Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@04:37:17 GMT

باید داعش در افغانستان را جدی گرفت

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۵۵۵۵۷

باید داعش در افغانستان را جدی گرفت

رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه خاطر نشان کرد: تلاش کشورهای همسایه برای ایجاد ثبات در افغانستان به دلیل رویکرد یک جانبه گرایی طالبان تاکنون نتیجه نداشته و امیدواریم که طالبان به این مسئله مهم توجه کند و دولت فراگیر تشکیل دهد.

محسن پاک آیین در گفت وگو با ایران اکونومیست در خصوص تحولات افغانستان به ویژه وقوع انفجارهای شدید طی هفته های اخیر اظهار داشت: از 24 مرداد 1400 که افغانستان در اختیار طالبان قرار گرفت و اشرف غنی از کشور فرار کرد و همچنین بعد از خروج خفت بار آمریکایی ها مشخص بود که یکی از خطرات و آسیب های جدی برای آینده افغانستان حضور گروه تروریستی تکفیری داعش در این کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در واقع آمریکا بعد از شکست داعش در سوریه و عراق باقی مانده آن ها را با چراغ سبز دولت وقت به افغانستان آورد و در مناطق شمالی مستقر کرد و به طور غیرمستقیم هم مورد حمایت قرار داد. هدف اصلی آمریکا این بود نوعی بی ثباتی در افغانستان ایجاد شود تا بتواند اهداف خودش را محقق کند.

رئیس سابق ستاد امور افغانستان وزارت خارجه همچنین بیان کرد: سلسله انفجارهایی که در هفته های اخیر در افغانستان رخ می دهد بیانگر این است که داعش حضور دارد چه آن هایی که داعش مسئولیت آن را بر عهده می گیرند و چه در مورد اتفاقاتی که داعش سکوت می کند اما نوع کار و روش و اقدامات بیانگر این است که توسط این گروه تروریستی صورت می گیرد.

پاک آیین افزود: متأسفانه دولت مستقر فعلی یعنی طالبان نسبت به این موضوع بی اعتنا بوده و آن را جدی نگرفته است اما از همان ابتدا سران طالبان اعلام کردند که داعش خطر جدی برای افغانستان نیست و در این زمینه اغراق می شود اما امروز می بینیم که حملات گروه تروریستی در ولایت های مختلف نشانگر این است که داعش جهت تثبیت موقعیت خود فعال بوده و چه بسا ممکن است به زودی مطالباتی را از دولت داشته باشد در غیر این صورت آسیب جدی برای افغانستان خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد: هدف داعش ایجاد تفرقه میان اقوام و مذاهب افغانستان و ایجاد نوعی بی ثباتی است که امکان دارد در آینده این ادعا را داشته باشند که برای کمک به افغانستان می‌بایست طالبان امتیازاتی را به داعش بدهد تا آن ها اقداماتشان را متوقف کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد: دولت تمامیت خواه طالبان متأسفانه بی اعتنا به سایر اقوام و مذاهب و گروه های ذی نفوذ به راه خود ادامه می دهد و به دنبال این است که دولت خود را تقوتی کند و همچنان از تشکیل دولت فراگیر امتناع می کند. در حالی که اقدامات تروریستی و مسئله مهاجرین همچنین مشکلات اقتصادی و امنیتی کشورهای پیرامونی و همسایگان افغانستان را آزار می دهد و همه این ها به این دلیل است که طالبان به دنبال ایجاد دولت فراگیر و با ثبات در افغانستان نیست و از سوی همسایگان و جامعه جهانی هنوز به رسمیت شناخته نشده است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تلاش کشورهای همسایه هم برای کمک به افغانستان و با ثبات سازی آن به دلیل رویکرد یک جانبه گرایی طالبان تا به حال به نتیجه نرسیده و امیدواریم که طالبان به این آسیب جدی توجه کند و شاهد ثبات در این منطقه و کشور باشیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: محسن پاک آیین ، داعش افغانستان ، دولت فراگیر در افغانستان ، طالبان افغانستان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: محسن پاک آیین داعش افغانستان دولت فراگیر در افغانستان طالبان افغانستان دولت فراگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۵۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی

وزارت صنعت و تجارت طالبان اعلام کرده است که این گروه در نشستی با هیأت ترکمنستانی روی موضوعات مختلف اقتصادی و تجارتی گفت‌وگو کرده‌ است.

این وزارت روز جمعه، ۷ ثور از برگزاری این نشست خبر داده و گفته است در این نشست بر روی ایجاد مرکز بزرگ و مشترک لوژستیکی در تورغندی و توافق‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه میان طالبان، ترکمنستان و قزاقستان گفت‌وگو شده است.

وزارت تجارت طالبان همچنان گفته است که در این نشست بر افزایش صادرات سنگ‌های معدنی افغانستان از جمله مرمر، آهک و سمنت تاکید صورت گرفت.

انکشاف خط‌آهن افغانستان، تسهیل انتقال نفت و گاز، رفع قرنطینه بر کالاهای صادراتی افغانستان و توسعه روابط بانکی از دیگر محورهای بحث هیأت‌های دو طرف عنوان شده است.

دو طرف همچنان بر سر برگزاری نشست سه‌جانبه میان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان توافق کرده‌اند.

هیأتی از ترکمنستان به ریاست محمدخان چاقییف، رییس اداره ترانسپورت و ارتباطات کابینه ترکمنستان سه روز پیش به کابل آمد و طی این سفر با مقام‌های مختلف طالبان در کابل دیدار کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • طالبان سه کشور همسایه را به حمایت از داعش متهم کرد | همسایه سوم کدام است؟
  • نشست دوجانبه طالبان و هیأت ترکمنستانی
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • طالبان به دنبال دانش خودروسازی
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند