Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-28@21:32:29 GMT

فیس‌بوک، بهشت قاچاقچیان حیات وحش

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۶۹۸۸

فیس‌بوک، بهشت قاچاقچیان حیات وحش

تحقیقات جدید نشان می‌دهد با وجود تعهد فیس‌بوک برای کمک به مبارزه با تجارت‌های غیرقانونی، این غول فناوری همچنان یک بازار پررونق برای قاچاق آنلاین حیات وحش محسوب می‌شود و همین موضوع مورد اعتراض دوستداران محیط‌ زیست قرار گرفته است.

روزنامه ایران: قاچاق حیات وحش چهارمین فعالیت غیرقانونی فراملی بزرگ جهان محسوب می‌شود که بعد از قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان و جعل در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تجارت چند میلیارد دلاری علاوه‌بر اعمال خشونت نسبت به حیوانات، به خطر انداختن گونه‌های مختلف جانوری و تغییر اکوسیستم‌ها، زمینه‌ساز انتقال بیماری‌های گوناگون (حیوان- انسان) مانند کرونا، ابولا، تب دانگ، سیاه زخم و آنفلوانزای پرندگان از حیوانات به انسان نیز می‌شود. به همین دلیل هم فعالان حوزه محیط‌ زیست از فیس‌بوک می‌خواهند تا سیاست‌هایی را برای پایان دادن به قاچاق حیات وحش ازجمله محدود کردن برخی نتایج جست‌و‌جو و تغییر الگوریتم‌های آنها و همچنین همکاری با مجریان قانون و سازمان‌های دولتی برای مبارزه با قاچاق آنلاین حیات وحش، تقویت و اجرا کند.


الگوریتم‌های ناکارآمد فیس‌بوک

گزارش‌های مؤسسات پژوهشی مختلف ازجمله مؤسسه Avaaz (یک مؤسسه پژوهشی در امریکا) نشان می‌دهد که با وجود تعهد به مبارزه با تجارت غیرقانونی، قاچاق حیات وحش در فیس‌بوک با بیش از 2.9 میلیارد کاربر، در سراسر جهان رشد داشته است. طبق این گزارش، pygmy marmoset کوچکترین میمون جهان، توله ببر، طوطی خاکستری آفریقایی، پلنگ و اسلوت (پلنگ راه راه امریکایی) از جانوران درمعرض خطر انقراض هستند که محققان این مؤسسه به شواهدی از فروش آنها توسط قاچاقچیان در فیس‌بوک دست یافته‌اند.


محققان این مؤسسه طی دو روز موفق شدند تنها با چند کلیک 129 محتوا را که به طور بالقوه مضر شناخته می‌شود در نوار جست‌و‌جوی فیس‌بوک بیابند. این گروه در تحقیق خود به پست‌های فروش یا جست‌و‌جوی یوزپلنگ، میمون، توله شیر و عاج فیل دست پیدا کردند. محققان در یک صفحه فیس‌بوک پستی به نام «فلس‌های پانگولین(مورچه خوار پولک‌دار) و شاخ کرگدن» یافتند که در این صفحه، خریداران و قاچاقچیان در قالب ارسال عکسی از یک پانگولین واقع در قفس با یکدیگر ارتباط می‌گیرند بدون اینکه از کلمات ممنوعه‌ای مانند خرید و فروش این‌گونه جانوری نام ببرند. درواقع در پوشش یک پست با مضمون معرفی پانگولین، خریداران با قاچاقچیان حیات وحش ارتباط برقرار می‌کنند و به خرید و فروش این حیوانات کمیاب می‌پردازند. موضوعی که محققان معتقدند براحتی از چشم فیس‌بوک دور می‌ماند و قاچاقچیان براحتی می‌توانند قوانین این شبکه اجتماعی را دور بزنند.


«روت دلباره» از اعضای حقوقی ارشد مؤسسه پژوهشی Avaaz نیز دراین باره گفت: تحقیقات ما نشان می‌دهد قاچاقچیان از فهرست کردن کالاهایشان برای فروش در گروه‌های عمومی و همچنین از درج شماره تلفن در پست‌های خود ابایی ندارند. درواقع در فیس‌بوک، قاچاق حیات وحش بدون هیچ نگرانی در روز روشن انجام می‌شود. این گزارش نتیجه می‌گیرد که الگوریتم‌های فیس‌بوک با سیاست‌های خود یا تعهد عمومی برای محدود کردن تجارت آنلاین حیات‌وحش، همخوانی ندارد و به جای استفاده از داده‌ها برای کمک به مبارزه با قاچاق حیات وحش، الگوریتم‌های آنها به مجرمان کمک می‌کند تا تجارت خود را توسعه دهند.


یکی دیگر از ایرادهای محققان به فیس‌بوک این است که این پلتفرم بر زبان انگلیسی تمرکز فراوانی دارد و بیشتر صفحاتی که حذف می‌شوند به این زبان هستند درحالی که بخش عمده تجارت، به زبان‌های دیگر انجام می‌شود به این ترتیب قاچاقچیان از دام قوانین فیس‌بوک می‌گریزند.
همچنین گفتنی است که در میان ادعاها مبنی بر اینکه ویروسی که باعث شیوع کووید19 می‌شود ممکن است ازطریق شبکه گسترده تجارت حیوانات چین از سد گونه‌هایی از خفاش‌ها به انسان عبور کرده باشد، قاچاق غیرقانونی حیات وحش بسیار مورد توجه قرار گرفته و از اوایل سال 2020، چین به‌دنبال مقابله با تجارت انواع حیات وحش برای تأمین غذا بوده است. دادگاه عالی چین نیز بتازگی دستورالعمل‌های جدیدی صادر کرده و گفته که تلاش‌های قانونی برای مبارزه با قاچاق باید کل زنجیره، از شکار غیرقانونی گرفته تا پردازش را پوشش دهد.


پاسخ «فیس‌بوک»

شرکت مادر فیس‌بوک یعنی متا هم درمقابل این اتهامات ساکت نمانده و در بیانیه‌ای اعتبار روش‌شناسی و حجم نمونه مطالعه را زیر سؤال برده و یادآور شده که قضاوت در مورد اقدامات اجرایی این شرکت تنها بر اساس 129 پست، غیرمنصفانه است. یکی از سخنگویان متا در این‌باره گفت: این نتایج، تلاش‌های ما برای مبارزه با قاچاق حیات وحش را منعکس نمی‌کند. شرکت ما فناوری‌هایی را برای یافتن و حذف محتواهای نامناسب و هشدار به کاربرانی که چنین مواردی را جست‌و‌جو می‌کنند، معرفی کرده است. ما در فاصله ماه‌های ژانویه تا مه 2021 تنها در اندونزی و فیلیپین، بیش از 1900 گروه فیس‌بوک مرتبط با قاچاق حیات وحش را حذف کردیم ولی مشکل اینجاست که قاچاقچیان برای رسیدن به اهداف خود به طور دائم تاکتیک‌های خود را تغییر می‌دهند. به گفته این سخنگوی فیس‌بوک، دستورالعمل‌های فیس‌بوک محتوایی را که به‌دنبال خرید، فروش، تجارت یا هدیه گونه‌های در معرض خطر انقراض یا قطعات آنها باشد، ممنوع می‌کند.


این سخنگو ادامه داد: امروزه هزاران گونه جانوری و قطعات آنها در بازارهای بین‌المللی به‌عنوان حیوانات خانگی، دارو و لوازم جانبی مد به فروش می‌رسد که درمجموع میلیاردها دلار ارزش دارند و با توجه به سیال بودن و ماهیت ناشناس قاچاقچیان، هرگز اینترنت و بویژه پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، کاملاً عاری از فروش غیرقانونی حیات وحش نخواهد بود. با این حال مردم در فیس‌بوک این شانس را دارند که در گزارش پست‌های مشکوک نقشی ویژه ایفا کنند و در مبارزه برای حفاظت از حیات وحش، صدایی رسا باشند.


تلاش‌های «متا»

اما فیس‌بوک تاکنون چه تلاش‌هایی داشته است؟ از سال 2016، فیس‌بوک و صندوق جهانی حیات وحش (WWF) با شناسایی و حذف فعالیت‌های غیرقانونی که تجارت حیات وحش را در یکی از بزرگترین پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی جهان تقویت می‌کند، با یکدیگر همکاری دارند. به‌عنوان بخشی از این تلاش ها، فیس‌بوک یک پیام هشدار پاپ آپ راه‌اندازی کرده است که در صورت وارد کردن کلمات جست‌و‌جوی خاص مرتبط با حیات وحش، کاربران را درباره تجارت غیرقانونی حیات وحش آگاه می‌کند. به‌عنوان مثال، اگر کاربری بخواهد یک گونه حفاظت شده را همراه با یک فعالیت تجاری جست‌و‌جو کند مانند «ببر + خرید»، هشداری ظاهر می‌شود که نشان می‌دهد حیوان آزاری و فروش حیوانات درحال انقراض یا اعضای آنها همچون عاج فیل یا فلس پانگولین و...در فیس‌بوک مجاز نیست. «جاوانا گرین» از مدیران ارشد این برنامه گفت: این هشدار جدید به میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان درباره چگونگی کمک به جلوگیری از تسهیل ناخواسته تجارت غیرقانونی و نحوه بازدارندگی فعالیت قاچاقچیان حیات وحش اطلاع‌رسانی می‌کند. فیس‌بوک در اینستاگرام نیز به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوای مشکوک (دکمه «آزار حیوانات») را مستقیماً از طریق پلتفرم برای بررسی گزارش کنند.
در سال 2018 نیز این شرکت در ائتلاف تشکیل یافته پایان دادن به قاچاق آنلاین حیات وحش، به دیگر رسانه‌های اجتماعی ملحق شد که هدف آن حذف 80درصدی قاچاق حیات وحش از پلتفرم‌های شرکت‌کننده تا سال 2020 بود؛ هدفی که هنوز محقق نشده است. در این ائتلاف، 37 شرکت آنلاین جهانی تاکنون بیش از 3.3 میلیون فهرست ممنوعه حیات وحش را در پلتفرم‌های مربوطه خود حذف یا مسدود کرده‌اند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آنلاین حیات وحش مبارزه با قاچاق قاچاق حیات وحش نشان می دهد حیات وحش فیس بوک تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۶۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت: با ورود ماموران امنیت اقتصادی و یگان حفاظت منابع طبیعی قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه دستگیر شدند. - اخبار استانها -

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مازندران، گفت: جنوب منطقه جنگلی لفور در حوزه استحفاظی منطقه سوادکوه است و گردشگرانی که در منطقه عبور و مرور داشتند به سامانه 1504 گزارش‌ی مبنی بر قطع درختان جنگلی دادند که بلافاصله تیم عملیاتی یگان حفاظت اداره‌کل منابع‌طبیعی با ورود پلیس امنیت اقتصادی فرماندهی انتظامی استان مازندران به محل اعزام شدند.

وی افزود: با بررسی‌های انجام شده دو نفر از قاچاقچیان منطقه که سازمان‌یافته اقدام به قطع درختان هیرکانی می‌کردند در حال قطع درخت دستگیر شدند و برای متخلفان پرونده قضایی تشکیل شد.

ذکریایی گفت: مردم هرگونه تخریب، قطع درخت، بارگیری چوب آلات جنگلی را به سامانه 1504 اطلاع رسانی کنند.

وی گفت: این افراد تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و تحقیقات روی پرونده در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه در سال جاری اکیپ‌های مختلف نامحسوس را تدارک دیدیم و مأموران در قالب‌های مختلف قاچاقچیان را شناسایی می‌کنند تصریح کرد: جنگل فسیل زنده است و قطع هر درخت قطع تنفس و اکسیژن‌رسانی محسوب می‌شود. این درختان از عصر یخبندان باقی ماندند و آب و خاک را تثبیت می‌کنند. جنگل‌های هیرکانی نقش موثری بر طبیعت مازندران دارند و اکنون وظیفه ماست که میراث ماندگار جنگل را حفظ کنیم و به نسل‌های آینده تحویل دهیم.

فرمانده یگان حفاظت منابع‌طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در ادامه اظهار کرد: حفاظت از جنگل‌ها به حمایت و مشارکت همه دستگاه‌ها نیاز دارد و در مبارزه با قاچاقچیان جنگل‌های لفور سوادکوه گردشگران موضوع را اطلاع دادند و ما در قالب گردشگر توانستیم قاچاقچیان را دستگیر کنیم و تحویل مراجع قضایی بدهیم.

وی درباره حملات سریالی به ماموران منابع طبیعی از سوی قاچاقچیان در ماه‌های اخیر اظهار داشت: گرانی چوب و افزایش تقاضا باعث شده وقتی چوب جنگلی راش، توسکا و چوب ممرز وجود ندارد و در صنایع مبل سازی مورد نیاز است، برخی سودجویان با مالخرها اقدام به قطع درختان کنند. این حرکات از چشم ماموران مخفی نمی‌ماند و با ورود دستگاه قضائی در این زمینه ورود پیدا می‌کنیم.

ذکریایی گفت: تعرض به مأموران به دلیل کشفیات ماه‌های اخیر بوده است. بیشترین پلمب را در مقایسه با سال‌های قبل داشتیم و تیم‌های سازمان یافته منهدم شدند و فضا برای سودجویان تنگ شده است. این افراد گمان کردند با حمله به منازل مأموران منابع طبیعی، آن‌ها دلسرد می‌شوند در حالیکه انگیزه مبارزه بیشتر می‌شود و شاهد هستیم که مأموران منابع طبیعی با کمترین حقوق، در حال  دفاع از عرصه‌ها هستند که باید از این نیروها حفاظت شود.

وی به سودجویانی که از راه فروش چوب قاچاق امرار معاش می‌کنند هشدار داد که قطعا با این قبیل افراد برخورد قاطع می‌شود و ماموران یگان حفاظت، اموال را به بیت‌المال بر می‌گردانند.

این مسئول به جنگل‌نشینان، مسافران و گردشگران جنگلی توصیه کرد هرگونه قطع و حمل چوب‌آلات و قاچاق چوب را به شماره 1504 اطلاع دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندرعباس کشف شد
  • (تصاویر) بهشت اردیبهشت اصفهان
  • بهشت اردیبهشت اصفهان
  • لحظه تعقیب و گریز قاچاقچیان چوب | ویدئو
  • ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز دوغارون
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی
  • کشف بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی
  • بیش از ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی کشف شد