Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@20:27:06 GMT

(تصاویر) کشف یک جانور دریایی عجیب ۴۵۰ میلیون ساله!

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۶۰۴۸۱

(تصاویر) کشف یک جانور دریایی عجیب ۴۵۰ میلیون ساله!

فرارو- در یک کشف جالب توجه در کانادا، دیرینه شناسان فسیل به خوبی حفظ شده بندپایی ۴۵۰ میلون ساله را کشف کردند که با ظاهر عجیب خود به نظر می‌رسد اولین نمونه کشف شده در نوع خود محسوب می‌شود.

به گزارش فرارو، این کشف در نزدیکی ساحل شرقی دریاچه سیمکو در جنوب انتاریو کانادا و در یک معدن سنگی رخ داد که واسطه کشف تعداد بی شماری از فسیل‌های دریایی در آن، به «پمپئی پارینه سنگی» در نزد دیرینه شناسان مشهور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک تیم تحقیقاتی گزارش داد که در این منطقه گونه‌ای موجود دریایی که Tomlinsonus dimitrii نامیده شده را کشف کرد. این موجود در واقع، گونه‌ای از یک گروه منقرض شده از بندپایان معروف به مارلومورف‌ها است که تقریباً ۴۵۰ میلیون سال پیش در دوره اردویسین زندگی می‌کردند.

دانشمندان می‌گویند، اغلب فسیل‌های یافت شده از جانوران دریایی در این منطقه که تعداد آن‌ها کم هم نیست، حاوی بخش‌های سخت جاندار بوده که به طور طبیعی شانس بیشتری برای دوام در برابر گذشت زمان دارد. اما گونه تازه کشف شده به طور کلی موجودی با اندام‌های نرم بوده و همین امر کشف جدید را شگفت انگیزتر می‌کند. جوزف مویسیوک، نویسنده اصلی این مطالعه و دکترای اکولوژی و زیست‌شناسی تکاملی در دانشگاه تورنتو و محقق موزه سلطنتی انتاریو تورنتو (ROM) می‌گوید: «انتظار نداشتیم که گونه‌ای با بدن نرم در این مکان پیدا کنیم.»

مویسیوک افزود: «وقتی به فسیل‌ها فکر می‌کنیم، معمولا چیز‌هایی مانند استخوان‌ها و پوسته‌های سخت دایناسور به ذهن متبادر می‌شود. به عبارت دیگر، حفظ بافت‌های نرم اتفاقی بسیار نادر است و تنها چند مکان در سراسر جهان وجود دارد که موجودات نرم بدن در آن‌ها یافت شده است.» این نمونه تازه کشف شده دارای یک محافظ سر پرآذین است که شامل دو شاخک منحنی پوشیده شده با خار‌های پر مانند است. بدن تکه تکه شده این حیوان شبیه بدن بندپایان دیگر مانند حشرات و عنکبوت‌ها است و دارای مجموعه‌های متعددی از اندام‌های تقسیم شده، از جمله یک جفت اندام بسیار غیر معمول است.

مویسیوک گفت: «زیر سر این جاندار، این جفت اندام شگفت‌انگیز وجود دارد که بسیار دراز هستند که در انتهای آن برآمدگی‌های پا مانندی دارند. ما فکر می‌کنیم این جاندار به احتمال زیاد از آن‌ها برای باز کردن مسیر خود در کف دریا استفاده کرده است. همچنین به نظر می‌رسد که این جاندار عجیب کور بوده است، زیرا اصلاً چشم ندارد.» محققان تابستان گذشته این بندپای عجیب را در جریان یک حفاری رسمی در یک معدن فعال متعلق به گروه تاملینسون که یک شرکت خدمات زیرساختی مستقر در شرق کانادا، کشف کردند. دیرینه شناسان این گونه جدید را Tomlinsonus dimitrii نامگذاری کردند که اشاره به گروه Tomlinson دارد که به آن‌ها اجازه حفاری در معدن خود را داده است.

قبل از این حفاری، که توسط جورج کامپوریس، نویسنده مقاله و یک تکنسین مستقل دیرینه شناسی که از سال ۲۰۱۴ بر روی بستر‌های فسیلی معدن تحقیق می‌کرد، رهبری می‌شد، مارلومورف‌ها عمدتاً در مکان‌های فسیلی قدیمی‌تر مانند دوره کامبرین بورگس شیل و در کوه‌های راکی بریتیش کلمبیا یافت شدند. به گفته دیرینه شناسان، نمونه تازه توصیف شده شبیه گونه دیگری از بندپایان نرم بدن منقرض شده به نام Marrella splendens است که در بورگس شیل یافت شده است. معدن دریاچه سیمکو، مشابه بورگس شیل، زمانی در آب غوطه ور بود و بخشی از دریای کم عمق گرمسیری بود که بخش زیادی از کانادا امروزی را پوشش می‌داد. در طی میلیون‌ها سال، بستر دریا از رسوبات ناشی از طوفان پوشیده شد.

مویسیوک گفت: «آنچه می‌بینیم دفن سریع این موجوداتی است که در این کف اقیانوس مسطح و کم‌عمق زندگی می‌کردند و مکرراً با جریان‌های گل و لای بزرگ زیردریایی که از رویداد‌های طوفانی می‌آمدند، دفن شدند. طوفان‌هایی که به این منطقه کم عمق می‌رسیدند، کل ارگانیسم منطقه را در زیر گل و لایی که با خود می‌آوردند، مدفون می‌کردند، به همین دلیل است که ما به این سایت لقب «پالئو پمپئی» دادیم. این ارگانیسم‌ها دقیقاً در جایی که زندگی می‌کردند دفن شدند و چیزی که می‌بینیم در واقع همان حالت جاندار در زمان دفن شدن است.»

مویسیوک و همکارانش امیدوارند که این کشف به «پر کردن شکاف» در پرونده فسیلی این گروه از بندپایان کمک کند. نمونه Tomlinsonus dimitrii اکنون در مجموعه ROM است و در حال حاضر در گالری Willner Madge به عنوان بخشی از نمایشگاه «طلوع زندگی» موزه به نمایش گذاشته شده است. نتایج این تحقیق در ۲۴ مارس و در نشریه Journal of Paleontology به چاپ رسیده است.

منبع: sciencealert

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

منبع: فرارو

کلیدواژه: فسیل جانور دریایی دیرینه شناسی دیرینه شناسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • اقدام عجیب مارچلو بیلسا: یک بازیکن آماتور به تیم ملی اروگوئه دعوت شد!
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • موش این گونه پورشه ماکان را نابود کرد
  • عکس ماکرو از حشره اجتماعی با سابقه‌ای 130 میلیون ساله
  • چین با بذرهای فضایی کشاورزی می‌کند!
  • خودتخریبی در نظام های سیاسی
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • نخستین دوره برداشت جلبک‌های دریایی در چابهار آغاز شد
  • این تصاویر رییس جمهورها را به گونه‌ای که تا به حال ندیده‌اید نشان می‌دهد!
  • ببینید | بارش باران سیل‌گونه در اتوبان یادگار امام تهران