Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ موانع تولید شیر در استان کهگیلویه و بویراحمد سبب کاهش کمیت و افزایش قیمت آن و همه فراورده‌های لبنی در بازار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد اگرچه از تولیدکنندگان شیر کشور بوده اما موانع تولید این ماده غذایی و پرطرفدار در سبد غذایی مردم موجب کاهش کمیت و افزایش قیمت آن و همه فراورده‌های لبنی در بازار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

شیر و فراورده‌های آن در گروه کالایی لبنیات عضو ثابت و تقریباً جز محصولات ثابت در سبد غذایی خانوارهای کهگیلویه و بویراحمدی است.

زندگی عشیره‌ای و جمعیت بالای عشایر در این استان عاملی شده تا تقریبا در بخش زیادی از خانواده‌های این استان خودمصرفی شیر وجود داشته باشد به طوری که علاوه بر جمعیت عشایری، در روستاها و حاشیه شهر‌ها هم بسیاری از خانواده‌ها یک راس گاو یا بز و گوسفند دارند و شیر تولیدی آن را در خانواده خودشان مصرف می‌کنند.

با وجود همین خودمصرفی‌ها اما استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از تولیدکنندگان شیر در کشور بوده و ماست، پنیر و دوغ مهم‌ترین محصولاتی هستند که از نیازهای روزانه و هفتگی در سبد غذایی مردم است و هر تغییری در قیمت شیر می‌تواند سفره مردم را تحت تاثیر قرار دهد.

کاهش 5318 تنی تولید شیر در استان
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به تسنیم گفت: تولید شیر در سال‌های 1399 حدود هشتاد و دو هزار و 400 تن است که در سال 1400 این میزان به هفتاد و سه هزار و 665 تن کاهش پیدا کرد.

داریوش عباس‌نژاد از کاهش پنج هزار و 318 تنی شیر به نسبت سال قبل خبر داد و افزود: این کاهش تولید نشانه‌ای از وضعیت تورم و ناکافی بودن و همچنین افزایش نهاده‌های دامی است.

عباس‌نژاد بیان کرد: محدودیت‌ها در اعطای تسهیلات سرمایه در گردش و دیگر عوامل موثر در تورم از دیگر موانع پیش‌روی تولید است.

وی همچنین در پاسخ به سوالی پیرامون قیمت شیر گفت: با احتساب هر کیلو شیر با 3.2 درصد چربی، درب دامداری 6 هزار و 800 تومان تحویل عامل‌ها می‌شود. 

عباس‌نژاد ادامه داد: متوسط هزینه نگهداری به ازای هر گاو حدود چهار میلیون تومان است که طبیعی است اگر هزینه نگهداری و تولید از تولید ناخالص بیشتر باشد دامدار مجبور به فروش دام مولد خود می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد پیرامون افزایش قیمت شیر تصریح کرد: دولت باید با ارائه تسهیلات پرواربندی گوشت قرمز را تامین کند و برای تامین نهاده‌های دام مولد تسهیلات سرمایه در گردش بدهد تا تولید شیر مزیت نسبی داشته باشد و دامدار مجبور به کشتار دام خود نشود چرا که قطعا با آزاد شدن قیمت نهاده‌ها و حذف ارز 4200 تومانی قیمت شیر درب دامداری تا 12 هزار تومان هم می‌رسد.

وی ادامه داد: در این صورت پیش‌بینی می‌شود که اگر این وضعیت پیش بیاید، لبنیات تا 50 تا 70 درصد افزایش قیمت خواهد داشت.

عباس‌نژاد این را هم گفت،: که البته با آزاد شدن قیمت نهاده‌های دامی، دست دلالان از نهاده‌های دامی کوتاه می‌شود و این نهاده‌ها صرفا برای دامدار به صرفه خواهد بود و اگر نهاده‌ها به موقع و با ارز شناور در اختیار دامدار قرار گیرد موجب تثبیت قیمت شیر و لبنیات خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: البته پیش‌بینی می‌شود در ارز شناور،  دامداران خرده‌پا و ضعیف آسیب خواهند دید و باید تدابیر لازم اندیشیده شود.

عباس نژاد تخصیص اعتبار سرمایه‌ای برای ایجاد واحدهای تولیدی و حمایت و پشتیبانی از دامداران درسال جاری را از برنامه‌های جهاد است که با توکل بر خدا شاهد بالا رفتن تولید شیر خواهیم بود.

معاون جهاد کشاورزی با اشاره به قطع روند افزایش تولید شیر در مقایسه با سال‌های قبل گفت: تولید شیر درکشور سالانه حدود پنج میلیون و 877 هزار تن است که سهم استان کهگیلویه و بویراحمد در تولید شیر کشور 1.18 درصد است. 

 کمبود نهاده‌تولید مساوی با گرانی است
در همین زمینه خبرنگار تسنیم به سراغ رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج رفت امیر حسینی در پاسخ به سوالی پیرامون گران شدن شیر و مشکلات تولید گفت: یکی از فاکتورهای اصلی روی قیمت مواد دامی و لبنی، خوراک دام است که در سال‌های اخیر افزایش قیمت گوشت و شیر متاثر از مشکلات تامین نهاده‌های دامی بوده است. 

وی با ابراز نگرانی از افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌های دامی از جمله کنسانتره و سویا افزود: خشکسالی‌های بی‌امان و مستمر این سال‌ها عمده دامداران را محروم از خرید و دسترسی به خوراک مورد نیاز دام خود کرده است.

حسینی با تایید فروش دام‌ها و کشتار آنها و همچنین تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدات دامی به علت عدم توان خرید نهاده‌ها، تصریح کرد: داروهای مورد نیاز دام‌های مولد نیز گران شده و در این شرایط با قاطعیت می‌توان گفت در آینده و در حوزه دام به شدت به مشکل خواهیم خورد. 

کمبود نهاده‌های دامی بزرگترین مشکل دامداران استان خراسان رضوی/ پرداخت‌ طولانی کارخانه‌های لبنی تولید شیر را با چالش روبرو می‌کندبحران صنعت دامداری در قطب تولید شیر کشور/ گرانی نهاده‌های دامی دامداران استان لرستان را زمین‌گیر کرد48هزار لیتر شیر خام فاقد مجوز در سرخه کشف شد

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی یاسوج تصریح کرد: قاچاق دام همیشه بوده و تازه نیست و علی‌رغم وجود مراتع گسترده و غنی و آب و هوای متنوع در کشور ما و استان کهگیلویه و بویراحمد اما به دلایل گفته شده تولید در این بخش ریسک بالایی دارد و نیازمند حمایت ویژه دولت از بخش خصوصی است.

انتهای پیام/541/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد نهاده های دامی نهاده های دام تولید شیر افزایش قیمت عباس نژاد نهاده ها قیمت شیر سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۰۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، عملیات اجرایی ساخت سردرب دانشگاه یاسوج سال ۱۳۹۶ آغاز شد.
این سردرب ۱۸ متر ارتفاع و ۲۸ متر طول دارد، استفاده از معماری ایرانی- اسلامی در این طرح مورد توجه است.

طرح کلی سردرب دانشگاه یاسوج دارای ویژگی های خاصی و در جنوب کشور منحصر به فرد است و می تواند معرف استان کهگیلویه و بویراحمد باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت نفت یک‌درصد کاهش یافت
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • ۱۵۰ میلیون تومان هزینه هر سورتی پرواز بالگرد اورژانس
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • اولین دستگاه رادیو تراپی وارد کهگیلویه و بویراحمد شد
  • کوهنوردان کهگیلویه و بویراحمد بر فراز کوه خامی
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • بهره برداری از سردرب دانشگاه یاسوج
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست