Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها – با افزایش قیمت گوشت و مرغ در استان کرمانشاه و کاهش کیفیت آن گرایش مردم به استفاده از کشتار غیرمجاز و ذبح غیرمجاز دام افزایش یافته و همین موضوع نگرانی‌ها برای بروز بیماری‌های مشترک بین دام و انسان را نیز تقویت کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، افزایش قیمت و کاهش کیفیت و طعم گوشت مرغ و گوشت قرمز دو راه را پیش روی شهروندان کرمانشاهی قرار داده که یا این محصولات پروتئینی را از سفره خود حذف یا به خرید گوشت از طریق ذبح غیرمجاز اقدام کنند که هر دو تبعات جبران ناپذیری برای سلامت افراد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش قیمت‌ها در حالی است که مردم از کاهش کیفیت و طعم و مزه مرغ و گوشت گلایه دارند و این کاهش کیفیت را ناشی از استفاده از هورمون‌ها در مرغداری‌ها می‌دانند که البته مسئولان این موضوع را رد می‌کنند.

گسترش ذبح غیرمجاز دام در نقاط مختلف شهر به گونه‌ای است که به یک شغل معمول در جامعه تبدیل شده و در بیشتر محله‌های کرمانشاه مشاهده می‌شود و این در حالی است که قیمت پایین آن نشان از بیمار بودن لاشه دارد اما با این وجود تقاضای مردم هر روز در حال افزایش است

بنابر اعلام حیدری مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از ابتدای ماه رمضان تاکنون هشت تن و 243 کیلوگرم فراورده خام غیربهداشتی امحا شده و در این مدت 3870 مورد بازدید از انواع واحدهای عرضه، انبارها، سردخانه‌ها و کشتارگاه‌ها انجام شده که از این تعداد 157 مورد غیربهداشتی تشخیص داده و هشت تن فرآورده خام دامی از آن‌ها کشف شد.

کرمیان رئیس اداره دامپزشکی شهرستان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار داشت: طرح تشدید نظارت‌های بهداشتی از 14 اسفند آغاز شده و تا پایان رمضان ادامه دارد و بازرسان در دو شیفت از هشت صبح تا هشت شب در مراکز عرضه و کشتارگاه‌ها و مراکز تهیه و توزیع فراوده‌های خام دامی حضور دارند.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال 6 تن فرآورده خام دامی در شهرستان کرمانشاه جمع‌آوری شده که دو تن مربوط به ذبح غیرمجاز دام بوده است عنوان کرد: در این مدت 12 واحد متخلف پلمب شده است و اکنون تیم‌های مشترک در حال انجام بازدید و نظارت در زمینه کشتار غیرمجاز هستند.

کرمیان با اشاره به اینکه چهار منطقه به عنوان مراکز پرخطر شناسایی شده‌اند و تیم‌ها به صورت ویژه در این مناطق حضور دارند گفت: در شهرستان کرمانشاه چهار تیم به صورت مستمر در حال نظارت هستند و یک تیم گشت مشترک در زمینه کشتار غیرمجاز در حال فعالیت است.

وی با بیان اینکه قوانین بازدارندگی لازم را ندارد و نیازمند تجدیدنظر است افزود: گوشت‌های غیربهداشتی به ضایعات کشتارگاه‌ها تبدیل یا به پناهگاه حیوانات تحت نظارت شهرداری انتقال داده می‌شود.

کرمیان عنوان کرد: تیم مشترک متشکل از اجراییات، دامپزشکی، مرکز بهداشت و خدمات شهرداری با حکم دادستانی در حال مقابله با کشتار غیرمجاز هستند و تاکنون دو تن جمع‌آوری شده اما تخلفات در این حوزه گسترده‌تر از گذشته شده و یکی از دلایل این موضوع افزایش قیمت گوشت است.

وی با بیان اینکه با توجه به قیمت پایین گوشت در ذبح خیابانی به طور قطع لاشه‌ها بیمار یا دارای مشکل هستند گفت: تا زمانی که تقاضا برای این نوع گوشت وجود دارد عرضه نیز وجود دارد.

کرمیان با اشاره به اینکه ذبح خیابانی در محله‌هایی همچون دولت‌آباد، صیاد شیرازی، پردیس و الهیه در حال افزایش است افزود: با ذبح خیابانی احتمال انتقال بیماری‌های مشترک بین دام و انسان همچون تب کریمه کنگو افزایش می‌یابد و با شروع فصل گرم سال احتمال بروز آن وجود دارد و امید داریم احکام صادر شده برای متخلفان بازدارنده باشد.     

وی با بیان اینکه در هیچیک از واحدهای تولیدی مرغ از هورمون استفاده نمی‌شود گفت: تمام واحدها از جوجه‌ریزی تا اعزام به کشتارگاه‌ها تحت نظارت دامپزشکی هستند و به مردم اطمینان داده می‌شود در پرورش طیور از هیچ هورمونی استفاده نمی‌شود.

رئیس دامپزشکی شهرستان کرمانشاه افزود: به طور معمول مردم در شهرستان کرمانشاه مصرف مرغ درشت را ترجیح می‌دهند که به طور طبیعی چربی بیشتر و طعم و مزه کمتری دارد اما دلیل خاص دیگری برای کاهش کیفیت مرغ وجود ندارد.

کرمیان با بیان اینکه 1200 واحد عرضه فرآورده خام دامی در شهرستان کرمانشاه وجود دارد و امکان بازرسی هر روز از این واحدها وجود ندارد گفت: عرضه گوشت چرخ شده آماده در قصابی‌ها تخلف است و جمع‌آوری می‌شود و مردم به هیچ عنوان نباید خریداری کنند.

عرضه گوشت قرمز در کرمانشاه با قیمت سلیقه‌ای/ حجم پایین گوشت منجمد جوابگوی متقاضیان نیستتکذیب واردات گوشت حرام به کشور/ سازمان دامپزشکی: مردم گوشت را تنها با آرم دامپزشکی بخرند

برخورد با کشتارگاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه

شهرام کرمی دادستان کرمانشاه با اشاره به گرم‌تر شدن هوا و احتمال شیوع بیماری‌های مشترک بین دام و انسان اظهار داشت: در این راستا، نظارت بر رعایت نکات بهداشتی در کشتار دام‌ها باید مورد تأکید بیشتری قرار گیرد.

وی عنوان کرد: متأسفانه عده‌ای افراد سودجو در برخی از محلات شهر کرمانشاه دست به کشتار غیرمجاز دام زنده در مغازه‌ها، معابر و منازل شخصی می‌زنند و حتی گاهی در برخی موارد گوشت دام‌های مردار را به مردم عرضه می‌کنند که سلامتی شهروندان را به خطر می‌اندازد.

دادستان کرمانشاه گفت: هرچند که طی سال‌های اخیر بارها بر لزوم برخورد با این افراد تأکید شده و اقداماتی نیز صورت گرفته، اما کماکان شاهد فعالیت این افراد هستیم که در این رابطه دستورات لازم برای مقابله با آن‌ها به دستگاه‌های متولی داده شده است.

کرمی خاطرنشان کرد: به منظور پیشگیری از مشکلات بهداشتی و خطر انتقال بیماری‌های مشترک و عفونی از جمله تب کریمه، کنگو، تب مالت و غیره با تشکیل تیمی متشکل از دستگاه‌های ذیربط و با پشتیبانی قاطع انتظامی نسبت به جمع‌آوری کشتار در این محلات اقدام شود.

وی از اداره کل دامپزشکی استان هم خواست با نظارت دقیق، کشتارگاه‌های غیرمجاز سطح شهر را شناسایی تا برای پلمب آنها اقدام شود و در صورت ادامه فعالیت، مطابق با ماده 688 قانون مجازات اسلامی با آن‌ها برخورد شود.

وی خواستار حمایت از از کشتارگاه‌های مجاز استان  شامل کشتارگاه صنعتی بیستون و کشتارگاه ماهیدشت جهت توزیع گوشت گرم در سطح استان هم شد.

دادستان کرمانشاه گفت: متأسفانه برخی از این افراد سودجو با نصب داربست‌هایی در معابر رفت و آمد شهروندان را هم مختل می‌کنند که در این رابطه هم اجرائیات باید نسبت به جمع‌آوری ابزارآلات آنها اقدام کند‌.

انتهای پیام‌/832/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت گوشت قیمت گوشت شهرستان کرمانشاه بیماری های مشترک ذبح غیرمجاز دام کشتار غیرمجاز افزایش قیمت کشتارگاه ها کاهش کیفیت جمع آوری خام دامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۲۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین گوشت گرم در استان یزد

شفیعی سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد با اشاره به برنامه ریزی برای تامین گوشت در استان یزد، گفت: گوشت گرم و منجمد وارداتی امسال طی دو مرحله در استان توزبع شده است و در همین هفته هم گوشت گرم وارداتی وارد استان می‌شود.

وی ادامه داد: گوشت منجمد گوسفندی هم به میزان ۲۰ تن در این مرحله در شهرستان‌ها در حال توزیع است. 

شفیعی گفت: برنامه‌های مختلفی در سازمان جهاد کشاورزی برای ساماندهی بازار گوشت در برنامه داریم و افزایش ظرفیت دامی استان، راه اندازی واحد‌های راکد و نیمه فعال و افزایش ظرفیت مراتع از جمله این برنامه‌ها است. 

وی ادامه داد:قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی هر کیلو ۵۸۰ هزار تومان است و فروش بیشتر از این قیمت تخلف محسوب می‌شود.
سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان یزد، ادامه داد:با هر گونه تخلف و گران فروشی برخورد و پرونده متخلفان به تعزیرات حکومتی ارجاع داده می‌شود.

البته بررسی میدانی خبرنگار خبرگزاری صداوسیما حاکی از این است که قیمت مصوب گوشت گرم گوسفندی در بازار رعایت نمی‌شود و این امر موجب گلایه مندی مردم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ذبح‌کننده غیرمجاز دام در خرمشهر محکوم به پرداخت جزای نقدی شد
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • قیمت گوشت مرغ امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • تامین گوشت گرم در استان یزد
  • قیمت طلا باز هم تکان خورد/ قیمت جدید طلا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در کرمانشاه پر شد
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود