Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@13:28:43 GMT

آشنایی با باورهای غلط پزشکی در بین مردم

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۷۳۱۷

آشنایی با باورهای غلط پزشکی در بین مردم

برخی توصیه‌ها و نظرات پزشکی و بهداشتی در میان مردم رواج دارند که بخش زیادی از آنها نادرست هستند.

به گزارش برنا ؛ در این‌ مطلب به نقل از "دویچه وله" به برخی از این تلقیات و باورهای غلطِ ماندگار و دلایل نادرستی آنها اشاره شده است:

بوی بد دهان ناشی از معده است

این نظر که بوی بد دهان ناشی از بوی بد معده است، اشتباه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل اصلی بوی بد دهان، ناشی مشکلات در دهان، بینی، دندان‌ها و حلق است. این موضوع به عدم رعایت پاکیزگی دهان و دندان‌ها برمی‌گردد. به گفته پزشکان تنها در موارد بسیاری نادری بیمارهای معده می‌تواند دلیلی برای بوی بد دهان باشند.

مادران شیرده نمی‌توانند باردار شوند

این نظر که مادران شیرده نمی‌توانند باردار شوند، درست نیست. به لحاظ پزشکی زنان در دوران شیردهی میزان هورمون پرولاکتین آنان افزایش می‌یابد. این هورمون وظیفه شیرسازی در بدن مادر را دارد و تاحدودی از باروری تخمک‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین در دوران شیردهی امکان حاملگی زن کمتر است اما به این معنا نیست که زنان در دوران شیردهی اصلا نمی‌توانند حامله شوند.

واکسن آنفلوآنزا از سرماخوردگی جلوگیری می‌کند

این نظر اشتباه است. این واکسن تنها مانع رشد ویروس‌های معینی در بدن می‌شود و قادر به جلوگیری از انواع مختلف سرماخوردگی نیست. شمار ویروس‌ها و ناقلان این بیماری حدود ۲۰۰ مورد است که سرماخوردگی‌هایی شبیه آنفلوآنزا را سبب می‌شوند.

کودکان نباید به هیچ‌وجه روی زمین‌های کثیف بازی کنند

این گفته به نظر کارشناسان درست نیست. به گفته متخصصان، کودکان باید از دوران نوزادی با آلودگی‌ها و بیماری‌ها مواجه شوند تا سیستم ایمنی بدنشان تقویت شود. البته میزان آلودگی و نوع بیماری باید در حد معمول و متعارف باشد. سیستم دفاعی کودکان از طریق این تمرین‌ها در آینده مقاومت بیشتری در برابر آلرژی‌ها و آسم نشان می‌دهد.

سرخک خطرناک نیست!

این نظر نادرست است. سرخک بیماری خطرناکی است که می‌تواند عارضه‌های مهمی را در پی داشته باشد. برای مثال سرخک می‌تواند سبب عفونت در مغز شود. به همین دلیل پزشکان توصیه می‌کنند که کودکان حتما در مقابل بیماری سرخک واکسینه شوند.

برای جلوگیری از خونریزی بینی، باید سر را بالا نگاه داشت

این توصیه اشتباه است. در زمان خونریزی بینی باید سر را پایین نگاه داشت تا خون از بینی جاری شود. در غیر این صورت امکان دارد که خون وارد معده شود و حالت تهوع ایجاد کند.

شپش سر ناشی از عدم رعایت بهداشت است

این نظر صحیح نیست. بر خلاف نظر رایج، شپش سر تنها ناشی از نادیده گرفتن امور بهداشتی نیست. به‌طور معمول شپش سر مستقیما از مو به مو سرایت می‌کند و ربطی به میزان پاکیزی مو یا سر ندارد.

زخم‌ها بدون چسب‌زخم، بهتر و زودتر درمان می‌شوند

این درکی نادرست است. چسب‌زخم سبب درمان بهتر جراحت می‌شود. چسب‌زخم محل زخم را مرطوب نگاه می‌دارد و از خشک‌شدن و به جای ماندن ناخوشایند اثر زخم بر پوست نیز جلوگیری می‌کند.

واکسیناسیون به مدت چند سال از بیماری آنفلوآنزا جلوگیری می‌کند

این نظر نیز درست نیست. هر سال ما شاهد ویروس‌های جدیدی هستیم که سبب گونه‌های مختلف بیماری آنفلوآنزا می‌شوند و به همین دلیل نیز واکسیناسیون باید هر ساله تجدید شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: باور های غلط پزشکی بوی بد دهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۷۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا

ایسنا/سیستان و بلوچستان نشست مشترک سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار با نماینده سازمان بهداشت به منظور بررسی آسیب‌های پساسیل و پیشگیری از شیوع بیماری‌های ناشی از سیل، برگزار شد.

دکتر ضاربان امروز پنجشنبه در این جلسه ضمن تاکید بر لزوم عزم همگانی به منظور مهار بحران‌های پس از سیل به ویژه در حوزه سلامت گفت: هم مرز بودن استان سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه، به خصوص مناطق تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی چابهار باعث شده طی رفت و آمدهای مرزی بیماری مالاریا از کشور همسایه وارد شود و سیل اخیر نیز خطر شیوع این بیماری را افزایش داده است.

دکتر ضاربان تصریح کرد: اقدامات گسترده بهداشتی در منطقه از سیل گذشته تاکنون ادامه دارد، اما عزم همگانی و بین‌المللی برای پیشگیری از بیماری مالاریا و سایر بیماری‌های منتقله از آب و غذا نیازمند نقش آفرینی همه ارکان سلامت است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار در این جلسه ضمن دعوت از کارشناسان سازمان بهداشت جهانی جهت بررسی وضعیت منطقه، اختصاص اعتبارات ویژه جهت مقابله با بیماری مالاریا را خواستار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درآمد ۱۰۰۰ میلیاردی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از گردشگری سلامت در ۱۴۰۲
  • لزوم عزم همگانی برای پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذا
  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • سیلزدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان تا ۷ سال سرمایه‌گذاری برای آینده است
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • کیمیای سایه در اهواز/ خورشید در کمین است+فیلم
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی