Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@12:00:53 GMT

تابستان امسال مشهد با مشکل جدی کم آبی رو به رو خواهد شد

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۷۷۳۶۱

تابستان امسال مشهد با مشکل جدی کم آبی رو به رو خواهد شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین اسماعیلیان با اشاره به حضور میلیونی زائران در این شهر و مصرف بالاتر از الگوی سرانه اظهار کرد: مهم‌ترین چالش ما برای تامین آب وابسته به منابع آبی سدها است این در حالیست که ۲۶۹ روستا با ۳۰۱ هزار نفر جمعیت هم تحت پوشش شبکه آبی استان قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد وضعیت جوی استان را نگران کننده توصیف کرد و افزود: در مقیاس بلندمدت شهر مشهد ۳۱ درصد کاهش بارندگی داشته و وضعیت بارندگی در استان ۲۳ درصد کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به وجود ۵۰۰ حلقه چاه، ۴ سد و ۶ هزار کیلومتر شبکه آب و فاضلاب در مشهد اشاره کرد و گفت: مشترکان این شرکت در مشهد به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار اشتراک می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد افزود: ۹۸ درصد از گستره مشهد و ۹۵ درصد سطح خراسان رضوی در شرایط خشکسالی است و به طور میانگین ۳۵ درصد حجم سدها کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: باتوجه به ذخیره سازی کمتر از یک سوم منابع آبی، درجه حرارت دما در مشهد و استان به ترتیب نیم و یک و نیم درجه افزایش یافته است و این شرایط موقعیت استان را در مواجه با خشکسالی حادتر می‌کند.

اسماعیلیان ادامه داد: طبق آمارها مصرف آب مشهد در فروردین سال جاری ۶ درصد در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش داشته که طبق براوردهای صورت گرفته پیش بینی می‌شود تابستان ۱۴۰۱ با افزایش ۸ درصدی مصرف آب مشترکین مواجه باشیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به اینکه نیاز آبی مشهد، ۱۳ هزار لیتر در ثانیه است افزود: این در حالی است که ظرفیت استحصال آب مشهد ۱۰ هزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است.

وی با اشاره به کمبود ۲۰ درصدی آب در این کلانشهر، گفت: امکان تامین آب مشهد از طریق ذخایر زیرزمینی وجود ندارد و از سوی دیگر با جیره بندی آب هم نمی‌توان این بحران را کنترل کرد چرا که با هر بار قطع و وصل آب و اطلاع رسانی قطعی آب به مردم حجم زیادی منابع آبی ذخیره می‌شود که با اتصال دوباره شبکه تمام ذخایر آب هدر می‌رود.

اسماعیلیان بیان کرد: متوسط مصرف آب به ازای هر نفر در مشهد ۱۱ و نیم متر مکعب در ماه است که اگر به ازای هر نفر در خانوار محاسبه کنیم عددی بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر در شبانه روز بدست خواهد آمد و در این شرایط بهترین و تنهاترین راه کنترل خشکسالی دشت مشهد مدیریت مصرف مردم است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: طبق بررسی‌های انجام شده امکان کاهش مصرف آب تا ۷۰ لیتر وجود دارد که در این شرایط دیگر، نیازی به قطع و وصل شبکه و جیره بندی آب در تابستان نخواهد بود.

کد خبر 5475918

منبع: مهر

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد آب و فاضلاب شهری کم آبی ماه رمضان 1401 شب قدر بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا خطبه های نماز جمعه آمار کرونا راهپیمایی روز قدس شب احیا ماه مبارك رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهادت حضرت علی خراسان رضوی بارش باران مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۷۷۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام «علیرضا سلیمی» در جلسه علنی امروز (یکشنبه، ۹ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به روز شوراها و تبریک فرا رسیدن این روز اظهار کرد: شوراها یک نهاد مردمی هستند که توانستند به درستی در جامعه نقش آفرینی کنند.

نماینده مردم محلات در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تبریک روز معلم به معلمان ادامه داد: امیدواریم مسؤولان در مورد معیشت معلم‌ها به نحوی برخورد کنند که خجالت‌زده آن‌ها نباشیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با تخصیص بودجه پژوهشی گفت: مجلس منابع خوبی را برای پژوهش در نظر گرفته بود که متأسفانه چیزی نزدیک ۵ درصد از این منابع تاکنون تخصیص یافته است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم تولید رشد کند باید در حوزه پژوهش، مصوبات مجلس به درستی اجرایی شود.

وی با اشاره به موضوع ستاد بهینه‌سازی سوخت گفت: مجلس مصوبات خوبی در رابطه با این بخش و تقویت صندوق ستاد بهینه‌سازی سوخت داشته است اما متأسفانه مصوبه مجلس در این حوزه به درستی اجرایی نشده است. اگر می‌خواهیم مشکلات مصرف انرژی در کشور و همچنین آلودگی هوا به درستی برطرف شود، باید از صندوق بهینه‌سازی سوخت به درستی حمایت و این صندوق را فربه کنیم.

کد خبر 6090913 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بر طرف شدن مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای در مشهد
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • مشکل کم‌آبی ۶۹ روستای استان ایلام در سال جاری برطرف می‌شود
  • برق کمتر مصرف کنید خودرو جایزه بگیرید
  • پروژه آبرسانی به شهر ارکواز ملکشاهی امسال تکمیل می شود
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • تصفیه‌خانه آب بشاگرد تابستان امسال آبگیری می‌شود
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم