Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس در حالی هفته پایانی فروردین ماه را به آخر رساند که جریان خروج سرمایه حقیقی که در ماه های گذشته به یک مشکل برای بازار سرمایه تبدیل شده بود، جای خود را به ورود پول داد تا همین مساله باعث رونق و رشد معاملات خرد در بازار سهام شود.

به نظر بسیاری از کارشناسان کمبود نقدینگی در بازار سرمایه به دلیل خروج پول سهامداران خرد به یک مشکل بزرگ در بازار سرمایه تبدیل شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل این روزها تا حدودی برطرف شده است. اما تا زمانی که اعتماد کامل به بورس بازنگردد این مساله هم چنان پابرجاست و ممکن است دوباره روند خروج پول از بازار سهام شروع شود.

* دو تصمیم اعتمادساز در بازار سهام

اقدامات و تصمیمات سازمان بورس می تواند بر افزایش اعتماد به بازار نقش قابل توجهی داشته باشد. در هفته های اخیر سازمان بورس دو تصمیم مناسب جهت ارتقای شفافیت و افزایش سوددهی و رفع موانع موجود در بورس گرفته است.

یکی از تصمیمات اخیر سازمان بورس، افزایش عمق مظنه قیمت‌ها در معاملات بود این بدان معناست که همه فعالان بازار سرمایه می‌توانند تا ۲۰ ردیف سفارشات خرید و فروش را ببینندکه این اقدام می‌تواند با برخی از محاسن همراه شود. این تصمیم به سرمایه ‌گذارانی که در بازار در حال معامله هستند، کمک می کند بر اساس دسترسی‌‌های ایجاد شده در زمینه عمق بازار، تصمیماتی با دانش و علم بیشتر نسبت به حمایت ها و مقاومت های قیمتی موجود بگیرند.

این اقدام زمینه ساز عدالت معاملاتی برای معامله ‌گرانی است که از طریق سامانه ‌های معاملاتی آنلاین و سامانه معاملاتی در تالارهای شرکت بورس در حال فعالیت هستند؛ بنابراین به واسطه چنین اقدامی دسترسی یکسانی برای همه معامله‌ گران فراهم می ‌شود.

تصمیم دوم نیز به افزایش دامنه نوسان از 5 به 6 درصد باز می گردد. محدودیت دامنه نوسان که پدیده صف نشینی در بورس را در کشور ایجاد کرده است، در صورتی که برطرف نشود، می تواند سهامداران را به دلیل یک محدودیت مصنوعی از این بازار خارج کند.

همین مساله سبب خواهد پول های وارد شده به بورس به سمت سایر بازارها حرکت کرده و مشکل هجوم نقدینگی در آن بازارها و کمبود نقدینگی در بورس را ایجاد کند.

* ورود پول حقیقی پس از هفته ها خروج سرمایه

در هفته پایانی فروردین ماه، شاهد ورود پول حقیقی در سه روز شنبه، یکشنبه و دوشنبه بودیم و در روزهای سه ‌شنبه و چهارشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی بود.

در مجموع کل هفته 288 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی 57 میلیارد تومان بود. این در حالی است که در هفته پیش از آن حدود 1000 میلیارد تومان پول از بورس خارج شده بود.

* افت میانگین هفتگی ارزش صف‌های خرید و فروش

میانگین ارزش صف‌ های فروش در هفته اخیر 6.6 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته‌ پیشین 185 میلیارد تومان کمتر بود و افت 97 درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته 12 میلیارد تومان بود که در روز چهارشنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز دوشنبه برمی‌گردد که 1.2 میلیارد تومان بود.

میانگین ارزش صف ‌های خرید نیز در هفته پایانی فروردین ماه 337 میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته 9 میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف ‌های خرید 3 درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته 437 میلیارد تومان بود و در روز یکشنبه ثبت شد و پایین ‌ترین رقم به روز دو‌‌شنبه برمی‌گردد که 210 میلیارد تومان بود.

محاسبه مازاد تقاضا یا عرضه در بازار سرمایه نشان می دهد روند مازاد تقاضا در بورس در هفته گذشته روند نزولی داشته و ممکن است در هفته آینده مازاد تقاضا جای خود را به مازاد عرضه بدهد.

بورس در هفته پایانی فروردین ماه روند مثبتی به خود گرفت و تقریبا همه شاخص های عملکردی این بازار روند صعودی داشتند. بازدهی شاخص کل در این هفته 4 درصد و صعود شاخص کل هموزن 4.8 درصد بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه بازار سهام بورس ارزش صف های خرید ارزش صف های فروش ورود پول حقیقی سهامداران خرد هفته پایانی فروردین ماه میلیارد تومان بازار سرمایه پول حقیقی ورود پول ارزش صف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۲۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و در راستای برنامه وزارت نیرو برای اصلاح نظام مالی صنعت برق، شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور موظف شدند بخشی از انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تهیه کنند.

بر اساس آخرین آمار و ارقام مرتبط با معاملات شرکت‌های توزیع برق در بورس انرژی، در هفته نخست شروع معاملات برق در این بازار تعداد ۱۷۹ معامله صورت گرفت که ارزش این معاملات ۱,۲۱۱ میلیارد ریال بود. در این هفته که حجم معاملات روزانه برق به یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۲۵۸ مگاوات ساعت رسید، همچنین پایین‌ترین قیمت بازار ۸۵۰ ریال و بالاترین قیمت نیز ۱,۲۰۰ ریال بود.

در معاملات هفته نخست ۳۲ شرکت توزیع برق در معاملات اقدام به خرید برق کردند و در مقابل ۱۰ نیروگاه خصوصی و ۱۸ نیروگاه دولتی نیز اقدام به فروش برق کردند که سهم نیروگاه‌های دولتی ۵۴ درصد و سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی نیز ۴۶ درصد بود.

با تزریق ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت هفتگی به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع، امکان معاملات به صورت مستمر با هدف اصلاح جریان مالی و ایجاد شفافیت قیمتی و کاهش نقش دولت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6089877 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • افت تراز یک پله‌ای ارزش دلاری بورس تهران!
  • قیمت نفت از نردبان عوامل مثبت بالا رفت
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • کاهش ۱۰۰ درصدی تصادفات فوتی در کردستان
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی