Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@03:00:52 GMT

سرانه بدهی خارجی هر آمریکایی 74 هزار دلار

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۲۰۲۳

سرانه بدهی خارجی هر آمریکایی 74 هزار دلار

یک کارشناس مسائل اقتصاد ایران گفت: بدهی خارجی سرانه برای هر ایرانی حدود 100 دلار است که رقم بسیار پائینی محسوب می‌شود، این رقم درآمریکا 74 هزار دلار است.

کامران رحیمی، کارشناس مسائل اقتصاد ایران، در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، در مورد میزان بدهی خارجی ایران اظهار داشت: میزان بدهی خارجی ایران طبق آمارهای بانک مرکزی حدود هشت میلیارد و 470 میلیون دلار است که نسبت بدهی خارجی کشور به تولید ناخالص داخلی کمتر از 2 درصد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این موضوع که این نسبت برای سایر کشورهای دیگر بسیار بیشتر است، ادامه داد: نسبت بدهی خارجی آمریکا به تولید ناخالص داخلی این کشور 102 درصد است. برای برخی کشورهای دیگر این رقم بسیار بالاتر است. به عنوان نمونه این نسبت برای فرانسه ۲۳۰ درصد، سوئیس ۲۸۵ درصد، یونان ۲۹۸ درصد، انگلستان ۳۴۵ درصد است.

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره نزدیک به صفر بودن بدهی خارجی کشور تاکید کرد: بدهی خارجی سرانه برای هر ایرانی حدود 100 دلار است، اما این سرانه برای هر امریکایی حدود 74 هزار دلار است. این مساله نشان می‌دهد، میزان بدهی ایران نسبت به سایر کشورها بسیار پایین بوده و نزدیک به صفر است.

رحیمی به تشریح کیفیت این میزان بدهی پرداخت و تصریح کرد: دو میلیارد دلار این بدهی کوتاه مدت بوده و مابقی آن که حدود 6.3 میلیارد دلار است، بدهی میان مدت و بلندمدت است. یعنی هیج مشکلی در زمینه بازپرداخت این بدهی‌ها با توجه وضعیت فروش نفت و درآمدهای کشور وجود نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه منظور از بدهی خارجی چیست، افزود: بدهی خارجی مجموعه تعهدات ایجاد شده در نتیجه گشایش اعتبار اسنادی، تسهیلات دریافتی از بانک جهانی و سایر سازمان ‌ها و نهادهای بین‌المللی است. همچنین بدهی خارجی می‌تواند شامل تامین مالی پروژه‌‌های عمرانی از طریق فاینانس، پیش فروش نفت و اوراق قرضه بین‌المللی نیز باشد.

 

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: بدهی خارجی ، نسبت بدهی خارحی به تولید ناخالص داخلی ، بدهی خارجی سرانه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بدهی خارجی بدهی خارجی میزان بدهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۲۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • تجارت خارجی استان سمنان ۵۹ درصد رشد داشت
  • حضور ۶۰ ناشر خارجی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • افزایش ۸۰ درصدی ارزش صادرات سمنان در سال جدید
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • بهادری جهرمی: رشد تجارت خارجی فروردین، ۴۸ درصد مدت مشابه سال قبل است
  • مسجد و فرهنگسرا را چرا داخل پارک می‌سازند؟/ تهران خشک به بوستان نیاز دارد