Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@14:41:43 GMT

استفاده از ماسک‌های مصرف شده برای تقویت بتن

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۹۲۲۸۹

استفاده از ماسک‌های مصرف شده برای تقویت بتن

ماسک‌های یکبار مصرف که در طول همه‌گیری کووید-۱۹به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفتند، اکنون به یک مشکل زیست‌محیطی تبدیل شده‌اند و به همین دلیل محققان ایده ترکیب ماسک‌های قدیمی با مخلوط سیمان برای ایجاد بتنی قوی‌تر و بادوام‌تر را مطرح کرده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از فیز، در مقاله‌ای که در مجله "Materials Letters" منتشر شده است، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ایالتی واشنگتن نشان داده است که مخلوطی که در آن از مواد سازنده‌ی ماسک‌ها استفاده می‌شود، ۴۷ درصد مقاوم‌تر از سیمان‌های معمولی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"شیانمینگ شی" (Xianming Shi)، استاد و رئیس موقت دپارتمان مهندسی عمران و محیط‌زیست و نویسنده این مقاله، می‌گوید: این ماسک‌های مصرف شده می‌توانند کالای ارزشمندی باشند، اگر به درستی فرآوری شوند. من همیشه به دنبال جریان پسماند هستم و اولین واکنش من این است که چگونه آن‌ها را به چیزی قابل استفاده در بتن یا آسفالت تبدیل کنم؟

تولید سیمان فرآیندی به شدت کربن‌زا است که مسئول ۸ درصد انتشار کربن در سراسر جهان است. گاهی اوقات برای تقویت بتن سیمانی به آن میکروالیاف (Microfibers) اضافه می‌شود، اما این مواد گران هستند. بتن تقویت شده با میکروالیاف به طور بالقوه می‌تواند میزان سیمان مورد نیاز برای یک پروژه را کاهش دهد یا دوام بتن را بیشتر کند و باعث کاهش انتشار کربن و همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای سازندگان و مالکان شود.

بخشی از ماسک‌های پزشکی که با پوست تماس دارد، از پارچه پلی پروپیلن یا پلی‌استر ساخته شده و لایه فیلتر آن‌ها از الیاف پلی پروپیلن بسیار نازک تشکیل شده است که می‌تواند برای صنعت بتن‌سازی مفید باشد. ماسک‌های یکبار مصرف می‌توانند برای چندین دهه در محیط باقی بمانند و خطراتی برای اکوسیستم ایجاد کنند.

محققان، فرآیندی برای تبدیل الیاف ماسک به قطعات کوچک با طول بین ۵ تا ۳۰ میلی‌متر ایجاد کردند و سپس آن‌ها را به بتن سیمانی اضافه کردند تا آن را تقویت کرده و از ترک خوردن آن جلوگیری کند. محققان برای آزمایش خود، حلقه‌های فلزی و پنبه‌ای را از ماسک‌ها جدا کردند، آن‌ها را برش دادند و به سیمان پرتلند معمولی که رایج‌ترین نوع سیمان مورد استفاده در سراسر جهان و ماده اولیه بتن، ملات و دوغاب است، اضافه کردند.

آنها قبل از افزودن این مخلوط به خمیر سیمان، میکروالیاف ماسک را با محلولی از اکسیدگرافن مخلوط کردند. اکسید گرافن لایه‌های بسیار نازکی ایجاد می‌کند که محکم به سطوح الیاف می‌چسبند. میکروالیاف ماسک، انرژی‌هایی که باعث ایجاد ترک‌های ریز در بتن می‌شود را جذب یا پراکنده می‌کنند. بدون وجود این الیاف، ترک‌های میکروسکوپی در نهایت منجر به ایجاد شکاف‌های گسترده‌تر و تخریب مواد می‌شوند.

محققان در حال انجام مطالعات بیشتری برای آزمایش ایده خود هستند. آن‌ها می‌خواهند بدانند که آیا این الیاف می‌توانند دوام بتن را بهبود بخشند و از آن در برابر یخ زدگی و مواد شیمیایی یخ زدا که در جاده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند، محافظت کنند یا خیر. آن‌ها همچنین استفاده از این فناوری را برای بازیافت مواد پلیمری دیگر، مانند لباس‌های دور ریخته‌شده مورد بررسی قرار می‌دهند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ماسک ، بتن ، محیط زیست

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ماسک بتن محیط زیست ماسک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۲۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود

 محمد کرمی  در جلسه با مدیرکل و معاونان اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: با هماهنگی های صورت گرفته در نوروز امسال، خوشبختانه این استان در سطح کشور خوش درخشید و عملکرد قابل قبولی از خود نشان داد که جای قدردانی دارد.

وی افزود: در ایام نوروز کمترین چالش و کمبود را شاهد بودیم و مسافران و گردشگران نوروزی سفر خوبی را تجربه کردند که این موضوع ثمره مهمان نوازی مردمان خوب و خونگرم این دیار و تعاملات و همکاری های صورت گرفته اعضای ستاد خدمات سفر سیستان و بلوچستان بود.

استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان دارای ظرفیت‌های بسیار زیادی است و در زمینه گردشگری می‌تواند به رشد و توسعه آن کمک شایانی بکند و اگر گردشگری با چاشنی خلاقیت و نوآوری همراه شود تاثیر بیشتر و اثرگذاری دو چندانی خواهد داشت و باید در این بخش از همه ظرفیت ها بویژه ظرفیت نخبگانی، دانشجویی و دانش‌آموزان بهره کافی را برد.

ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان

وی تاکید کرد: گردشگری سیستان و بلوچستان با مشارکت مردم و همه گروه‌های مردمی در تحول و تغییر چهره استان بسیار موثر است و با ایجاد و فعال‌سازی تعاونی های تخصصی می‌توان مشارکت مردم را در این حوزه ها بیشتر کرد و از قدرت مردمی که قدرت بسیار ارزشمندی است به بهترین نحو استفاده کرد.

کرمی افزود: ارتباط با سایر کشورهای همسایه از جمله پاکستان، افغانستان و عمان باید جزو اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی در سیستان و بلوچستان باشد و با برگزاری نمایشگاه های مشترک صنایع‌دستی و گردشگری و تبادل فرهنگ‌ها برای تحکیم و تقویت این ارتباطات گام برداریم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • بررسی علت ترک خوردن سیمان سفید و پودر سنگ چیست؟
  • تبادل فرهنگ گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تقویت شود
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • سلامت دهان و دندان موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید