Web Analytics Made Easy - Statcounter

پارلمان عراق امروز جلسه‌ای با حضور وزیر خارجه این کشور درمورد حملات نظامی ایران و ترکیه در خاک این کشور برگزار کرد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از شفق نیوز، در این نشست که فواد حسین، وزیر خارجه عراق و نزار الخیرالله، معاون ارشد وزارت خارجه نیز حضور داشتند، نمایندگان پارلمان از وزیر خارجه خواستند که توضیحاتی در خصوص حملات ایران و ترکیه در خاک عراق ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حاکم الزاملی، نایب رئیس پارلمان عراق در سخنرانی خود در آغاز جلسه گفت: حسن العذاری، عضو کمیسیون روابط خارجه و رئیس فراکسیون جریان صدر خواستار برگزاری این جلسه به منظور بررسی اقدامات برخی کشورهای همسایه به ویژه ایران و ترکیه شده و 50 نماینده این درخواست را امضا کرده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، ارتش ترکیه به تازگی عملیاتی نظامی را علیه نیروهای پ‌ک‌ک در شمال عراق آغاز کرده است. ایران نیز هر از چند گاهی دست به حملاتی علیه پایگاه‌های نیروهای معاند نظام یا کانون‌های تهدید در خاک عراق می‌زند که عمدتا به دلیل پاسخگو نبودن دولت مرکزی عراق درباره فعالیت‌های ضد ایرانی در خاک عراق، صورت می‌گیرد.

ایران اخیرا یک مرکز راهبردی متعلق به رژیم صهیونیستی در اربیل را مورد هدف موشکی قرار داد که با انتقاد برخی جریان‌های عراقی مواجه شد، این درحالی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران پیش از این چندین بار نسبت به فعالیت رژیم صهیونیستی و برخی گروه های معاند علیه امنیت ملی ایران از داخل خاک عراق به مقامات بغداد و اقلیم کردستان هشدار داده بودند.

سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران دوشنبه ۲۳ اسفندماه در نشست مطبوعاتی خود در این خصوص گفت:‌ به هیچ وجه پذیرفته نیست که یکی از همسایگان ما که روابط عمیقی با ما دارد و در سطوح مختلف تعامل بین دو کشور وجود دارد کانون ایجاد تهدید برای ایران باشد. این کانون تهدید شدن به یک کشور ثالث برنمی‌گردد. رژیم صهیونیستی بارها و بارها از داخل خاک عراق ناامنی ایجاد کرده است. برخی تجمعات ضد انقلاب در اقلیم کردستان و گروه‌های تروریستی در این منطقه صورت گرفته است. در یک سال گذشته چندین بار به دولت مرکزی عراق در این زمینه تذکر داده شده است. در خفا و به صورت آشکارا تأکید شده که اجازه ندهند که مرزهای عراق مرزهای ناامنی برای ایران باشد.

همچنین ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد در گفت وگو با شبکه الشرقیه در پاسخ به سوالی در این باره گفت: من در دیدار با مسئول وزارت خارجه عراق این مساله را شرح دادم و گفتم که حاکمیت عراق برای ما کاملا مورد احترام است اما شما باید نگرانی های امنیتی جمهوری اسلامی ایران را از بین ببرید، ما نباید از یک طرف دوست باشیم و از یک طرف گام هایی برداشته شود که امنیت ایران را به خطر بندازد برای مثال گروه های معارض جمهوری اسلامی ایران در خاک اقلیم کردستان چکار می کنند؟ اینها پایگاه هایی دارند و دائما درحال رفت آمد به خارج و اقلیم کردستان هستند، بدتر از همه این ها، این گروه ها وارد خاک ایران می شوند و اقدامات امنیتی انجام می دهند سپس به خاک اقلیم بازمی گردند.

وی در پاسخ به این سول که منظور از این گروه ها کدام اند گفت: حزب دموکرات کردستان ایران و پایگاه آن ها در کوی سنجق در اقلیم کردستان که این یک امر علنی است و هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند، همچنین پژاک و گروه های دیگر. بنابراین ما در وهله اول از مقامات اقلیم کردستان و عراق می خواهیم که به فعالیت این گروه ها پایان دهد.

 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: روابط ایران و عراق ، رژیم صهیونیستی ، پارلمان عراق ، فواد حسین وزیر خارجه عراق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روابط ایران و عراق رژیم صهیونیستی پارلمان عراق فواد حسین وزیر خارجه عراق رژیم صهیونیستی اقلیم کردستان ایران و ترکیه پارلمان عراق وزیر خارجه خاک عراق گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۲۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید

رئیس جمهور با بیان اینکه ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد، تصریح کرد: ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز _دوشنبه ۱۷ اردیبهشت_ در دیدار آقای «نیچروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق با بیان اینکه روابط کردستان با ایران بر پیوندهای تاریخی، ملی، دینی و فرهنگی استوار است، اظهار امیدواری کرد که این سفر به نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه عراق قوی و تقویت وحدت و انسجام در چارچوب عراق واحد همواره مورد اهتمام و تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده است، گفت: حمایت‌های ایران از کردها چه در زمان رژیم صدام، چه قتل عام حلبچه و حمله داعش اثبات می‌کند که ایران پشتوانه‌ای بزرگ و دوست روزهای سخت عراق و کردستان است.

دکتر رئیسی با اشاره به اینکه دولت و ملت ایران، امنیت عراق را به مثابه امنیت خود می‌شمارند، افزود: ما نسبت به حسن نیت و دوستی برادران عراقی و کرد خود اطمینان داریم، اما با توجه به کینه‌ورزی دشمنان از جمله رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، انتظار داریم دولت عراق و اقلیم کردستان به طور مطلق از هرگونه سوءاستفاده عناصر دشمن صهیونیستی و عناصر ضد انقلاب از خاک این منطقه علیه ایران جلوگیری به عمل آورند.

رئیس جمهور ضمن قدردانی از اقدامات دولت عراق و نیز اقلیم کردستان در اجرای مفاد توافقنامه امنیتی فیمابین، بر اجرای کامل و دقیق این توافق تاکید و تصریح کرد: خلع سلاح کامل و عدم حضور عناصر ضد انقلاب در خاک عراق یک ضرورت است.

آیت‌الله رئیسی همچنین تاکید کرد: ایران مانعی برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و مراودات تجاری با اقلیم کردستان ندارد. ما مرزهای طولانی میان دو طرف را فرصتی ارزشمند برای ارتقای سطح روابط می‌دانیم، اما امنیت اساس و بستر ضروری هر نوع همکاری و گسترش تعاملات است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم عناصر معاند و بدخواهان روابط دوستانه و صمیمی طرفین اخلالی در مسیر گسترش همکاری‌های فیمابین ایجاد کنند، اظهار داشت: نگاه مسئولان باید فراتر از بدخواهی بیگانگان معطوف به طراحی و اجرای راهکارهای توسعه روابط در مسیر تامین منافع متقابل میان ایران با عراق به طور عام و اقلیم کردستان به طور خاص باشد.

«نیچروان بارزانی» نیز در این دیدار ضمن ابراز خوشحالی از تجدید دیدار خود با رئیس جمهور کشورمان، با بیان اینکه اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی، در طول سالیان متمادی همسایگی، پیوندهایی عمیق را میان دو طرف ایجاد کرده است، از جمهوری اسلامی ایران به عنوان دوست روزهای سخت و کشوری که همواره در هنگام بروز مشکلات کنار عراق و اقلیم کردستان بوده است، صمیمانه قدردانی کرد.

رئیس اقلیم کردستان عراق با قدردانی از نقش شهید قاسم سلیمانی در امنیت و بقای کردستان تاکید کرد: شالوده عراق جدید و روابط امروز فیمابین برآمده از همکاری مبارک ایران و عراق است و لذا ایران برای ما صرفاً یک همسایه نیست. اگر انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی نبود، معلوم نبود جنبش کرد امروز چه سرنوشتی داشت. رعایت حرمت این همکاری‌ها و تعاملات خط قرمزی است که ما هرگز از آن عبور نخواهیم کرد.

بارزانی با بیان اینکه مرزهای ایران و اقلیم کردستان حتی در دوران کرونا نیز بسته نشد، گفت: انتظار ما از ایران آن است که همچنان برای رفع مشکلات در عراق و ساختن کشوری آباد و پیشرفته در کنار ما باشد. روابط گذشته ما افتخارآمیز است و تلاش ما بر این است که آینده‌ای درخشان و بهتر از گذشته بسازیم.

رئیس اقلیم کردستان تصریح کرد: هیچ عقل سلیمی اجازه نمی‌دهد ما روابط با کشوری قدرتمند و دوست را به همکاری با رژیمی که امروز در بدترین موقعیت خود قرار دارد، ترجیح دهیم. رئیس اقلیم کردستان عراق همچنین بر پایبندی بر اجرای کامل توافق امنیتی ایران و عراق تاکید کرد.

کد خبر 751126

دیگر خبرها

  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • دیدار امیرعبداللهیان و نیچروان بارزانی
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان عراق با امیرعبداللهیان
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بارزانی به دیدار رئیسی رفت + تصاویر
  • اربیل: در روزهای سخت اولین تماس ما با جمهوری اسلامی ایران است
  • 5 محور مهم سفر بارزانی به تهران چیست؟ | درخواست ویژه اربیل از تهران
  • رئیس اقلیم کردستان عراق وارد تهران شد