Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@08:03:22 GMT

آلودگی هوا خطر ابتلای جوانان به کرونا را افزایش می‌دهد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۴۸۰۰۲

آلودگی هوا خطر ابتلای جوانان به کرونا را افزایش می‌دهد

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که آلودگی هوا خطر ابتلا به کووید-۱۹ را در میان جوانان افزایش می‌دهد.

به گزارش ایسنا، متخصصان موسسه "کارولینسکا" در این مطالعات، ارتباط میان قرار گرفتن خانه ۴۰۰۰ جوان ساکن استکهلم در معرض آلاینده‌های هوا و تست مثبت کووید که از آن‌ها گرفته شده بود را بررسی کردند.

آن‌ها دریافته‌اند که قرار گرفتن در معرض برخی آلاینده‌های مرتبط با ترافیک، خطر ابتلا به کووید را تا ۷ درصد افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"اریک مِلِن"، استاد متخصص اطفال و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ۷ درصد زیاد به نظر نمی‌رسد، اما با توجه به اینکه تمام افراد کم‌وبیش در معرض آلاینده‌های هوا قرار دارند، این ارتباط ممکن است برای سلامت عمومی بسیار مهم باشد.

متخصصان در این مطالعه، پروژه‌ای مبتنی بر جمعیت که بیش از ۴۰۰۰ شرکت‌کننده در استکهلم را از بدو تولد تحت نظر داشته با فهرست بیماری‌های واگیردار ملی سوئد موسوم به "اسمینت" (SmiNet) یا "سیستم نظارت بر بیماری‌های واگیر در سوئد" ادغام کردند.

آن‌ها ۴۲۵ نفر را شناسایی کردند که بین مه ۲۰۲۰ تا پایان مارس ۲۰۲۱، آزمایش سندرم حاد تنفسی (سارس-کووید-۲) در آن‌ها مثبت اعلام شده بود. میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۲۶ سال و ۵۴ درصد آنان نیز زن بودند.

سپس متخصصان رابطه میان ابتلا به کووید و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های هوا را در روز‌های قبل از اعلام آزمایش مثبت شرکت‌کنندگان، در روز آزمایش و در روز‌های کنترل بعدی مطالعه کردند. هر شرکت‌کننده در این موقعیت‌های متفاوت مسئول کنترل خود بود.

در عین حال غلظت روزانه آلاینده‌های مختلف هوا در خانه شرکت‌کنندگان از جمله کربن سیاه و اکسید‌های نیتروژن با استفاده از مدل‌های پراکندگی برآورد شد.

این مطالعه که در نشریه "جاما نتورک اوپن" منتشر شد، نشان داد که قرار گرفتن در معرض کربن سیاه و ذرات آلاینده با قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر و ۲.۵ میکرومتر، با افزایش خطر مثبت شدن تست کووید-۱۹ در این افراد مرتبط است. بعلاوه هیچ ارتباطی هم بین خطر ابتلا و قرار گرفتن در معرض اکسید‌های نیتروژن وجود نداشت.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، "اولنا گروزیوا"، دانشیار موسسه پزشکی محیطی در موسسه کارولینسکا، گفت: نتایج ما به شواهد فزاینده‌ای اضافه می‌کند که نشان می‌دهد آلودگی هوا در بروز کووید-۱۹ نقش دارد و موید مزایای احتمالی بهبود کیفیت هوا به شمار می‌رود.

اکنون محققان در حال بررسی رابطه میان آلاینده‌های هوا و عوارض بعد از کووید در جوانان هستند

منبع: فرارو

کلیدواژه: آلودگی هوا کرونا قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا خطر ابتلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون

به گزارش خبرآنلاین، آسترازنکا شرکت بزرگ تولیدکننده دارو سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت می‌تواند عوارض جانبی لخته خون و کاهش پلاکت‌ ایجاد کند.

تسنیم در خبری نوشت: آسترازنکا ـ شرکت بزرگ تولیدکننده دارو ـ سرانجام پس از چندسال تایید کرد که واکسن کرونای این شرکت با نام تجاری کوویشیلد (Covishield) که در سطح گسترده‌ای استفاده شده، ممکن است عوارض جانبی نادر از جمله لخته خون و کاهش پلاکت‌ خون ایجاد کند.

شرکت بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا، کوویشیلد را با همکاری دانشگاه آکسفورد ساخت و تولید آن در دوران همه‌گیری کرونا در مؤسسه سرم هند انجام شد. این واکسن در بیش از ۱۵۰ کشور از جمله انگلیس و هند تزریق شد.

یافته‌های برخی پژوهش‌های انجام‌شده در دوره همه‌گیری نشان می‌داد که این واکسن در محافظت مقابل ویروس کرونای جدید بین ۶۰ تا ۸۰ درصد مؤثر است.

با وجود این، یافته‌های پژوهش‌های بعدی نشان داده که این واکسن ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد لخته خون شود که می‌تواند مرگبار باشد.

تعدادی از افراد در بریتانیا یک شکایت جمعی را ثبت و اعلام کرده‌اند که این واکسن منجر به بروز مرگ و میر و صدمات شدید منجر شده و در پی دریافت غرامت تا ۱۰۰ میلیون پوند برای حدود ۵۰ قربانی هستند.

در حالی که آسترازنکا ادعای افراد را رد می‌کرد، برای اولین بار در یکی از مدارک دادگاه تایید کرده است که این واکسن در موارد بسیار نادر، باعث سندرم لخته خون می‌شود که علامت اصلی ایجاد لخته خون و تعداد پایین پلاکت خون در انسان است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901644

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت