Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر غلامعلی افروز همزمان با روز روانشناس و مشاور و با تبریک این روز، اظهار کرد: بیش از ۸۰ هزار نفر از دانشجویان فعلی رشته‌های مختلف روانشناسی در واحدهای دانشگاه آزاد و بیش از ۹۳ هزار نفر نیز در واحدهای دانشگاه پیام نور و عمدتا در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل‌اند.

این روانشناس همچنین درباره تعداد دانشجویان این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، افزود: از بین دانشجویان رشته های مختلف روانشناسی در کشور، حدود ۳۰ هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول‌ تحصیل‌اند که از این بین نیز حدودا ۱۳ درصد یعنی ۶۵۰۰ نفر در رشته‌های مختلف مقطع دکتری مشغول به تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استاد ممتاز دانشگاه تهران با اشاره به قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، درباره شرایط دریافت پروانه فعالیت فارغ التحصیلان رشته‌های روانشناسی و مشاوره ادامه داد: مطابق با قانون این سازمان، برای اینکه کسی بتواند پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بگیرد باید حداقل مدرک فوق لیسانس روانشناسی یا مشاوره داشته باشد. این حداقل به این معنا است که هم مدرک لیسانس و هم فوق لیسانس متقاضیان پروانه از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور باید روانشناسی یا مشاوره باشد. با این حال در زمان تصویب قانون و تاسیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، وزارت علوم قانونی داشت که فارغ التحصیلان تمام رشته‌های کارشناسی می‌توانند در کارشناسی ارشد رشته‌های روانشناسی شرکت کنند و از این رو بسیاری از افراد با کارشناسی غیر مرتبط برای مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی و یا مشاوره شرکت کردند و پس از فارغ التحصیلی متقاضی دریافت پروانه از سازمان نظام روانشاسی و مشاوره کشور شدند.

وی افزود: از همین رو است که اعضای شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مصوب کردند که تنها افرادی می‌توانند متقاضی دریافت پروانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور شوند که حداقل در دو مقطع رشته روانشناسی و یا مشاوره تحصیل کرده باشند. این مصوبه بیش از یک سال است که در حال اجراست و به واسطه آن دارندگان مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی و یا مشاوره که مدرک کارشناسی‌آنها غیر مرتبط است تنها در صورتی می‌توانند پروانه فعالیت دریافت کنند که دکترای روانشناسی یا مشاوره نیز داشته باشند.

افروز با بیان اینکه متاسفانه بعضا پیش می‌آید برخی از همکاران دارای پروانه فعالیت برای رونق مراکز خود، فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد رشته روانشناسی و مشاوره‌ را که در مقطع کارشناسی مدرک غیر مرتبط دارند و نمی‌توانند پروانه اشتغال دریافت کنند را به کار می‌گیرند، تصریح کرد: برخی از این افراد آنقدر به خود جرات می‌دهند که به تنهایی در فضای مجازی فعالیت کرده و برای خود تبلیغ می ‌کنند و مشاوره‌های مجازی به مردم می‌دهند. بعضا کارگاه‌های آنچنانی برگزار می‌کنند که به دور از شان ارزش‌های کشور است. درست است که سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور دارای ناظر و کمیته نظارت و ارزیابی است اما تعداد روانشناسان زرد و بدون صلاحیت آنقدر زیاد است که امکان نظارت بر تمام آنها از سوی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور وجود ندارد.

این استاد ممتاز دانشگاه تهران با بیان اینکه تعداد روانشناسان زرد و بدون صلاحیت در حال حاضر زیاد است، تاکید کرد: حتما باید نیروهای نظارت از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دیگر از جمله وزات علوم، بهداشت، تعزیرات و بازرسی به کمک سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بیایند تا حق دخالت در امر روانشناسی و مشاوره به افرادی که پروانه فعالیت ندارند داده نشود.

این روانشناس خاطر نشان کرد: اکنون دخالت در امر خدمات روانشاسی و مشاوره زیاد شده و متاسفانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور نیز برای نظارت و بازرسی کامل و دقیق و مدیریت این حوزه محدودیت دارد.

افروز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به بررسی صلاحیت متقاضیان دریافت پروانه فعالیت در کمیسیون‌های تخصصی، این را هم گفت که حدود ۴۰ هزار نفر عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور هستند و نزدیک به ۸ هزار نفر از کمیسیون‌های تخصصی این سازمان پروانه گرفته‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که بعضا روانشناسان نسبت به روند کند بررسی صلاحیت در کمیسیون‌ها و گرفتن پروانه اشتغال گله‌منداند و بعضا این امر را از جمله دلایل ارائه خدمات مشاوره بدون گرفتن پروانه فعالیت نیز می‌دانند، خاطر نشان کرد: باید کمیسیون‌های تخصصی در سازمان بیشتر شود و برای این کار وقت گذاشته شود تا بتوانیم روند گرفتن پروانه را سرعت ببخشیم. در این میان عده‌ای مطرح می‌کنند باید به تمام فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد روانشناسی پروانه فعالیت داده شود و این در حالی است که مطابق با قانون سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور صلاحیت‌ حرفه‌ای متقاضیان پروانه باید مورد تایید و بررسی قرار گیرد.

این استاد ممتاز دانشگاه تهران تاکید کرد: این سخت گیری‌ها برای بررسی صلاحیت متقاضیان لازم است. بعضا پیش می‌آید متقاضیان خود مشکل دارند، تعادل روانی ندارند و یا تنها برای خودیابی وارد رشته روانشناسی شده‌اند. این امر در تمام رشته‌ها وجود دارد و در روانشناسی نیز وجود دارد. از سوی دیگر برخی افراد توان لازم برای برقراری ارتباط را ندارند و یا تعادل شخصیت ندارند، بعضا خودشان پرخاشگر و یا افسرده هستند و نمی‌توان پیش از اطمینان نسبت به سلامت روان و شخصیت و سلامت عاطفی این افراد به آنها پروانه فعالیت داد.

این استاد دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود با تبریک روز روانشناس و مشاور به تمام روانشناسان و مشاوران، روانشناسی را رشته‌ای متعهدانه دانست و این را هم گفت که در ابتدا باید صلاحیت‌های لازم در روانشناسان ومشاوران وجود داشته باشد تا آنها بتوانند جامعه را اصلاح کنند.

به گفته وی، روانشناسانی که بخواهند مصلح و درمانگر خانواده ها و جامعه باشند باید در ابتدا خود صالح باشند و منشور اخلاقی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور را رعایت کنند.

افروز در پایان سخنان خود خطاب به روانشناسان و مشاوران توصیه کرد: روانشناس مصلح نباید افزون بر تعرفه‌های مصوب دولت از مردم هزینه دریافت کند، حرمت همه را داشته باشد و در حیطه‌ای که تخصص ندارد وارد نشود. همچنین به دانش افزایی تخصصی خود فکر کند چراکه روانشناس کم سواد و کم تعهد می‌تواند به خانواده‌ها آسیب بزند. روانشناسی یک شغل ارزشمند است و توانمندی فوق العاده و تعهد والایی را لازم دارد.

بیشتر بخوانید:

چند درصد جامعه اختلالات روانی را تجربه می‌کنند؟ خانواده خوب از دید روانشناسی

47231

کد خبر 1626371

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: روانشناسی سلامت روان اختلال روانی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور مقطع کارشناسی فارغ التحصیلان رشته روانشناسی پروانه فعالیت کارشناسی ارشد دریافت پروانه کمیسیون ها هزار نفر رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۹۵۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند

به گزارش خبرنگار مهر، معصومه توکلی، صبح شنبه در همایش گرامیداشت روز روانشناس و تجلیل از فعالین طرح محب در استان کرمان گفت: بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره و خدمات روانشناختی در سراسر کشور خدمات سلامت روان و مشاوره روانشناسی را به مردم ارائه می‌دهند که این نشان از ظرفیت، پتانسیل و سرمایه سازمان بهزیستی دارد و مشخص می‌کند که بهزیستی چقدر در این خصوص تلاش و فعالیت کرده است.

وی افزود: به جرأت اعلام می‌کنم سازمان بهزیستی به عنوان یکی از دستگاه‌ها و متولیان موضوع ارائه خدمات روانشناسی اجتماعی، خدمات بسیاری در حوزه سلامت روان انجام داده که این هم مرهون نیروی انسانی و سرمایه‌های انسانی بسیار ارزشمندی است که در این زمینه در اختیار داشته است.

وی تصریح کرد: بهزیستی در بخش دولتی بیش از ۶ هزار نیروی تحصیل کرده و متخصص در مقاطع مختلف دارد که بضاعت بزرگی است و باید قدرشان را بدانیم.

معصومه توکلی، ادامه داد: در بخش خصوصی نیز بالغ بر چند ۱۰ هزار مرکز خصوصی در سراسر کشور داریم که در موضوعات مختلف اعم از توانبخشی، اجتماعی، معلولین و موضوعات مختلف آسیب دیدگان اجتماعی خدمات ارائه می‌دهند و روانشناس پای ثابت تمامی این خدمات است.

وی افزود: بر اساس آمار استخراج شده از سامانه بهزیستی، حدود ۳ میلیون جلسه مشاوره در این سامانه به ثبت رسیده و بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار نفر به مراکز ما مراجعه کرده اند که این نشان می‌دهد خدمات و توانمندی‌های این مراکز توسط مردم درک شده و جامعه دارد از خدمات ما استفاده می‌کند و فکر نمی‌کنم هیچ دستگاهی با این بزرگی و عظمت وارد این موضوع شده باشد

توکلی، با بیان اینکه سازمان بهزیستی به عنوان یک سازمان مردمی و حمایتی یکسری خدمات رایگان به مردم ارائه می‌دهد گفت: خط ۱۴۸۰ ما از ۸ صبح تا ۱۲ شب خدمات مشاوره‌ای رایگان به مردم ارائه می‌دهد و متخصصان کارکشته و تحصیل کرده‌ای پشت خط وجود دارند که آماده ارائه خدمات هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و هشتصد هزار خدمت توسط مراکز مشاوره تلفنی رایگان بهزیستی به جامعه ارائه شده است افزود: در کنار مراکز مشاوره دولتی، یاری برگ مشاوره نیز برای افراد بی بضاعت و یا کسانی که توانمندی پرداخت هزینه‌های مشاوره را ندارند در نظر گرفته شده است.

وی افزود: طبق آمارهای موجود در سال گذشته ۸۵۰ هزار نفر از انواع آموزش‌ها از جمله مهارت‌های زندگی، زندگی و خانواده، پنج سال اول زوجین و انواع و اقسام آموزش‌هایی که بهزیستی عمدتاً رایگان و با استفاده از بخش دولتی و خصوصی ارائه داده بهرمند شده اند.

مدیرکل دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی تصریح کرد: در سامانه تصمیم هم که مخصوص ارائه مشاوره به زوجین به منظور کاهش و کنترل طلاق می‌باشد ۱۶۵ هزار زوج در سال گذشته خدمت گرفته اند و بالغ بر ۷۰۰ هزار جلسه مشاوره ارزیابی غربالگری و خدمات روانشناختی برای این عزیزان برگزار شده که بسیار کار ارزشمندی است.

توکلی، افزود: در طلاق‌های توافقی ما توانستیم بیش از ٢٢ درصد زوجینی که برای طلاق توافقی به توافق رسیده بودند به سازش برسانیم و دوباره به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

کد خبر 6090131

دیگر خبرها

  • بیش از ۳۴۰۰ مرکز مشاوره درکشور به مردم خدمات سلامت روان می دهند
  • ماجرای انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها به کجا رسید؟
  • رئیس سازمان نظام روانشناسی: انتشار اسامی روان‌شناس‌نماها نتیجه خوبی نداشت
  • واکنش بسیج دانشجویی دانشگده‌های روانشناسی به انتخابات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • رویکرد ما برای ارتقاء بهداشت روانی باید جامعه‌محور شود
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد