تک دانه یا چند پلاک در کنار هم به صورت قدیمی و فرسوده وجود دارد.

شنگی افزود: بنابراین تمام تلاش شهرداری منطقه این است که ضمن دعوت از مالکین، به آنها تسهیلاتی طبق ضوابط و مقررات شهرسازی بدهد تا در روند صدور پروانه ساخت این املاک تسریع شود.

در ادامه عباسی گفت: موضوعی که منطقه ۱۷ با آن درگیر است، بافت فرسوده است. کار اجرایی درون بافت فرسوده سنگین و پرهزینه است و نیاز به هزینه مستقیم و ورود شهرداری دارد، چراکه باید املاک تملک و عرصه‌ها آزاد شوند، این مسئله کار مدیران شهری را سخت و زمان بر می‌کند.

وی افزود: وقتی صحبت از جداره‌های منطقه ۱۷ یا بزرگراه آیت الله سعیدی و یا خیابان قزوین می‌شود، صحبت از فرصت سرمایه گذاری می‌شود. مأموریت شما در مدیریت شهری ساختمان سازی و مسکونی سازی نیست و از این مسئله باید به عنوان یک فرصت استفاده شود، اگر این فرصت توانست عرصه را باز و یا فضا ایجاد کند طرح خوبی اجرا می‌شود، اما اگر به سمت مسکونی شدن رفت، با توجه به اینکه به اندازه کافی در این منطقه ساختمان مسکونی وجود دارد، این اقدام خوب نیست.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی گفت: تیم آقای شنگی تیم خوب و امیدوار کننده‌ای است، ایشان از فرزندان منطقه ۱۷ است، امیدوار هستیم در کارهایشان موفق باشند.

وی گفت: مدیران شهری منطقه ۱۷ کار سختی در پیش دارند، شهری که دست خورده، شکل گرفته و نیازمند تغییرات است، تصمیم گیری برای ادامه راه مشکل است. لذا تیم مدیران شهری باید بسیار خلاق باشند و به شکل شبانه روز خدمت کنند تا بتوانند از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنند و تهدیدها را برطرف کنند.

عباسی با تاکید بر اینکه نیازمند مشارکت همه افراد منطقه، در همه سطوح هستیم، اظهار کرد: امروز با مسائلی درگیر هستیم که جدید هستند. موضوع حضور اتباع خارجی در تمام محلات دارای بافت فرسوده وجود دارد که مسائل مهمی در این خصوص مطرح است، مسئله‌ای که برای منطقه می‌تواند فرصت و هم تهدید باشد.

عباسی در ادامه گفت: باید به مسئله اتباع خارجی توجه کافی شود: یکی از مسائل اتباع خارجی، مهاجرت تدریجی سکنه قدیمی و تهدید دیگر مسئله تأمین مسکن و فرصت اشتغال برای ساکنین محلات است.

وی با بیان اینکه در بحث شهرسازی امروز با مسائل جدیدی روبرو هستیم، تصریح کرد: مسئله قیمت مسکن و ساخت مسکن از مسائل جدید شهرسازی است، همچنین اینکه ترافیک افسارگسیخته یکی از مسائل مهم شهر است. مسئله ترافیک بخشی از حمل و نقل عمومی و فرهنگ استفاده از آن است. ما یا تهران را شهری برای سکونت یا شهری برای زندگی می‌خواهیم، باید این دو از هم تفکیک شوند، باید توجه داشته باشیم اینها هر کدام تعریف خود را دارند.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی گفت: معاونین و مدیران شهری باید یک نخبه و تئوریسین شوند و با یک رویکرد استراتژیک مسائل منطقه را برطرف کنند. برای حل مشکلات بایستی خیلی ریز و با جزئیات برنامه ریزی کرد. سوالی که مطرح است این است که نوسازی یا کیفی سازی، کدام یک در شهرسازی ملاک است؟ می‌توان گفت نوسازی مهم است اما کیفی سازی به مراتب مهم‌تر است، لذا باید این مسائل مورد توجه کافی قرار گیرند.

وی افزود: از مدیران شهری تقاضا داریم که در شهر باید محله سازی شود، لذا ضرورت رسیدن به این هدف مهم، این است که همه مدیران شهری منطقه به دنبال محله سازی باشند تا برای منطقه آورده اقتصادی ایجاد شود.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی گفت: علاوه بر نوسازی، مقاوم سازی و کیفی سازی ساختمان‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند که به دنبال کارهای نشدنی و سخت بروید، بنابراین مدیران هم باید کارهای سخت و نشدنی انجام دهند.

عباسی اظهار کرد: در طرح خیابان قزوین و آیت الله سعیدی باید هدف و اولویت مشخص شود و برای آن برنامه ریزی های لازم انجام شود. در این زمینه اولویت اصلی مدیران شهری منطقه ۱۷ نوسازی بافت فرسوده و ایجاد سرانه در حوزه شهری است.

وی تاکید کرد: پیشنهاد ما در نوسازی بافت فرسوده، محله سازی و ایجاد سرانه است، در اینجا اولویت آزادسازی و ایجاد سرانه است که ابزار آن باید به دست آورده شود.

در ادامه عباسی به همراه شهردار و مدیران شهری منطقه طی بازدید میدانی حدوداً ۷ ساعته از محلات زمزم، زهتابی و امام سجاد بازدید کرد، سپس از مجتمع کارآفرینی یونسکو، مجموعه فرهنگی-ورزشی دارالشهدا، مجموعه ورزشی صالحان بازدید کرد. عباسی با همراهی شهردار منطقه ۱۷، در این بازدیدهای میدانی با برخی از شهروندان منطقه از نزدیک گفت و گوی صمیمی داشتند و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات موجود در منطقه قرار گرفتند. در ادامه نیز رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شواری اسلامی شهر تهران و شهردار و جمعی از مدیران شهری منطقه با حضور در مسجد اسلامی با شورایاران محلات منطقه دیدار و گفت و گو کردند. در انتها نیز به زیارت آستان مقدس امامزاده حسن (ع) و شهدای گمنام آرمیده در این آستان مقدس و شهید خلبان مایلی رفتند، سپس به دیدار مادر شهید بهروز صبوری رفتند.

کد خبر 5468300

منبع: مهر

کلیدواژه: آیت الله سعیدی مهدی عباسی شهرداری شهرداری تهران شورای شهر تهران سازمان تامین اجتماعی سازمان زندان ها پلیس راهور سازمان میادین میوه و تره بار شهر تهران ماه رمضان 1401 شهرداری آموزش و پرورش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آلودگی هوا ترافیک علیرضا زاکانی رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی مدیران شهری منطقه بافت فرسوده کیفی سازی محله سازی منطقه ۱۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • شهرداری در حوزه بافت فرسوده چه کرد؟
  • کیفی سازی محصولات لازمه ورود به بازار‌های بین الملی
  • سکونت ۱۰ میلیون ایرانی در بنا‌های ناپایدار
  • ۲۶۵۰۰۰ واحد فرسوده در استان تهران درحال نوسازی است
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • شناسایی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در بافت‌های فرسوده
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان درتوسعه ناوگان هوایی