Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@07:33:10 GMT

کشف بیش از ۳۰ تن چوب قاچاق در شهرستان شهریار

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۱۶۹۹

کشف بیش از ۳۰ تن چوب قاچاق در شهرستان شهریار

 به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، یحیی روستایی گفت: یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان شهریار و رباط کریم با همکاری ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی استان قم ضمن رهگیری و تعقیب محموله های چوب از استانهای مرکزی کشور  و کنترل محورهای مواصلاتی منتهی به استان تهران با هماهنگی و همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان قم  نسبت به شناسایی سوله و انبار محل دپوی محموله های چوب قاچاق در شهریار اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد:با توجه به فاقد مجوز بودن چوب های کشف شده با اخذ مجوز و دستور از مرجع محترم قضایی شهرستان نسبت به توقیف بیش از ۳۰ تن چوب از گونه تاغ و پلمپ محل نگهداری آن اقدام شد.

به گفته روستایی، درختچه های تاغ و گز از گونه های با ارزش گیاهی سازگار با اقلیم مناطق بیابانی کشورمان بوده و تاثیر نقش بسزایی در بیابان زدایی و کنترل گرد و خاک و تثبیت ماسه های روان دارد.

وی بیان داشت:  این گونه از درختان سازگار با آب و هوای خشک و نیمه خشک در بخشهای عظیمی از استانهای دارای بیابان و مجاورت کویر مرکزی ایران توسط سازمان  منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برای مقابله با گسترش بیابان ها و جلوگیری از پدیده ریزگرد در شهرها و روستاهای این مناطق  در سالهای گذشته کاشته شده اند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان  شهریارتاکید کرد:  قطع این گونه های ارزشمند توسط افراد سودجو و قاچاقچیان چوب و تبدیل آن به ذغال،   علاوه بر از بین رفتن سرمایه های ملی و تضییع بیت المال، موجب تخریب محیط زیست و گسترش عرصه های بیابانی کشور خواهد شد.  

 روستایی در ادامه، قاچاق چوب را تاراج سرمایه های ملی دانست و  افزود : طی سال های اخیر در کنار معضلاتی چون گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی،   خشکسالی  قطع درختان و قاچاق چوب حاصل از آن  توسط سود جویان به یک معضل تبدیل شده و دامن گیر درختان جنگلی و حتی گونه‌های ارزشمند بیابانی نظیر تاغ و گز در مناطق خشک و نیمه خشک کشور شده و سرمایه های ملی کشور را نشانه گرفته است که این سرمایه ها  متعلق به نسل های آینده ما نیز هستند.

وی  با اشاره به اینکه ارزش تقریبی محموله کشف شده در دست بررسی کارشناسی و اعلام آن به مراجع محترم قضایی است تا برابر مقررات و قوانین مربوطه با متهمان پرونده برخورد گردد، خاطر نشان کرد و محموله چوب کشف شده در محوطه اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان شهریار  جهت طی روند قانونی ضبط گردید.

این مقام مسئول از شهروندان خواست: در صورت مشاهده هر گونه فعالیت غیر قانونی قاچاق چیان چوب و محصولات جنگلی  و دپوی چوب در انبارها و کوره های ذغال سازی، مراتب را از طریق شماره تلفن ۱۵۰۴ و یا سامانه ۱۳۹ به فرماندهی یگان حفاظت منابع طبیعی استان تهران اطلاع دهند.

برچسب‌ها منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهریار تجارت چوب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهریار تجارت چوب منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شهریار تجارت چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۱۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟

به گزارش خبرآنلاین، بدر حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

همشهری در خبری نوشت:حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900320

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • انهدام باند قاچاق و تهیه زغال از چوب آلات جنگلی در گلبهار/۴ نفر از اتباع بیگانه دستگیر شدند
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • رفع تصرف ۲۸۰۰ مترمربع از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • احداث بند‌های سنگی و خاکی یکی از موثرین راه‌های جذب روان آب‌ها