Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس‌جمهور چین یک "ابتکار امنیتی جهانی" را پیشنهاد کرد که اصل "امنیت تفکیک ناپذیر" را حفظ می کند؛ مفهومی که روسیه نیز آن را تصویب کرده است هر چند که وی جزئیات بیشتری درباره نحوه اجرای آن ارائه نکرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شی جینپینگ، رئیس‌جمهور چین طی یک سخنرانی ویدئویی خطاب به مجمع سالانه اقتصادی آسیا موسوم به مجمع "بوائو آسیا" گفت که جهان باید به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها احترام بگذارد و در عین حال به نگرانی‌های امنیتی "مشروع" همه توجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شی جینپینگ در این گردهمایی برگزار شده در محل جزیره هاینان در جنوب چین گفت: ما باید اصل تفکیک ناپذیری امنیت را حفظ کنیم، یک معماری امنیتی متعادل، موثر و پایدار بسازیم و با ایجاد امنیت ملی بر اساس ناامنی در سایر کشورها مخالفت کنیم.

روسیه در مذاکرات درباره اوکراین تاکید کرده دولت‌های غربی به یک توافقنامه سال ۱۹۹۹ مبتنی بر اصل "امنیت غیرقابل تفکیک" ، اینکه هیچ کشوری نمی‌تواند امنیت خود را به قیمت ضرر رساندن به دیگران تقویت کند، احترام بگذارند.

چین و روسیه هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک شده‌اند در حالی که پکن از محکوم کردن حمله ۲۴ فوریه روسیه به اوکراین که از سوی مسکو به عنوان یک عملیات ویژه برای غیرنظامی کردن این کشور یاد می شود خودداری کرد. چین توسعه ائتلاف ناتو به سمت شرق را مقصر بحران اوکراین خوانده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره سخنرانی شی جینپینگ طی یک نشست مطبوعاتی عادی در واشنگتن اظهار کرد، چین "به تکرار طوطی وار برخی از چیزهایی که ما از سمت کرملین شنیده‌ایم" از جمله مفهوم "امنیت غیر قابل تفکیک" ادامه میدهد.

پرایس تاکید کرد که چین در صورت حمایت مادی از جنگ روسیه در اوکراین با تبعات جدی مواجه خواهد شد اما واشنگتن هنوز شاهد آنکه پکن آن نوع کمک را به مسکو بدهد نبوده است.

پرایس گفت که آمریکا به حمایت از نظام بین المللی مبتنی بر قوانین که با شرکای همفکر خود بر اساس احترام به حقوق بشر، حاکمیت و حق تعیین سرنوشت ساخته، ادامه خواهد داد.

وی گفت: ما متعهد به حمایت از سیستم‌های مختلفی هستیم که برخی کشورهای سراسر جهان کته روسیه و جمهوری خلق چین در میان آنها هستند - به دنبال به چالش کشیدنشان و در مواردی خاص به دنبال تخریب و حتی نابود کردن آن‌ها هستند.

تحلیلگران خاطرنشان می کنند که این اولین بار است که چین در راستای دفاع از مفهوم "امنیت غیرقابل تفکیک" خارج از بافت بحران روسیه و اوکراین و همراه با پیامدهایی بر اقدامات آمریکا در آسیا، استدلال می کند.

لی مینگجیانگ، یک استاد دانشکده مطالعات بین الملل راجاراتنام سنگاپور گفت: اگر چین اقدامات آمریکا و متحدانش در مورد تایوان یا دریای چین جنوبی را به عنوان بی اعتنایی به نگرانی‌های امنیتی خود تلقی کند می‌تواند مفهوم "امنیت غیرقابل تفکیک" را برای آنکه مدعی جایگاه اخلاقی برتر در تلافی جویی شود، مورد استناد قرار دهد.

شی جینپینگ همچنین بر مخالفت چین با تحریم‌های یکجانبه و "اعمال اختیار قضایی خارج از حوزه اختیار" بدون اشاره مستقیم به مجازاتهای غرب علیه روسیه به دلیل حمله این کشور به اوکراین، تاکید کرد.

چین بارها از تحریم‌های غرب از جمله تحریم‌ها علیه روسیه انتقاد کرده است، اما همچنین مراقب بوده که به مسکو کمکی که منجر به اعمال تحریم‌ها علیه پکن شود ارائه نکند.

شی جینپینگ تاکید کرد، برای تثبیت زنجیره تامین جهانی به تلاش‌هایی نیاز است، اما همچنین گفت که اقتصاد چین انعطاف‌پذیر است و روند بلندمدت آن تغییر نکرده است.

شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین گفت که دولتش از گفتگوها برای حل و فصل مناقشه‌های بین‌المللی حمایت می‌کند اما مخالف استفاده از «اهرم تحریم» علیه کشورها است.

رئیس جمهوری چین گفت: «ما متعهد به حل و فصل مسالمت‌آمیز اختلاف‌ها میان کشورها از طریق گفتگو و مذاکره هستیم. از همه تلاش‌هایی که برای حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران‌ها انجام می‌شود، حمایت می‌کنیم. با استانداردهای دوگانه و اعمال تحریم‌های یک‌جانبه مخالف هستیم.»

با وجود این شی جین پینگ گفت که چین همچنان متعهد به احترام به استقلال و تمامیت ارضی همه کشورها است و مسیر مداخله نکردن در امور داخلی کشورها را دنبال می‌کند.

البته رئیس جمهوری چین در این سخنرانی اشاره مستقیمی به اقدامات تنبیهی غرب علیه روسیه نکرد.

برخی از تحلیلگران سیاسی بر این نظرند که چین در حال بررسی بحران اوکراین است تا دریابد که در خصوص موضوع تایوان باید چگونه عمل کند. تایوان و چین در پی یک جنگ داخلی در سال ۱۹۴۹ از هم جدا شدند اما چین این جزیره را بخشی از خاک خود می‌داند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: شی جینپینگ تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۷۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی جهانی «حمایت از فلسطین» به ونزوئلا رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، هزاران دانشجو در ونزوئلا روز سه‌شنبه در شهر کاراکاس پایتخت این کشور برای حمایت از مردم فلسطین به خیابان‌ها آمدند.

دانشجویان در حالی که از دانشگاه بولیواری به سمت مجلس ملی می رفتند، پوسترهایی را حمل می کردند و شعارهایی علیه تجاوزات و نسل کشی اسرائیل در فلسطین سر می دادند.

«فادی الزابن»، سفیر فلسطین در این تظاهرات گفت: «فلسطین ۷۵ سال منتظر عدالت بوده و از حق موجودیت خود دفاع کرده است. اسرائیل نوار غزه را به قبرستان کودکان و زنان تبدیل کرده است. من می پرسم چند کودک دیگر باید قبل از رسیدن ما به استقلال بمیرند؟»

وی گفت که اسرائیل در غزه ۵۰۰ مدرسه و مرکز آموزشی به همراه پنج دانشگاه را ویران کرد و ۸۰ رئیس دانشگاه را کشته است.

این نخستین تظاهرات حمایت از فلسطین در ونزوئلا نیست و در جریان جنگ علیه غزه تا کنون در چند نوبت مردم ونزوئلا خواستار توقف جنگ غزه شده‌اند.

نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا روز دوشنبه گفته بود: «جوانان جهان باید برای افشای نسل‌کشی مردم فلسطین [با مجوز بنیامین] نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به خیابان‌ها بریزند و خواستار صلح فوری باشند.»

پیش از این نیز، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا قوانین بین اللملی را نقض و هرج و مرج به پا می‌کند.

پیشتر نیز، نیکلاس مادورو گفته بود که اسرائیل بیمارستان‌های نوار غزه را بمباران و بیماران، مجروحان و آوارگان فلسطینی را قتل‌عام می‌کند. رئیس‌جمهور ونزوئلا افزوده بود که رژیم صهیونیستی بذر یک ایدئولوژی خطرناک‌تر از نازیسم را ابتدا علیه مردم فلسطین و سپس همه ملت‌های عربی و اسلامی و همچنین مسیحیان کاشته است.

کد خبر 6093687

دیگر خبرها

  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • تحلیلگر سابق سیا: غرب نفوذ پوتین را دست کم می‌گیرد
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • مدودف: سلاح‌های روسیه دشمنان را می‌لرزاند
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • جنبش دانشجویی جهانی «حمایت از فلسطین» به ونزوئلا رسید
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت