Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ابوالفضل ظهره‌وند» سفیر پیشین ایران در افغانستان در تشریح تبعات کناره‌گیری نمایندگان حزب تحریک انصاف در پارلمان پاکستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: پس از درگیری‌های سیاسی اخیر بالاخره کابینه پیشنهادی از سوی شهباز شریف متشکل از ۳۱ وزیر و شش مشاور سوگند یاد کردند و به هر ترتیب عمران‌خان از رأس قدرت در اسلام‌آباد کنار زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری معتقدند که بحران فعلی در پاکستان با تغییرات سیاسی رخ داده در این کشور تا حد زیادی برطرف شده است، اما مسأله اینجاست که دیوان عالی این کشور هنوز رأی خود در مورد نخست وزیر پیشین پاکستان را صادر نکرده است. از سوی دیگر ۱۲۰ نفر از نمایندگان حزب تحریک انصاف در پارلمان که رهبری آن به عهده عمران‌خان بود، از سمت خود کناره‌گیری کردند و به همین دلیل اوضاع به هیچ وجه عادی نیست. در این میان توجه داشته باشید که کناره‌گیری این میزان از نمایندگان پارلمان نه تنها قوه مقننه پاکستان را با چالش عجیب و غریب رو به رو می‌کند، بلکه اساساً با این اقدام، دولت شهباز شریف هیچ مشروعیتی ندارد.

وی ادامه داد: معتقدم کابینه فعلی به دلیل درگیری‌های حزبی و بحرانی که در درون پارلمان اتفاق افتاده نمی‌تواند آنگونه که انتظار می‌رود فعالیت کند و از سوی دیگر همانگونه که در ابتدا به آن اشاره کردم، رأی دیوان عالی پاکستان صادر نشده است و ما شاهد یک بلاتکلیفی و بحران سیاسی در داخل اسلام‌آباد هستیم. در شرایط کنونی، اشخاصی مانند مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جماعت اسلامی پاکستان که چندی پیش با حزب مسلم‌لیگ علیه عمران‌خان همراه بود، حالا معتقد است که باید انتخابات زودهنگام برگزار شود. همین اظهارات وی اساساً یک چرخش سیاسی را به نفع عمران‌خان نشان می‌دهد و دلیلش این است که اساساً بحث عدم مشروعیت دولت مطرح است. در این میان عمران‌خان اخیراً بازهم از طرفداران خود خواست تا در خیابان‌ها تجمع کنند و برای آنها سخنرانی کرد که این موضوع در صورت استمرار می‌تواند هزینه‌هایی را برای سایر احزاب به وجود بیاورد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: نخست وزیر پیشین پاکستان در واقع در حال مخابره کردن یک پیام سیاسی است؛ چراکه از ۱۹۴۷ میلادی که پاکستان از هند جدا شد و اعلام استقلال کرد، او دومین نفری است که توسط پارلمان کنار گذاشته شده است. بر این اساس عمران‌خان با فراخوان طرفدارانش به دنبال آن است تا اوضاع را به نفع خود تغییر دهد. از سوی دیگر باید توجه داشته باشید که ارتش هم به سمت و سوی دیگری رفته و به نظر می‌رسد تنها راه برای گذار از وضعیت کنونی برگزاری انتخابات زودهنگام است. این در حالی است که بسیاری معتقدند باید همچنان منتظر رأی دیوان عالی پاکستان بود. از سوی دیگر شاید رئیس‌جمهوری پاکستان در حال تبادل نظر در پشت پرده با دیوان عالی کشورش است؛ چراکه محکوم کردن عمران‌خان در شرایط کنونی واقعاً می‌تواند بحران‌ساز باشد و حتی وضعیت را به تقابل خیابانی بکشاند.

ظهره‌وند افزود: دولت شهباز شریف پس از سوگند خوردن و تشکیل کابینه، بدون شک روزهای سختی را در پیش دارد. او به دنبال آن است تا بتواند مناسبات پاکستان را بین چین و آمریکا تعریف کند و به نوعی یک توازن مشخص در روابط کشورش با پکن و واشنگتن به وجود بیاورد. اگر این وضعیت درست شود و او بتواند اوضاع را بر اساس آنچه که گفته می‌شود، هدایت کند، بدون شک عمران خان از صفحه سیاست حذف می‌شود و برخورد با او می‌تواند مسأله‌ساز شود. توجه داشته باشید که عمران‌خان در عمل با چینی‌ها همسو بود ولی حالا طیف منتسب به شهباز شریف خواهان میانه‌روی هستند که بعید می‌دانم این مسائل به صورت صحیح پیاده‌سازی شود. آنها اگر بخواهند با کمترین هزینه، پرونده عمران خان را جمع کنند و بی‌ثباتی حاکم نشود باید یک رسم‌الخط سیاسی مشخص داشته باشند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که در پاکستان ثبات برقرار باشد برای ایران هم چالش خاصی به وجود نمی‌آید اما عدم ثبات در پاکستان می‌تواند بر روی تحولات سیاسی افغانستان هم تاثیر بگذارد و این روند می‌تواند چالش‌هایی را برای ایران به وجود بیاورد. از سوی دیگر اگر ساختار سیاسی، امنیتی و قضایی پاکستان بخواهند عمران‌خان را دستگیر و از صحنه سیاست حذف کنند باید توان مقابله با تحریک طالبان پاکستان را هم داشته باشند. بر این اساس فکر نمی‌کنم پاکستان بتواند به وضعیت قبلی و میانه‌روی میان چین و آمریکا برگردد. نکته مهم این است که پکن و واشنگتن در بسیاری از موارد در حال نزاع پنهان و آشکان با یکدیگر هستند و قاعدتاً پاکستان نمی‌تواند در شیار موجود میان دو کشور زیست کند. بر همین اساس کار برای شهباز شریف و کابینه وی به شدت سخت خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان ایران پاکستان چین آمریکا شهباز شریف مسلم لیگ مولانا فضل الرحمان عمران خان تحریک انصاف پاکستان سوی دیگر دیوان عالی کناره گیری شهباز شریف عمران خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرد: قصد کسانی که مصوبه پارلمان اروپا علیه آذربایجان را ترویج می‌کنند، منحرف کردن توجه از مشکلات واقعی و فشار اجتماعی-اقتصادی و سیاسی جامعه خود اروپایی است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان به قطعنامه مورخ 25 آوریل پارلمان اروپا واکنش نشان داد.

آیخان حاجی‌زاده رئیس دفتر مطبوعاتی این وزارتخانه مصوبه پارلمان اروپا را بی‌اساس دانست.

به گفته وی، وضعیت حقوق بشر در جمهوری آذربایجان به وضوح تحریف شده است.

حاجی‌زاده خاطرنشان کرد: تصویب خودکار چنین قطعنامه‌های یک‌جانبه و مغرضانه بدون ارزیابی کافی مدت‌هاست که برای پارلمان اروپا عادی شده است. این اقدام چیزی جز دستور سیاسی روشن تعدادی از نیروها در اروپا با هدف بدتر شدن روابط با آذربایجان نیست. در چنین فضایی، اعضای گروه خاصی از پارلمان اروپا که بر اساس ملاحظات داخلی و منافع شخصی خود هدایت می‌شوند، صرفاً مشغول تبلیغ تصویری تحریف‌شده از وضعیت آذربایجان هستند.

او معتقد است: قصد کسانی که تصویب چنین اسنادی را ترویج می‌کنند، منحرف کردن توجه از مشکلات واقعی و فشار اجتماعی-اقتصادی و سیاسی جامعه اروپایی است. علاوه بر این، درخواست برای تحریم آذربایجان تنها روابط بین آذربایجان و اتحادیه اروپا را پیچیده می‌کند.

این مقام وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان از پارلمان اروپا خواست تا در امور داخلی آذربایجان مداخله نکند و از مداخله در دادگاه‌ها دست بردارد.

در 25 آوریل، پارلمان اروپا قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری آذربایجان تصویب کرد.

نمایندگان اروپایی از مقامات باکو خواستند فوراً و بدون قید و شرط الهامیز قلی‌اف مدافع حقوق بشر را که در دسامبر 2023 دستگیر شد و سایر زندانیان سیاسی از جمله شهروندان اتحادیه اروپا و سایر کشورها را آزاد کنند.

پارلمان اروپا همچنین از کمیسیون اروپا دعوت کرد تا موضوع «تعلیق مشارکت استراتژیک با جمهوری آذربایجان در زمینه انرژی» را بررسی کند.

از مجموع 529 نماینده شرکت‌کننده در رأی‌گیری، 474 نماینده به این مصوبه رأی موافق، 4 نفر رأی مخالف و 51 نماینده رأی ممتنع دادند.

اعضای پارلمان اروپا اصرار دارند که هرگونه توافقنامه مشارکتی در آینده با آزادی همه زندانیان سیاسی و بهبود وضعیت حقوق بشر در کشور مرتبط باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند
  • آحارونوت: زمان آن رسیده کابینه نتانیاهو کنار برود
  • لیونی خطاب به نتانیاهو: اسرائیل در ورطه «سقوط آزاد» است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • زندان را به سازش با کسانی که پاکستان را به بندکشیدند،ترجیح می‌دهم
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • کنعانی: تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • کنعانی: توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند