Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- آخرین خبرها از مناطق سیل‌زده میناب حکایت از آغاز ساخت دیوار حفاظتی هشت کیلومتری در حاشیه روستاهای همیشه درگیر سیلاب دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمیناب، دی ماه سال گذشته بود که بارش‌های سیل‌آسا و به قول وزیر نیرو بی‌نظیر در 500 سال گذشته، شهرستان میناب را در برگرفت و با وجود اینکه کانون توجهات بیشتر معطوف به روستاهای پایین دست سد استقلال شده بود اما به هر صورت هم شهر میناب و هم  روستاهای بسیاری در مناطق مختلف دچار آبگرفتگی شدیدی شدند و به جز خسارت به بنای منازل، اسباب و اثاثیه مردم که در بسیاری از مواقع با خون و دل خریداری شده بود از بین رفت و بلا استفاده شد لوازمی که شاید الان کمتر کسی حتی غیر سیل‌زده‌ها هم توانش را داشته‌باشد تا آن‌ها را خریداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کمتر از 10 روز اما میناب سیل ویرانگر دوم را تجربه‌کرد،  این‌بار با پای کار آمدن سپاه به ویژه قرارگاه مدینه‌منوره نیروی زمینی سپاه و بهره‌گیری از عدوات مهندسی و احداث ده‌ها کیلومتر خاکریز و دایکت حفاظتی دور روستاهای درگیر سیلاب تا حدودی جلوی حجم آب بالا گرفت، گرچه در نهایت آب به روستاها سرازیر شد اما از شدت آن کاسته شد و خاکریز‌ها تا حدود زیادی توانستند در مقابل سیلاب مقاومت کنند.

عملکرد دیواره‌های حفاظتی خاکی نشان داد که چنانچه دولت عزمی برای حل مشکلات مردمی که چندسالی یکبار کل زندگی‌شان روی آب می‌رود داشته باشد باید این خاکریزها را تبدیل به احسن کنند و به عنوان مثال در جاهایی که خطر‌آفرین است حداقل دیواره ساحلی بتنی احداث کند. 

به اعتراف همه مردم و اکثر مسئولین متهم ردیف اول تغییر مسیر سیلاب به سوی مزارع و منازل مردم ترک فعل در لایروبی رودخانه‌ها بود.

مسئله‌ای که حتی نیاز به نگاه کارشناسانه‌ای هم نداشت و با یک نگاه معمولی می‌توان افزایش حجم بستر رودخانه‌ها را متوجه شد اما به هر صورت در این برهه حجم بالای سیلاب هم بی‌تاثیر نبود هر چند که هیچ‌کس استدلال وزارت نیرو مبنی بر اینکه این سیلاب در 500 سال گذشته بی‌سابقه بوده است را نپذیرفت چرا که موضوع سیل‌زدگی روستاهای میناب مربوط به امروز و فردا نیست و در دهه‌های گذشته سیل‌های وحشتناک‌تر از این را هم مردم تجربه کرده‌اند. به مانند سیل دهه 70 میناب که به گواه شاهدین و فیلم‌های موجود حجم آب به حدی بالا بوده است که از روی پل‌های شهر میناب عبور می‌کرده است.

مسئله حائز اهمیت دیگری که برای مردم سیل‌زده ضروری بود تامین اقلام زندگانی آن‌ها بود که بر اثر سیلاب یا از بین رفته بود و یا کارایی خود را از دست داده بود و همچنین بازسازی منازل مردم سیل‌زده که مهم‌ترین کاری بود که باید انجام‌‌ می‌شد.‌اما  بعد از ایام سیل اخبار خاصی از مناطق سیل‌زده مخابره نشد برای همین امر بر این شدیم تا اقدامات پسا سیلاب را در شهرستان میناب پیگیری کنیم. 

هلالی‌های آبگیر میناب را سرسبز می‌کنند/ جلوگیری از بروز سیلاب با اجرای طرح هلالی‌هاواکاوی علت بحران سیل در میناب/ روایتی از واگذاری‌های غیراصولی و بی‌توجهی به لایروبی رودخانه‌ها + فیلمروایت تسنیم از روستاهای تحت محاصره سیلاب میناب/ منطقه خالی از سکنه شد/ قطع راه‌های ارتباطی و تردد با قایق + فیلم
مجید سلحشور معاون استاندار هرمزگان و فرمانده ویژه میناب در گفت‌‌وگو با خبرنگار تسنیم در میناب اظهار داشت: با پیگیری‌هایی که به ویژه توسط استاندار هرمزگان صورت گرفت اعتبارات خوبی از محل مدیریت بحران کشور جذب شده  و بخشی از آن توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به شرکت آب منطقه‌ای هرمزگان ابلاغ شده است تا کارهایی که نیاز است انجام شود.

وی افزود: عملیات لایروبی رودخانه‌های میناب، چاه اسماعیل، گوربند، تلنگ و بخشی هم در هشتبندی با توجه به اعتبارات تخصیصی در دستور کار قرار دارد و فعالیت پیمانکار نیز آغاز شده است.

سلحشور بیان‌کرد: یکی از کارهایی که باید انجام می‌دادیم احداث هشت کیلومتر دیواره حفاظتی در محدوه مناطق سیل‌خیز روستایی بود که کارگاه آن تجهیز شده است و در عمل کار اجرایی آن آغاز شده است و تمام تلاش ما بر این است که قبل از فصل بارندگی یعنی آذر ماه بتوانیم این دیوار را به پایان برسانیم.

فرماندار ویژه میناب تاکید‌کرد: چنانچه این دیواره به اتمام برسد طبق بررسی‌های کارشناسی خطر سیلاب برای روستاهایی که همواره سیل آن‌ها را تهدید می‌کرد به حداقل ممکن می‌رسد.

وی در رابطه با بازسازی منازل زلزله‌زدگان نیز گفت: بازسازی‌ها در بسیاری از مناطق آغاز شده است و در مراحل متفاوتی قرار دارد برخی از منازل در مرحله فونداسیون و آرما توربندی و ستون قرار دارند برخی از منازل هم کارهای اولیه آن‌ها انجام شده است و قراردادشان بسته و به بانک معرفی شده‌اند که قرار است در مجموع 989 منزل مسکونی بازسازی شود. 

انتهای پیام/865/ن

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رودخانه ها مناطق سیل سیل زده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال

معاون وزیر راه‌وشهرسازی از تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال خبر داد و گفت: ۲میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی در طرح ملی مسکن در دست ساخت است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، ارسلان مالکی، شب گذشته در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بیش از 2میلیون و 500 هزار واحد مسکونی در بخش‌های مختلف طرح ملی مسکن در دست ساخت است.

او با بیان اینکه 45هزار هکتار زمین برای اجرای طرح ملی مسکن به محدودۀ شهرها الحاق شده‌است، اضافه کرد: ساخت 57شهرک برای اجرای این طرح در کشور مصوب شده‌است.

مقاوم‌سازی 115هزار واحد مسکونی روستایی در لرستان

معاون وزیر راه‌وشهرسازی اعلام کرد: مراحل تصویب ایجاد بخشی از شهرک‌ها برای اجرای طرح ملی مسکن به پایان رسیده‌ و واحدهای مسکونی در این شهرک‌ها ساخته شده‌است.

مالکی با بیان اینکه اجرای طرح ملی مسکن در لرستان به‌دلیل مشکل تأمین زمین دشوار شده‌است، یادآور شد: دستگاه‌های اجرایی این عقب‌ماندگی را باید با هم‌افزایی جبران کنند.

او با اشاره به تأمین 300 هکتار زمین در لرستان بیان کرد: اگر مشکل تأمین زمین در این استان رفع شود شاهد سرعت در اجرای طرح ملی مسکن خواهیم بود.

معاون وزیر راه‌وشهرسازی عنوان کرد: ما تلاش می‌کنیم که واحدهای مسکونی با پیشرفیت فیزیکی 70درصد را تا پایان سال 1403 تحویل متقاضیان دهیم.

انتهای پیام/ 644/.

دیگر خبرها

  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • تامین زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد مسکونی در شمال سیستان و بلوچستان
  • احداث ۱۰۵۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در خوی
  • ۵۹ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده استان تهران ساخته شد
  • ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند آماده تحویل
  • آغاز ساخت ۳۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن پلاک‌های فرسوده تهران
  • تحویل ۴ هزار واحد مسکونی در شهر پرند/ آورده ۷۰۰ میلیونی متقاضیان
  • دریافت تسهیلات درجاسازی واحد‌های فرسوده روستایی واقع در حریم ممنوعه میراث فرهنگی
  • سمنان پیشرو در نهضت ملی مسکن/ ۱۹ هزار واحد مسکونی در دست ساخت است
  • تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان تا پایان امسال