Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@22:06:38 GMT

نانوذرات در برابر پشه تب زرد موثر هستند

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۴۲۵۸

نانوذرات در برابر پشه تب زرد موثر هستند

محققان نشان دادند که نوعی نانوذرات از جنس کربن می‌تواند برای مقابله با پشه زرد استفاده شود، پشه‌ای که سالانه افراد زیادی را به کام مرگ می‌کشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان نشان دادند که نوعی نانوذرات از جنس کربن می‌تواند برای مقابله با پشه زرد استفاده شود، پشه‌ای که سالانه افراد زیادی را به کام مرگ می‌کشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پشه تب زرد قبل از اینکه به طور تصادفی توسط تجارت برده در قرن شانزدهم به دنیای جدید معرفی شود، یک گونه بومی فقط در آفریقا بود. این پشه که بسیار سازگار است، از آن زمان به یک گونه مهاجم در آمریکای شمالی تبدیل شده است، اما محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ممکن است راهی برای کنترل جمعیت این پشه در مراحل جوانی پیدا کرده باشند.

مقاله جدیدی که در مجله Insects منتشر شده است، توضیح می‌دهد که پشه‌ها چگونه مقاومت طبیعی خود را در برابر برخی حشره‌کش‌های شیمیایی ایجاد کرده‌اند. در این مقاله جایگزینی به نام کربن سیاه، نوعی نانوذرات مبتنی بر کربن یا CNPs برای مقابله با این پشه ارائه شده است.

پیتر پیرمارینی، یکی از نویسندگان مقاله و دانشیار حشره‌شناسی در ایالت اوهایو، CNP‌ها را به‌عنوان مواد میکروسکوپی ساخته شده از عناصر آلی توصیف کرد. در این مطالعه از نسخه اصلاح شده کربن سیاه به‌نام Emperor ۱۸۰۰ استفاده شد که اغلب برای پوشش سیاه خودرو‌ها استفاده می‌شود. وی گفت: «در حالی که CNP‌ها یک پیشرفت علمی نسبتا جدید هستند، اما به‌عنوان ابزار جدیدی برای کنترل حشرات و آفات مختلف مورد توجه قرار گرفته‌اند.»

پیرمارینی گفت: «اگر بتوانیم درباره نحوه عملکرد کربن سیاه و نحوه استفاده ایمن از آن بیشتر بیاموزیم، می‌توانیم نانوذره‌ای تجاری طراحی کنیم که در برابر پشه‌های مقاوم به حشره‌کش بسیار مؤثر است.»

پشه تب زرد یا Aedes aegypti گونه‌ای از پشه است که نه تنها تب زرد را منتشر می‌کند، بلکه بیماری‌هایی مانند ویروس زیکا، تب دنگی و تب چیکونگونیا را نیز منتشر می‌کند. این پشه‌ها به ندرت بیش از چند صد متر از جایی که بیرون می‌آیند، پرواز می‌کنند، اما فراوانی آن‌ها منجر به انتقال مداوم بیماری‌ها می‌شود؛ به اندازه‌ای که هر سال ده‌ها هزار نفر را قربانی می‌کند و صد‌ها هزار نفر دیگر را در بیمارستان بستری می‌کند.

به همین دلیل، این پشه به عنوان یکی از کشنده‌ترین حیوانات روی کره زمین در نظر گرفته می‌شود. برای این مطالعه، هدف محققان این بود که بفهمند این نانومواد چقدر می‌توانند برای لارو پشه یا شکل نابالغ حشره سمی باشند.

برخلاف تصور رایج، همه پشه‌ها از خون ما به وعده غذایی خود استفاده نمی‌کنند. پشه‌های نر فقط با شهد گل زندگی می‌کنند. این ماده‌ها هستند که هم شهد گل و هم خون را مصرف می‌کنند تا پروتئین کافی برای رشد تخم‌های خود را تامین کنند.

وقتی پشه‌های ماده آماده تخم‌گذاری می‌شوند، به استخر‌های آب مانند دریاچه‌ها برمی‌گردند تا آن‌ها را رها کنند. این لارو‌ها پس از بیرون آمدن از تخم، حدود یک هفته در آب می‌مانند تا به بلوغ برسند و پرواز کنند.

برای آزمایش اینکه آیا امپراطور ۱۸۰۰ در متوقف کردن این فرآیند موثر است یا خیر، محققان با دو گونه مختلف از پشه تب زرد، یکی بسیار حساس به حشره‌کش‌های معمولی شیمیایی و دیگری بسیار مقاوم در برابر آن‌ها را در داخل آزمایشگاه کار کردند.

با استفاده از نانومواد کربن سیاه در آب در مراحل اولیه چرخه زندگی پشه و بررسی ۴۸ ساعت بعد، آن‌ها توانستند تشخیص دهند که CNP‌ها لارو پشه را به سرعت و به طور موثر از بین می‌برد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پشه نانوذرات کربن مقاومت طبیعی کربن سیاه پشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۴۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب

کارگردان نمایش «پر» از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، رویکرد جشنواره در حذف بخش رقابتی و توجه به اجرای عمومی آثار را اقدامی موثر دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نمایش «پر» نوشته مجید کاظم‌زاده‌مژدهی با کارگردانی محمد رسائلی در قالب هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی از ۱ تا ۱۰ اردیبهشت سال جاری در تالار مرکزی شهر رشت روی صحنه رفت.

محمد رسائلی درباره موضوع نمایش «پر» و دغدغه خود برای تولید و اجرای این اثر، گفت: این نمایشنامه با مضمون بسیار خاص و مرتبط با فرهنگ رضوی نوشته شده و رویکرد آن مرا به چالش واداشت و لذا دوست داشتم آن را تولید کنم. این نمایش زندگی یک فرد به اصطلاح چاله‌میدانی قبل انقلاب را روایت می‌کند که عاشق زنی می‌شود که کفش‌دار حرم امام رضا (ع) است و داستان جالبی برایش رقم می‌خورد.

وی اظهار امیدواری کرد داستان این اثر در اجرا نیز مخاطب را تحت تاثیر قرار داده باشد.

رسائلی با بیان اینکه تولید اثر برای جشنواره‌های موضوعی یا غیر آن به لحاظ اجرا دارای چارچوب مشخصی است، تصریح کرد: برای القای روح و جان معنوی تئاتر‌های با موضوع رضوی به مخاطب، نگاه ما متفاوت می‌شود، زیرا تاثیر روانی که من به عنوان هنرمند در وجودم از امام رضا (ع) می‌گیرم با کار‌های دیگر متفاوت است. هنرمند عرصه تئاتر باید در درجه اول ارتباط معنوی و ارادت خاصی را که خودش با امام رضا (ع) می‌گیرد به خوبی در لایه‌های مختلف اجرا برای مخاطب نیز به نمایش بگذارد تا ارتباط دوسویه بین مخاطب و تئاتر رضوی شکل بگیرد و مضمون مورد نظر به مخاطب القا شود.

کارگردان نمایش «پر» درباره حضور در جشنواره رضوی یادآور شد: این جشنواره برای من جایگاه مستحکمی دارد که به آن ارادت دارم و حالم را تا حد بسیار زیادی خوب می‌کند، لذا شرکت در آن برایم جایگاه بالایی داشت.

وی درباره حذف بخش رقابتی جشنواره تئاتر رضوی و گرایش به اجرای عمومی نمایش‌ها در شهر‌های خود، تاکید کرد: این اقدام گامی موثر و حرکتی قابل پذیرش است و این مهم مولفه موثری در موفقیت اهداف جشنواره برای نشر فرهنگ رضوی است.

رسائلی در پایان با بیان اینکه وجود بخش رقابتی از جهتی سبب تبادل نظر و انتقال تجربه بین گروه‌های نمایشی می‌شود، گفت: با این وجود تحقق حمایت اجرا‌های عمومی برای هر نمایش در شهر خود با توجه به شرایط اقتصادی موجود بسیار بهتر است و از این منظر این اقدام پسندیده و قابل ستایشی است که از سوی دبیرخانه جشنواره مطرح شده است.

دیگر خبرها

  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • عوامل موثر بر قیمت ورق اکسین
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • نظم‌بخشی به تردد موتورسیکلت‌ها نخستین اقدام موثر هیئت امنای بازار اصفهان است
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • حمله به سپاهان از سمت سنگال! (عکس)
  • نشان ویژه امپراطور ژاپن به یک زن کابینه روحانی رسید
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب