Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@17:41:04 GMT

تفاوت سرخک با آبله مرغان چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۲۷۷۴

تفاوت سرخک با آبله مرغان چیست؟

به گزارش جام جم آنلاین، آینا ریاحی، متخصص کودکان درباره بیماری سرخک، اظهار کرد: سرخک یک بیماری ویروسی است که از طریق ویروس سرخک منتقل می‌شود، علائم اولیه این بیماری می تواند به صورت سرماخوردگی، تب، آبریزش بینی، بی حالی باشد که در کنار آن ضایعات پوستی که راش پوستی نیز گفته می شود به علائم اضافه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مضافاً بر این بیمار می‌تواند درگیری چشمی یا علائم تنفسی به صورت سرفه را به همراه داشته باشد.

وی افزود: بیماری سرخک معمولاً در کودکانی که سالم هستند اگر هم ایجاد شود خطرناک نیست اما در کسانی که نقص ایمنی یا بیماری زمینه ای دارند در موارد نادر نیز در کودکان سالم می‌تواند عوارضی شدیدی را به دنبال داشته باشد.

این متخصص کودکان درباره تفاوت بیماری سرخک با آبله مرغان، خاطرنشان کرد: سرخک یک بیماری واضح و شناخته شده‌ای است که با آبله مرغان و یا سایر بیماری‌های ویروسی متفاوت است، سرخک از نظر سطح درگیری و همراهی علائمی مانند سرفه با آبله مرغان متفاوت است.

وی ادامه داد: در سرخک ضایعات راش‌های پوستی به صورت قرمز رنگ وجود دارد اما در آبله مرغان ضایعات پوستی به صورت تاول بوده وگاهی اوقات زخمی شونده نیز هستند در نتیجه آبله مرغان با سرخک دو بیماری کاملاً متفاوت هستند.

ریاحی درباره علائم سرخک گفت: علائم این بیماری از روز اول با سرماخوردگی شروع می شود، پس از آن به صورت متداول ضایعات پوستی و درگیری ریوی به صورت سرفه ظاهر می‌شود و بعد از طی دوره نقاهت رفع خواهد شد.

وی درباره نحوه درمان سرخک نیز بیان کرد: به تازگی گفته شده سرخک شیوع پیدا کرده است، این ویروس در افرادی که سالم هستند معمولاً یک بیماری است که احتیاجی به درمان خاصی ندارد و خود به خود اصلاح می شود، اما در کسانی که دچار نقص ایمنی هستند و یا بیماری خاص دارند این بیماری می‌تواند حالت شدیدتر و حتی کشنده‌تری داشته باشد.

این متخصص کودکان با اشاره به واکسیناسیون سرخک در کشور، تأکید کرد: در کشور ما واکسیناسیون سرخک در دو مرحله تزریق می‌شود، نخست در سن یکسالی در قالب واکسنMMR و به همراه واکسن اوریون و سرخجه تزریق و دیگری در سن ۱۸ سالگی دز دوم سرخک زده می‌شود.

وی درباره احتمال ابتلای کودکان زیر ۵ سال به سرخک، خاطرنشان کرد: معمولا سرخک کودکان زیر ۵ سال را درگیر می‌کند اما با توجه به شیوع این بیماری نگران کننده، توصیه می کنیم افرادی که در زمینه سرخک کودکان خود را واکسینه کامل نکرده‌اند یا اصلا واکسن تزریق نکرده‌اند برای واکسینه شدن کامل به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

این متخصص کودکان، در پاسخ به این پرسش که اگر دز دوم واکسن سرخک تزریق شده باشد آیا مراجعه بعدی نیاز است، خاطرنشان کرد: در پاسخ به این پرسش باید بگویم خیر نیازی نیست. بلکه راه انتقال این بیماری از قطرات تنفسی و تماس های نزدیک است، توصیه می‌کنیم آنهایی که بیماری زمینه ای یا دارای نقص سیستم ایمنی هستند بچه‌ها در محیط های شلوغ قرار نگیرند تا محفوظ بمانند.

وی ابراز کرد: سرخک در حالت عادی درمان خاصی ندارند بلکه حمایتی است مانند کنترل تب، تأمین آب مورد نیاز بدن اما در مواقع شدید می تواند درگیری شدید ریوی و سیستم مغزی و سیستم عصب مرکزی یا اسهال های شدید را به همراه داشته باشد، در آن زمان احتمالا نیاز به بستری شدن کودک نیز وجود دارد.

منبع: فارس

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سرخک آبله مرغان نقص ایمنی آبله مرغان متخصص کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به خبرنگاران گفت: در سال‌های قبل تعدادی افراد مبتلا به مالاریا در غرب خراسان شناسایی شده بودند که با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.   دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مواردی هم که برای اولین بار در برخی استان‌ها از جمله همدان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و نیز محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در خراسان رضوی و برخی مناطق پاک کشور، ثبت شده، همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده و به علت سفر به مناطق جنوب شرقی بوده است.   وی ادامه داد: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.   غضنفری افزود: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.   وی گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه این بیماری در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی مانند رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.   دکتر غضنفری یادآوری کرد: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.   وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.   دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیش از هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی در قالب شش بیمارستان، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، همچنین ۱۹۵ خانه بهداشت به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش