Web Analytics Made Easy - Statcounter

«فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح ابعاد و دلایل پیشنهاد رئیس جمهوری اوکراین برای دیدار با پوتین به منظور پایان دادن به جنگ در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اینکه رییس جمهوری اوکراین اقدام به برگزاری مصاحبه و نشست خبری با رسانه‌ها در ایستگاه متروی کی‌یف کرده، به نوعی به ما می‌گوید که آنها خودشان را آماده مقابله با بمباران هوایی پایتخت کشورشان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان بر اساس سوابق روسیه (قبل و بعد از فروپاشی شوروی) که کارنامه خوبی به حساب نمی‌آید و مملو از خشونت و تجاوز بوده، اساساً اوکراین در یک گذرگاه سیاسی حساس اسیر شده است. فارغ از مسائل انسانی و احساسی، باید دانست که جنگ اوکراین سال‌هاست شروع شده و حالا ما ادامه آن را از سال ۲۰۱۴ به صورت دیگری مشاهده می‌کنیم. از اعلام استقلال جزیره کریمه و الحاق آن به خاک روسیه گرفته تا اعلام سقوط شهر بندری ماریوپل، همه و همه بخشی از همین جنگ به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: روس‌ها به نوعی برای خودشان حق و حقوقی قائل شده‌اند و آن هم تامین منافع‌شان در اوکراین است و به هر ترتیب می‌خواهند این حق را بگیرند. مسکو در گذشته در مناطقی مانند چچن، داغستان و حتی اینگوش به صورت یک جانبه و بر اساس یک مدل خاص ورود کرد اما در مورد اوکراین که روزی بخشی از خاک شوروی سابق بوده به گونه‌ای دیگر رفتار می‌کند. از سوی دیگر در این میان توجه داشته باشید که ما شاهد جنگ منابع در پرونده اوکراین هستیم. غرب بر اساس پیاده‌سازی راهبردهای خود در دهه‌های گذشته، دچار کمبود منابع شده و روسیه حالا مملو از منابعی است که چشم‌داشت به آن یک منازعه اقتصادی، سیاسی و نظامی را رقم زده است. در این میان در اوکراین ما شاهد دو طیف مختلف هستیم. طیف نخست کاتولیک‌های غرب‌گرایی هستند که از زلنسکی و اقدامات کشورهای غربی حمایت می‌کنند و بخشی دیگر ارتدوکس‌های شرق‌گرا یا بهتر بگوییم، روس‌گرایی حضور دارند که به دنبال جلب و جذب حمایت روسیه هستند.

این دیپلمات پیشین کشورمان گفت: این شکاف نسبی حالا با توجه به تقویت جبهه شرقی توسط روس‌ها می‌تواند بیشتر به چشم بخورد. معتقدم جنگ روسیه و اوکراین محکوم به شکست است و ادامه این جنگ از پیش شکست خورده بود. در این میان اتفاقاتی که در ماریوپل و همچنین در برخی از شهرهای شرقی اوکراین رخ داده به نظر می‌رسد که می‌تواند وضعیت مذاکرات میان کی‌یف و مسکو را تهدید کند. رئیس جمهوری اوکراین پیشنهاد دیدار و مذاکره مستقیم با ولادیمیر پوتین را داده است و از سوی دیگر اعلام کرده که اگر روس‌ها بخواهند در مناطق شرقی و بخصوص ماریوپل از خشونت بیش از حد استفاده کنند یا اینکه این مناطق را یک جمهوری‌ خودخوانده بدانند، احتمالاً مسائل و مشکلات جدی پیش می‌آید. به همین دلیل است که زلنسکی در متروی کی‌یف‌ این مسا‌ٔله را برجسته می‌کند و از آنجا مسکو و غرب را در جریان تصمیماتش قرار می‌دهد.

 وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مو‌ٔلفه‌های مذکور فکر می‌کنم که فعلاً مذاکره و دیدار رؤسای جمهوری روسیه و اوکراین اجرایی نخواهد شد. روس‌ها به دنبال آن هستند که تا یک جبهه قدرتمند و جدید در شرق اوکراین به وجود بیاورند و از سوی دیگر تصور می‌کند که مسکو با تضعیف کی‌یف به دنبال آن است تا باز هم خواسته خود یعنی عدم پیوستن اوکراین به ناتو و همچنین عدم مسلح ماندن این کشور را مطرح کند. در این میان حتی فنلاند و سوئد از سوی روسیه خطاب قرار گرفتند و این می‌تواند یک مشکل جدی قلمداد شود؛ چراکه این دو کشور به صورت سنتی بی‌طرف بوده‌اند و حالا به نظر می‌رسد که بیش از گذشته به سمت ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه روسیه گام برمی‌دارند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

کلیدواژه: روسیه مسکو ولادیمیر پوتین اوکراین کییف ولودیمیر زلنسکی روس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۴۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه اعلام کرد در شرایط حاضر هیچ بستری برای آغاز گفت‌وگوهای صلح بین اوکراین و روسیه وجود ندارد.

وی با اشاره به شکست گفت‌وگوهای مقامات اوکراینی و روس در ماه‌های اولیه جنگ در استانبول ترکیه گفت: دلیل امتناع اوکراین از ادامه مذاکرات در استانبول فشار مستقیم از سوی لندن بود، باقی همه حدس و گمان است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خردادماه پارسال در نشست با رهبران آفریقایی که با هدف میانجی‌گری مذاکرات صلح بین مسکو و کی‌یف، به روسیه سفر کرده بودند، برای نخستین بار اسنادی محرمانه را افشا کرد!

پوتین در این نشست فاش کرد که پس از «توافق صلح پارسال بین مسکو و کی‌یف در ترکیه»، نیروهای روسیه از کی‌یف و مناطق تحت کنترل اوکراین خارج شده بودند. وی اضافه کرد که «پس از خروج داوطلبانه نیروهای روسیه به عنوان بخشی از این توافق، کی‌یف از امضای توافق خودداری کرده است.»

به گفته پوتین، مسکو و کی‌یف در بهار ۲۰۲۲ در استانبول به طور ضمنی با پیش‌نویس این توافق که «پیمان بی‌طرفی دائمی و ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین» نام داشته، موافقت کرده بودند و پس از آنکه روسیه به تعهدات خود ذیل این توافق عمل کرده و از کی‌یف خارج می‌شود، اوکراین بدعهدی کرده و از امضای توافق خودداری می‌کند.

براساس این سند، انگلیس، چین، روسیه، آمریکا، فرانسه و ترکیه به عنوان ضمانت‌دهندگان ایفای نقش می‌کردند. به باور پوتین، عدم تعهد کی‌یف به این توافق ناشی از «اقدامات و تلاش‌های مخرب غرب» بوده است. رئیس جمهور روسیه به نقل از گزارش نشریه «فارین اِفرز»، خاطرنشان کرد که این تحولات (بدعهدی اوکراین) با سفر بوریس جانسون، نخست وزیر وقت انگلیس به کی‌یف تلاقی داشته و جانسون، طلایه‌دار تلاش‌های غرب برای مانع‌تراشی در مسیر اجرای این توافق بوده است.

به نوشته این نشریه، چند منبع آگاه پیش‌تر درباره تأثیر تلاش‌های جانسون برای متوقف کردن مذاکرات، روشنگری و تأیید کرده بودند که در جریان سفر به کی‌یف، جانسون، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را ترغیب کرده تا مذاکرات با روسیه را به دو دلیل اصلی متوقف کند؛ نخست آنکه «مذاکره با پوتین ممکن نیست» و دوم اینکه «غرب در حال حاضر (در آن برهه) آمادگی پایان جنگ را ندارد.»

کد خبر 6089884

دیگر خبرها

  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین
  • افشای جزئیات توافق شکست خورده میان روسیه و اوکراین
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • کمبود شدید سرباز در اوکراین/ ارسال مهمات غربی چاره کار نیست
  • پیام زلنسکی در سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل
  • افشاگری دی‌ولت از سند محرمانه‌ای که می‌توانست به جنگ اوکراین پایان دهد
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست
  • پنتاگون مخفیانه موشک‌های ATACMS به اوکراین داد